Părerea criticului
Un banc popular de acum douăzeci de ani întreba retoric de ce nu jucase, în Titanic, Bruce Willis, actorul favorit în rolul eroului salvator. Acum, la o vârstă la care ar putea fi bunic, actorul de acțiune trebuie să se reinventeze. Dar oare o face cu acest remake al unui serii ce a început în 1974, cu Charles Bronson în rol principal? Și cu un subiect devenit deja perimat după populara serie Taken?

Death Wish îl pune pe Bruce Willis în postura de justițiar autodidact, devenit astfel după ce află neputincios că soţia îi este ucisă în propria casă iar fiica îi intră în comă, după ce o bandă de tâlhari le calcă proprietatea. Ce poate fi mai rău pentru un tată decât să vadă ulterior că poliţia nu este în stare să descopere asasinul?

Chirurg ce a salvat mii de vieți, personajul lui Willis se vede în postura să ia justiţia în mâini devenind un justiţiar mai întâi stângaci, apoi letal. Pe măsură ce numărul de cadavre creşte, opinia publică începe să discute cât de oportun sau necesar este să-ţi faci singur dreptate, ignorând legea.

Ce face personajul uman și credibil este ucenicia în ale mânuirii pistolului și ștergerii urmelor pe care singur și-o face acest chirurg pus în situația de a căuta singur vinovații, cum poliția ridică din umeri neputincioasă. În câteva situații, când lipsa de experiență a bătrânului vigilante îi pune viața în pericol, mai intervine și „norocul”.

Chicago insuși este un personaj - tenebros, periculos, în care jafurile armate și crimele sunt la ordinea zilei. Scenariul e cu atât mai plauzibil și dureros în contextul actual al atacurilor armate din SUA. Confruntările dintre personajul lui Bruce Willis și criminali, într-un bar, într-un magazin de amanet și acasă sunt abil filmate, oferind suspans din plin.

Thrillerul este interzis minorilor.