Comentarii Comentează
  • hacman_mihaela
    pe 25 August 2020 22:24
    de ce spun ca nu trebuie ratat? ma refer la cei care sunt de acord cu tot ce fac conducatorii si mai ales cei de imediat langa conducatorii SUA. Nu conteaza ca sunt omorati oameni nevinovati, razboaiele duse de americani au fost in primul rand pentru petrol si alte resurse, pentru a pune la treaba armele fabricate in SUA si pentru asta sunt in stare de toate relele. Gen au bombardat Bucurestiul in al doilea razboi mondial ca Romania avea petrol pe care-l foloseau nemtii! eu am fost impresionata de jocul protagonistilor principali. Nu-l mai povestesc ca l-au povestit altii inainte.
  • gbanescu
    pe 02 August 2020 22:46
    Chiar in primele minute ale filmului, are loc un dialog esential pentru ceea ce se va intampla in continuare cu personajul principal, dar si pentru mesajul pe care il transmite filmul: “Cum reusesti sa minti pe cineva in fata ? Trebuie sa stii intotdeauna de ce minti. Si sa nu uiti niciodata ADEVARUL.” Adica, vorba partenerului strategic, “The Greater Good must always guide you”.
    Deseori, combatantii de pe frontul secret disimuleaza, dezinformeaza, inseala (mint, ca s-o luam pe scurtatura), pentru ca Obiectivul (cu O mare) este sa isi apere tara. Si atunci, acest ADEVAR / “The Greater Good” le poate alina si chiar estompa de multe ori remuscarile care ii macina dupa ce sunt nevoiti sa disimuleze, sa dezinformeze, sa insele (sa minta).
    Valerie Plame pare sa fi fost exact pe acest calapod.
    Din pacate, va exista intotdeuna cineva care va crede ca ADEVARUL (“The Greater Good”) este altul. Aici, ADEVARUL consilierilor pe probleme de securitate de la Casa Alba a fost “mai adevarat” decat cel al ofiterului CIA Valerie Plame, si chiar decat al CIA-ului in ansamblu, care a luat pozitia ghiocelului in timp ce incasa umilinta, desi conducerea Agentiei stia ca ambasadorul Joe Wilson, sotul lui Valerie Plame, spune adevarul in legatura cu inexistenta unui program irakian de distrugere in masa. Si mai stia CIA ca Valerie Plame fusese deconspirata pentru a muta in forta atentia opiniei publice americane de la atacul nejustificat al SUA asupra Irakului, la faptul ca o agenta CIA, “cam incompetenta”, ar fi “tras sfori” pentru ca Agentia sa ii deconteze sotului “tradator” o deplasare in Niger – unde, baidăuei, acesta fusese tocmai pentru a verifica in teren, pentru CIA, o informatie sensibila.
    Intr-o astfel de situatie, intregul sistem axiologic al protagonistului (aici Valerie Plame) se prabuseste ca un joc de marocco. Intreaga cariera, ghidata de ceea ce era convinsa ca este ADEVARUL / “The Greater Good”, este privita retrospectiv intr-o cu totul alta cheie. Una a deznadejdii.
    Pentru mine, acest “documentar artistic” (bine realizat) lasa in urma sa trei concluzii:
    1. Binecunoscuta (deja) realitate ca razboiul a fost declansat pe baza unor informatii false referitoare la intentia lui Saddam Hussein de a produce arme de distrugere in masa.
    2. Compromiterea carierei unui ofiter CIA de niste politruci, cu acordul tacit al Agentiei Centrale de Informatii.
    3. Destinul tragic al oamenilor de stiinta irakieni carora li s-a promis exfiltrarea de catre CIA. Ceea ce filmul releva, dar parca nu subliniaza indeajuns, este ca acestia, dupa ce au fost “mulsi” de informatiile de care Agentia avea nevoie si dupa ce li s-a promis un nou inceput in “USA, the land of freedom”, cu cinism au fost lasati de izbeliste (izbeliste insemnand lasati in catarea armelor Mossad). Haosul de pe strazile Bagdadului acelor zile era exact terenul propice pentru “kidonii” Mossadului.
    Dar, parca, apogeul cinismului in acest film este atins de dezinvoltura cu care cei care au conceput operatiunea de compromitere a ofiterului CIA Valerie Plame o catalogheaza ca fiind o actiune de tip “Fair Game” (FAIR ??), adica e o tinta legitima, adica si-o merita (pentru ceea ce a facut ea sau sotul ei) !
  • user-5eb064d27e20b
    pe 04 Mai 2020 22:00
    Este un film politic, interesant, care te face să gândești și singur despre lumea nebuna in carte trăim acum. Și asta e adevărul în ceea ce privește lupta politică cu spionajul și acea lume ideală în care vrem să trăim cu toții. Dar întotdeauna există cineva care face munca grea pentru că noi sa fim feriți de război, crize și fel de fel de atacuri. Filmul nu e pentru oricine.
  • lavvw
    pe 19 Iulie 2018 08:20
    Slab tare. Nu are momente de actiune, de suspans, nu transmite nimic. Povestea seaca si neinteresanta.
  • cosmin742000
    pe 22 Octombrie 2017 21:07
    O mizerie de film de actiune american deci nimic nou..........
  • Mitza_MvP
    pe 17 Februarie 2017 03:10
    Un film despre curajul de a spune lucrurilor pe nume,curajul a doi oameni de a lupta impotriva unui sistem bolnav si uneori foarte mizerabil....
    Ceea ce e si mai dramatic...faptul ca e inspirat din fapte reale...
    Sean Penn face un rol de zile mari..super prestatie ....
  • Ghemot
    pe 22 Martie 2014 00:03
    Este un film destul de bun, si cam atat. Nu exceleaza, insă pentru pasionatii genului cred ca merită!
  • margott
    pe 03 Decembrie 2012 23:05
    Ma intreb daca o mai fi cineva care nu stie de ce americanii, in frunte cu tatucul lor, mascariciul G. W. Bush, au invadat Irak-ul in 2003. Fair Game nu aduce nimic nou in materie de informatii, iar razboiul din Irak e doar un subiect tangential in acest film. Adevarata poveste e cea a agentei sub acoperire Valerie Plame si a sotului sau, care dau o lectie despre curajul de a lupta contra incercarii de manipulare a guvernului american. Nu e un film pentru toata lumea, mai ales ca razboiul din Irak e ancient history, ecourile s-au stins cam de multisor, iar piata e supra-saturata de asemenea filme, insa lectia despre democratie si despre curajul pe care unii oameni il gasesc in ei e binevenita oricand.
  • cosmin_kedii
    pe 21 Martie 2012 07:09
    Filmul în sine nu este sclipitor şi cam uscat de ansamblu, dar substanţa lui este foarte interesanta şi informativa , deoarece se bazeaza pe o poveste adevarata
  • G2015131
    pe 25 Februarie 2012 13:43
    Cum se poate ca nimeni de aici sa nu fi sesizat cazul prezentat in film. E mare si clar pe Wikipedia, explicat pana in detaliu. Femeia exista, a scris si o carte dupa care s-a realizat acest scenariu, cazul e de departe unul real, iar filmul (nu am citit cartea), dar aceasta regie se pare ca a multumit-o pe fosta agenta CIA deoarece nu am citit nicaieri ca ar fi criticat lipsa de acuratete, poate ca nu exista. Filmul e bun, ca orice film dupa realitate, iar actiunea e de ordin intelectual, cine se da in vant dupa aruncaturi de greanade nu e bine sa se oboseasca vazandu-l. Spor la vizionat celor interesati de intrigi inteligente, merita vazut! "Democratia nu vine singura, ea se castiga!", replica din film.
  • circarul
    pe 10 August 2011 21:41
    un film bun recomand :)......................................
  • mtraianc
    pe 05 Iunie 2011 16:15
    un film ce merita vazut , subiect interesant si actori pe masura
  • Ariana97
    pe 30 Mai 2011 11:01
    Un film destul de bun ... insa tema filmului... m-am cam saturat de filme de genul asta
  • clauditz
    pe 04 Mai 2011 22:55
    Filmul per total e interesant, insa mi s-a parut greoi in prima jumatate - in care vedem ce face ea, suntem implicati in toata povestea cu tuburile de aluminiu, etc. A fost relativ dificil de urmarit si inteles. Pana in momentul cheie - cred ca e undeva pe la jumatatea filmului, cand tot filmul ia o neasteptata turnura. De aici, a fost mai pe gustul meu. Daca iti place politica si mai esti si la curent cu situatia SUA - Irak, merita vazut.
  • marc_mihai
    pe 21 Martie 2011 13:46
    Un film excelent despre curaj.Curaj de a spune adevarurilor pe nume....Recomand din tot sufletul acest film.
  • Kayowas
    pe 19 Februarie 2011 15:32
    Filmul nu zguduie conceptii dar nici nu se afunda in marea de clisee hollywoodiene privind filmele de spionaj.Regizorul a surprins bine faptul ca nu exista super-eroi si nici alb si negru.Irakienii nu sunt niste dementi fanatici cu totii iar Uncle Sam nu e Mesia.Jocul actorilor se ridica la inaltimea numelor de pe poster.Una peste alta ''Fair Game'' isi gaseste locul in zona peliculelor ce trebuie vazute de cei carora le place sa citeasca printre randuri si nu sa primeasca informatia gata digerata de diverse cercuri si zone de interese.Vizionare placuta!
  • SoKaT
    pe 11 Februarie 2011 16:46
    Merita vazut ! Un film interesant ! Recomand ! Nota 8 !
  • anonymous.63a9f3912ba47
    pe 30 Ianuarie 2011 19:10
    Comentariu șters
  • ankadaa
    pe 27 Noiembrie 2010 00:35
    merita vazut...interesant iti acapareaza atentia...
  • Andreim93
    pe 19 August 2010 14:03
    Cred ca este mult mai bun decat Salt, pentru ca contine un storyline mai bun,mai dramatic. Pe cand,Salt e un film bazat pe actiune,cu o povete despre spionaj in care ne sunt oferite cateva mici detali pentru a avea si o poveste,nu numai cu "bang,bang".