Părerea criticului
Fear the Walking Dead este, practic, un reboot, o luare de la capăt a poveștii, plasată temporar de data aceasta înaintea acțiunii din The Walking Dead, în zorii apocalipsei zombi, când lumea începe încet- încet să se destrame. Personajele și actorii nu mai sunt aceiași. Dacă în The Walking Dead apocalipsa era un dat, iar zombi o constantă, răul față de care știi să te ferești, în Fear... lucrurile sunt - paradoxal - mai înfricoșătoare, și pentru personaje și pentru spectator. E mai mult suspans în Fear (susținut foarte bine și de muzică)... față de The Walking Dead, atuul celui de-a doilea fiind, prin comparație, concentrarea pe acțiune.

În The Walking Dead, prezența poliţistului Rick Grimes (Andrew Lincoln), protagonistul seriei, dădea spectatorului un soi de siguranță. Cu arma în mână, antrenat, era un soi de soldat universal gata să înfrunte apocalipsa zombie, personajul pe care ca spectator îl urmăreai cu certitudinea că, fiindu-i pe urme, totul va fi bine până la final. În Fear... angoasa și tensiunea sunt mult mai puternice. Pentru că acum spectatorul se identifică și e martorul acțiunilor unor familii obișnuite, personaje mai apropiate spectatorului.În Fear... vedem primele metamorfozări în zombie ale unor oameni. Cunoscuții protagoniștilor devin morți-vii - funcţionează mecanic, sunt animați de o foame canibalică, iar toate funcţiile cerebrale le sunt anihilate. În primele două episoade personajele sunt într-o dilemă totală cu privire la ceea ce văd. Nu pot cataloga în niciun fel aceste transformări, e un fel de stupoare generală în fața a ceva ce văd, dar nu pot înțelege. Iubiții, colegii de școală, vecinii protagoniștilor încep să se transforme. E vorba de un virus? Cum se transmite? Unii poartă măști de protecție.

Peisajul încă nu e dezolant, ca în The Walking Dead, dar știm cum va arăta totul peste câteva episoade. Acum încă predomină imagini optimiste şi luminoase, mai ales în întâlnirile dintre adolescenții îndrăgostiți. Există și un raisinneur al filmului, personajul liceanului Tobias (Lincoln A. Castellanos), singurul care pare să înțeleagă ce va urma.

Familia din prim plan, alcătuită din Madison Clark (Kim Dickens) și iubitul acesteia, recent divorțatul Travis Manawa (Cliff Curtis), este o familie cu multe probleme - fiul lui Madison, Nick Clark (Frank Dillan), este un dependent de droguri de 19 ani. Iar fiica cea mică, Alicia (Alycia Debnam-Carey) își dorește să evadeze din sânul acestei familii. Chiar și fără perspectiva unei apropiate apocalipse zombie, îți dorești să urmărești povestea acestor personaje. Gradul de empatie este mare față de acesti eroi.

Sinopsis: O epidemie misterioasă ameninţă să perturbe puţina stabilitate pe care au reusit să o formeze Madison Clark, o consilieră de orientare de liceu şi profesorul de engleză Travis Manawa. Presiunea din fiecare zi de a încerca să unească două familii, în timp ce au de-a face cu copiii rebeli, furioşi şi plini de resentimente, nu mai este la fel de importantă atunci când societatea începe să se prăbuşească.