Părerea criticului
Povestea tăuraşului Ferdinand, care e blând şi visător şi căruia - în loc să-şi petreacă zilele întrecându-se în lupte cu ceilalţi tăuraşi - preferă să stea la umbra unui copac şi să miroase florile, ne-a înveselit copilăria în anii 1990.

Acum, un lungmetraj cu îndrăgitul personaj rulează pe marile noastre ecrane. Are puterea să îl retransforme pe Ferdinand în favoritul noii generații de copii. Personajul, un uriaș blând, care demonstrează că aparențele sunt înșelătoare, trezește emoții dintre cele mai puternice adulților, iar noua generație de copii are toate motivele să-l iubească pe Ferdinand, cum animația se adresează unui public foarte tânăr.

Tăuraşul Ferdinand, eroul scurtmetrajului animat produs de Walt Disney în 1938 şi laureat cu Oscar, a luat naștere odată cu cartea pentru copii „Povestea lui Ferdinand”, scrisă de Munro Leaf. În regia lui Carlos Saldanha, lungmetrajul lansat pe marile noastre ecrane pe 22 decembrie, scoate în evidență - în plus față de povestea originală - nu doar caracterul blând al lui Ferdinand, ci și curajul uriaș, tenacitatea, prietenia, transformându-l în eroul care își salvează prietenii.

Carlos Saldanha replică o formulă pe care am văzut-o în seria Rio și în primele filme Ice Age (de asemenea semnate de Saldahna) - și anume tema singuraticului care va face echipă cu un grup pestriț pentru a ieși dintr-o situație dificilă.

Aventurile blajinului tăuraş care preferă să se îmbete cu parfumul florilor în loc să înfrunte matadori sunt captivante, amuzante, cu personaje pestrițe, ce portretizează diverse tipologii umane.

La finalul filmului se poate discuta cu copiii despre cât de greșit este să punem etichete - pornind de la premisa poveștii, și anume că „taurii sunt pentru coride”.

De asemenea, frumoasa prietenie a fetiței Nina cu tăurașul le va anima copiilor dragostea pentru animale. Ferdinand transmite multe valori pe care cei mici pot să le asimileze, bineînțeles după ce părinții vor discuta pe marginea animației cu copiii lor.