Comentarii Comentează
  • balta67verde
    pe 07 Ianuarie 2020 12:22
    Un film bunicel de Aventura, ceva ce s-ar vrea asemanator cu seriile Indiana Jones sau Quatermain ... le-a reusit doar partial.
  • cezarika21
    pe 21 Noiembrie 2017 13:19
    Având la bază un roman omonim al lui Michael Crichton, filmul „Congo” urmează tradiția aventurilor africane inaugurate de Henry Rider Haggard în „Minele regelui Solomon” (1885), păstrând doar ideea de bază a expediției către un oraș pierdut în junglă, pe care o încadrează însă într-un context politico-economic contemporan prea puțin interesant.

    Urmărim un grup eterogen de persoane ce străbat junglele unei regiuni vulcanice a statului Congo în căutarea unor exploratori ce dispăruseră acolo cu puțin timp în urmă în urma unui atac de origine necunoscută. Fiecare membru al noii expediții, cu excepția însoțitorilor africani, urmărește însă un scop propriu, care va fi dezvăluit publicului pe măsură ce aventurierii se apropie tot mai mult de locul de destinație.

    Din păcate, în ciuda faptului că străbate un teritoriu cu peisaje naturale spectaculoase, expediția decurge haotic, fără suspans, netrezind un prea mare interes potențialilor spectatori. Lipsește farmecul specific filmelor cu Indiana Jones, caracterizate printr-o combinație reușită de aventură, suspans și umor, cu o acțiune captivantă și personaje carismatice. Niciun personaj din „Congo” nu are însă carisma lui Allan Quatermain sau Indiana Jones.

    În concluzie, „Congo” este doar o copie destul de palidă a filmelor de aventuri gen „Minele regelui Solomon” sau „Indiana Jones”, care se va șterge relativ repede din memorie, cu toate că vizionarea sa nu poate fi considerată o pierdere de vreme.
  • emy_sinaia
    pe 04 Decembrie 2015 19:23
    La vremea lansarii cand l-am vazut la cinema a fost destul de spectaculos si misterios cu toate ca personajul Homolka tin minte ca cica ar fi din Romania...
  • pssst
    pe 18 Mai 2004 10:22
    ii dau 4* pentru ca este totusi una dintre cele mai bune ecranizari dupa Crichton dar in acelasi timp este sub asteptari...

    ai impresia ca vei descoperi ceva deosebit si incredibil, dar descoperi doar niste maimute infometate si cu an attitude problem (sic!).

    merita ins aremarcat pentru doua motive:

    - prestatia buna a lui Ernie Hudson, care dovedeste ca un actor bun poate face un rol bun chiar daca acesta nu este prea complex;

    - prestatia de exceptie a Laurei Linney. nu stiu, din moment ce si Clint Eastwood a distribuit-o in a lui Absolite Power, de ce nu cunoaste steaua succesului meritat.