Un film cu o acțiune care te tine tensionat până la un punct pentru ca sfârșitul sa fie unul total nerealist și stupid. O sa îmi amintesc din acest film mimalist doar faptul că Toma Cuzin și-a 'bagat' sotia și fiul in acest film. Finalul specific manelist scade valoarea filmului.
user-6004cb414e8e5
pe 11 Aprilie 2022 03:00
Deși cumva plictisitor,filmul te tine conectat în ideea de a vedea dacă într adevăr protagoniștii găsesc ceva îngropat.Dar finalul filmului,care probabil s a vrut ieșit din tipare,n a făcut în realitate decât sa sufle mucii în fasole,ca la mai toate filmele românești.Zici ca e o mentalitate sau pur și simplu e f greu pt regizori sa și imagineze o încheiere de film.S ar putea spune ca nefiind bani nemunciți,nu prea l a durut sufletul pe "Firicel"sa dea banii pe bijuterii,dar chiar și asa niciun om zdravăn nu cumpara bijuterii ca să le dea copiilor în parc.
Licurici75
pe 19 Mai 2020 12:14
Cadre simple si plicticoase, subiect mediocru, final tampit. In realitate, dupa acel final, a doua zi politia era la usa, trimisa de parinti. Jocul actoricesc este OK, dar actiunea ZERO. Este un film tip examen, dedicat doar cursantilor de ATF, nu publicului. E ca si cum la un concert, Tiesto pune doar sample-uri si nu melodii
Andree.
pe 12 Martie 2018 17:31
Are idee cineva cum pot sa vad acest film? Vreau de mult, nu il pot gasi nicaieri nici de cumparat
Phantom_sub
pe 13 Decembrie 2016 11:24
Mi s-a părut plat şi fără fond, al naibii de static şi fără vreun fel de dezvoltare a personajelor sau chiar a poveştii.
andystarx
pe 12 Decembrie 2016 18:50
Un subiect foarte intersant care m-a atras,dar pe parcurs am ramas cu un gust amar ! Nu stiu ce poti aprecia,dar nu il recomand nimanui,foarte anost,tipic romanesc,astept ziua in care o sa pot sa notez un film romanesc ,cu o nota de la 8 la 10 !
Spiger_Iasi
pe 07 Septembrie 2016 16:45
Finalul nu e verosimil.O fi o metafora?Ce om normal imparte bijuterii in parc?Nimeni nu lasa copiii sa plece cu bijuteriile.
alexandru_ursulescu
pe 13 Mai 2016 22:24
Finalul a lăsat pe toată lumea cu ochii in soare. Ma gândesc ce au avut de dat din buze cei care au plătit biletul. Filmul e un exercițiu de răbdare dur. Pare mai degrabă subiect de analiza pentru studenții la actorie / film. Jocul de imagine nu mi se pare ceva deosebit. Anost.
Dupa cum în popor se zice ca "la pomul lăudat sa nu te duci cu sacul", parafrazam si ne mai gândim de doua ori dacă la filmul lăudat sa te duci sau nu cu familia.
Bun pentru critici, dar câte săli de critici poți sa ai ? La cinema se duce poporul. Asta plătește, nu criticii pișcotari.
xerses
pe 27 Martie 2016 17:36
Da, parca tot am asteptat sa prind si eu magia pentru care s-au luat atatea aprecieri...Nu am gasit-o.
marius7x
pe 27 Martie 2016 15:53
In sfarsit un film romanesc acceptabil si pe care am putut sa-l vad cap-coada fara sa astept sa se termine.
sabinalin
pe 22 Martie 2016 11:35
2015 a fost un an de maxima expunere pentru Toma Cuzin care, din fericire, nu se limiteaza la personajul Firicel pe care il interpreteaza savuros in "Las Fierbinti". A fost la Berlin cu "Aferim", a facut un duo simpatic cu Ifrim la Dan Chisu iar in "Comoara" lui Porumboiu are parte de rolul principal, in plus aici apare toata familia Toma. Din pacate nu-i deloc cum am citit undeva, ca umorul de aici s-ar apropia de cel din "A fost sau n-a fost". Acolo am ras sanatos aproape continuu in a doua jumatate a filmului, aici nici macar n-am reusit sa zambesc. Asta nu inseamna ca filmul n-ar fi bun, e mai reusit decat plictisitorul "metabolism" dar destul de mult sub efortul primelor doua pelicule semnate de Porumboiu.
lili22
pe 20 Martie 2016 21:49
Nu a fost ceva deosebit, actorii au jucat slab, ca aveau replici banale iar finalul nu m-a impresionat.Chiar cumperi un kg de bijuterii?
ancota
pe 26 Octombrie 2015 10:26
Scenariu plat. Linie dreapta. Nici vorba de momente de tensiune, de rasturnari de situatie, nimic. Totul curge la vale, lin. Actiunile personajelor usor nemotivate, ca sa nu zic aberante. Ex: Costi (Cuzin Toma) gata sa intre intr-o afacere (nu conteaza care) cu un vecin pe care nici nu stie cum il cheama. ? Cam ciudat. Mai mult de cat atat. Cand sotia lui afla ca el vrea sa dea ultimii bani din casa si sa se si imprumute pentru afacerea asta ce credeti ca face? Se opune? Ameninta ca divorteaza? Adica creaza un pic de tensiune de care filmul chiar avea nevoie? Neaaah... nici vorba. E cea mai buna sotie din lume - e de acord imediat si il sustine neconditionat. Asa ca el, Costi, are calea deschisa spre aventura. Care aventura? Platitudini, banalitati lucruri obisnuite in filme romanesti. Ca doar asa se invata la scoala de film: trebuie sa punem personaje obisnuite in situatii obisnuite si am facut un film romanesc. De succes. Sa-i lasam pe americani sa puna ei personajele obisnuite in situatii neobisnuite sa-si faca ei filmele lor la care se duce toata lumea. De ce sa-l vedem pe Costi sapand un pic mai stresat ca-l suna nevasta, ca unde e, ca unde-s banii si ca daca nu vine acasa cu banii pleaca la mama si ia si tirbusonul? Nooo... sa-l lasam sa sape relaxat, ce sa mai complicam inutil actiunea care si asa nu prea exista. Finalul? Pardon! Ori ce marfa are un pret. Acest Costi nu plateste niciun pret pentru aceasta comoara. Si nu ma refer aici la bani. Ca in legenda Mesterului Manole. Ati inteles? El primeste ceva dar trebuie sa dea ceva in schimb. Asa se creaza tensiunea, asa se creaza emotiile - daca vrei. Daca nu vrei decat sa termini filmul si sa pleci acasa, (era sa zic sa iei banii, dar nu pot fi atat de rautacios) nu te mai complici. Ei, aici nu se intampla asa. La ce ne-ar folosi? Doar suntem intr-un film romanesc. Sunt alte reguli. Tensiune? Neah... mai bine banalitati. Rasturnari de situatie? Neah... mai bine platitudini. Sa nu deranjam spectatorul ca poate doarme si se sperie cand se trezeste crezand ca vede un film american cand el intrase linistit, sa-si odihneasca creierul, la un film romanesc convins ca nu o sa-l solicite in mod exagerat. Si acest film chiar nu o face.
Actori: nu putem spune ca joaca pentru ca nu au ce juca. Spun replici. Uneori mai bine alteori mai putin bine. Interesant domnul cu detectorul. Da bine chiar daca connflictul creat intre acesta si Adi e cumva nemotivat. Dar asta e alta poveste.
Imagine: cadre de doi interminabile pe dialog (nu amorse, nu miscare - e prea complicat, nu merita). Doua persoane vorbesc la masa in bucatarie, presupunem ca unul cu celalalt. Nu amorse, nu miscare - doar cadre cu personajele izolate pe faianta gri. Minunat!
Am dat 4 stelute acestui film, adica "momente bune, dar atat" pentru ca te poti uita la el. N-am simtit nevoia sa schimb programul, ceea ce e un lucru bun, dar sunt convins ca se putea si mai bine.
Vegetarian
pe 25 August 2015 04:24
Actiunea filmului este inspirata de povestea reala a strabunicului lui Adrian Purcarescu . Batranul ar fi ingropat in curtea casei o comoara . Dupa nationalizare noii proprietari si oamenii din sat au inceput sa o caute fara succes . CornelIu Porumboiu a transformat istoria familiei Porumboiu intro alegorie ..
Oricine se poate regasi in povestile din film fiindca toti visam la un moment dat sa scapam de datorii si de povara zilei de maine ..
Tim22
pe 30 Iulie 2015 17:34
Porcaria asta dezgustatoare a castigat premii???? Moor de ras.........
chiba_florin
pe 16 Iulie 2015 19:33
Chiar dacă când am început să îl vizionez începea să mi se facă somn şi să casc, pe parcursul filmului, interesant cum am reuşit să gândesc scenariul din mai multe perspective. De ce ? Probabil scenariul m-a "împins" să meditez ... Iar finalul, pentru mine, chiar neaşteptat. Frumos !
sorina.iftimie
pe 07 Iunie 2015 17:46
Comoara este un film bun, dupa parerea mea, dar finalul mi s-a parut extrem de pueril. Jocul actorilor este bun, scenariul este bun, merita vazut, eventual la cinema.
Crynick
pe 07 Iunie 2015 12:58
Din pacate Corneliu Porumboiu nu mai reuseste de doua filme incoace sa se ridice la stafeta ridicata de filmele "Politist Adjectiv" si "A fost sau n-a fost".
Filmul a luat Premiul pentru cel mai bun lungmetraj romanesc la Tiff.Din punctul meu de vedere,Aferim este mai bun la toate capitolele
Nyghty
pe 04 Iunie 2015 23:05
"Comoara" începe lejer şi ne prezintă viaţa de familie a unui om scris în buletin cu prenumele Costi. În timpul zilei duce o viaţă încadrată în hârtii şi în rutină, iar seara citeşte pagini din Robin Hood fiului său. La un moment dat, este întrerupt din citit de către un vecin. Respectivul este dator vândut la bancă şi are nevoie de opt sute de euro. Faza interesantă este că nu are nevoie de banii ăia pentru a-i da băncii, ci pentru a face rost de un detector de metale. Pretinde că are o comoară îngropată în curtea casei străbunicilor şi, dacă o vor găsi, vor împărţi totul pe jumătate. Contextul este format, omul banal se întâlneşte cu ocazia transformării paginilor citite în realitate. Cu un plan amuzant, se aruncă în această combinaţie "cu capul înainte", iar familia nu pare a avea nimic de reproşat acestei decizii.
Dacă vor găsi sau nu o comoară, dacă îşi va lua sau nu ţepao Costi că s-a aruncat ca un berbec în combinaţie, vă rămâne vouă să aflaţi. Partea care nu m-a încântat din film este că, la un moment dat, îţi lasă impresia că a plecat de la o idee care nu s-a putut desfăşura natural în 89 de minute. Pare că a avut nevoie de momente moarte, de extins cât de mult s-a putut căutarea comorii. Simţi nevoia de un twist, de ceva care să te determine să rămâi atent la ceea ce se întâmplă pe ecran. Poate pentru prima dată nu pot condamna faptul că am văzut lume plecând din sală. Dacă nu eşti cinefil, te vei zvârcoli puţin pe scaun.
Din păcate, publicul român mai are nevoie de mult timp pentru a avea un răspuns pozitiv spre astfel de pelicule, ceea ce mă face să cred că aprecierile "Comorii" vor fi mult mai prezente peste hotare. Dacă vă ştiţi cu tendinţe cinefile, mergeţi linştiţi către sălile de cinema. Dacă nu, reorientaţi-vă către altceva mai apropiat stilului hollywoodian cu care sunteţi obişnuiţi. Îi voi acorda şapte doar pentru că acesta a fost primul film de-al lui Corneliu Porumboiu pe care l-am văzut şi am fost avertizat că ar fi fost nevoie şi de alte pelicule de-ale sale "în portofoliu" pentru o înţelegere mai bună.
sursă: peapetulburi.ro
pe 04 Iunie 2015 22:57
După ce am evadat de la “Locked In” din Celula 37, am primit invitaţii la filmul “Comoara”. Spre norocul nostru, nu a trebuit să evadăm în 60 de minute de la cinema, chiar dacă nişte români s-au gândit s-o şteargă pe la jumătatea filmului din sală. “Comoara” începe lejer şi ne prezintă viaţa de familie...
andrei89
pe 03 Iunie 2015 23:02
Un film cu o poveste inspirata din fapte reale. Eu zic ca merita vizionat, trebuie sa sustinem si noi actorii romani pentru a avea asteptari mai mari pe viitor.
alex43497
pe 02 Iunie 2015 22:33
un film oribil.....plictisitor si neinteresant....
kasmyn
pe 04 Mai 2015 18:48
ACEASTA E TEASERUL-https://www.facebook.com/filmulcomoara?fref=nf
Dupa cum în popor se zice ca "la pomul lăudat sa nu te duci cu sacul", parafrazam si ne mai gândim de doua ori dacă la filmul lăudat sa te duci sau nu cu familia.
Bun pentru critici, dar câte săli de critici poți sa ai ? La cinema se duce poporul. Asta plătește, nu criticii pișcotari.
Actori: nu putem spune ca joaca pentru ca nu au ce juca. Spun replici. Uneori mai bine alteori mai putin bine. Interesant domnul cu detectorul. Da bine chiar daca connflictul creat intre acesta si Adi e cumva nemotivat. Dar asta e alta poveste.
Imagine: cadre de doi interminabile pe dialog (nu amorse, nu miscare - e prea complicat, nu merita). Doua persoane vorbesc la masa in bucatarie, presupunem ca unul cu celalalt. Nu amorse, nu miscare - doar cadre cu personajele izolate pe faianta gri. Minunat!
Am dat 4 stelute acestui film, adica "momente bune, dar atat" pentru ca te poti uita la el. N-am simtit nevoia sa schimb programul, ceea ce e un lucru bun, dar sunt convins ca se putea si mai bine.
Oricine se poate regasi in povestile din film fiindca toti visam la un moment dat sa scapam de datorii si de povara zilei de maine ..
Filmul a luat Premiul pentru cel mai bun lungmetraj romanesc la Tiff.Din punctul meu de vedere,Aferim este mai bun la toate capitolele
Dacă vor găsi sau nu o comoară, dacă îşi va lua sau nu ţepao Costi că s-a aruncat ca un berbec în combinaţie, vă rămâne vouă să aflaţi. Partea care nu m-a încântat din film este că, la un moment dat, îţi lasă impresia că a plecat de la o idee care nu s-a putut desfăşura natural în 89 de minute. Pare că a avut nevoie de momente moarte, de extins cât de mult s-a putut căutarea comorii. Simţi nevoia de un twist, de ceva care să te determine să rămâi atent la ceea ce se întâmplă pe ecran. Poate pentru prima dată nu pot condamna faptul că am văzut lume plecând din sală. Dacă nu eşti cinefil, te vei zvârcoli puţin pe scaun.
Din păcate, publicul român mai are nevoie de mult timp pentru a avea un răspuns pozitiv spre astfel de pelicule, ceea ce mă face să cred că aprecierile "Comorii" vor fi mult mai prezente peste hotare. Dacă vă ştiţi cu tendinţe cinefile, mergeţi linştiţi către sălile de cinema. Dacă nu, reorientaţi-vă către altceva mai apropiat stilului hollywoodian cu care sunteţi obişnuiţi. Îi voi acorda şapte doar pentru că acesta a fost primul film de-al lui Corneliu Porumboiu pe care l-am văzut şi am fost avertizat că ar fi fost nevoie şi de alte pelicule de-ale sale "în portofoliu" pentru o înţelegere mai bună.
sursă: peapetulburi.ro