Părerea criticului
Raymond e personajul cel mai simpatic al bandei de hoti cu care iese la
inaintare surpriza verii: „Oops, am incurcat borcanele!”. Regizor e un american (Brad Mirman) cunoscut pana acum doar ca scenarist, iar hotii (ºase la numar) sunt interpretati de francezi (printre care Gerard Depardieu, Johnny Hallyday, Renaud).

Daca va miroase a susa, cum scoatem si noi, destule (filme de serie C facute de regizori de care n-a auzit nimeni, cu mediocri actori straini si mari actori romani), ei bine, aflati ca “Oops…” nu doar ca e mult mai bun decat multe comedioare franceze cu Depardieu, dar e mai bun chiar si decat multe filmisoare americane cu Harvey Keitel – care joaca, aici, rolul unui mafiot cu o agenda ascunsa.

Raymond insa, cum ziceam, le ia fata de departe. Sau ar trebui sa zic “moacele”: gloriile muzicii franceze Hallyday & Renaud, cu mutrele lor pe care s-au scris anii ca pe niste discuri vinil (gag pentru cunoscatori: momentul in care se „bat” pe muzica unui casetofon, cei care canta fiind, evident, tot ei!), Depardieu, Richard Bohringer, Said Taghmaoui, basca moacele de cartier (negri, grasi, latinos, etc.; preferatul meu: un barman batran, care abia-si taraie picioarele), basca bossul Mafiei – ca un Frankenstein casnic, care se uita la toata serialele juridice de la TV -, toti sunt mortali.

Iar Raymond (Albert Dray), grasutul grupului – varsta mijlocie, figura de bacan, calm, metodic, politicos -, e cel care primeste suturile-n fund si care se distreaza zgaltaindu-se cu masina rosie pe care-a sutit-o nonsalant, din fata unei bacanii in care se dadea o spargere...

Povestea nu e nimic nou sub soare, dar „Oops...” e plin de idei haioase & de situatii daramatoare. In orice caz, razi nonstop. Pare un film de Kaurismaki facut la Hollywood. Nu-l ratati!