Un film bolnav. Mi se pare mult prea lăudat și în nici un caz de Oscar. Nici măcar de( varul lavabil) Oscar Weiss.
In afară de subiect(preluat după un caz real), filmul e pueril și sordid în același timp. Nu e un film care să il revezi sau de ținut minte. Părerea mea. De la mine nota 3-4.
user-5c9f8c2e87074
pe 01 Noiembrie 2021 02:21
Sadism,perversiuni,incest ,jocuri violente de anduranta într-o familie dominata și controlata de un tata tiranic împreună cu soția. Ei le impun o neorealitate copiilor manipulandu-i si indoctrinandu-i în numele sfânt al apărării soliditatii familiei. Dar fata mai mare cea devenita rebela după vizionarea unor filmelor video forțând regula se automutileaza și iese din minciuna prin portbagajul mașinii. O alegorie inteligenta despre controlul minților oamenilor. Lanthimos nu se dezminte!!
Cretzulynne
pe 05 Iunie 2019 20:51
A 30-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Greciei.
A cincea nominalizare.
xerses
pe 17 Septembrie 2018 17:07
Cred ca uneori este nevoie de astfel de filme pentru a intelege ca o minte bolnava, poate crea o astfel de lume "perfecta" pentru familia sa.
lili22
pe 10 Martie 2018 15:20
Extrem de socant si greu de suportat.A avut cineva chef sa il vada a doua oara?
into_the_labyrinth
pe 02 Ianuarie 2016 14:21
Se vede că ”The Lobster” şi ”Dogtooth” sunt făcute de acelaşi regizor, totuşi primul mi-a plăcut mai mult, fiind mai complex. Dogtooth aka Kynodontas este un film care te dezgustă pe alocuri, dar chiar când te pregăteşti să îl sancţionezi pe regizor pentru ”lipsa sa de scrupule” în realizarea filmului, îţi dai seama că totuşi face artă - e drept, poate fi numită şi o antipoveste, despre o antifamilie, dar Lanthimos rămâne unul dintre cei mai originali cineaşti pe care i-am descoperit în ultima vreme. Un lucru e sigur: oricât de şocante ar fi, filmele sale nu seamănă cu nimic altceva. Tema subînţeleasă a acestui film bizar şi cutremurător ar putea fi: devenim ceea ce suntem învăţaţi să fim, asemeni dresajului la animale? În acest caz, ce se întâmplă dacă cel menit să te educe nu are o conştiinţă, sau mai rău, are o imaginaţie bolnavă? Nu sunt total mulţumit de cum a ieşit, dar este un film peste medie, chiar dacă îi consolidează reputaţia de ”cineast controversat”.regizorului grec.
pe 27 Mai 2015 17:34
[...] Cinemagia*: [...]
Nyghty
pe 09 Februarie 2015 02:22
Simt că o să fiu aruncat într-un fel de Groapă a Marianelor pentru comentariul atât de pozitiv pe care îl voi lăsa la "Dogtooth", dar îmi asum asta şi tastele-mi merg mai departe. Da, este un film dus la extrem, dar este un semnal şi un mesaj care trebuie înţeles de toţi cei care sunt sau vor fi părinţi. Influenţa lor este mult mai mare decât fiecare dintre noi am putea crede, iar acest lucru este perfect exploatat în acest film "bolnav".
Să revenim totuşi la partea "bolnavă" a cinematografiei din Grecia. În "Kynodontas" avem parte de o familie altfel, familie ai cărei copii nu au voie să depăşească perimetrul casei decât în momentul în care vor fi pregătiţi. Cum vor afla că sunt pregătiţi? Vor şti asta în momentul în care le va cădea caninul, dar, de fapt, nici nu mai contează.
Ei sunt "educaţi" de către aceşti părinţi care seamănă extrem de mult cu propaganda unui regim dictatorial. Practic, induc copiilor propria idee de "bine şi rău", propria realitate. Numai că această realitate este o totală irealitate, iar atribuirea de sensuri noi unor cuvinte precum "zombie", ideea că pisicile sunt cel mai mare duşman al omului şi iluzia că mama lor vorbea singură atunci când folosea telefonul sunt doar o mică parte din marea de greşeli în care aceştia creşteau.
Exact ca în cazul unui sistem totalitar, propaganda nu poate funcţiona la nesfârşit. Şi în momentul în care asta se va întâmpla, părinţii îşi vor culege roadele educaţiei. Dacă treceţi peste toată această parte "bolnavă" a filmului, vi se va părea bun.
Vizionare plăcută, în cazul în vă încumetaţi să îl vedeţi!
pulanschi
pe 30 Martie 2013 16:41
pe mine ma dus cu gandul la ce traiam inainte de 89,super tare si jocul actorilor
margott
pe 23 Ianuarie 2013 14:33
Doar atat ati vazut in el ? Un film socant ? Oricum, realitatea e uneori cu mult mai socanta decat ce vedem in filme. Kynodontas a aparut la doar un an dupa cazul Josef Fritzl din Austria. Oare asemanarea cu realitatea sa fie pur intamplatoare in cazul filmului de fata ?
A.P.
pe 28 Septembrie 2012 16:35
Prin simpla difuzare in randul unui public nepregatit, filmul isi pierde menirea. In esenta, acest lungmetraj critica anumite mentalitati, anumite comportamente eronate, chiar bolnave, existente la nivelul unor societati din perioade diferite de timp. Este greu de imaginat o familie ca cea prezentata in film dar, de fapt, in spatele acesteia se ascund multe realitati.
De aceea este necesar ca publicul sa fie matur, pentru a putea discerne informatiile oferite prin intermediul lungmetrajului. Daca audienta este nepregatita (categoria de public nu este cea corespunzatoare), filmul poate reprezenta o cale de a pune in practica un anumit mod de viata, oferind idei bolnave.
fred2m
pe 12 Februarie 2012 18:14
Sunt multe filme socante. Acesta e nerecomandat mironositelor. Se poate spune ca si The Truman Show e pe aceeasi tema si are 8 pe imdb. Normal ca scenele de sex nu pica prea bine insa nici Clint Eastwood la 70 ani nu prea pica bine lingandu-se cu Meryl Streep in The Bridges of Madison County desi toate romanticele spun uauuu ce dragoste...Pentru cine vrea alt film din categoria "bolnave" recomand http://www.imdb.com/title/tt1441326/
AnAndreea
pe 05 Iulie 2011 10:59
:))) Desi socant, iesit din comun si ciudat... mi-a placut poate pentru ca e "altceva" decat filmele obisnuite. Sincera sa fiu cred ca ar fi fost mult mai interesant daca sfarsitul ar fi fost altul, gen cunoasterea lumii de dincolo de linia portii lor si reactiile acelor copii educati intr-un mod nebunesc.
elmedico
pe 22 Iunie 2011 18:59
Doar o minte idioata a putut sa gandeasca un asmenea scenariu!
aka_papu
pe 11 Mai 2011 12:05
Un film gresit, gresit cu totul, dar gresit voluntar...
Un film despre o educatie gresita, despre intelegerea gresita a vietii, despre parinti ce-si educa gresit copiii si cad ei insisi in aceasi greseala...
"Greselile" de filmare sunt facute voluntar tocmai pentru a intari aceasta puternica lectie despre viata, si de ce nu, chiar de moralitate.
P.S.: Vizionati si Attenberg (2010, Grecia) pentru elemente de regie si scenariu asemanatoare.
Crynick
pe 22 Aprilie 2011 14:11
O adevarata capodopera.Mi-a placut foarte mult.E original,socant,interesant si din nou original.A intrat in lista filmelor mele favorite.
mvpsebi
pe 29 Martie 2011 15:49
Dupa ce spun in titlu, sunt hotarat sa bag un comentariu total pe langa, cum e si filmul de altfel. Care e motivul / background'ul pt acea "educatie" de Harvard oferita acelor sarmani infanti retardati?! Nu ne putem decat da cu presupusul. Tot pe aceeasi frecventa, iepurila'n palarie, presupun ca se vrea a fi un film artistic de super... penal, plictisitor, ridicol in cel mai indulgent caz. N-am mai avut de mult "satisfactia" de a vedea un film, astfel incat dupa jumatate de ora sa'mi fi dorit efectiv sa'mi pice un meteorit direct pe bostan. Sau macar peste laptop, sa nu fiu atat de sadic, desi e cam greu dupa ce vezi o asemenea grozavenie. In momentul in care iti propui sa fii socant cu tot dinadinsul iti asumi un risc destul de mare sa pici in derizoriu. Cum de altfel ar si merita filmul, noroc ca sunt destui socati printre noi care chiar au "capacitatea" de a aprecia o astfel de magarie.
BenPC
pe 19 Februarie 2011 20:29
Daca ar fi sa judecam dupa regulile nebune din film sau felul in care sunt educati acei copii , sigur , poti sa spui floare in loc de zombie sau tastatura in loc de ... sau poti spune ca "Kynodontas" e un film bun , dar in realitate , e un film prost , cu ambitii mari , dar ... prost , iar asa cum e obiceiul in ultimul timp , pt romani asta e deja traditie veche , PROSTIA SE RASPLATESTE , gras ... in cazul asta multe premii , Cannes , sau de ce nu ... o nominalizare la Oscar.
mihaela20
pe 17 Februarie 2011 19:31
ideea nu este rea,din pacate l-au transformat intr-un film cu o tenta sexuala ,destul de puternica,practic totul filmul este o incercare permanenta de ciudat....socant...
jumatate din film....sunt scene cu conotatii sexuale.....finalul este dezastru....practic le-a fost lene sa faca sfarsitul:)))))))))nu stiu ce cauta filmul asta in cursa ptr Oscar,,,,,
motricfunction
pe 29 Ianuarie 2011 00:00
Pe cat de controversat,pe atat de educativ.Fiindca in acest film este vorba in primul rand despre educatie si despre modul in care oamenii sunt educati sa asimileze anumite lucruri si aspecte ale vietii ca fiind normale,firesti,desi in fond sunt gresite. Yorgos Lanthimos invita spectatorul la o scena tragi-comica,o lume a absurdului,o prisma cu adevarat socanta prin care reuseste sa isi plaseze mesajul subliminal ce instiga la contemplare,la trezire,la observare.Este societatea actuala una normala sau una a absurdului?Din fericire,metoda educativa si lumea construita in film nu este una care sa reflecte realitatea.Dar este oare realitatea in care traim una multumitoare?Nu sunt oare lucruri mult mai grave in realitatea noastra decat cele prezente in scenariul filmului,lucruri pe care suntem prea orbi sa le vedem si pe care le ignoram atat de usor?
Bibi_TM
pe 09 Noiembrie 2010 17:02
Eu cred ca intamplarile din acest film nu pot avea loc in viata reala. Un tata cu idei fixe care isi dreseaza familia dar pana la urma, totusi, omul e om iar cainele e caine.
Daca va apucati de el si renuntati, sa nu va para rau.
jansic
pe 20 August 2010 11:40
Dogtooth este cel mai bolnav film pe care l-am vazut. Copiii, crescuti exclusiv in sanul familei si sub influenta dominanta a tatalui, nu pot sa zic decat ca sunt retardati. Filmul e socant de la inceput pana la final, insa cateva scene sunt inadmisibil de terifiante: fetele cred ca mama vorbeste singura in camera ei cand de fapt ea vorbeste la telefon, tatal ii invata ca pisica este cel mai periculos animal si ii instruieste sa se apere punandu-i pe toti sa stea in genunchi si sa imite latratul unui caine. Cand fata care venea regulat pt satisfacerea nevoilor sexuale ale baiatului devine o amenintare, parintii decid ca acesta sa-si aleaga ca partenera una dintre surori...
Socant e muuuult prea putin spus.
anda_nicole_16
pe 21 Iunie 2010 16:04
Nu-mi vine sa cred ca mi-am pierdut timpul cu asa ceva!!
In afară de subiect(preluat după un caz real), filmul e pueril și sordid în același timp. Nu e un film care să il revezi sau de ținut minte. Părerea mea. De la mine nota 3-4.
A cincea nominalizare.
Să revenim totuşi la partea "bolnavă" a cinematografiei din Grecia. În "Kynodontas" avem parte de o familie altfel, familie ai cărei copii nu au voie să depăşească perimetrul casei decât în momentul în care vor fi pregătiţi. Cum vor afla că sunt pregătiţi? Vor şti asta în momentul în care le va cădea caninul, dar, de fapt, nici nu mai contează.
Ei sunt "educaţi" de către aceşti părinţi care seamănă extrem de mult cu propaganda unui regim dictatorial. Practic, induc copiilor propria idee de "bine şi rău", propria realitate. Numai că această realitate este o totală irealitate, iar atribuirea de sensuri noi unor cuvinte precum "zombie", ideea că pisicile sunt cel mai mare duşman al omului şi iluzia că mama lor vorbea singură atunci când folosea telefonul sunt doar o mică parte din marea de greşeli în care aceştia creşteau.
Exact ca în cazul unui sistem totalitar, propaganda nu poate funcţiona la nesfârşit. Şi în momentul în care asta se va întâmpla, părinţii îşi vor culege roadele educaţiei. Dacă treceţi peste toată această parte "bolnavă" a filmului, vi se va părea bun.
Vizionare plăcută, în cazul în vă încumetaţi să îl vedeţi!
De aceea este necesar ca publicul sa fie matur, pentru a putea discerne informatiile oferite prin intermediul lungmetrajului. Daca audienta este nepregatita (categoria de public nu este cea corespunzatoare), filmul poate reprezenta o cale de a pune in practica un anumit mod de viata, oferind idei bolnave.
Un film despre o educatie gresita, despre intelegerea gresita a vietii, despre parinti ce-si educa gresit copiii si cad ei insisi in aceasi greseala...
"Greselile" de filmare sunt facute voluntar tocmai pentru a intari aceasta puternica lectie despre viata, si de ce nu, chiar de moralitate.
P.S.: Vizionati si Attenberg (2010, Grecia) pentru elemente de regie si scenariu asemanatoare.
jumatate din film....sunt scene cu conotatii sexuale.....finalul este dezastru....practic le-a fost lene sa faca sfarsitul:)))))))))nu stiu ce cauta filmul asta in cursa ptr Oscar,,,,,
Daca va apucati de el si renuntati, sa nu va para rau.
Socant e muuuult prea putin spus.