Comentarii Comentează
 • mitza2003ro
  pe 01 Iulie 2020 11:28
  Extraordinar cum și-a intrat în rolul lui Nicolae Iorga,în acest film Valentin Teodosiu. Acest film ne prezintă o parte din nelegiuirile înfăptuite de către legionari si ultimele zile ale lui Nicolae Iorga,un titan al gândirii europene recunoscut universal,înainte de a fi ucis de către legionari.
 • cosmin742000
  pe 23 Noiembrie 2016 07:24
  Un film romanesc despre asasinarea lui Nicolae Iorga , ecranizare dupa Dinu Sararu
 • cezarika21
  pe 21 Decembrie 2015 07:37
  Film de propagandă, „Drumeţ în calea lupilor” prezintă ultimele ore din viața profesorului Nicolae Iorga în contextul evenimentelor tragice ale anului 1940, fiind construit artificial pentru reda o confruntare de idei fictivă între savantul de renume mondial și criminalii fasciști care l-au asasinat într-o tentativă de vendetă politică. Confruntarea nu a existat în realitate și este greu de crezut că o bandă de brute semianalfabete, dirijate de un viceprim-ministru semidoct, ar fi putut să poarte o discuție de idei atât de elaborată pe tema filozofiei istoriei.

  Scenariul este o înșiruire de lozinci politico-filozofice debitate cu unicul scop de a arăta aservirea conducerii legionare a statului român unei clici naziste ce promova cultura urii și a crimei. „De-ar fi să piară Axa, să se prăbușească întreg neamul românesc cu ea”, afirma într-un delir oratoric liderul legionar Horia Sima, contrazicând astfel propria filozofie politică a Legiunii ce susținea perenitatea eternă a neamului. Un adevăr se poate să existe totuși în această afirmație, din moment ce legionarii vechi s-au dezis ulterior de Horia Sima (considerat un cal troian al naziștilor în cadrul Legiunii) și de criminalii profesorului Nicolae Iorga care nu aveau un trecut legionar și s-ar fi alăturat organizației doar dintr-un oportunism meschin.

  Filmul este construit artificial în jurul acestei confruntări de idei, remarcându-se prin neverosimilitatea acțiunii și prin teatralismul interpretărilor. Autorii au intenționat să denigreze trecutul istoric al țării, legându-l de o cultură irațională a crimei și brutalității într-o încercare de a prezenta contrastul dintre socialismul contemporan și capitalismul trecut, precum și refuzul categoric de reîntoarcere a țării la regimul de dinainte de război. „Capitalismul în România a apus pentru totdeauna. Poporul este adevăratul stăpân și va rămâne veșnic stăpân pe destinele sale, pe bogățiile țării”, susținea Ceaușescu la 15 iulie 1989. Evenimentele ulterioare nu i-au dat dreptate, iar România a fost împinsă de marii sforari către statutul de colonie aservită din punct de vedere politico-economic unui sistem supranațional imperialist.
 • Vegetarian
  pe 17 Ianuarie 2015 08:59
  Tocmai au fost ucisi caricaturisti in Paris , filmul aceste prezinta uciderea unui savant , doctor honoris cauza la mai multe facultati din Anglia ,Franta , Italia etc ..
  Filmu asta arata ca acolo unde este un car de intelepciune este si un car de nebunie .
  Galileo Galilei a infuriat biserica , si in luna iunie 1633, Galileo Galilei a fost convocat, asa cum se stie, in fata unui tribunal laic aflat sub controlul inchizitiei, pentru ca sa "abjure, sa blesteme si sa deteste" propriile sale afirmatii, prin care sustinuse pana atunci o erezie si anume aceea ca Soarele este fix, iar Pamantul se invarte in jurul lui si nu invers .
  Legenda adauga ca, dupa ce i-a facut pe plac inchizitiei asa cum a vrut ea, Galileo a adaugat, numai pentru cei apropiati si bineinteles pentru posteritate, celebrele cuvinte "eppur si muove" (ortografiate uneori si "e pur si muove"), in sensul ca "si totusi se misca !".
  Nicolae Iorga nu a stiut sa fie diplomat cu un prim val de romani . Parca majoritatea legionarilor care lau ucis pe Nicolae Iorga erau din Moldova din Husi , judetul Vaslui , care este si in prezent printre cele mai sarace din Uniunea Europeana .

  Acest film este reluat periodic si difuzat online la Neptun tv . A fost in 24 apr 15 , 17 ian 2015 .
 • MrJuVe
  pe 27 Mai 2012 18:56
  Bun doar ca si constructie, dar departe de obiectivitatea istorica, chiar foarte departe. Propaganda curata.