Comentarii Comentează
  • MariusCiprian87
    pe 04 Iunie 2023 11:26
    Filmul începe printr-un recital actoricesc marca Denzel Washington, susținut de una dintre preferatele mele Viola Davis, care îi "tine piept" cu brio în dialogul rapid si obositor pentru unii...scenariul ne oferă efectiv o piesa de teatru ecranizată în doar câteva locații, unde toate discuțiile unei familii aparent banale si pline de probleme personale, se învârt tot timpul în jurul unui gard ce trebuie construit, acesta devine o rădăcină a tuturor discuțiilor viitoare și a tot ce au în subconștientul lor de spus...Regia cu toate că nu strălucește prin ceea ce este "căutat" la un film astăzi, acțiune, violența, sex, comedie, vine cu un mare plus, acela al dialogurilor smart, rapide, ceea ce ne pune într-un fel sau altul mintea la contribuție și cu siguranță sunt atinse la scară largă multe dintre problemele multor familii din trecut si chiar din prezent, indiferent de țară, cultură, religie sau culoare...este un altfel de scenariu, care cu siguranță nu va avea un succes scontat , însă care va rămâne în colecția multor critici de film pentru analiză socială, psihologică interumană si civică!
  • Salbaticul
    pe 03 Ianuarie 2023 17:30
    La mulți ani! Foarte frumos "dansează" Denzel. Un review, 50 caractere, un review, 50 caractere, un review, 50 caractere și încă un review=7.
  • ioanaa_ioana
    pe 08 Septembrie 2022 18:29
    Invadatorul american , nominalizeaza obedienta sclavului de alta data ( sarcasm).
    Nu pot nota asa ceva.
  • LFa
    pe 18 Aprilie 2022 17:48
    Este un film de nota 7~8,dp mine!
    Actorii tin nota sus,dar scenariul artistic este subțirel! Regia este buna,... per total Filmul deschide larg ușa dezbaterilor pe subiectul etern al vietii de familie si scopurilor din viata fiecăruia!
  • Carcotas
    pe 29 Iulie 2020 18:13
    Prmele 60 minute Denzel este de neoprit.Se agita si vorbeste la foc automat.Se joaca,improvizeaza si tot ce spune este coerent si inteligent.Daca sunteti vorbitor ocazional de engleza e bine sa trageti cu ochiul la traducere.Altfel veti pierde farmecul unui dialog informal,comic si realist.In ultima ora o lasa mai moale.Replici putine,limbaj nonverbal,timp de reflectie.Denzel ne ofera un recital actoricesc iar Viola il secondeaza cu brio.
  • Gheorghe1961
    pe 10 Iulie 2020 23:59
    Cinematografia americana este cea mai buna. Actori, tehnicieni, posibilitati de orice natura la un nivel maxim. Mijloace de orice fel, la dispozitia profesionistilor, pentru a realiza capodopere. Am scris acest mesaj dintr-un singur motiv. Pentru a transmite un mesaj pe care il cred de maxima (suprema) importanta. Cind ai actori precum Denzel sau Viola, tehnicieni ai filmului precum cei din "Fences" , singurul lucru de care ai nevoie pt a reusi o capodopera, este SCENARIUL. Un scenariu valoros, incarcat de mesaj, asigura singur o reusita de 90 % a oricarui film. Frumusetea filmului "Fences" este asigurata in mare parte de scenariu. O pagina emotionanta, reala de viata, echilibrata, care evita extremele ieftine, Sansa cinematografiei americane de a ramine in top position este scrierea a cit mai multe scenarii de mare valoare. Probabil, conform legilor economiei de piata, cu cit cererea (si PLATA) de scenarii originale si valoroase va fi mai mare, cu atit mai mare va fi numarul scenariilor dupa care se vor realiza capodopere. Aceasta este, cred, si singura noastra sansa, a cinefililor, de a ne bucura de arta cinematografiei. Este o situatie asemanatoare, in parte, cu cea a literaraturii. Putem compara poezia lui Eminescu cu a altor truditori ai condeiului ? Cu ce alta placere literara se poate compara lectura Scrisorilor ? VALOAREA naste diferenta, dar si creeaza o dependenta si o ierarhie intre componentele care compun un intreg. In acest caz, filmul. Parerea mea, repet, este ca intr-un film cel mai important lucru este SCENARIUL !
  • superdepeche
    pe 10 Iulie 2020 21:53
    În primul rând nu sunt de acord cu cei care bagă la înaintare filmele de acțiune ,sau efecte speciale.Ce treabă are una cu alta? Și eu sunt fan al unor astfel de filme ,dar în primul rând sunt iubitor de filme,orice gen ar avea acestea.Gata!
    Așa...filmul are parte interpretarea magistrală a lui Denzel și a Violei.Ambii câștigători de Oscar.
    Epic momentul când Rose(Viola) află despre cealaltă femeie,cum cade și se ridică singură.
    Știm povestea,doar că nu am înțeles de ce drama lor , a celor de culoare ,trebuie să fie ”mai dramatică ” decât a albilor
  • mihaelatb
    pe 01 Decembrie 2019 23:25
    un film fara actiune, cu decoruri minime,si cu extrem de mult dialog. Uneori obositor si prea educativ. Un film despre viata in general si a negrilor in special. Despre cum inveti din greseli, despre cum inveti sa ierti, despre cum sa iei viata de la capat. Interpretarile sunt extraordinare: Mykelti Williamson, Viola Davis - care a si luat Oscar pentru interpretare si supertalentatul Denzel Washington.
  • silviu_stefan
    pe 17 Iulie 2018 23:07
    wow, ce film !!!! absolut superb Denzel !!! intr-adevar nu este un film pentru oricine,asta e clar ! din partea mea 10 cu felicitari!
  • ancota
    pe 14 Ianuarie 2018 22:49
    Acest film nu este un film. Este teatru. Teatru pur si simplu. O lectie de teatru si o lectie de viata in acelasi timp.
  • Mk-17
    pe 30 Decembrie 2017 15:56
    Am urmărit filmul până la jumătate,apoi l-am închis.E un film de viață,și dacă ești tînăr nu cred că vei privi acest film cu empatie(interes).Eu unul nu l-am putut ”digera”.
  • lili22
    pe 21 Septembrie 2017 15:14
    Nu mi-a placut filmul, prea lung, cu un milion de replici destepte, prea multe ca sa fie plauzibile.
  • alali
    pe 25 Martie 2017 21:23
    Foarte iubit in patria natala, intampinat in schimb de multe voci critice in Europa, iar situatia e oarecum de inteles. Probabil ca pentru critica si publicul american, filmul, cu ale sale strazi prafuite dar animate si pline de viata sau cu case natale situate in cartierele muncitoresti, trezeste amintiri de tot felul. Unele nostalgice si placute, altele dureroase si triste aidoma celor din film. Insa noi, europenii, ne putem dezice de acest tip emotional de analiza si cu luciditate, putem afirma ca Fences (2016) nu e unul dintre cele mai bune filme ce introspecteaza viata propriilor personaje intr-o America a anilor de mult apusi. Daca este sa compari la nivel de captare a tonurilor unei epoci, primul exemplu care imi vine in minte este Once Upon a Time in America (1984) si care chiar daca trateaza teme diferite si perioade diferite ale trecutului, (in partea sa finala chiar se apropie de anii despre care face vorbire Fences), reuseste sa ilustreze poezia acelor vremuri,- nostalgia unor timpuri trecute -, dar si realitatea neprelucrata, mohorata si violenta a acelor decade.
    Filmul se deschide cu episodul intoarcerii de la serviciu, moment in care cateva monologuri interminabile isi fac si ele loc. Toata scena din jurul sticlei de tarie tine pana la minutul 13. E un inceput nefericit din punctul meu de vedere, mai ales daca e sa tinem cont ca filmul nu se schimba deloc pe parcurs. Am tot sperat ca asa e la inceput si ca totul va trece, ca va incepe si intriga care va darama aceste "garduri" de protectie pe care le foloseste personajul principal si care sunt reprezentate de vorbaria inutila, multa si, dupa cum se va demonstra, ipocrita si fara fundament. Dar nu, totul e plin de dialoguri de unul singur, de gandire cu voce tare si Tory (Denzel Washington) se va mentine in permanenta in spatele ingraditurii din lemn de esenta tare pe care singur si-o construieste, fara sa indrazneasca sa-si paraseasca propria ograda, in care se simte in siguranta, nici macar pentru o clipa.
    Tot la nivelul replicilor, al dialogurilor, desi filmul prezinta o anumita categorie de cetateni, cei din clasa muncitoare, frazele acestor personaje abunda in epitete, metafore, hiperbole, figuri de stil ce nu caracterizeaza astfel de oameni, nescoliti si nepregatiti. Si totusi, argumentele colorate si pline de imaginatie sunt demne de un om erudit.
    Si ca sa lucrez cu material din film, nivelul de oboseala la care te aduc aceste discursuri este atat de bine exprimat de replica lui Rose, (Viola Davis), care nemairabdand exclama: "Ce nu e in regula cu tine Troy?... Ai ceva de comentat despre orice! ... Arunca o privire si vezi daca macar vreme iti e pe plac!"
    Acest inceput plin de povestiri imposibil de catalogat in vreun fel, mi-a trezit amintiri nostalgice prin asemanarea cu Big Fish (2003), doar ca acolo povestile sunt spuse pentru infrumusetare, pe cand aici, ele nu reprezinta nimic altceva decat vorba multa. Acolo au avut o finalitate, o logica care s-a dezlegat intr-un mod minunat in final, aici ele contureaza un personaj viciat, fragil si fatarnic care indruga cat e ziua de lunga povesti sumbre despre moarte.
    Ca tot suntem la momentul adevarului, la fel trebuie sa recunoastem ca Denzel Washington este "one hell of a storyteller" si practic salveaza spectatorul de la sinucidere. Spuse de alta maniera, fara tot acel patos si expresivitate, filmul ar fi cauzat depresie oricui s-ar fi incumetat sa-l priveasca Punctul minus al interpretarii este ca desi are o verva atat de buna si de potrivita situatiei, Denzel nu reuseste sa devina acel ticalos de care filmul are atata nevoie. Intruchipand un dictator al propriei case, un zbir ce a bagat frica in proprii copii, actorul sfarseste orice confruntare cu o privire blanda ce distruge intregul discurs. Pur si simplu nu poti sa-l privesti in ochi si sa spui ca-l urasti pe acest personaj care, mai mult ca sigur, in trecut s-a facut vinovat in multe ocazii si de violenta domestica. Doar ca acum nu mai e decat un buldog batran care latra si atat. Pana si frica despre care se vorbeste si pe care i se reproseaza ca o transmite, nu este bine cuprinsa in textul scriptului. E acel moment in care sotia ii cere explicit sa semneze acea nenorocita de hartie, amenintandu-l ca "e pentru ultima oara cand discutam despre asta". Iar o astfel de exprimare nu ti-o permiti in fata unuia care te-a facut sa tremuri de frica toata viata.
    Ar mai fi de discutat despre victimizarea pe care o predica cu orice ocazie Troy, el aruncand vina pentru toate esecurile pe discriminare, opresiune, injustete, niciodata asumandu-si bucata sa de vina. Cu siguranta ca aceste persoane apartinand unui anumite minoritati au avut partea lor de nedpretate, felie mult mai mare decat cea de dreptate. Dar filmul surprinde chiar un episod care sparge aceste prejudecati si totusi discursul nemultumitului personaj nu se schimba nici o iota. Oricum ar fi, punctul de rezistenta, parama care sustine povestea in intregime este prestatia Violei Davis. Perfecta este cuvantul corect.
    Concluzie: Fences prezinta o poveste singulara, periferica si neesentiala pentru posteritate. Avand totusi doua interpretari de exceptie, cu micul amendament in cazul lui Washington, (chiar trei actinguri, eu l-as socoti si pe Gabe (Mykelti Williamson), ca fiind exemplar) si cu un buget modest, filmul reuseste performanta notabila de a capta atentia privitorului si de a-l conecta cu personajele sale si cu un timp de mult apus. Nota 7,58!
  • Sorin87
    pe 21 Martie 2017 18:20
    Nu credeam ca o sa fie asa bun filmul pana nu m-am uitat la tot nu doar trailerul, merita vazut
  • mihai_chindris
    pe 19 Martie 2017 18:20
    Un film bun, cu un dialog care are o naturalete si flow rar intalnit. Departe de drama care face acest film, cuprinde si trairi psihologice intense ale personajelor care iau parte la actiune, iar asta il face sa capete noi dimensiuni. Il recomand.
  • Ghemot
    pe 13 Martie 2017 00:01
    Un film de dramă bun. O poveste de viață cu toate „detaliile” ei.
  • sabinalin
    pe 12 Martie 2017 19:22
    N-am vazut si nici n-am de gand sa vizionez pelicula care a primit recent Oscarul pentru cel mai bun film. Din cate am citit mediocrul “Moonlight” a triumfat in fata minunatului “La la land” din doua motive: in primul rand din cauza faptului ca afro-americanii au facut mare taraboi anul trecut pentru ca n-au fost bagati in seama la Oscar si in al doilea rand pentru ca povestile cu LGBT sunt la moda. Asta nu inseamna insa ca nu respect valorile adevarate iar una dintre ele este, fara putinta de tagada, marele actor american care este Denzel Washington. Dupa ce am vizionat “Fences”, o admirabila adaptare a unei piese de teatru care aminteste de reusitele literare ale lui Tenessee Williams, mi-a parut rau ca Denzel n-a primit Oscarul pe care poate l-ar fi meritat ex-aequo cu Casey Affleck, la randul lui formidabil in “Manchester by the sea”. In mod cert Academia a tinut cont ca Washington are déjà doua premii in palmares, un al treilea l-ar fi adus pe picior de egalitate cu Jack Nicholson…
  • andystarx
    pe 08 Martie 2017 23:06
    Unul din filmele bune ale anului 2016.putin mai bun ca Manchester by the Sea,ca o mica comparatie,un film de familie,o lectie de viata ! Iar actrita principala ,si a meritat cu prisosinta ,oscarul !
  • andyy
    pe 06 Martie 2017 01:18
    Exceptional film, cu o interpretare impecabila! Desi nu este un film dinamic, consistenta replicilor si subiectul il fac un film valoros. Merita vazut!
  • AndreBlack
    pe 03 Martie 2017 23:20
    Foarte frumos filmul . Este simplu , natural si te tine in priza de la inceput pana la sfarsit . Denzel Washington si Viola Davis au facut o echipa minunata , prestatiile celor doi actori sunt de nota 10 . Ma bucur pentru Viola Davis ca a castigat Oscar-ul . Superb realizat ! Merita vazut , il recomand !
  • borisvultur
    pe 03 Martie 2017 22:05
    Filmul se construiește gradat, lent, dar satisfacția vine după prima jumătate, când înțelegi adevăratul caracter uluitor al Rosei ( Viola Davis - Oscar recent) și când realizezi talentul elegant , filtrat al lui Denzel Washington. Gardul trebuia să unească familia și să nu permită intruziuni. Dar oare nu apare fetița,iar Troy rezistă în perimetrul conjugal?
  • xerses
    pe 28 Februarie 2017 17:31
    Un film de impact... lectii despre educatie, acceptare, toleranta...magistral realizat prin regie si prim actori...
  • bogdz
    pe 17 Februarie 2017 16:55
    In primul rand Fences nu e un film pentru oricine,in nici un caz pentru fanii efectelor speciale.Este vorba despre un tata a doi copii din relatii diferite ,cu un job modest,o sotie devotata,un frate handicapat si un prieten glumet si de toata isprava.Toate bune si frumoase ,dar Troy are o relatie dificila cu cei doi baieti ai lui,incercand din rasputeri sa-i faca sa nu urmeze acelasi drum in viata ca al lui.De aici intervin conflictele dintre membrii familiei,discutiile avand loc cu predominanta in mica curte a casei.Nu stiu de ce, dar la un moment dat filmul m-a dus cu gandul la Morometii.Filmul e delicios daca stii cum sa-l "gusti",Denzel e fenomenal ca de obicei iar Viola Davis are o prestatie de Oscar.
  • mikivladu
    pe 11 Februarie 2017 11:37
    Nu am cuvinte sa descriu cat de mult m-a incantat acest film. Sper sa ia premii la toate categoriile la care are nominalizari.
  • Mitza_MvP
    pe 02 Februarie 2017 00:58
    Experienta si valoarea lui Denzel Washington si a Violei Davis a dat impresia ca pentru rolurile interpretate in acest film nu s-au intrebuintat foarte mult...repet...doar experienta si valoarea lor ca artisti a facut totul sa para asa usor,deoarece filmul atinge un subiect destul de delicat si dureros,si anume..parintii dominanti...mult prea dominanti....care in incercarea lor,chipurile..de a face oameni mai buni din copiii lor,ii acapareaza cu teorii de viata si de existenta si le taie visele si sperantele exact atunci cand continuarea acestora depinde exclusiv de ei...
    Chestia cu "stai la mine in casa,faci ce zic eu"...are limitele ei...si nu e mult pana aceasta chestie se transforma in umilinta si bataie de joc....si filmul o demonstreaza...si viata a demonstrat-o de atatea ori....
    Iar scena finala cand baiatul care luase deja o decizie,se lasa induiosat de cateva cuvinte spuse de mama lui...e...relevanta...baiatul indiferent de pozitia pe care o are,inca nu scapase de urmele personalitatii tatalui,care a avut grija sa-i sadeasca bine frica in suflet si in creier....
  • margochirila24_69
    pe 30 Ianuarie 2017 08:19
    Nu e un film de box-office, e un film de arta! Am vazut la final ca scenariul este facut dupa o piesa de teatru si am inteles de ce se reduce totul la gospodaria lui Troy, de ce cadrele sunt atat de stranse. Jocul actorilor e spectaculos si captivant. Lipsa oricarei actiuni e compensata pe deplin de dialogul personajelor care iti solicita atentia la maxim.
  • zgubi
    pe 29 Ianuarie 2017 11:13
    M-am uitat la acest film din inertie, intrucat e trecut pe lista nominalizarilor la Oscar.Am citit in prealabil cateva rewiuri si ma pregateam sa cad intr-o crunta melancolie.De obicei cand nu am dispozitia necesara , ocolesc filmele sumbre sau dramele prea sfasietoare, ca sa nu devin trista pentru o zi intreaga.Asa incat i-am dat drumul mai mult pentru cei doi grozavi actori din distributie, Viola Davis si Denzel Washington.Si surpriza ! Dupa 20 de minute eram de-a dreptul captivata de replicile amuzante si inteligente aruncate de Troy, personajul lui Washington.Carisma si naturaletea actorului m-au captivat pana la final.Drama incepe undeva pe la mijlocul actiunii si nu e atat de infioratoare precum imi imaginam.Cat despre Viola Davis, si-a interpretat rolul cu o gratie desavarsita si sper sa castige un Oscar anul acesta.
  • serban_ionescu
    pe 28 Ianuarie 2017 20:19
    Practic o piesa de teatru transpusa cinematografic, cu un subiect strict socio-psihologic ultrarealist si deci oarecum arid si absolut nespectaculos ca si actiune propriu-zisa, dar bine realizata regizoral-scenaristic. Punctul forte al acestui film, si cel aflat la un nivel foarte ridicat, il reprezinta in schimb interpretarile actoricesti exceptionale atat ale consacratului si foarte valorosului actor Denzel Washington, a carui interpretare a fost pe buna dreptate nominalizata pentru premiul Oscar pentru rolul principal masculin pe anul 2017, cat si ale foarte placutei surprize actoricesti numita Viola Davis, care pot spune fara teama de a gresi ca in special in ultima treime efectiva a filmului face o interpretare de-a dreptul superlativa, exceptionala, avand dupa parerea mea, poate chiar cele mai mari sanse in a obtine premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar feminin. Interpretari bune le au si actorii din rolurile Gabe si Cory. Tocmai datorita acestui punct forte al interpretarilor actoricesti deosebite, desi intr-un film oarecum arid si nespectaculos, plictisitor pentru amatorii de mai multa spectaculozitate, apreciez totusi acest film cu nota 7+(7,2-7,4 aprox.) si 7 stele.
  • Angie17252
    pe 27 Ianuarie 2017 19:59
    ...pentru regie, pentru jocul lui Denzel Washington, pentru rolul secundar al fratelui. M-a impresionat foarte mult problema existentiala pusa ...responsabilitatea tatalui, lectiile lui. Si Viola Davis merita premiu pentru jocul ei in rolul Rose.
  • Theodor2011
    pe 26 Ianuarie 2017 05:29
    Filmul Fences, este o drama realista care reuseste sa transmita privitorului tot felul de stari sufletesti si din punctul meu de vedere (ca admirator al acestui gen de filme) acest lucru este un mare plus pt film.
    Am vazut destule filme pana in prezent, dar un film atat de realist ca Fences nu cred ca am vazut. Un film aparent ''plictisitor'' nerecomandat (dupa parerea mea) iubitorilor de filme cu actiune (filme de duzina) cu: Jason Statham, Jackie Chan si Steven Segal :) Un film: trist, emotionant, o lectie de viata, m-am abtinut sa nu plang (spre final) Hachi a Dog's Story ramane in continuare singurul film la care am plans vreodata. Un film ce prezinta viata unei familii (de culoare) modeste din SUA anilor '50 cu greutatile ei din traiul de zi cu zi.

    Denzel Washington, a facut treaba buna atat ca producator cat si din postura de actor principal primind recent o bine meritata nominalizare la OSCAR. Cred ca ar merita chiar sa castige marele premiu. A trecut in film (interpretand personajul lui Troy), de la starile cu dialoguri nostime la cele serioase, triste si tensionate cu o lejeritate si cu o naturalete iesita din comun. Fara Denzel Washington in distributie acest film ar fi fost din film cu 4 nominalizari recente la OSCAR un film de mana a doua, nu exagerez, este parerea mea. Acest lucru arata clar ca Denzel Washington face diferenta in ceea ce priveste aparitia lui intr-un film. In 90% din cazuri Denzel Wahington, a ridicat mult calitatea filmelor in care a fost prezent. Dupa parerea mea, Denzel Washington, este cel mai bun actor de culoare care s-a nascut vreodata. Fences, a fost al douazecilea film cu Denzel vazut de mine pana in prezent.

    Mykelti Williamson, a interpretat foarte bine personajul lui Gabe (fratele lui Troy Maxson). Actorul, merita mai mult ca niciodata o nominalizare OSCAR (pt. rol secundar) Este inadmisibil ca membrii academiei americane de film l-au omis, este strigator la cer. Nominalizarile OSCAR, in ultimii ani starnesc multe controverse in lumea filmului cand sunt anuntate. Si sunt acordate oarecum pe anumite criterii ''neortodoxe''
    Mykelti Williamson, l-a interpretat in Fences pe Gabe, un personaj cu probleme mentale :( Avusese in urma cu ceva ani (actiunea filmului este plasata in anul 1956) un accident grav in cel de al doilea razboi mondial in una dintre bataliile din Pacific impotriva Japoniei Imperiale (prin anul 1943-1944) A fost lovit grav la cap si purta o placa metalica (de argint) Suferise un traumatism cranio-cerebral extrem de grav. Gabe Maxson, a fost ca multi alti veterani de razboi (al doilea razboi mondial 1939-1945) un erou uitat al tarii lui. Este foarte greu sa interpretezi astfel de personaje cu handicap.
    Foarte emotionant acest personaj Gabe Maxson interpretat magistral de actorul Mykelti Williamson. A fost foarte aproape sa imi dea lacrimile cand am urmarit atent acest personaj. Pana la urma m-am abtinut, sunt barbat, plang extrem de rar.
  • FlorinMovieFreak
    pe 25 Ianuarie 2017 16:25
    Un film exceptional cu un debit verbal absolut debordant, dialoguri fine si parcurse cu o naturalete rar intalnita.

    Nota 8/10
  • stricted
    pe 22 Ianuarie 2017 18:16
    Subiect complex, actiune seaca, personaje putine .Pentru multi va fi un film anost, nimic spectaculos, iti trebuie rabdare sa-l urmaresti, dar are niste replici din partea personajului principal care pot fi socotite adevarate lectii de viata (despre imprumuturi, discriminare, respect fata de munca si bunurile parintilor).