Sinopsis

Legendele Palatului: Concubina Regelui sau Dong Yi - Jewel in the Crown este o dramă istorică produsă de MBC în coreea în 2010. Povestea a avut mare succes în Coreea și nu numai, obținând numeroase premii și înregistrând rating-uri foarte mari.

Coreea, în timpul dinastiei Chosun.
Frumoasă, dar săracă, Dong Yi ajunge la palatul imperial, unde devine în timp concubina regelui Sukjong. Datorită poziției ei, implicată în luptele pentru putere de la palat, în conflictele și concurența dintre femeile din viața regelui (în special în cel cu regina Jang Hee), Dong Yi se remarcă prin inteligența folosită în rezolvarea unor situații delicate.

Povestea din Legendele palatului: Concubina Regelui se clădește pe viața tumultoasă a lui Dong Yi (mai târziu Choi Suk-bin). Serialul coreean de la TVR 1 descrie, de asemenea, viața fiului ei, născut în urma legăturii cu Regele, și evoluția lui spre statutul de viitor rege. Aceasta manipulează din umbră jocurile politice de la Curte, pentru a supraviețui și a-și proteja fiul, căruia îi oferă o educație aleasă și foarte strictă.

Serialul poartă semnătura regizorului Lee Byeong-hoon, cel care a regizat și producții populare precum Giuvaierul Palatului (2003) sau Furtună la palat (2007), ambele difuzate de TVR 1 în 2009.