Comentarii Comentează
  • user-66392a3980ead
    pe 31 Iulie 2024 10:53
    Aceste Video-uri Sunt Valabile Doar Pentru Doctorițe Nu Pentru Toată Lumea, Ca Să Se Sature Doctorițele Să Mai Umble După Bărbați, Nu Credeți Oare.
    Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final, Pentru A Înțelege Mai Bine:
    https://www.xvv1deos.com/video.uivbakvec0a/stacked_nurse_liya_silver_rides_patient_s_big_fat_cock_on_examination_table_gp1153
    https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph63592bdaf1d55
    https://www.xvv1deos.com/video.hcatmpk588d/first_boy_girl_scene_of_hot_milf_nurse_melissa_lynn
    Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
  • Ghemot
    pe 11 Ianuarie 2024 00:49
    Rar ai ocazia să vezi asemenea capodoperă. Te transpune în timp. Ai senzația că rememorezi o amintire a înaintașilor tăi.
  • mitza2003ro
    pe 08 Decembrie 2023 00:34
    Pentru mine unul genul acesta de filme sunt adevărate capodopere.
  • blacksea_rider
    pe 29 Iunie 2022 22:31
    Julie Christie arata superb...bine si Omar Sharif cu Geraldine Chaplin,erau tineri si frumosi....am vazut filmul anii '80 la video ...magnific !
  • kakapo
    pe 10 Noiembrie 2020 12:15
    ...un "potret" inghetat in tavalugul istoriei al vietii, presarate cu nenumarate episoade dramatice, unui "medic generalist" cum ii placea sa-si spuna, impletit cu necrutatoarele fragmente ale "revolutiei" bolsevice...o rana deschisa in inima Rusiei tariste pe care asa-zisii proletari (unii dintre ei viitorii mici burghezi) au presarat fara remuscari cele mai abjecte trairi ale fiintei umane (incepand cu deportarea "camasilor albe" in frigul Siberiei, distrugerea operelor de arta, mistificarea istoriei, executarea "membrilor burgheziei tariste", distrugerea lenta a vietii urmasilor acestora si in general "stergerea" oricarei urme de cultura si civilizatie cu buretele ignorantei "proletarului" needucat si dornic de a calca sub talpa de taran bolsevizat orice urma a "culturii tariste")...
    ...o drama pe care au trait-o toate natiunile "eliberate" de poporul rus, drama uciderii fiintei umane si asimilarii "eului sovietic colectiv"...
  • carmen_angelus_romila
    pe 04 August 2018 13:10
    Cu o interpretare de exceptie al actorului Omar Sharif, intram intr-o poveste fascinanta de dragoste in vremuri grele, intr-un film multi-premiat.
  • ro200755
    pe 30 Mai 2018 07:54
    Astept de ani sa revad acest film, cu actori si coloana sonora de exceptie.
    L-am vazut in adolescenta, dar acum, sigur il voi vedera cu alti ochi...
    Nu sunt in masura sa-l analizez, dar l-as recomanda noilor generatii, pentru ca nu mai au un etalon al valorilor. Al adevaratelor valori!
  • lili22
    pe 16 Ianuarie 2018 21:44
    Am citit cartea asa ca filmul a fost cam dezamagitor.Nu inteleg ambitia unor cineasti de a ecraniza toti clasicii rusi
  • balta67verde
    pe 10 Noiembrie 2016 18:42
    Un film monumental, o capodopera de 10 stele. Unul din putinele filme la care nu regreti nici un singur minut pierdut, din cele peste 3 ore cat dureaza filmul.
  • xerses
    pe 28 Februarie 2016 22:29
    Oricand as revedea acest film cu mare placere! Mi s-a parut extraordinar de bine realizat...
  • Stephen2D
    pe 16 Februarie 2016 17:04
                            
  • cezarika21
    pe 27 Ianuarie 2015 11:19
    Intelectual şi filozof rus raliat de timpuriu Revoluţiei Roşii, Boris Pasternak a devenit un critic tot mai incisiv al situaţiei politice din Rusia după dezlănţuirea terorii staliniste din anii '30 şi abandonarea de către partid a multor idealuri revoluţionare de sorginte marxistă. Colegii săi scriitori l-au izolat tocmai din cauza poziţiei sale dizidente, iar Pasternak şi-a exprimat frustrările faţă de încălcările tot mai flagrante ale drepturilor omului şi protestul împotriva dictaturii sovietice în romanul fluviu "Doctor Jivago", scos clandestin din URSS şi publicat în 1957 la Milano.

    Romanul a fost bine-primit de critică datorită atitudinii critic-obiective faţă de situaţia politică din Rusia sovietică şi a lirismului descriptiv migălos al lui Pasternak, devenind rapid un best-seller şi aducându-i scriitorului Premiul Nobel pentru Literatură. Analiza complexă şi obiectivă a istoriei prin intermediul trăirilor oamenilor obişnuiţi a determinat compararea romanului cu "Război şi Pace", capodopera lui Tolstoi.

    Regizorul David Lean, autor al unor superproducţii deosebit de complexe precum "The Bridge on the River Kwai" (1957) şi "Lawrence of Arabia" (1962), a realizat o ecranizare comparabilă ca valoare artistică cu cea a romanului sursă. Filmul se concentrează pe povestea de dragoste între dr. Jivago şi frumoasa profesoară Lara Antipova, pe fundalul Primului Război Mondial, al Revoluţiei Sovietice şi apoi al Războiului Civil Rus, încercând să prezinte modul în care sunt influenţate şi nimicite destinele oamenilor de către evenimentele istorice.

    Acţiunea este structurată cu precizie, iar momentele epice alternează cu momente lirice de o mare intensitate vizuală, nesfârşitele întinderi înzăpezite din "Doctor Jivago" putând fi asemănate cu deşertul pustiu din "Lawrence of Arabia" în care omul încearcă să se rupă de realitatea ostilă şi să-şi găsească scopul vieţii. Deşi elimină multe întâmplări din roman, filmul păstrează totuşi esenţialul, adică tocmai ceea ce merită reţinut de către spectatori. Nu există secvenţe inutile şi putea fi lesne lungit fără a i se pierde din frumuseţe.

    "Doctor Jivago" este o capodoperă artistică pe toate planurile. Imaginile sunt de o calitate uimitoare, sunetul este desăvârşit, iar tema muzicală compusă de Maurice Jarre a devenit una clasică. Interpretările lui Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness sau Tom Courtenay sunt excepţionale, fiind printre cele mai reuşite roluri din carierele lor. Filmul impresionează astăzi poate mai mult decât la vremea lansării, pentru că valoarea sa artistică s-a decantat şi poate fi observată mai bine desprinsă de contextul Războiului Rece.
  • emi4bt
    pe 08 Mai 2014 17:19
    Doctor Zhivago - Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=sK740Dwtz0s
  • pisicuta1
    pe 18 Februarie 2013 16:06
    o capodopera ,poate sint superficiala dar acesta imi place mai mult dect cel recent!
  • Iulidesprefilme
    pe 28 Noiembrie 2012 18:15
    Un film istoric bun, o dramă mişcătoare, o distribuţie bună, dar nu o capodoperă...
  • pst35
    pe 18 Iunie 2012 00:54
    Am crezut ca ma vor plictisi cele 3 ore si ceva de film, dar nu a fost asa...nu comentez mai mult, dar nota 10 cred ca spune totul, adica sa nu-l ratati, daca nu l-ati vazut (ca mine) in aproape jumatate de secol de cand a aparut. O sa incerc si Doctor Zhivago (2002) sa vedem daca se ridica la nivelul doctorului din 1965.
  • cosmin_kedii
    pe 15 Martie 2012 14:02
    cinematografie, muzica cu pasiune palpitanta, spectacole geniale, poveste convingătoare, cu un scenariu inteligent si captivant. O necesitate pentru iubitori de cinema.
  • ciprian34
    pe 06 Ianuarie 2012 22:56
    Dupa Lawrence al Arabiei iata un nou film remarcabil al regizorului David Lean cu niste actori minunati,o coloana sonora fabuloasa si niste peisaje mirifice din inghetata Rusie.
  • Sergiu.Lobont
    pe 27 Aprilie 2011 02:15
    Am început să mă uit la el conştient fiind că e un colos al cinematografiei, un must-see în cel mai pur sens al cuvântului dar la fel de conştient am fost şi că va fi un film greu de urmărit, le fel cum sunt toţi coloşii pentru că doar complexitatea scenariului te poate face colos… dacă eşti un film. E unul din cele treisprezece filme ale lui David Lean printre care se mai numără „Lawrence of Arabia”, „Brief Encounter”, „Great Expectations” sau „The Bridge on the River Kwai” coloşi peste coloşi. Dacă din punct de vedere al spectaculozităţii Emir Kusturica e regizorul meu preferat şi din punct de vedere al consistenţei Christopher Nolan, atunci din punct de vedere al complexităţii sigur e David Lean preferatul meu.

    Acţiunea are loc în răcoroasa Rusie cu doar câţiva ani înainte ca războiul civil dintre Albi (gardiştii) şi Roşii (bolşevicii) să izbucnească. Ca să urmăreşti în mod activ filmul ai nevoie de vaste cunoştinţe în materie de istorie, situaţia fiind asemănătoare cu cea din cazul „Underground” al lui Kusturica unde din nou dacă nu faci corelaţiile dintre metafore şi realitate nu poţi să savurezi filmul pe deplin… soluţia e doar una, să înroşiţi Wikipedia.

    David Lean este cunoscut ca un regizor perfecţionist foarte atent cu fluiditatea acţiunii şi foarte atent cu locomoţia naturii. La un moment dat iarna pare să fie prezentată într-un mod atât de veridic încât crivăţul sovietic pare să îţi iasă prin monitor. Prima reacţie e aceea de a te acoperii cu o pătură, cu o plapumă. Cronologic, filmul evoluează rapid, ni-l prezintă pe Yuri Zhivago încă de la vârsta de 8 ani, cu un repede-înainte până pe la 20 ca mai apoi să ne bucurăm de prezenţa lui până pe la vreo 70 de ani. Trebuie doar să ţii pasul şi să rămâi concentrat. Dacă din punct de vedere vizual, peste Omar Sharif care îl joacă pe doctorul Zhivago pare că anii trec într-un mod mult mai estetic în condiţiile în care pare veridic şi la cei 20 de ani şi la 70 de ani, nu acelaşi lucru pot să îl spun şi despre Julie Christie care avea vreo 40 de ani pe când trebuia să joace o fată de 17 ani. Un exemplu şi mai bun ar fi Marion Cotillard care a jucat-o pe Edith Piaf de când avea aceasta vreo 15 ani până pe la 80, dar Marion Cotillard, după părerea mea, este a doua cea mai bună actriţă în viaţă după Meryl Streep şi cea mai bună din noua generaţie.

    Aspectul acesta este foarte important încât în cele ce urmează aş face nişte corelaţii cu „Gone With the Wind” sau mai pe româneşte „Pe aripile vântului” în care anii par a trece din nou destul de estetic peste Vivien Leigh cu al său personaj Scarlett O’Hara. Acesta e doar un aspect prin care cele două se aseamănă, declinul protagoniştilor datorat războiului civil din ţara de origine ar fi altul, iar faptul că ambele sunt un fel de bildungs movie pentru personajul lor principal ar fi cel mai important aspect prin care cele două se aseamănă. Diferenţa dintre cele două este faptul că atmosfera din „Doctor Zivago” este puţin mai rece dar per total mi s-a părut un film mai bun… părerea mea.

    Să fac un rezumat mi s-ar părea lipsit de eficienţă, la fel cum mi s-ar părea şi să rezum „Gone with the Wind” Nu degeaba spuneam că scenariul este unul din cele mai complexe văzute vreodată de mine. M-am simţit atât de revigorat după ce am văzut filmul, nu m-am mai simţit la fel de când am urmărit „Schindler’s List”, „Das Leben Der Anderen” sau „Ben-Hur”. În două cuvinte aş putea să spun că filmul urmăreşte evoluţia lui Yuri Zhivago încă de când avea 8 ani până la bătrâneţe. Rămas orfan de mic, el este primit în familia unor prieteni ai mamei care nu îi lasă altceva ca moştenire decât o balalaică la care el nu ştie să cânte. Balalaica respectivă va avea o importanţă majoră, veţi vedea. Ghinionul care l-a făcut să îşi piardă mama pare a fi compensat de norocul de după când el devine un doctor respectat şi se însoară cu fata familiei care îl înfiază. Dar ce vorbesc? Pierderea mamei nu poate fi compensată prin nimic. Cu toate că pare fericit cu familia lui, el se îndrăgosteşte de Lara pe care o întâlneşte pe front ca şi asistentă.

    El o întâlneşte în momentul respectiv pentru că nouă ne este prezentată într-un plan ce pare a evolua paralel cu cel al lui Zhivago. Ştiţi, e filmul ce iniţial evoluează pe doua planuri. Cam după o oră cele două planuri se îmbină şi nu oricum ci pe muzică de balalaică. Acum dacă în cazul lui Omar Sharif am considerat că face under-acting în prima parte din film urmând să îşi revină pe parcurs şi câştigând chiar Globul de Aur pentru acest rol, Julie Christie face over-acting dar ea pare a nu-şi mai reveni nici pe final. Dacă tot am adus aminte de performanţele actorilor aş menţiona performanţele lui Alec Guinness şi Rod Steiger care au făcut rolul vieţii lor. E de menţionat că tripleta David Lean – Omar Sharif – Alec Guinness e la a doua colaborare după ce au făcut ravagii în „Lawrence of Arabia”.

    De ce mi-am dat eu seama e faptul că nu mi-ar plăcea să vizitez Rusia. Aerul pare înţesat de istorie. E ţara în care a apărut termenul de contrarevoluţionar, un termen cu care eu nu sunt de acord. Adică iei parte la o revoluţie dacă vrei nu obligat. Oricum, politica spontană mă depăşeşte. Un artificiu prin care Lean a scos în evidenţă rigurozitatea sistemului din Rusia a fost maniera în care a fost prezentat fratele lui Zhivago, din postura de secretar al serviciilor secrete care pare a nu scoate nici o vorbă… la îceput ca mai apoi să îşi dea drumul.

    Într-adevăr este un film în care sunt foarte multe aspecte de urmărit şi sper că am abordat cât mai multe dintre ele. Mi s-a terminat şi pixul în timp ce făceam schiţa cronicii pe foaie de la cât am scris. Dacă v-aş arăta foaia respectivă v-aţi speria. Posterul spune „A love caught in the fire of revolution”… frumos… eu aş continua prin a spune „… and in the ice of Russia”

    Nimeni nu iubeşte poezia mai mult decât ruşii, nimeni nu iubeşte filmele bune mai mult decât mine. BRAVOOO. Mă aplec în faţa lui David Lean pentru că a făcut un asemenea film şi îl recomand tuturor, doar să aveţi răbdare până la capăt ca vine şi calitatea.
  • dream
    pe 19 Februarie 2011 09:47
    Daca sunteti in cautarea unui film bun nu ezitati! Regizorul David Lean a creat o epopee vizuala cum rar se mai poate vedea. Imaginea lumii de gheata din mijlocul Uralilor, conacul din mijlocul pustietatii in care se refugiaza cei doi, saniile trase de cai si multe altele pe care va las sa le descoperiti singuri va vor bucura privirea saturata probabil de artificiile hollywoodiene ieftine din ziua de azi.
  • ciobotaru
    pe 21 Ianuarie 2011 21:23
    si totusi am adormit la el ........................
  • mihaelatb
    pe 11 Octombrie 2010 10:45
    nu am citit romanul lui Boris Pasternak, dar descrierea Rusiei alba, si de zapada, si de orientarea politica, si "inrosita peste noapte " este fantastica.
  • alexsav
    pe 31 Iulie 2010 23:36
    Extraordinar...unul din cele 10 filme obligatorii pentru un cinefil. Poate e cel mai reusit mod de a impleti istoria cu o superba poveste de dragoste ....cat despre Omar Sharif...no comment.
  • miere
    pe 20 Mai 2010 18:29
    L-am vazut din pura intamplare si nu regret niciun minut din cele 3 ore
  • skilton
    pe 17 Mai 2010 03:54
    Nu inteleg cum la o asemenea capodopera sunt doar trei pareri...e jenant. Daca as putea i-as acorda nota 11. Am vazut multe alte filme clasice, bine facute, dar la acesta am ramas pur si simplu cu gura cascata!
  • portofel
    pe 30 Aprilie 2010 15:09
    Un film foarte bun ,o ecranizare foarte reusita si aceasta.Am vazut toate ecranizarile acestui film,iar cel cu Keira K.in rolul principal e superb!!
  • popaadina
    pe 08 Decembrie 2009 13:31
    Extraordinar film ! Nu stiu ce ar mai fi de adaugat, decat catrebuie vazut neaparat !
  • pssst
    pe 29 Iunie 2004 15:21
    hmm! pacat ca nu se mai fac filme de un asemenea calibru. Maurice Jarre are sansa sa picteze muzical pe o pinza pe care David Lean a asternut un tablou extraordinar.

    o drama care este in acelasi timp o fresca a unei deosebit de importante perioade a istoriei Rusiei si de ce nu a lumii!

    parerea mea este ca un film precum Casablanca este mult prea overrated! asta este de departe mult mai bun...

    ce pot sa mai spun decit ca toata distributia este aleasa optim si ca filmul este perfect!