Comentarii Comentează
  • artoholic.king
    pe 04 Decembrie 2023 12:16
    Poezia s-a conceput pentru a fi simțită, și nu analizată de cei ignoranți și "geniile" convinse.
    Acest film este o confirmare grandioasă a idealului pentru cei pasionați de artă - visătorii ambulanți.
    Și da, mă simt.
    Oh, captain! My captain! Oh, har divin! Și eu pot să mă ridic la nivelul așteptărilor, și nu acelor din jur, ci a dorințelor mele.
    Punctul culminant al poveștii ne arată deznodământul trist al artiștilor neînțeleși, ce sunt restrânși la o viață monotonă, doar pentru a câștiga o bucată de pâine mai ușor.
    Oh, am fost și eu acolo...
    E greu să fii acceptat în nebunia ta majestrală de către oamenii infirmi la excelență.
  • SirbuRares
    pe 11 Noiembrie 2020 15:51
    Replica ,,Captain, my Captain" spusa de catre John Keating noul profesor de engleza vine dintr-o poezie de Walt Whitman.

    Replica este intalnita de doua ori in film:

    1) Prima data cand a aparut aceasta replica in film a fost la inceput cand profesorul John Keating ii provoaca pe cei mai indrazneti elevi ai lui sa il strige dupa replica ,,Captain, my Captain".

    2)La finalul filmului elevii care fac parte din clubul secret ,,Dead Poets" din cauza deciziei directorului scolii elevii se urca pe banci pentru a-si arata nemultumirea fata de concedierea domnului nou de engleza John Keating cand a ajuns la usa elevii au decis sa il salute ultima oara pe domnul profesor.

    Replica ,,O Captain, my Captain" este spusa sub forma de respect pentru profesorul John Keating.
  • user-5a22e4134b9e0
    pe 11 Noiembrie 2020 15:34
    Macarie Constantin Catalin- clasa IX-B.
    Replica "Captain, my Captain" este spusa de profesorul de limba engleza Keating in doua secvente importante ale acestui film.
    Prima data apare la inceputul filmului, cand profesorul le spune elevilor sa il strige asa deoarece era o forma de respect, iar aceasta replica mai apare odata la sfarsit, cand elevii sunt suparati impotriva deciziei scolii de a- l da afara pe domnul Keating. Elevii se urca fiecare pe banci si rostesc aceasta replica in semn de respect fata de el.
  • Biancaamalia
    pe 11 Noiembrie 2020 13:52
    Replica "O capitan,my capitan!" provine dintr-o poezie de Walt Whitman care este despre domnul Abraham Lincon.Prima data,aceasta replica este folosita la inceuputul filmului,atunci cand profesorul de engleza,Keating, pe care elevii au inceput sa il indrageasca pe parcurs,le spune elevilor sai ca il pot numi in acest fel,iar,a doua oara este folosita cand Dl Keating vine sa si ia lucrurile din clasa dar,cand acesta este pe cale sa plece,membrii din "Cercul poetilor disparuti" s-au urcat pe banci si au rostit replica.Profesorul,mandru i-a salutat inapoi si a plecat.
  • Razvan_30
    pe 11 Noiembrie 2020 13:03
    Replica "O captain! My Captain!" este spusa:
    - prima parte a filmului de catre profesorul John Keating, un profesor de engleza . Acesta le propune eleviilor sa fie strigat asa de catre ei.
    -in a doua parte a filmului dupa ce o neintelegerea a aparut si profesorul trebuia fi dat afara din scoala ,iar elevii s-au urcat pe banci pentru a striga "O captain! My captain" sub forma de respect pentru acesta
  • TRVc
    pe 11 Noiembrie 2020 13:00
    Replica ,,Captain, my captain!" adresata de profesorul nou de engleza,
    John Keating provine dintr-o poezie de Walt Whitman despre domnul
    Abraham Lincoln. Aceasta este intalnita de doua ori in poezie:

    -La inceputul filmului in care profesorul Keating le propune elevilor
    indrazneti sa foloseasca aceasta replica pentru a-l saluta dar si ca
    forma de respect asupra acestuia

    -La sfarsitul filmului cand elevii care fac parte din ,,Cercul poetilor
    disparuti’’ se urca pe banci pentru a se revolta din cauza
    unei neintelegeri care a dus la alungarea profesorului din
    scoala, pentru a-si exprima regretul fata de plecarea profesorului
    Keating dar si pentru a-l saluta pentru ultima data
  • user-5fabb91047d3c
    pe 11 Noiembrie 2020 12:34
    Manea Alexandru-clasa a IX B Liceul Teoretic,, Tudor Vianu,,Giurgiu
    Vorba,,Captain my Captain,, este spune de folosita în prima parte de către Keating in acele 2 momente esențiale ale filmului:
    •Prima data,este zisa la început,când domnul Keating ațâță elevii ambițioși sa l strige așa,in forma de stimă.
    •Partea a II a ,apare la final, atunci când elevii sunt scandaloși de decizia școlii,de al da afară pe domnul Keating din cauza unui conflict.Elevii se urca pe rand pe bănci spunând acea expresie in semn de răsplătire pentru tot ce au învățat de la domnul Keating.
  • user-5faa4a05bc641
    pe 11 Noiembrie 2020 11:14
    Ciobanu Alexandru Andre-clasa a IX B Liceul Teoretic Tudor Vianu Giurgiu

    Replica "Căpitan my Capitan" a fost folosită în prima parte a filmului unde domnul Keating le-a spus că replica provine din poezia lui Walt Whitman adresânduse elevilor ca îi poate spune căpitan
    A doua parte apare la final cand domnul Keating este dat afară de la scoala iar elevii se urca pe bănci și strigă această expresie in fața lui in semn de respect pentru tot ce a au invatat de la el
  • EduardMihai300405
    pe 11 Noiembrie 2020 09:30
    Picu Eduard Mihai - clasa a IX-a B Liceul Teoretic "Tudor Vianu" Giurgiu
    Replica "Captain, my Captain" este spusa de către profesorul Keating în 2 momente importante ale filmului:
    -Prima data, este spusa la inceput,atunci când profesorul provoacă elevii îndrăzneți să-l strige așa, în formă de respect.
    -A doua oara, apare la final, atunci când elevii sunt revoltați de decizia școlii de a-l da afară pe profesorul Keating din cauza unui neînțelegeri.Elevii urca rand pe rand pe bănci strigând aceasta expresie în semn de respect pentru tot ce au învățat de la el.
  • PeiaBogdan
    pe 11 Noiembrie 2020 01:00
    Peia Bogdan Nicusor - clasa a IX-a B Liceul Teoretic ''Tudor Vianu'' Giurgiu

    Filmul Dead Poets Society - Cercul poetilor disparuti, este un film care are loc intr-o scoala numita Welton Academy.In prima zi de scoala,toti elevi erau surprinsi de metodele ale noului profesor de engleza, John Keating, care la randul lui a fost un fost absolvent a acestei scoli.El isi incurajeaza elevi sa-si faca vietile extraordinare, insa el a fost un membru al unui grup interzis, numit Cercul poetilor disparuti,atunci cand invata in aceasta scoala.
    Replica ''O, Captain, my Captain!'' este o replica preluata dintr-o poezie a lui Walt Whitman si apare in acest film de doua ori:
    -prima data la inceputul filmului, intr-o ora de engleza, in care profesorul John Keating le spune elevilor indrazneti sa il strige cu aceasta replica;
    -a doua oara in finalul filmului, cand toti elevii se uraca pe banci si striga ''O, Captain, my Captain!'' ,acestia aratandu-i lui John Keating respectul pe care il au fata de el,acesta plecand fericit din clasa pentru ca toti elevii sa-i au inteles lectia predata de el.
  • user-5fa97b4a27ce8
    pe 11 Noiembrie 2020 00:35
    Ciocan Bogdan Stefan - clasa xI- B

    Mesajul acestui film este concis si motivant . Acțiunea se petrece într-o scoală privată doar pentru băieți . Elevi cunosc profesori mai rebeli cum ar fi domnul keating ,el îi învață pe elevi să își exprime sentimentele liber și să își lase sufletul să își găsească soarta . Profesorul Keating le spune elevilor replica "Căpitan, my căpitan " Aceasta replica vine din poezia lui wlat withman . Un moment emoționat este atunci când domnul keating este dat afară din liceu și toți elevi se ridica în picioare și îi spun pentru ultima oară "Capitan ,my căpitan.Tot domnul keating le dezvăluie unor elevi secretul despre "Dead Poets Society - Cercul poeților dispăruți . Domnul Keating îi provoacă pe cei mai indrazneti elevi să îl strige "Capitan,my căpitan " asta însemna respect din parte elevilor pentru el.Relația profesor-- elev este înlocuită de o relație de prietenie . Realizare filmului este foarte bună.
  • user-5faad24c7fc53
    pe 10 Noiembrie 2020 23:54
    Macoveanu Radoi Ana Maria - clasa a IX - B

    Profesorul Keating le spune copiilor replica “ Captain , my Captain ! “ si precizează ca elevii îndrăzneți îl vor striga așa . Replica este întâlnită in poezia lui Walt Withman .
    Replica mai este întâlnită la finalul filmului când profesorul Keating este dat afara din liceu și elevii clasei lui se ridica in picioare pe bănci și rostesc expresia “ Captain , my Captain ! “ în semn de respect și pentru tot ce i a învățat.
    Au ales sa fie căpitani , nu pasageri , sa-și asume deciziile , sa preia controlul asupra vieții lor , sa-și asume responsabilitatea în cazul unui eșec.
  • 21REZZ.Vrabie
    pe 10 Noiembrie 2020 23:26
    Vrabie Denis-Ionut (Clasa a-IX a B) Liceul Teoretic Tudor Vianu Giurgiu

    In film, sunt prezentați elevii unei școli private unde studiază decât copii din familii cu statut social înalt (exemplu chiar tatăl unuia dintre băieți, care are dreptul să îl retragă de la gazeta școlii pentru a se concentra pe studii). Aici, ei sunt educați si îndrumați să învețe cuvânt cu cuvânt după profesori si manuale.
    Însă un singur profesor, fost elev al acestei școli, are propria sa metoda de predare, prin care îi ajută pe elevi să își dea frâu liber sentimentelor si ii îndeamnă să își aleagă soarta .Unul dintre băieți învață ce e dragostea, unul realizeaza ca actoria este înclinația să in viata, unul își învinge teama de a compune si recita poezii in fata oamenilor.
    Replica "o captain, my captain!" este identificată in 2 momente cheie:
    • Prima data este identificată in scena in care profesorul Keating îi provoacă pe cei mai îndrăzneți să îl strige astfel, parandu-i a fi un semn de respect din partea elevilor săi
    • A doua si ultima data apare in scena finală, atunci cand, revoltați de alegerea școlii de a-l alunga pe profesor din cauza unei neînțelegeri, băieții care au format împreună 'cercul poetilor disparuti' urca rand pe rand pe banci si aclama "o captain, my captain!". Prin acest gest își exprimă compasiunea și regretul plecării profesorului, si totodata transmite mesajul de la revedere emoționant la care nu voiau să se ajungă asa de curând..
  • user-5faae04930fc0
    pe 10 Noiembrie 2020 20:49
    Frățea Robert Marius clasa a 9 - a B

    Această expresie de adresare ,,Captain , O my captain’’ preluată dintr o poezie a lui Walt Whitman , este una nouă dar și diferită, în același timp interesantă , pentru elevii profesorului Keating.Elevii i se adresau profesorului Keating cu aceasta expresie , aceasta pe final fiind pentru ultima dată rostită de elevi , dând dovada de respect dar și de o opunere a acestora , a anumitor acuzații false aduse la numele profesorului Keating.
  • mariam123
    pe 10 Noiembrie 2020 20:41
    Mihaila Maria - Elena clasa a 9 - a B ”O Căpitane! Căpitanul meu!”- profesorul Keating preia această metaforă și o spune încă din prima zi de școală elevilor săi. Cu siguranță, atunci nu înțelegeau mesajul. Profesorul s-a impus ca valoare nu ca model care le limita creativitatea i-a încurajat să ” își facă viețile extraordinar ” tăindu-și clipa, descoperind valoarea lor. Keating reuşeşte să distrugă relaţia profesor-elev înlocuind-o cu o relaţie de prietenie. În finalul filmului, Todd împreună cu ceilalţi colegi îi dovedesc domnului Keating recunoșterea de ”O Căpitane! Căpitanul meu!” asigurăndu-l că tot ceea ce a fost transmis de conducătorul recunoscut al lor să dăinuie.
  • daria_bufnea
    pe 10 Noiembrie 2020 12:23
    Bufnea Daria Clasa 9E: Replica ,,O, Captain! My Captain!" este folosita in prima parte a filmului cand Profesorul Keating este introdus elevilor si propune elevilor indrazneti sa il strige cu acea replica intalnita in poezia lui Walt Whitman. ,,O, Captain! My Captain!" mai este intalnita si in parte de final a filmului cand Profesorul Keating pleaca si elevul Todd Anderson se ridica cu picioarele pe banca si il striga pe profesor pentru ultima data ,,O, Captain! My Captain!" in semn de respect.
  • user-5faa54d7dcff2
    pe 10 Noiembrie 2020 12:16
    Ungureanu Ștefan clasa 9B : Replica '' O, Captain! My Captain! " A fost folosită în:
    Prima parte a filmului când Domnul Keating profesorul de engleză le propunea celor mai îndrăzneți elevii să îl strige " O Captain! My Captain" care provenea din poemul lui Walt Whitman.
    A doua parte a filmului atunci când Domnul Keating vrea să plece, elevul Todd Anderson se urcă pe bancă și în semn de respect îi spuse Domnului Keating ,, O Captain! My Captain"
  • user-5ee4ecf3aa87a
    pe 09 Noiembrie 2020 17:08
    Penciu Rebeca Elena - clasa 9e :Replica " O,Captain!My Captain!" a fost folosita in:
    - prima parte a filmului unde domnul Keating le a explicat elevilor ca replica provine provine din poezia lui Walt Whitman spunandu-le elevilor săi ca i se pot adresa astfel
    - la finalul filmului , un ultim salut pentru mentorul lor ,iar acesta emotionat , i-a salutat inapoi si s-a intors si a plecat
  • user-5fa935fe79d9b
    pe 09 Noiembrie 2020 14:42
    Tipau Andrei - clasa 9E: Replica "O,Captain!My Captain!",este folosita prima data de dl Keating spunandu-le copiilor sa i se adreseze astfel.
    In a doua parte a filmului cand dl Keating vrea sa paraseasca sala de clasa copii se urca pe banci si spun "O captain,my captain"aratand respectul față de profesor.
  • user-5fa512c785e31
    pe 09 Noiembrie 2020 12:53
    Ghincea Alexia, clasa 9E

    John Keating, profesorul de engleza, interacționează prima data cu elevii săi, propunându-le pentru cei ce sunt mai îndrăzneți sa-l strige ,,O,Captain!My Captain!”.Aceasta replica provine din poemul lui Walt Whitman care scrie despre un căpitan care moare chiar atunci când nava sa a ajuns la sfârșitul unei călătorii furtunoase și periculoase; căpitanul reprezentându-l pe Abraham Lincoln care a fost asasinat exact când se încheia războiul civil.Modul lui domnul Keating de predare este unul diferit, le pune mintea la contribuție elevilor, le da frâu liber imaginației astfel încât sa înțeleagă singuri prin propriile acțiuni ceea ce scrie in cărțile cu zeci de rânduri.Tinerii prin aceasta tehnica a sa încep sa capete un limbaj armonios si un intelect superior.La final după ce ,,călătoria”lor s a terminat, cu rele și cu bune au realizat ca profesorul pentru a înțelege elevii lui ceea ce vrea sa transmită își duce treaba pana la capăt, chiar dacă se duce și el odată cu ea.Pentru felul in care i a condus pe elevii sai, aceștia s-au ridicat cu picioarele pe bănci cum i- a învățat profesorul, și elevul Todd Anderson l-a strigat pentru ultima data ,,O, Captain!My Captain!” in semn de respect și de final de drum, ca in poezia lui Walt Whitman.Cu toate ca finalul a fost dureros, domnul Keating pleacă împlinit și multumit de elevii săi ca au înțeles lectia predata.,,Căpitanul piere odată cu nava”
  • DumitruDenis
    pe 09 Noiembrie 2020 12:33
    Dumitru Denis clasa a IX-a E
    Replica "O captain , my captain" este folosita:
    -In prima parte a filmului , dl Keating spunandu-le elevilor sai ca i se pot adresa astfel
    -In a doua parte a filmului , cand dl Keating vrea sa plece din clasa , elevii se urca pe banci si spun ''O captain , my captain" aratand respectul pe care il au fata de profesorul lor
  • user-5fa8edbf1dc6c
    pe 09 Noiembrie 2020 09:31
    Crețu Marius Daniel- clasa IX E.
    Replica "Oh captain! My captain!", este folosită si la început de Dl. Keaton, dar elevi nu înțeleg la ce se referă, dar la sfârșit de film, elevi se urca pe bănci și unul dintre ei spune această replică pentru a-i arată profesorului recunoștința pentru tot ce i-a învățat și respectul profund pentru el.
  • felicity_for_now
    pe 09 Noiembrie 2020 04:02
    Coarna Andrei Alexandru, clasa IX E.
    Replica "Oh captain! My captain!" Este folosita de 2 ori.
    Prima oara este folosita de Dl John Keating, iar el le-a spus elevilor sai să i se adreseze in acest fel.
    A doua oara, este folosit la final, fiind folosita pentru ai arata respect Dl John Keating.
  • user-5fa86593ced90
    pe 08 Noiembrie 2020 23:53
    Cristian Andreea Ioana, clasa a IXe
    Replica "O capitan! My capitan!" preluată dintr-o poezie a lui Walt Whitman o găsim:
    - in prima parte , fiind prezentată pentru prima dată de către Dl John Keating (profesorul de engleză) spunandu-le elevilor săi că i se pot adresa cu această replică
    - in finalul filmului , când toți elevii săi s-au urcat pe bănci in frunte cu Todd Anderson si au rostit pentru ultima dată replica, arătând respect pentru Dl profesor Keating, cât și opunere in fata acuzațiilor false aduse la adresa domnului.
  • stanciualexia
    pe 08 Noiembrie 2020 22:45
    Replica "O captain! My captain!" a fost folosita in:
    - Prima parte a filmului, unde profesorul de engleza, John Keating le-a explicat elevilor ca replica provine din poezia lui Walt Whitman si le-a spus ca i se pot adresa cu aceasta.
    - La finalul filmului unde Todd Anderson si restul cercului poetilor disparuti, s-au urcat pe bancile lor si au strigat "O captain! My captain!" , un ultim salut pentru mentorul lor, iar domnul Keating plin de emotie le-a multumit si s-a uitat in ochii fiecaruia inainte sa se intoarca si sa place, lasandu-i pe baieti pe bancile lor.
  • ElisabethStanciu
    pe 08 Noiembrie 2020 22:36
    Replica "O captain! My captain!" a fost folosita in:
    - Prima parte a filmului unde domnul Keating le-a explicat elevilor provenienta replicii, aceasta provenind din poezia lui Walt Whitman fiind vorba despre fostul presedinte al Statelor Unite, Abraham Lincoln, iar John Keating le-a spus elevilor sai ca i se pot adresa cu aceasta.
    - La finalul filmului, unde cercul poetilor disparuti, s-a ridicat in picioare pe banci si au strigat fiecare "O captain! My captain!", un ultim salut pentru profesorul lor de engleza, iar acesta emotionat, i-a salutat inapoi si s-a intors si a plecat, lasandu-i sa stea pe banci.
  • BuzicaMirel
    pe 08 Noiembrie 2020 21:13
    Replica "O captain, my captain" o gasim:
    -in prima parte, este prezentată pentru prima dată, fiind utilizata de Dl profesor Keating- profesorul de engleza, expresia fiind preluată dintr o poezie a lui Walt Whitman spunandu-le elevilor săi ca i se pot adresa astfel
    -in a doua parte, sfarsitul filmului, aceasta este aclamat de băieții care au fost membrii ai "cercului poeților disparuti"si elevi ai profesorului.Replica folosita de aceastia, arată respectul față de profesor si in acelasi timp un fel de opunere in fata acuzațiilor aduse acestuia.
  • lucalixandru
    pe 08 Noiembrie 2020 19:08
    Luca Lixandru, cls IX E

    Profesorul de engleză, John Keating, îi șochează atât pe elevii săi, cât și pe ceilalți profesori prin spiritul său nonconformist. El nu vrea ca elevii să memoreze lucruri spuse de alții, ci își dorește să îi facă să simtă poezia, să o treacă prin propriul suflet. Relația profesor-elev este înlocuită de o relație de prietenie. El le arată că lumea poate fi diferită îndeamnându-i să trăiască în conformitate cu dictonul latin: Carpe Diem! și să lupte pentru idealurile lor.
    Ține lecții neconvenționale, în care elevii rup din carte paginile care le dictează ce să gândească și ce să creadă și se urcă pe bănci pentru a vedea lumea și din alte unghiuri.
    Gestul final și cuvintele rostite „Captain, my Captain!” îi dovedesc domnului Keating că elevii săi îl respectă și îi apreciază modul de gândire. Este victoria libertății asupra conformismului care ucide idei , principii, vise și reprezintă recunoașterea, în persoana profesorului Keating, a unei călăuze spirituale.
    Cuvintele „Captain, my Captain!” ar putea ascunde următoarele gânduri:
    Căpitan! capitanul meu! călătoria noastră înspăimântătoare și minunată s-a încheiat. Am suferit, ne-am bucurat, am râs, ne-am întristat. Ai condus nava cu delicatețe, cu înțelepciune, cu tărie, cu sensibilitate. Am câștigat valori, dar am plătit pentru ele. Ajunși la finalul călătoriei îti mulțumim pentru tot. Ne doare faptul că vom debarca fără tine, însă știm că nu poți părăsi corabia. Căpitanul piere odată cu nava. Respect, căpitane! Rămas bun!
  • user-5fa807a5e3a28
    pe 08 Noiembrie 2020 17:14
    Guțu Mariana Elena , clasa IX-a E

    Această expresie de adresare ,,Captain , my captain’’ preluată dintr o poezie a lui Walt Whitman , este una nouă dar și diferită, în același timp interesantă , pentru elevii Dl profesor Keating.Elevii i se adresau Dl profesor Keating cu aceasta expresie , aceasta pe final fiind pentru ultima dată rostită de elevi , dând dovada de respect dar și de o opunere a acestora , a anumitor acuzații false aduse la numele Dl profesor Keating.
  • Terrenia
    pe 07 Noiembrie 2020 21:08
    Văduva Cristiana Simina, clasa aIX-a E

    În prima parte a filmului, profesorul Keating le-a explicat elevilor săi de unde provine replica "Captain, my captain". Aceasta era replica utilizată de Walt Whitman într-o poezie de-a sa, fiind vorba despre Abraham Lincoln, fostul președinte al Statelor Unite.
    În a doua parte, replica este folosită de elevi, prin intermediul căreia îl strigau pe profesorul lor. Prin replica "Captain, my captain", folosită de elevi, reiese faptul că elevii l-au adoptat pe profesor ca mentor al lor.
  • AntoniaNicula
    pe 07 Noiembrie 2020 16:49
    Nicula Antonia-alice, clasa a 9aE
    Semnificația replicii "O captain, my captain" este multiplă:
    •in scena in care este prezentată pentru prima dată, ea este utilizata de dl profesor Keating- profesorul de engleza (fiind secventa unei opere literare care se referea la Abraham Lincoln) spunandu-le elevilor săi ca i se pot adresa astfel
    •in scena finală a filmului, aceasta este aclamat de băieții care au fost membrii ai "cercului poeților disparuti"si elevi ai profesorului. Prin gestul facut de ei (urcarea pe banca si calmarea profesorului prin fraza "o captain, my captain), aceastia își arată afecțiunea, respectul față de profesor si in acelasi timp un fel de opunere in fata acuzațiilor aduse acestuia.
  • AmphitriteMermaid
    pe 08 Mai 2020 12:49
    Un film intr-adevar reusit. Mesajul in sine nu are legatura nici cu poezia, nici cu educatia, ci se refera la modul cum privim viata si cum reusim sa ne bucuram de ea.
  • Alina_Zbenghea
    pe 04 Ianuarie 2019 01:20
    Un film foarte bun cu un sfârșit emotionant.
    Acest film arată că uneori trebuie sa fie cineva care să arate că se poate trăi și diferit de tipare.
  • Demolari6
    pe 30 Iunie 2016 12:36
    Acesta e genul acela de film care iti taie respiratia si te lasa fara cuvinte, pentru ca ele ar fi oricum de prisos in acest caz.
  • andystarx
    pe 18 Decembrie 2015 22:09
    Daca in prima ora nu prea m-a impresionat,a 2 a parte,a fost pur si simplu foarte buna ! Un Robin Williams urias din nou,si ceilalti actori si-au jucat rolul foarte bine ! Carpe Diem !!!!!!!!!!!
  • lili22
    pe 08 Decembrie 2015 22:22
    Mai ales regretatul Robin Williams , dar filmul este cam siropos, intra in categoria filmelor pe care nu vrei sa le revezi.Prea americanesc.
  • adoina
    pe 08 Decembrie 2015 22:04
    Un film care te imbogateste spiritual, jocul actorilor - excellent, regia - de mare calitate.
  • teodor_dragulanescu
    pe 11 Octombrie 2015 22:47
    NU POT TRECE DE MINUTUL 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Utube
    pe 02 August 2015 20:52
    Este o dramă, un film a cărui acţiune se petrece într-o şcoală „cu pretenţii” unde învaţă numai copii „de bani gata” şi numai băieţi a căror vârstă este undeva între 14 - 15 ani. Evident lucru că şcoala este guvernată de regulamente şi legi foarte severe, instituind un regim foarte strict de viaţă adolescenţilor pe alocuri aducând chiar cu un regim cazon.

    Scenariul peliculei este foarte bun, foarte bine realizat, ideea în jurul căruia este scris izvorând însăşi din chintesenţa existenţei umane: libertatea deplină atât cea intelectuală cât şi cea de realizare a propriului destin. Plasarea unei astfel de idei, de libertate, într-o instituţie guvernată de reguli cazone este o contradicţie flagrantă şi tocmai din această contradicţie s-a născut intriga filmului.

    Realizarea filmului este foarte bună, cu câteva erori de continuitate, de logică, de recuzită şi de cadrare, unele scene terminându-se prea repede iar altele începând prea târziu. În schimb există câteva scene foarte bine realizate cu cadre de pus pe desktop sau pe tapet, cadre fixe, spectaculoase prin colorit şi simbolistică iar din scenele foarte reuşite ar fi de menţionat aceea în care băieţii merg în noapte cu glugile pe cap sau cea în care un cârd de gâşte îşi ia zborul.

    Interpretarea actorilor este foarte reuşită, R. Williams reuşind un rol de excepţie mai ales că rolul pe care trebuia să-l interpreteze i se potriveşte nativ, rezultând astfel o reprezentaţie deosebită. Nici băieţii nu sunt mai prejos, reuşind fiecare să portretizeze foarte bine caracterele personajelor interpretate.

    Coloana sonoră este foarte bună cu piese muzicale alese foarte inspirat, accentuând astfel acţiunea scenelor care se derulează pe ecran. Totuşi la capitolul coloană sonoră există şi câteva erori, unele tehnice altele de compoziţie şi prezentare dar sesizabile doar de către cinefilii cunoscători ai domeniului.

    Acţiunea filmului decurge previzibil, mai puţin finalul peliculei care aruncă o umbră mare de îndoială asupra aspectului moral pe care această realizare îl transmite cinefililor, la o analiză mai atentă rezultatul sfidând o sumă de norme morale şi etice ale societăţii civilizate. Este posibil ca acest final să fi fost construit pentru a conferi greutate scenariului, lucru dovedit de altfel, filmul câştigând un premiu Oscar la acest capitol.

    Vizionare plăcută!
  • DexterMorgan
    pe 05 Iulie 2015 18:34
    Foarte bun film! Ce il recomanda astfel, fiind mesajul puternic pe care il transmite si cel de care ar trebui sa aiba parte orice tanar licean, student si nu numai. Cauta-ti talentul, descopera-l si urmareste ceea ce te face fericit! O poveste frumoasa, cu un exemplu de profesor si exemplu de urmat!
  • Andrei843
    pe 04 Octombrie 2014 22:19
    Va ramane intotdeauna unul dintre filmele mele preferate. Un film ce trateaza prietenia, loialitatea si increderea.
  • narcisson
    pe 04 Septembrie 2014 02:26
    Un film profund, extraordinar. Face parte din genul acela de filme din care chiar ramai cu ceva, pe care il poti aplica, dupa vizionare. Mesajul acestui film este concis si motivant: Seize the Day, Carpe Diem, Traieste clipa. Sau, ce am inteles eu din acest film: Let your spirit be free. Cat despre actori: EH promitea foarte mult inca de pe atunci, insa de remarcat este prestatia lui Robert Sean Leonard, care intra perfect in pielea personajului. Despre inegalabilul Robin Williams deja nu se mai poate spune nimic; si aici reuseste o prestatie exceptionala, ca de obicei.
    Daca pe parcursul filmului esti intampinat de citate amuzante sau poezii romantice, ei bine, este imposibil ca finalul sa nu iti lase un gust amar. Intotdeauna aceasta desfranare a mintii si spiritului este urmaritata de minti inchistate si programate, care nu vad mai departe de munca-acasa. Profesorul din DPS sau psihologul din GWH, cu precadere spre al doilea personaj, ambele interpretate de magistralul Robin Williams, sunt persoane de care fiecare dintre noi am avea nevoie in viata, pentru o desarvarsire atat profesionala, cat si spirituala.
    Dead Poets Society nu este filmul care sa iti hraneasca dependenta de explozii sau cultura generala. Ba mai mult este un film moralizator, pentru suflet, ceea ce este mult mai important. Recomand cu placere, nota mea este 8-Foarte bun.
    P.S: Rest in Peace, Robin Williams. You will be missed!
  • alali
    pe 18 August 2014 01:12
    O "meteahna" mai veche a lui Williams, acest indemn Carpe Diem pare ca i-a marcat intreaga cariera. In '86, ca tanar cvasi debutant, juca in filmul Seize the Day (1986) - Traieste clipa; 3 ani mai tarziu isi incununa cariera cu cea mai importanta realizare a sa ca actor, Dead Poets Society (1989), filmul ce il va consacra ca un nume greu intr-o lume in care incerca sa isi faca cu atata truda si el loc.
    Asadar, plecand de la viata de zi cu zi, a omului simplu ce cauta normalitatea, personificat de Tommy in Traieste Clipa si ajungand apoi la acest indemn academic de a te lasa purtat de impuls si astfel a-ti crea clipa ta poetica, promovat de profesorul Keating in Societatea Poetilor Disparuti, Robin Williams a transmis de-a lungul intregii sale cariera cel mai puternic mesaj pe care un om il poate da semenilor sai. Sa traiesti intens, sa te deschizi emotiilor, sa transformi rutina cu ajutorul magiei din poezi si astfel orice moment oricat de banal sa se transforme in cea mai minunata clipa din toata viata ta de pana atunci.
    Legatura intre cele doua filme, (Seize the Day si Dead Poets Society - titlurile cu cea mai mare pondere pentru cariera sa) o face chiar Robin Williams alti 4 ani mai tarziu in Mrs. Doubtfire (1993) prin acel mic omagiu adus acestor doua lungmetraje cand a creat cu ajutorul proverbialei sale improvizatii calamburul jucaus: "Carpe Dentum... Seize the teeth" / Carpe Diem... Seize the day.
    Despre dialogurile si mai ales versurile introduse in scenariu, nu se poate vorbi critic atata timp cat e citat un Whitman de exemplu. Insa de modul de constructie a scenariului propriu-zis ar fi multe de spus. Felul atipic ca sa nu spun speculativ in care citatele destul de pompoase si stufoase sunt livrate unor tineri in formare, maniera in care le sunt impartasite aceste nestemate, aminteste putin de acele adunari duminicale ale congregatiilor asa-zis Crestine din cartierele marginase ale marilor orase, unde majoritare sunt persoanele de culoare. Deosebirea e ca aici recitarea te suie la propriu pe pupitru si nu te face sa aplauzi si sa dansezi asa cum e cazul worshipper-ilor.
    Finalul te lasa sa incerci o senzatie contradictorie. Toate elementele te faceau sa crezi ca acest profesor "special" va starni o miscare pro poezie in randul clasei unde preda cel putin, daca nu in randul tuturor elevilor acelei scoli. Dar nu e asa. Filmul trateaza mai degraba un domnul Trandafir decat un alt caz Patch Adams, personaj interpretat de acelasi Williams. Asadar avem un inceput destul de elitist, se ia avant si discursul atinge altitudini ametitoare ca in final aterizarea sa fie fortata, rezumandu-se doar la persoana profesorului disponibilizat pe buna dreptate si care refuza intr-o oarecare masura sa-si asume responsabilitatea propriilor "instigari". Din tot acest tablou drama a trecut intr-un plan tertiar, iar poezia a disparut total.
    Totusi filmul nu e doar o mare confuzie cap coada. Reuseste sa creeze emotie si una chiar de buna calitate per total, iar in ciuda propovaduirii continutului si a citatelor intr-o maniera sectanta, intelesul acelor versuri este profund si ilustreaza bine aproape orice situatie dilematica din film.
    Un argument important unanim dezbatut, atunci cand se comenteaza acest film este problematica libertatii tinerilor de a fi lasati sa ia decizii cu privire la viitor. Personal nu cred ca filmul se reduce doar la aceasta dezbatere care e de fapt doar o crusta subtire ce imbraca reala polemica. Intr-o societate in care tinerii dau examene ale maturitatii si isi scriu scrisori de intentie pentru a ajunge la universitati cat mai bune, dau interviuri in fata decanilor si isi sustin pledoariile incercand sa demonstreze ca sunt candidatii ideali pentru respectivele scoli sau in care la 16 ani isi iau permisul si devin soferi avand dreptul sa conduca adevarati bolizi, aceasta argumentatie este depasita.
    Indemnul "Carpe Diem!" concentreaza adevarata incarcatura a acestei controversate productii. De aici ar trebui inceputa orice analiza pe text.
    Despre interpretare actorilor voi spune doar ca e ok. Daca n-ar fi fost acele derapaje comportamentale, acel mod de predare prozelitist, probabil ca alta ar fi ramas imaginea de ansamblu asupra acting-ului si a intregului film.
    Concluzie: Fara indoiala ca avem in fata o creatie ce are o valoare unanim recunoscuta, dar si una subiectiva de la caz la caz. E un film de-o poezie autentica si care isi are publicul lui tinta destul de numeros. Nota 7,46!
  • deadlord
    pe 11 Mai 2013 18:25
    Un film incredibil. Mi-a placut extrem de mult. Scenariul este extrem de bun, regia la fel, iar distributiia este foarte buna. Un film despre relatia profesor-elev si cat de departe ar putea ajunge ea. Mi-a stor cateva lacrimi si chiar m-a emotionat. Un film ce trebuie vazut. Eu unul nu nici nu stiam de el, dar mi-a fost recomandat de profesoara de romana. Iar acum este randul meu sa il recomand.
  • mishu88
    pe 18 Ianuarie 2013 11:55
    ”Carpe diem!” Când un film îți insuflă acest sfat, explicat și demonstrat, atunci înseamnă că e un film bun. L-am văzut cu clasa, jumătate dintre noi au plâns, ceilalți doar au lăcrimat. Parcă și acum îl aud pe Maestrul Robin Williams șoptind... ”Carpe diem!”
  • cosmin_kedii
    pe 07 Ianuarie 2013 16:47
    Mi-a placut acest film combina societatea cu gândurile și acțiunile de a trai o viață liberă cu fiecare oportunitate care ne vine in drumul nostru
  • MNarcis
    pe 06 Ianuarie 2013 13:13
    Asta da film, cultura, citate care iti incanta atat inima cat si psihicul, ''tapul ispasitor'' (nevinovat bineinteles, pt ca nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatea, care a existat de la inceputurile planetei si vor exista pana la sfarsitul acesteia). Un film pe cat de amuzant pe atat plin de invataturi morale, Robin Williams excelent, un film despre care poti spune\vorbi multe insa totul se rezuma la atat: un film obligatoriu de vazut macar o data in viata!
  • radu3455
    pe 30 Noiembrie 2012 12:18
    o drama geniala mi-a placut tare mult plus ca actorii au fost senzationali nota 10
  • Iulidesprefilme
    pe 06 Noiembrie 2012 20:39
    Bun, foarte bun filmul inspirat din universul şcolar, despre relaţia profesor-student, cu mesaj puternic, valabil în timp.
  • Vorador
    pe 15 Iunie 2012 21:32
    Este un film incredibil care transmite o multitudine de mesaje asupra sensului vietii,mi-a placut mai mult decat ''Good Will Hunting'',chiar daca si acela este un film care nu trebuie ratat.

    Daca ar fi sa citez din Withman:''Vai mie!O, viata a intrebarilor necontenite,a nesfarsitelor cohorte de necredinciosi,a oraselor intesate de natangiCe-i bun in toate astea ?Vai mie!O, viata!
    Raspunsul:Pentru ca esti aici,pentru ca exista viata si identitate.Pentru ca teatrul vietii va continua, si tu poti avea replica ta.Care este oare replica voastra?
    (este dintr-o scena din film)
  • cristian_2828
    pe 04 Ianuarie 2012 14:14
    Superb filmul.cuvintele sunt de prisos.Traiti clipa!!!!
  • Marginal
    pe 10 August 2011 21:32
    Nu pot spune decat ca mi-as fi dorit sa invat la o scoala care sa aiba astfel de profesori. As sugera Ministerului Educatiei sa ceara candidatilor la titularizare si suplinire un scurt eseu despre menirea unui dascal, pornind de la cateva filme relevante pe aceasta tema (inclusiv acesta). Superb!
  • sweetangry
    pe 28 Iunie 2011 18:47
    un film extraordinal...dupa ce am citit sinopsis-ul imi faceam griji ca o sa fie plictisitor dar m-am inselat...a fost si comic dar si tragic...

    ...Seize the Day!
    ...Carpe Diem!
  • xerses
    pe 02 Mai 2011 17:20
    Un film de referinta pentru cadrele didactice care doresc sa conteze cu adevarat ceea ce fac pentru proprii elevi.
  • matew10
    pe 05 Aprilie 2011 14:18
    In acest film avem doua entitati distincte: un profesor foarte inteligent, un oracol pentru elevii sai ce incearca sa-i educe si sa le dea apetitul de a imbratisa cultura prin metode mai putin ortodoxe ce prind roade; pe de alta parte avem un cerc ce elevi boemi mai mult sau mai putin dezorientati. Cu ajutorul profesorului acestia-si descopera talente nebanuite si-si creaza o lume proprie unde exista doar poezia. O drama cu iz de comedie prin prezenta lui Williams si poate o rampa de lansare pentru actori tineri cum a fost de exemplu Ethan Hawke.
  • portofel
    pe 01 Februarie 2011 09:31
    un film ce nu trebuie ratat cu nici un chip.Robin Williams isi dovedeste din nou talentul .
  • anda_nicole_16
    pe 29 Octombrie 2010 17:33
    Un film extraordinar!! Robin Williams isi face treaba si nici de data aceasta nu m-a dezamagit! Pur si simplu superb!
    Arata cum un profesor isi invata copiii sa gandeasca singuri, pentru ei si sa faca ceea ce-si doresc in viata, ceea ce le place. Emotionant.. Carpe diem!
  • alexandru_d
    pe 02 August 2010 22:19
    Cred ca de aici a fost inspirat Mona Lisa Smile [2003]. Chiar este un film foarte bun; se pare ca majoritatea filmelor dinainte de 2000 aveau o valoare si o incarcatura sentimentala mare. Simti suspansul, trairile personajelor si cel mai important iti arata imaginea unui adevarat dascal nu specimenele zilei de azi care au tendinta sa faca totul mecanic. Un nou film de trecut in lista "Favorite".
  • ankadiana
    pe 30 Mai 2010 15:31
    un film extraordinar. politica viata prietenie si ura. tot.super. Robin Williams a jucat foarte bine, de fapt cum face mereu.si ethan hawke la fel.heheheh era un pusti. super film, mi-a placut mult
  • adrian_trif
    pe 06 Mai 2010 00:15
    Un film exceptional care te face sa traiesti alaturi de personaje si simti ca esti acolo.
  • LavyBogdy
    pe 04 Mai 2010 12:52
    Prietenie,emotii,vise...viata adolescentilor care traiesc de pe urma alegerilor facute de parintii lor pt ei e foarte bine ilustrata. R.W joaca rolul unui profesor,parerea mea exact asa cum ar trebui sa fie profesorii din toate scolile,dornic sa scoata romantismul din fiecare student al lui.Muzica este de asemenea foarte buna.
  • oxi
    pe 20 Ianuarie 2010 22:48
    intr`adevar o lectie de viata, chiar trebuie vazut filmul asta. daca s`ar uita pustimea la el si ar incerca sa bage la cap macar 30% din tot ce transmite, ar fi un mare castig pentru omenire.
  • popaadina
    pe 06 Decembrie 2009 20:09
    Este un film care te face sa plangi si sa razi, te umple de admiratie dar mai ales de speranta. Pentru mine personajul interpretat de Robin Williams a reprezentat un model uman in anii adolescentei cand am vazut prima oara filmul...si daca ma gandesc si acum la fel.
  • serghei_romanu
    pe 03 Decembrie 2009 22:07
    O drama foarte emotionanta despre valoare morala, pe care cei mai multi dintre noi o catalogheaza ca fiind neimportanta.Dead Poets Society este nici mai mult nici mai muptin decat o capodopera a cinematografiei si inca o dovada a talentului incontestabil al lui Peter Wier, dupa parerea mea unul dintre cei mai valorosi regizori ai tuturor timpurilor.

    Povestea filmului se axeaza pe experienta de viata a unui grup de studenti, experienta care se schimba radical odata cu aparitia noului lor profesor de engleza Domnul Keating.Cu timpul, acesta ii incurajeaza sa vada dincolo de materialism si placerile puerile ale adolescentei si ii introduce in lumea poeziei, a cuvintelor si intelesurilor ascunse, spunandu-le despre dead poets society.
    Se pare insa ca nu toata lumea considera laudabila actiune profesorului, iar problemele nu se lasa asteptate, intr-un final extrem de dramatic, ce iti lasa un gust amar.

    Jocul actorices a fost la superlativ. De la Robin Williams ma asteptam la aceasta prestatie remarcabila, pentru ca intotdeauna l-am considerat unul dintre cei mai mari actori, aici nefacand exceptie in rolul deosebit a profesorului Keating, un om sensibil care experimenteaza fericirea prin poezie, o persoana sincera si altruista, care doreste cu ardoare sa-si impartaseasca pasiunea cu elevii sai.

    Adevarata surpriza a fost prestatia lui Robert Sean Leonard ( pe care il cunosc bine acum din serialul tv House MD), un baiat aflat permanent sub dominanta tatalui, care deja ii stabilise rolul in viata, ca si cum parerea lui nu ar conta catusi de putin.

    Dead Poets society insista asadar asupra diferentelor dintre oameni, ne arata ca ceea ce unii oameni speciali construiesc cu ardoare si pasiune poate fi distrus cu cea mai mare usurinta de incompetenta si primitivismul altora. Lumea imaginata de Weir, si el cu merite deosebite pentru creearea acestei frumuseti cinematografice, este una dezbinata, aflata intr-o permanenta disputa, intr-un permanent conflict de interese.

    Ca sa inchei, Dead Poets Society, este un film de o atmosfera aparte, un film profund. Nu multi sunt cei care sunt capabil sa inteleaga cu adevarat aceasta creatie, si apoi sa o aprecieze corespunzator.

    ***** / *****
  • Monica_Mihai
    pe 09 Septembrie 2009 20:42
    Mi-a placut mult! Este un film de vazut mai ales de catre cei tineri; iar interpretarea lui Robin Williams este fenomenala...
  • Matrix
    pe 14 Iulie 2004 10:34
    Exceptional.
    De mult nu am mai vazut un film atat de bine scris.
    Ethan Hawke la primul sau film nu iese prin nimic in evidenta, in schimb marea revelatie pentru mine este Robert Sean Leonard. Pacat ca nu s-a mai auzit de el.
    Robin Williams intr-un rol aproape identic cu cel din Good Will Hunting (il prefateaza, la mare distanta).
    Merita vazut.
    Carpe diem.
  • pe 29 Mai 2003 09:44
    E un film extraordinar! L-am vazut prima data acum cativa ani, cred ca eram intr-a unsprezecea, si m-a impresionat profund. E atat de multa viata adevarata si sentimentele atat de autentice, incat nu poti sa nu te simti miscat de toate cate iti ofera vizionarea lui. E o lectie de viata.