Sinopsis

O parodie a unui închipuit serial polițist a cărei protagonişti sunt doi milițieni din România comunistă a anilor '80.

Acum 28 de ani, o relicvă a culturii pop s-a pierdut în analele timpului, acoperită de praful și molozul lăsat în urmă de Zidul Berlinului. Era un serial polițist românesc finanțat de stat, intitulat Tovarășul milițian, care îi avea drept personaje principale pe detectivii Gregor Anghel și Iosef Baciu, vajnici luptători împotriva amenințării capitalismului în țara lor.

Guvernul român a creat acest longeviv serial, "Tovarasul Detectiv", o producţie poliţistă care nu doar că-i distra pe cetăţeni, ci promova şi valorile comuniste şi naţionaliste. Primul sezon al producţiei îi prezintă pe detectivi Gergor Anghel şi Iosif Baciu investigând moartea colegului lor Nikita Ionesco şi, în acelaşi timp, dezvăluind un complot subversiv de distrugere a ţării, alimentat de cel mai mare duşman: capitalismul.

Serialul a servit drept mijloc naționalist de entertainment și propagandă anti-occidentală în timpul Războiului Rece, iar acum a fost scos din cenușă, remasterizat digital şi dublat în engleză pentru publicul american.

Asta e premisa Comrade Detective, noul serial produs de Amazon despre misiunea a doi polițiști români din anii 1980, cu vocile dublate de Tatum, Jopseph Gordon-Levitt, Mahershala Ali, Jenny Slate, Kim Basinger, Jerrod Carmichael și Nick Offerman.

Filmarile au avut loc în perioada noiembrie - decembrie 2016 în studiourile Castel Film din Izvorani dar şi în locaţii din Bucureşti.