Comentarii Comentează
  • cosmin742000
    pe 04 Decembrie 2017 21:13
    Cea mai buna ecranizare a piesei de teatru a lui Shakespeare , facut in vremurile cand americanii faceau filme ca niste filme
  • serban_ionescu
    pe 17 Octombrie 2017 23:43
    Punctele forte ale acestei ecranizari:
    1. O interpretare practic superlativa a celebrului MARE ACTOR Laurence Olivier in rolul principal al printului danez Hamlet, interpretare strabatuta de la un capat la altul de UN LIRISM TRAGIC, cu adevarat de cea mai inalta calitate posibila la modul absolut. Doar valorosul actor Mel Gibson reuseste si el o interpretare generala foarte buna si cat de cat apropiata calitativ de aceasta a lui Laurence Olivier, dar...lipsita de calitatea superlativa a laturii lirismului tragic absolut care se degaja din aceea a acestuia din urma, inclusiv in scenele in care simuleaza nebunia si inclusiv ca si intonatie si timbru vocal specific, miscare actoriceasca scenica, gesturi si mimica faciala la fel de specifice toate conferind o aura suplimentara de oarecare mister si cresterea interesului pentru urmarirea in continuare a evolutiei personajului Hamlet cat si a modului de transpunere a actiunii.
    2. O atmosfera generala extrem de fidel shakespeariana foarte, foarte bine realizata ca si moment istoric de plin ev mediu mai curand timpuriu in care este plasata de insusi marele geniu shakespearian actiunea acestei piese tragice, amintind aici decorul locativ tipic, costumele, comportamentul, "aerul" spiritual si conceptiile sociale si de viata tipice vremii istorice respective din acea parte geografica a Europei. In concluzie o foarte buna realizare si din punct de vedere regizoral.
    3. O foarte buna interpretare a personajului Ophelia, inclusiv in scenele nebuniei, de catre valoroasa actrita Jean Simmons, rol care consider ca i-s-a potrivit absolut perfect inclusiv din punct de vedere al constitutiei sale fizice, al timbrului vocal, cat si al placutului ei chip. Consider ca din toate aceste puncte de vedere si inclusiv al machiajului make-up dar si al costumatiei alese de realizatori, interpretarea ei a acestui rol a fost cea mai reusita fata de toate celelalte ecranizari, in care desi pot remarca si interpretarea Helenei Bonham Carter din ecranizarea Zeffirelli a anului 1990, dar acolo in primul rand a fost aleasa pentru acelasi rol o costumatie neasteptat de neadecvata, foarte saracacioasa si spre finele rolului chiar...zdrentaroasa pentru un personaj care desigur ca nu facea parte din clasa sociala cea mai saraca si "de jos" a societatii feudale de atunci, ci din contra. Pe de alta parte fizicul prea minion cat si chipul cu trasaturi mult prea copilaresti al acesteia mi s-au parut cam neadecvate rolului respectiv, desi si interpretarea ei a fost de buna calitate.
    4. O superlativa realizare cinematografica, absolut si de departe cea mai potrivita atat imagistica cat si al timbrului vocal excelent adecvat, a interpretarii care a reusit CU UN BRIO ABSOLUT sa intruchipeze plin de mister si chiar cu o evidenta tenta "placut"-infricosatoare, rolul excelent si cel mai bine realizat fata de toate celelalte ecranizari, al fantomei (spiritului) fostului rege asasinat al Danemarcei si tata al lui Hamlet.
    Personal acord o nota de 8,5-8,6 acestui film foarte bun si 9 stele cu minus, prin rotunjire pozitiva !
  • Tim22
    pe 30 Iulie 2015 18:48
    Un film foarte bun. Laurence Olivier a depus multa munca in aceasta productie.
  • Iulidesprefilme
    pe 12 August 2013 18:54
    Era prima dată în istoria Oscarului când, în 1949, un film străin (englezesc) cucerea titlul suprem, la categoria Cel mai bun film- Hamlet, care a câştigat în faţa peliculelor americane Johnny Belinda şi The Snake Pit.
  • cosmin_kedii
    pe 10 Aprilie 2013 18:44
    Spre deosebire de designul original al lui Orson Welles, Laurence Olivier Shakespeare se adapteaza-un mod convențional. Dar în sensul clasic al termenului
    Adaptarea superba din această piesă magnifica. Frumos efectuata și regizata de Sir Laurence Olivier
  • margott
    pe 25 Octombrie 2011 20:40
    And the Oscar goes to... William Shakespeare. Cum sa dai gres cu un film realizat dupa operele marelui Will ?