Acesta e mesajul pe care-l transmite. Kick-Ass e facut mai mult pentru public, pentru bani, pe cand Defendor incearca sa ne arate ca fiecare putem sa schimbam ceva.
tony_mondyalu
pe 03 Aprilie 2012 17:20
sincer sa fiu am fost total dezamagit de acest film...
Vorador
pe 01 Noiembrie 2011 00:57
Chiar daca se aseamana putin cu Kick-Ass,este putin mai diferit.Acest film este mai serios realizat decat Kick-Ass si parca are un mesaj mai profund.Este un film bun care nu are cum sa-ti para rau daca il vezi pana la final.
alex_il_fenomeno
pe 24 Iunie 2011 19:27
un film de comedie imbibat cu multa actiune si cu dramatism pe alocuri ! o poveste originala , foarte captivanta , avand in vedere ca nu realizezi cand trece timpul alocat filmului ! Woody Harrelson face un rol memorabil , intrand perfect in pielea lui Defendor ! recomand acest film !
xerses
pe 24 Iunie 2011 13:47
Jocul a fost bun.Povestea este amara si nu m-a amuzat.
Sorin87
pe 19 Iunie 2011 12:36
Un film care la inceput am crezut ca e o panarama,dar vizionandul pana la capat, imi placea din ce in ce mai mult.Aavut si cateva faze comice frumoase.Nu mi-a placut deloc cum s-a terminat, m-a intristat foarte mult.
zeno.marin
pe 21 Mai 2011 00:30
Filmul poate fi considerat o alegorie, in care Defendor reprezinta naivul om de rand care riposteaza cu curaj in fata sistemului social corupt, salbatic si murdar in care traim. Ok, dream on...
Cred ca asta m-a deranjat la filmula asta, dincolo de deja-vu-uri cu gangsteri rusofoni, trafic de carne si de arme si de droguri si de orice: mesajul social optimist (in pofida mortii eroului). De fapt morala filmului este intrucatva interpretabila. Naivitatea este singura cauza a eroismului. Asta doar daca nu vrem sa ne jucam cu cuvintele si sa deducem ca naivitatea ar fi o cauza. O cauza de urmat...
Il vedem pe Woody Harrelson intr-o reprezentatie de zile mari, dand viata unui personaj ce sufera de tulburari disociative serioase si chiar intarziere in dezvoltarea mentala, pe fondul traumelor din copilarie. Constiinta de sine nu-i mai apartine lui, ci unei personalitati dedulbate: super-eroul de tip comics "Defendor".
Un rol atat de bine jucat poate eclipsa restul echipei de actori. Nu este insa cazul si pentru Elias Koteas sau Kat Dennings care au stralucit pur si simplu!
Surprinzatoarea prestatia actritei asiatice Sandra Oh (sa recunoastem, toti avem probleme cu perceperea expresivitatii actorilor asiatici) in rolul secundar al psihologului. Alt rol secundar bun - Michael Kelly. Inchei cu aprecierile pozitive mentionand-o pe Kat Dennings care merita si ea din plin o mentiune. E o actrita buna! Pacat de ca a fost distribuit acest Alan C. Peterson (Captain Industry). Actor slab, cu un palmares format doar din roluri secundare. Artificial, batos si lipsit de noima.
Am scazut cel putin un punct din numarul de stele si era sa scad chiar mai multe, tocmai din cauza optimismului care ii determina pe oameni sa creada in ceva.
Si sa-si faca cont (nu e cacofonie in cazul asta) pe Facebook. Si sa vada Avatar. Si sa... OK. Ne mai auzim!
Relativ
pe 10 Februarie 2011 15:18
Filmul este emoționant. Lipsit de clișee, fără tușe inutile, cu un joc actoricesc extraordinar. Un film delicat, la care se întâmplă să râzi cu ochii umezi de tristețe. Finalul impresionează prin simplitate și sensibilitate.
zeki
pe 07 Februarie 2011 18:08
un film foarte bun , Woody Harrelson joaca nemaipomenit , merita vazut ....
Ammelie
pe 15 Noiembrie 2010 15:46
Un film interesant, o comedie aparenta cu puternice accente de drama. Woody face un rol bun. 6/10
cetateanu
pe 03 Noiembrie 2010 19:05
Când am auzit de acest film eram sigur că nu o să-l vizionez în viitorul apropiat dar la insistenţele unui prieten am zis să-i dau o şanşă şi pot să vă spun că sunt bucuros că am făcut acest lucru. Defendor, deşi după titlu pare o comedie sau o parodie după filmele cu supereroi de la Marvell este o dramă ce tratează o problemă serioasă – traficul de droguri, de persoane şi lipsa de reacţie a autorităţilor. În acest context se naşte acest erou, Defendor, interpretat cu măiestrie de Woddy Harrelson un actor care a reînceput să demonstreze în ultimul an că nu s-a afundat în anonimat.
Dar cine este acest Defendor şi ce urmăreşte? Pe scurt Defendor este un super erou care trebuie să asigure linştea oraşului în care trăieşte. Cum binele nu poate fi definit fără existenţa răului la fel şi Defendor nu poate există fără o confruntare infinită cu un anti erou, Capitain Industry. Luptă dintre cei doi este inegală pentru că Defendor este singur iar Industry are o armată de bodyguarzi gata să-l ucidă pe Defendor. Revenind la întrebarea de mai sus, Defendor este un simplu bărbatpe nume Arthur care are ceva probleme psihologice pentru că se crede un supererou. Din păcate pentru el nu are nici o putere iar inamici sunt reali. Chiar dacă aceştia îl consideră un nebun încercările repetate ale acestuia îl vor aduce de multe ori în faţa morţii. Situaţia se complică pentru că la un moment dat Arthur ajunge sub supravegherea unui psihiatru şi a unui judecător care îl obligă să renunţe la slujba de erou. Conştinent că nu îşi poate dejamăgi prientenii Arthur îmbracă costumul de erou pentru o ultimă confruntare cu Captain Industry.
Filmul lui Peter Stebbings nu este o parodie, nici o comedie chiar dacă are unele momente comice. Este drama celui care şi-a dat seama singur că trăieşte într-o societate cu mult rău şi că dacă nimeni nu face nimic cineva trebuie inventat pentru a porni o reacţie. Cu toate că era un nebun pe care mulţi l-ar fi închis Defendor îi atinge treptat pe toţi din jurul său cu atitudinea sa, astfel că numele lui va rămâne mai mult decât un graffiti reuşit pe un perete.
Radu1711
pe 28 Septembrie 2010 23:54
sincer mi-a placut filmul, putin prostesc dar si drama la un moment, am ras bine la film
robbiex2
pe 15 Mai 2010 12:25
Unic acest film ! Întradevăr..este asemănător cu filmul KICK-ASS insă Defendor este mai serios si simplu, să zic aşa..
marius_em
pe 29 Aprilie 2010 00:24
E imposibil sa nu compari filmul asta cu Kick-Ass. Nu pentru ca nu ar fi la fel de bun, sau pentru ca ar fi o copie, sau sa simti o redundanta vizionandu-l dupa ce ai vazut mult mai comercialul Bate-Cur, chiar nu e cazul. Nu, acest film functioneaza perfect de unul singur. Dar, ambele filme au fost produse si lansate in aceeasi perioada, ambele au ca protagonist un om fara nici o putere speciala ce se hotaraste sa-si ajute semenii impotriva criminalilor si mafiotilor, ambele prezinta ciocnirea dureroasa si amuzanta intre intentie si realitate, si ambele, desi au abordari diametral opuse in privinta formei, au acelasi fond, acelasi mesaj de implicare, de altruism, de curaj. Asocierea asta functioneaza in ambele sensuri, adica putem sa comparam Sparge-Anus cu Defendor, e vorba doar de ordinea in care le vezi.
Dar spre deosebire de bombasticul Rupe-Funduri (cred ca incep sa inteleg de ce nici n-au incercat sa-i traduca titlul), care are look-ul si feeling-ul unui comic-book film, Defendor nu e un comic-book. Nu e cool, nu e ha-ha funny, nu e exagerat. Atmosfera e mai intunecata, mai reala, mai necaricaturala. Kick-Ass se petrece intr-o lume ireala, o lume din benzi desenate, desi are niste mesaje ce transcend in realitate. Defendor, pe de alta parte, e real, e in lumea nostra, e de-al nostru. E mai donquixotian.
Are si umor, dar e tipul de umor naiv. Razi de naivitatea si inocenta personajului principal. Nu e ha-ha, ci mai mult un awww, si un zambet de compasiune. Cam ca la Forrest Gump. E in primul rand o drama.
Spuneam mai sus despre mesaj. El exista in ambele filme, dar in Kick-Ass poate fi usor neglijat, sau uitat din cauza exploziei de violenta, sange, si overall badass. In Defendor totul e despre acel mesaj. Vrea sa spuna atat de mult ca totul se reduce la puterea din inima fiecaruia, incat se scoate din ecuatie creierul, lasandu-ne doar cu naivitatea infantila a eroului nostru. E puternic emotional, si Woody se achita cu brio de rol, reusind sa ti se strecoare sub piele. Ca sa vedeti cat de diferit e fata de flamboaiantul Kick-Ass, personajul principal nu foloseste niciodata o arma de foc. Armele sale se rezuma la bile din alea mici pentru copii, albine, sirop de lamaie, si alte astfel de lucruri din arsenalul parca al unui Dennis the Menace.
Finalul e excelent pentru ce se vrea a fi filmul. Mi s-a parut mult mai bun decat in Kick-Ass care e conceput sa fie clar ca va exista un sequel. Partea amuzanta e ca finalul din Defendor e atat de bun, incat nici el nu exclude un sequel (putin probabil, a avut incasari foarte mici), dar doar daca te gandesti putin, nu e asa "in your face". Chiar e un final perfect.
Dar, e uneori cliseic. Si cu siguranta n-are adrenalina si imprevizibilul filmului lui Vaughn.
roxykim
pe 24 Aprilie 2010 18:24
Woody Harrelson joaca un rol superb. Este o drama, dar cu multe momente amuzante create de Defendor. Urmariti filmul dar feriti-va de bile si albine! :)
mitologicul
pe 16 Aprilie 2010 12:43
http://subiectiva.blogspot.com
Ladies and Gentelman, I give you: Woody Harrelson!.Defendor este o parodie amara a filmelor cu supereroi gen Superman. Woody e bestial in rolul unui retardat care se crede posesorul unor puteri speciale. El vrea sa razbune moartea mamei sale, cauzata de un traficant de droguri. Se costumeaza caraghios, filmeaza totul pe casete VHS si crede ca gloantele nu-i pot face nici un rau. Geniala este faza din film in care nu vrea sa vorbeasca zile in sir, pentru a nu-i face rau prietenei sale. Defendor nu este o comedie, este un film as spune explorator al unei fiinte umane a carei soarta a fost marcata de pierderea mamei la o varsta frageda. A si mai e ceva, am descoperit o tanara actrita cu adevarat frumoasa si de viitor (sper): Kat Dennings are acea extraordinara frumusete senzuala si trista care-ti ramane in memorie.
Un film, independent, fara bugete colosale, dar care merita vazut:
lordparadin
pe 09 Aprilie 2010 23:41
Chiar mia placut acest film.Nui el foarte reusit din puct de vedere artistic,dar ii destul de interesant deoarece spune povestea unui om barbat "mai special" care isi creaza o identitate de supererou ,numindu-se Defendor si care incearca sa curete orasul sau de raufacatori atunci cand altora le era frica sa le tina piept. El mai ales vrea sa-l prinda pe asa numitul Captain Industry care il considera vinovat pt moartea mamei sale.In final el reuseste sa-l prinda impreuna cu intreaga sa banda de interlopi,dar va fi ucis in lupta cu acestia.
Cred ca asta m-a deranjat la filmula asta, dincolo de deja-vu-uri cu gangsteri rusofoni, trafic de carne si de arme si de droguri si de orice: mesajul social optimist (in pofida mortii eroului). De fapt morala filmului este intrucatva interpretabila. Naivitatea este singura cauza a eroismului. Asta doar daca nu vrem sa ne jucam cu cuvintele si sa deducem ca naivitatea ar fi o cauza. O cauza de urmat...
Il vedem pe Woody Harrelson intr-o reprezentatie de zile mari, dand viata unui personaj ce sufera de tulburari disociative serioase si chiar intarziere in dezvoltarea mentala, pe fondul traumelor din copilarie. Constiinta de sine nu-i mai apartine lui, ci unei personalitati dedulbate: super-eroul de tip comics "Defendor".
Un rol atat de bine jucat poate eclipsa restul echipei de actori. Nu este insa cazul si pentru Elias Koteas sau Kat Dennings care au stralucit pur si simplu!
Surprinzatoarea prestatia actritei asiatice Sandra Oh (sa recunoastem, toti avem probleme cu perceperea expresivitatii actorilor asiatici) in rolul secundar al psihologului. Alt rol secundar bun - Michael Kelly. Inchei cu aprecierile pozitive mentionand-o pe Kat Dennings care merita si ea din plin o mentiune. E o actrita buna! Pacat de ca a fost distribuit acest Alan C. Peterson (Captain Industry). Actor slab, cu un palmares format doar din roluri secundare. Artificial, batos si lipsit de noima.
Am scazut cel putin un punct din numarul de stele si era sa scad chiar mai multe, tocmai din cauza optimismului care ii determina pe oameni sa creada in ceva.
Si sa-si faca cont (nu e cacofonie in cazul asta) pe Facebook. Si sa vada Avatar. Si sa... OK. Ne mai auzim!
Dar cine este acest Defendor şi ce urmăreşte? Pe scurt Defendor este un super erou care trebuie să asigure linştea oraşului în care trăieşte. Cum binele nu poate fi definit fără existenţa răului la fel şi Defendor nu poate există fără o confruntare infinită cu un anti erou, Capitain Industry. Luptă dintre cei doi este inegală pentru că Defendor este singur iar Industry are o armată de bodyguarzi gata să-l ucidă pe Defendor. Revenind la întrebarea de mai sus, Defendor este un simplu bărbatpe nume Arthur care are ceva probleme psihologice pentru că se crede un supererou. Din păcate pentru el nu are nici o putere iar inamici sunt reali. Chiar dacă aceştia îl consideră un nebun încercările repetate ale acestuia îl vor aduce de multe ori în faţa morţii. Situaţia se complică pentru că la un moment dat Arthur ajunge sub supravegherea unui psihiatru şi a unui judecător care îl obligă să renunţe la slujba de erou. Conştinent că nu îşi poate dejamăgi prientenii Arthur îmbracă costumul de erou pentru o ultimă confruntare cu Captain Industry.
Filmul lui Peter Stebbings nu este o parodie, nici o comedie chiar dacă are unele momente comice. Este drama celui care şi-a dat seama singur că trăieşte într-o societate cu mult rău şi că dacă nimeni nu face nimic cineva trebuie inventat pentru a porni o reacţie. Cu toate că era un nebun pe care mulţi l-ar fi închis Defendor îi atinge treptat pe toţi din jurul său cu atitudinea sa, astfel că numele lui va rămâne mai mult decât un graffiti reuşit pe un perete.
Dar spre deosebire de bombasticul Rupe-Funduri (cred ca incep sa inteleg de ce nici n-au incercat sa-i traduca titlul), care are look-ul si feeling-ul unui comic-book film, Defendor nu e un comic-book. Nu e cool, nu e ha-ha funny, nu e exagerat. Atmosfera e mai intunecata, mai reala, mai necaricaturala. Kick-Ass se petrece intr-o lume ireala, o lume din benzi desenate, desi are niste mesaje ce transcend in realitate. Defendor, pe de alta parte, e real, e in lumea nostra, e de-al nostru. E mai donquixotian.
Are si umor, dar e tipul de umor naiv. Razi de naivitatea si inocenta personajului principal. Nu e ha-ha, ci mai mult un awww, si un zambet de compasiune. Cam ca la Forrest Gump. E in primul rand o drama.
Spuneam mai sus despre mesaj. El exista in ambele filme, dar in Kick-Ass poate fi usor neglijat, sau uitat din cauza exploziei de violenta, sange, si overall badass. In Defendor totul e despre acel mesaj. Vrea sa spuna atat de mult ca totul se reduce la puterea din inima fiecaruia, incat se scoate din ecuatie creierul, lasandu-ne doar cu naivitatea infantila a eroului nostru. E puternic emotional, si Woody se achita cu brio de rol, reusind sa ti se strecoare sub piele. Ca sa vedeti cat de diferit e fata de flamboaiantul Kick-Ass, personajul principal nu foloseste niciodata o arma de foc. Armele sale se rezuma la bile din alea mici pentru copii, albine, sirop de lamaie, si alte astfel de lucruri din arsenalul parca al unui Dennis the Menace.
Finalul e excelent pentru ce se vrea a fi filmul. Mi s-a parut mult mai bun decat in Kick-Ass care e conceput sa fie clar ca va exista un sequel. Partea amuzanta e ca finalul din Defendor e atat de bun, incat nici el nu exclude un sequel (putin probabil, a avut incasari foarte mici), dar doar daca te gandesti putin, nu e asa "in your face". Chiar e un final perfect.
Dar, e uneori cliseic. Si cu siguranta n-are adrenalina si imprevizibilul filmului lui Vaughn.
Ladies and Gentelman, I give you: Woody Harrelson!.Defendor este o parodie amara a filmelor cu supereroi gen Superman. Woody e bestial in rolul unui retardat care se crede posesorul unor puteri speciale. El vrea sa razbune moartea mamei sale, cauzata de un traficant de droguri. Se costumeaza caraghios, filmeaza totul pe casete VHS si crede ca gloantele nu-i pot face nici un rau. Geniala este faza din film in care nu vrea sa vorbeasca zile in sir, pentru a nu-i face rau prietenei sale. Defendor nu este o comedie, este un film as spune explorator al unei fiinte umane a carei soarta a fost marcata de pierderea mamei la o varsta frageda. A si mai e ceva, am descoperit o tanara actrita cu adevarat frumoasa si de viitor (sper): Kat Dennings are acea extraordinara frumusete senzuala si trista care-ti ramane in memorie.
Un film, independent, fara bugete colosale, dar care merita vazut: