Comentarii Comentează
  • user-63232a8a075df
    pe 30 August 2023 00:19
    Uitati va la acest film ca la o comedie si n o sa regretati. Este atat de prost ca starneste rasul prin gradul de ridicol
  • Edddd
    pe 09 Decembrie 2020 19:41
    Pe hârtie rezumatul de mai sus sună bine... dar punerea lui în practică în fața camerei arată jalnic...
    Actorii bătrâni joacă bine ; cei tineri joacă stângaci ... parcă sunt studenți în anul 1 la IATC
  • Vegetarian
    pe 11 Aprilie 2014 22:26
    Acest film a fost difuzat online la Neptun tv in 18 mai , 11 aprilie 2014 . Putine filme sunt difuzate gratuit pe net de catre televiziuni si reluate dupa mai multe luni sau ani ..

    Ofiteri sub acoperire , misiune de likidare ..
  • cezarika21
    pe 02 Martie 2013 12:56
    Unul dintre sporturile naționale ale românului existent probabil de pe vremea strămoșilor daco-romani este datul cu părerea pe orice fel de teme: de la politică până la agricultură și de la istorie până la tehnica turnării asfaltului. Nu contează că nu te pricepi, important e ca lumea să vadă că ai o părere, poate așa o să urci mai ușor pe scara socială și o să devii celebru.

    „Dincolo de America” este un astfel de caz în care necunoașterea și neînțelegerea istoriei conduce la reconstituirea denaturată a atmosferei unei epoci, pe baza unor anecdote urbane și a unor clișee propagandistice asimilate rudimentar. Succesiunea de situații prezentată în acest film nu este credibilă, căzând deseori în ridicol prin umorul involuntar al replicilor și prin încropirea neautentică a decorurilor. Acțiunea se petrece în România anilor '50, când o scriitoare disidentă scrie o carte de dragoste pe care autoritățile inculte ale regimului comunist o percep ca fiind subversivă. Salvată de persecuțiile securității prin intervenția unui profesoraș cu relații, Milena devine amanta acestuia și apoi a unui zidar cu înclinaţii sinucigaşe.

    Pe tot parcursul filmului autorii bat câmpii despre o epocă pe care nu au trăit-o şi pe care şi-o imaginează din spusele unor moşi senili şi evident perverşi. Aluzii sexuale, glume tâmpite și clișee propagandistice sunt trântite de-a valma la un loc cu discuții savante despre relațiile politice internaționale, făcând ca filmul să oscileze între o melodramă de tip bollywoodian și o comedie stupidă.

    Prin faţa spectatorilor se perindă un securist tâmpit, un activist obsedat sexual (tovarăşul Stan care se laudă că are „putere mare”, dar din punct de vedere sexual dovedeşte tocmai contrariul), un director de şcoală agent dublu şi un zidar nebun şi gelos. O colecție mai ridicolă de personaje e greu de găsit. Interpretările actoricești ies în evidență prin rigiditate și nefiresc, fiind aproape în totalitate proaste. Partea tehnică amplifică impresia de fals, prin conceperea unor decoruri înghesuite și nefuncționale, prin prezența mai multor anacronisme și prin imaginile cu un pronunțat aspect de kitch.

    Subiectul neautentic și ridicol, pus în scenă într-un mod neprofesionist, transmite indirect senzația de bătaie de joc la adresa celor care au avut de suferit de pe urma regimului comunist. De unde o fi găsit scenaristul toate acele personaje care nu se remarcă decât prin faptul că sunt obsedate sexual şi vor numai sex?
  • Deceoare
    pe 02 Martie 2013 00:31
    Dacă nu avea o asemenea distribuţie cred că nu mai erau atâţia privitori . Regia proastă , montajul si mai prost . Păcat de banii pierduţi .
    A fost o chestie pozitivă . Figuraţia a fost de nota 10 .
  • cosmin742000
    pe 25 Noiembrie 2012 14:00
    Eu as adauga la cele foarte bine zise de Gloria despre acest film , ca sunt totusi 2 posibilitati : ori cei care au facut filmul , l-au facut dupa ureche , cum credeau ei ca a fost atunci , ori cei care l-au realizat au fost atat de comunisto-securisti in perioada de dinainte de involutie incat acum incearca sa dreaga busoicul facand pe anticomunistii cum fac majoritatea, cele 2 nu se exclud reciproc.Dupa asa un film in care doar scenele de sex sunt (aproape) bune de ceva , ramane concluzia unuia din personaje de la inceputul filmului " lasa ca o sa vina ei americanii si o sa vedeti voi pe dracu" Acum au venit si l-am vazut toti (pe dracu)
  • pe 24 Octombrie 2008 22:07
    Pentru toti cei care latra si au latrat degeaba criticand in stanga si in dreapta, pentru toti oligofrenii care se considera mari critici de film,precizez un lucru foarte important: Filmul dupa scenariul lui Eugen Serbanescu a fost selectat la Festivalul International de Film de la Cairo, care este pe aceeasi linie ca si Cannes-ul si Venetia. Nu mai spun de muzica superba care poate chiar sa devina un mare hit, precum "Septembrie" a anilor 80'.
  • Olive
    pe 29 Septembrie 2008 14:46
    E un film emotionant care merita vazut pentru ca avem nevoie de astfel de filme pentru noi publicul, spectatori obisnuiti nu pentru critica!
    Daca aveti cumva adresa de email al domnului Marius Barna, as vrea sa-l felicit! Am mai vazut cu placere si celalat film al lui "Fata in fata". Astept sa mai faca si alte filme pentru noi spectatorii nu pentru critici snobi!
    Am vazut "Dincolo de America" cu toate familia si l-am recomandat si unor prieteni.
  • pe 29 Septembrie 2008 14:01
    Filmul nu e o capodopera dar e un film care are meritele lui!
    Trista este cabala pusa la cale de o anumita parte a asa zisei “critica de film”.
    Cu cateva zile inainte de premiera, aparea pe internet indemnul unor “critici” “haideti la premiera filmului sa facem bascalie de Serbanescu si Barna” DE CE? Asta inseamna “critica de film”? Nu cred! Critica si-a propus sa-i laude doar pe Cristi Puiu si Mungiu si sa-i injure pe ceilalti? Pe ce criterii axiologice?
    Marius Barna, nu e el un Igmar Bergman sau Nikita Mihalkov dar e un regizor bun care a mai facut si alte filme interesante ca “Fata in fata”, “Razboi in bucatarie” premiate la festivaluri de film internationale la: Montreal, Los Angeles, Sankt Petersburg, Alexandria, Sarayevo. E adevarat ca nu sunt festivaluri incluse da Academia Europeana de Film in categoria A, dar critica romana de film si-a propus sa laude doar regizorii premiati la Cannes si in ceilalti sa dea cu parul!?
    Critica de film daca vrea sa fie constructiva ar trebui sa fie obiectiva, sa evidentieze si plusurile si minusurile unui film. Doar asa ar putea fi constructiva. Dar de unde obiectivitate si verticalitate morala la criticii romani de film care sunt o turma de latratori! Majoritatea criticilor sunt actori sau regizori ratati care isi varsa refularile si frustrarile in scris! Am absolvit UNATCul si am avut destui colegi studenti la filmologie care initial dadusera admitere la actorie sau regie! Au fost respinsi pentru lipsa de talent si s-au dus la filmologie ca sa se razbune pe cei care au reusit sa faca ceea ce ei nu au fost in stare!
    Mai criticilor, daca sunteti asa de destepti si de talentati de ce nu incercati sa faceti voi un film mai bun? Dar, mai bine faceti un sondaj de opinie publica pe strada si vedeti daca va citeste cineva cronicile de film pe care le scrieti! Va cititi voi intre voi criticii ca sa va dati importanta!
    Am citit cronica lui Mihnea Columbeanu la filmul asta si m-a oripilat! Cine scrie? Un regizor care a facut un singur film la viata lui si ala prost! Crede domnul Columbeanu ca filmul lui "Neinvinsa-i dragostea" e mai bun decat filmele lui Marius Barna?
  • pe 29 Septembrie 2008 13:14
    Un film interesant despre un trecut pe care numai cei care l-au trait nu-l pot uita.Cei care sunt mai tineri nu realizeaza realitatea trista a acelor vremuri foarte bine prezentata in acest film.Nu este un thriller, este mai degraba o frumoasa poveste de iubire traita in niste vremuri in care ti-era frica si de cel de langa tine.Foarte bine alesi de regizor, actorii Serban Ionescu si Dorel Visan!
  • mafalda
    pe 29 Septembrie 2008 13:14
    Un film interesant despre un trecut pe care nu trebuie sa-l uitam ca sa nu il repetam.
    Foarte bine alesi de regizor, actorii Serban Ionescu si Dorel Visan!
  • pe 28 Septembrie 2008 10:49
    si eu am vazut filmul si mi-a placut, chiar asteptam cu interes sa vad ce se mai intampla. am citit ca a fost prezentat cu succes la viena si salzburg, iar acum ma bucur ca a venit si la iasi:)
  • pe 27 Septembrie 2008 12:15
    am vazut filmul. mi se pare ok, chiar romantic pe alocuri. f bine jucat, in special de dorel visan, serban ionescu, maria dinulescu si valentin teodosiu. daniela nane a fost o surpriza placuta.un minus pentru muzica!
  • pe 26 Septembrie 2008 13:21
    Dragii mei forumisti,

    Am eu senzatia ca doriti numai filme gen Boogie, sau 4.3.2, care pur si simplu arata numai mizerie , p..spalate si alte mizerii...In primul rand intelege-ti scenariu. Zidarul acela nu s-a facut el zidar ca a vrut, ci regimul comunist...care i-a bagat parintii lui in inchisoare si..nu l-a mai lasat sa-si continue studiile. De fapt aici este vorba despre o mare drama, care s-a pterecut intre atatea cupluri pe vremea comunistilor..Poate unii dintre voi, v-ati nascut dupa '89 si nu ati putut intelege aceste lucruri. Am observat ca, de cativa ani incoace, sunt la moda filmele minimaliste despre mizerie, oameni care mor in spitale, cupluri care se destrama etc, etc. Intr-adevar, pacat de scenariu..regia cam lasa de dorit. Parerea mea e, ca in locul Danielei Nane ar fi trebuit o actrita mult mai buna..nu ma refer la aspect ci la interpretare. In rest , totul la superlativ despre acest film.
  • pe 19 Septembrie 2008 13:24
    Dom'le, ce are baiatu asta in comun cu filmul ? Iar a facut unul ? Dar actorii sunt chiar prosti, asa cum se spune ? Dorel Visan este un actor mare, cum aa acceptat sa joace in filmul asta ? De ceilalti nu ma mir...
  • pe 28 Ianuarie 2007 21:46
    ok.. toate bune si frumoase din poze.. dar un trailer, ceva... macar cateva poze in plus si o data a premierii daca se poate...
    Cei ce au votat .. pe ce baza au votat????
    Unde exista informatia????