Comentarii Comentează
 • cezarika21
  pe 16 Noiembrie 2015 13:48
  Descendent al lui Kafka și captiv al unui trecut istoric, Dan Pița perorează în filmul ”Eu sunt Adam!” pe tema încercării disperate a intelectualului ce trăiește într-o epocă totalitară și absurdă de a-și regăsi identitatea pierdută. Este lupta intelectualului arestat de autorități care încearcă să-și amâne propria sentință, inventând povești care-i încurcă pe anchetatori și care-l fac să piardă simțul realității.

  Filmul încorporează câteva idei din proza fantastică a lui Mircea Eliade, grupate haotic într-un delir calofil imposibil de controlat și quasiinutil, împins spre limita grotescului. Spre deosebire de alte opere artistice realizate cifrat în perioada cenzurii comuniste, ”Eu sunt Adam!” nu are idei ce pot fi citite printre rânduri și pare o creație suprarealistă din care fiecare înțelege ce poate. Adunarea de sugestii vizuale din creațiile altor cineaști precum Orson Welles sau Federico Fellini riscă să transforme filmul într-un kitch strălucitor făcut să epateze.

  ”Eu sunt Adam!” este un hibrid literar-cinematografic, cu o epică inconsistentă și cu o euforie vizuală inutilă. Ideile se pierd în demonstrații fără sens, iar teoria supraviețuirii veșnice a artei pare să nu fie decât o vorbă aruncată în vânt. Haosul ideatic al regizorului îngroapă interpretările bune ale actorilor (inclusiv demonstrația de artă adevărată a lui Ștefan Iordache), decorurile ce sugerează teroarea spațiilor închise și laitmotivul muzical ce simbolizează înălțarea spiritului.
 • Vegetarian
  pe 12 Iulie 2014 22:15
  Ştefan Iordache la 55 de ani artist , fost director de scoala , inspector etc , intrun bordel cu femei adezbracate din Romania in anii 1950 ...

  Filmu prezinta o mica parte din teroarea si abuzurile comunistilor din Romania in anii 1950 .. iar seful partidului comunist a fost Gheorghe Gheorghiu-Dej considerat unul din cei mai rai dictator de catre o tanara din SUA care facea voluntariat in statul african Kenya . =
  http://www.ziare.com/funny/stiri-funny/cantaretul-gheorghe-gheorghiu-pe-un-calendar-cu-cei-mai-fiorosi-dictatori-tata-te-rog-sa-ma-ierti-1310466
  Acest film a fost difuzat online la Tvr International in 12 iul 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
 • tudor.sebi
  pe 12 Septembrie 2012 22:57
  depinde ! de ex daca iti plac bestsell-urile si alte carti mai "grele" nu le intelegi (sau nu iti plac) atunci nu ai cum sa intelegi sau sa iti placa un film ca asta. adica nu tre sa intelegi neaparat e un film care curge. pt mine dan pita e cel mai mare regizor roman si unul dintre cei mai mari ai lumi. si in plus ca daca nu iti place si iti da ganduri de sinucidere poti sa nu te uiti exista manele, telenovele, antena3, seminte....
 • ciureanuc
  pe 23 Mai 2011 16:38
  Filmul e o "inchisoare" din care trebuie sa iesi.
  Daca ai taria sa-l urmaresti pana la capat fara sa-ti tragi un glont in cap (si ce usurare ca nu avem arme la liber in Romania), tot nu cred ca ai putea intelege mare lucru.
  Imi explica cineva de ce in 90% din filmele romanesti e o stare de "sinucidere"? De ce filmele catalogate "nu le inteleg multi" duc cu gandul la sinucidere?
  Cum trebuie vazute si intelese filmele astea? De ce, prin modul de abordare, spectatorul este pus in pielea celui care moare la sfarsit!???
 • pe 06 Iulie 2003 04:26
  mie mi s-a parut groaznic!
 • pe 04 Iulie 2003 00:39
  Putin cam greu de inteles daca nu l-ai citi pe Eliade. In rest imi place. Stefan Iordache e de altfel un mare actor.