Comentarii Comentează
  • Horatiucrisan
    pe 24 Octombrie 2021 12:51
    Un amestec de drama și comedie în stilul lui Mălăele. Filmul realizat imediat după Revoluție satirizează societatea comunistă de dinainte de 89 în care amestecul statului chiar in viata de familie era la ordinea zilei. De fapt, în acea perioadă, majoritatea filmelor realizate infierau societatea comunistă și comunismul în ansamblu, românii având proaspătă în memorie această nefastă perioada. L-am revăzut cu plăcere.
  • carmen_angelus_romila
    pe 28 August 2018 09:57
    Amintiri triste al metodelor inumane impuse de vechiul regim comunist, scoasa in evidenta de aceasta tragi-comedie romaneasca, avandu-i in rolurile principale pe remarcabilii nostri actori Emilia Popescu si Horațiu Mălăele.
  • chiba_florin
    pe 14 Mai 2017 18:28
    Pe mine cel puţin, pot zice cu mâna pe inimă că m-a prins acest film. Deşi bănuiam după denumirea filmului că are iz de comedie, m-am distrat copios când l-am vizionat ! E numa' bun de oleacă de relaxare ! Iar actorii aleşi sunt numa' potriviţi pentru aceste roluri ! Recomand !
  • cosmin742000
    pe 05 Iulie 2016 11:21
    Un film facut imediat dupa involutie , pe vremea cand ne mai dadea inca mana sa luam la misto comunismulFilmul este bazat pe o minciuna .A existat intradevar o lege care spunea ca numarul camerelor detinute , nu pot depasi cu mai mult de o camera numarul membrilor de familie , insa ea nu a fost niciodata aplicata ,cu toate ca pe atunci unde era lege nu era tocmeala fiind in paguba cetatenilor..Azi nicio lege nu mai functioaneaza in beneficiul cetatenior ci numai in defavoarea lor.Iar legea se aplica numai cui nu ar trebui sa se aplice.
  • cezarika21
    pe 26 Octombrie 2012 06:23
    În ultimii ani ai României comuniste doi tineri soţi sunt nevoiţi să intenteze proces de divorț pentru a putea locui singuri în apartamentul pe care abia îl cumpăraseră și în care autoritățile le repartizaseră cu forța un chiriaș. Judecătorii nu acordă cu uşurinţă divorţul, pentru că statul comunist ocrotea familia, dar nu şi proprietatea familiei.

    Filmul este conceput ca un amestec de dramă și comedie despre viaţa într-un sistem închis, în care omul trebuie să se supună deciziilor autorităților indiferent cât de absurde ar fi ele. Principalul obiect al satirei este „Epoca de Aur”, numele pe care propaganda oficială l-a atribuit perioadei istorice în care Nicolae Ceaușescu s-a aflat la conducerea Republicii Socialiste România. Viața la sfârșitul acestei perioade căpătase aspecte grotești: bunurile de primă necesitate erau distribuite pe cartelă, oamenii erau ridicați de pe stradă în plină zi, literatura și filmul erau aservite tot mai mult propagandei, iar nebunii recitau discursurile agramate ale conducătorului suprem. Trăiam sub un regim comunist, pe care autoritățile tot mai arogante și mai inculte îl transformaseră într-o caricatură a sistemului politic imaginat de Marx.

    Având la bază un scenariu uşurel, în stilul scheciurilor TV, „Divorț... din dragoste” redă în tușe mult prea groase absurdul cotidian din ultimii ani ai României comuniste. Există multă amărăciune în acest film, pe care umorul nu reușește, din păcate, să o acopere. În aceste condiții, filmul nu este nici suficient de realist și nici suficient de comic pentru a rămâne în atenția spectatorilor, ci doar o parodie, cu un mesaj care se uită repede.
  • Vegetarian
    pe 04 Decembrie 2010 22:12
    Case , apartamente - Probleme , solutii : apartament la bloc , energie electrica , contor , cum sa furi de la vecini .. Atentie cand se pare ca platiti prea mult si nu aveti contorul in ap = pe la min 11 .

    . . . Avocate romance trecute de 41 de ani din anii 1970 pana in prezent au deviza din filmu asta : `` Deobicei eu ma fac ascultata , nu ascult pe altii ''
    ... Inainte de 1990 aveai nevoie de avocatu apararii ca sa apari ca un monstru in fata instantei , altfel nu mai divortai in veci .

    . . Filmul este bun de vazut si de primarii care vor sa rezolve lipsa locuintelor sociale in oras . Gh Funar prin 1998 - 2003 !? cand era primar zicea ca inca este parca valabila legea dinainte de 1989 , prin care 2 oameni au dreptul la 3 camere si daca au 4 camere , trebuie sa primeasca obligatoriu un om fara locuinta !? Funar era suparat pe locatarii din cartierele care nu il votasera , si observase ca sunt cartiere cu oameni bogati care se lafaie in case spatioase , tin apartamente goale etc .

    Horațiu Mălăele la 39 de ani se ambaleaza cu birocratia , vecinii din bloc , judecatori , avocatii ..

    Acest film a fost difuzat online la Tvr International . A fost in 17 iulie 2015 . Neptun tv in 5 aprilie 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..