Comentarii Comentează
  • mitza2003ro
    pe 10 Ianuarie 2023 12:27
    Iubesc toate filmele în care joacă Margareta Pogonat. O adevărată doamnă ,o actriță talentată,ce exprimă o sensibilitate aparte.
  • mirceapopa79
    pe 01 Octombrie 2018 02:51
    MARGARETA POGONAT interpreteaza magistral rolul unei RATATE care n-a stiut,nu stie si nu va sti ce vrea de la viata. Ori marii actori se cosacra in a juca personaje negative si cazaturi.
  • Cinefil1968
    pe 15 Mai 2014 00:30
    Preponderenta comentariilor negative releva precaritatea actuala.
  • cezarika21
    pe 16 Februarie 2014 16:15
    Scenariul filmului relatează o poveste de dragoste siropoasă şi tristă (asemănătoare cu cea din romanul "Prins" al scriitorului Petru Popescu), dar neverosimilă şi falsă de la început şi până la sfârşit. El, un inginer inventator care locuia la vilă şi avea maşină, ea, o modestă dactilografă, divorţată şi cu doi copii în întreţinere. El îi face curte, ea îl refuză, dar am cam vrea ca el să mai insiste. O poveste de dragoste ce putea fi concepută numai de un apropiat al nomenclaturii, rupt de realitatea traiului din perioada comunistă.

    Conflictele psihologice din film sunt false, dialogurile sunt scrise în binecunoscuta limbă de lemn, iar interpretările actorilor Margareta Pogonat şi Cornel Coman sunt scremute, fără ca vreunul din cei doi să poată scoate ceva dintr-un text anost, pretins sentimental. Restul interpretărilor sunt pur şi simplu proaste şi nici nu merită amintite, cel mai slab rol fiind cel al Ioanei Ciomârtan. Nu am remarcat niciun fior liric, nici o analiză psihologică profundă, ci doar vorbăria goală existentă în majoritatea filmelor româneşti din epoca comunistă. Un film realizat atât de convenţional încât a fost făcut sigur cu dedicaţie pentru amantul Zoiei Ceauşescu.
  • Vegetarian
    pe 16 Februarie 2014 15:26
    In filmu asta Margareta Pogonat in rolul unei fermei instarite , cerseste cu disperare tigara unui soldat . Aminteste de senatoarea PC Cristiana Anghel, care recent s-a opus legi interzicerii fumatului in spatii publice , intrebandusi colegii in plen , ce se face daca din cauza ţigării , face stare de sevraj de fiecare dată când e vot în plen ?

    O femeie cu 2 copii inca nedivortata ii adiministreaza stresul , il scoate din sarite pe inginer - Cornel Coman la 36 de ani ..
    Romanii au cea mai mica speranta de viata din Europa .. In spatele barbatilor cu cea mai mica speranta de viata din Europa se afla femei ca in acest film .. Ele sunt imaculate , le stiu pe toate , ii judeca pe toti ceilalti , ele sunt in conflct cu sotul , parintii , copii , cu toata lumea ..

    Femeile vor sa se casatoreasca din dragoste dar sa nu sufere ..Nu este placere fara durere . Nu se poate bine , repede si ieftin ..

    Monica, o tânără femeie divorţată, mamă a doi copii, încearcă să-şi refacă viaţa, trăind iluzia unei dragoste mature şi a unui viitor cămin alături de Radu, un bărbat întâlnit în vacanţă la mare. Dar legătura e sortită eşecului, fiindcă cei doi nu reuşesc să-şi armonizeze vieţile mult prea complicate.

    "O dragoste de vacanţă s-ar fi putut prelungi într-o legătură de viaţă, dacă perechea ar fi rezistat complicaţiilor. Deşi experienţa eşuează, revelaţia rămâne. Subiectul, gândit de Petru Popescu în stilul "noului roman" ca o suită de impresii, e tratat cu sensibilitate de regizor şi cu subtilitate de interpreţii săi, mai ales Pogonat, într-una dintre cele mai bune apariţii ale carierei sale." - Tudor Caranfil - 2003 (Dicţionar de filme româneşti)

    Filmul acesta a fost difuzat online la Tvr Internationa in 4 iul 15 , 21 mar 15 , TVR 2 Duminică , 16 Feb 2014 , 14:10 . Putine filme sunt oferite de televiziuni , pe net gratis .
  • xerses
    pe 16 Februarie 2014 15:14
    Chiar mi-a placut filmul; iar scenariul merita urmarit.
  • Iulidesprefilme
    pe 23 Iulie 2013 15:08
    Pelicula îşi propune mai multe teme ale actualităţii: fericirea, dragostea, comunicarea, conflictul dintre generaţii, soarta femeii cu multe răspunderi, reuşind să evidenţieze caractere şi să facă analiza psihologică a personajelor...
  • lili22
    pe 12 Octombrie 2012 18:58
    S-a straduit Margareta Pogonat destul de mult, dar astfel de povesti nu exista.Sau exista numai in filmele romanesti.
  • cosmin742000
    pe 01 Septembrie 2012 09:15
    Un film romanesc de dragoste excelent , un adevarat recital actoricesc al marii actrite Margareta Pogonat , un film care dovedeste ( daca mai era nevoie ) ca sunt destui tampiti si pe IMDb ( rating 3.3)
  • sabinalin
    pe 13 Februarie 2011 13:06
    Petru Popescu este unul dintre marii scriitori ai literaturii romane. Omul a fost prea putin bagat in seama din doua motive: primul a fost acela ca mult inainte de 1989 a ales sa traiasca in afara dictaturii si bineinteles ca in Romania a fost pus rapid la index, al doilea este ca nu a facut parte din nici o gasca de liiceni,patapievici,cartaresti si alti telectuali obedienti fata de actualul regim. Daca vreti sa-mi verificati afirmatiile,cititi cel putin cele 5 romane publicate de Petru Popescu inainte de emigrare, cu deosebire "Prins" si "Dulce ca mierea e glontul patriei" care sunt borne majore ale litaraturii romanesti din secolul XX. Petru Popescu a scris si scenariu de film, din pacate unul singur a fost si filmat la noi si acela este "Drum in penumbra". Filmul lui Lucian Bratu ne aduce in fata ochilor o foarte frumoasa poveste de dragoste neimplinita, ca mai toate marile iubiri, o poveste de dragoste scrisa cu eleganta si rafinament, fara note false. Un merit mare in reusita filmului apartine si actorilor Margareta Pogonat si Cornel Coman, doi dintre actorii prea putin exploatati de cinamatografia romana. Aparitii notabile pe pelicula au si Ileana Stana Ionescu, in rolul celei mai bune prietene a eroinei principale, si Octavian Cotescu, fara replici dar cu cateva priviri graitoare in rolul sefului Monicai. E un film care merita vazut de cei carora le place sa gandeasca atunci cand urmaresc o pelicula,e un film dedicat sufletelor sensibile,e un film care ne confrunta cu problemele tinerilor anilor '70, tinerii inca unei generatii de sacrificiu ai tranzitiei spre nicaieri. E un film care lasa un gust amar prin faptul ca arata cum a pierdut prea usor cinematografia romana un scenarist de mare valoare,e un film pe care l-am vazut cu placere intr-o seara de sambata la TVR 3...