Destul de interesant. Il vad a doua oara si mi-am schimbat impresia.
Foarte bun.
Nota 8.
forever_young_
pe 02 Martie 2022 22:23
un film relaxant cu o poveste interesanta ...de vazut
ioanaa_ioana
pe 02 Martie 2022 20:03
Fara cine stie ce actiune, molcom, specific filmelor franceze.
Mie nu imi place genul fara temperament.
liana10
pe 28 Aprilie 2020 02:02
Pentru un gurmand, acest film e ca un balsam pentru suflet! Foie gras, trufe, somon în foi de varză, supă de peşte cu caracatiţă, tort Saint-Honore şi multe alte bunătăţi, îţi lasă gura apă! Te face să mănânci sau să te apuci de gătit :-)
pisicuta1
pe 26 Februarie 2017 22:25
un film usor frumos ,merita vazut pentru cei care prefera acest gen de filme!
Utube
pe 02 August 2015 20:49
Filmul se doreşte a fi o dramă, ecranizare a cărţii „Haute Cuisine” scrisă de Danièle Mazet-Delpeuch şi a memoriile acesteia din perioada când a fost prima şi singura bucătăreasă angajată la Palatul Elysee, unde a gătit, pentru o perioadă de doi ani şi jumătate, pentru Preşedintele Franţei – Francois Mitterand. Pelicula nu are absolut nimic dramatic în desfăşurarea ei – în sensul propriu al cuvântului - fiind mai degrabă încadrat la categoria „biografic”.
Scenariul este simplu, previzibil, dar... foarte delicios. Reţetele de mâncare prezentate arată obscen de bine iar ingredientele sunt scandalos de bine alese. Ritmul peliculei este lent, succesiunea scenelor este logică, filmul fiind foarte uşor de urmărit.
Deşi se petrece într-o bucătărie filmul are şi o intrigă, foarte „subţire”, demonstrând faptul că probleme de invidie şi gelozie există în rândul muncitorilor din toate breslele. De asemenea mai este exploatată atât tema misogină cât şi veşnica divergenţă sef-angajat în care şeful este prezentat ca fiind incompetent dar cu autoritate.
Ca mod de realizare al peliculei s-a ales modelul „flashback” cu două locaţii în care se desfăşoară evenimentele, una fiind o staţie de cercetare din Antarctica, unde se desfăşoară acţiunea la timpul prezent şi una fiind Palatul Eysee, evenimentele care se desfăşoară acolo apărând sub formă de amintiri ale eroinei din rolul principal.
Interpretarea actorilor este bună, actriţa din rolul principal fiind foarte credibilă iar partenerul ei de bucătărie făcând un rol de suport foarte bun. Foarte nepotrivit este personajul care-l interpretează pe Francois Mitterand, actorul fiind foarte bătrân pentru rol şi foarte neconvingător în interpretare.
Finalul peliculei este neconcludent, o acţiune importantă a eroinei principale rămâne neexplicată şi vag prezentată sau motivată, singura „concluzie” a filmului fiind banala constatare că „viaţa merge mai departe”.
Vizionare plăcută!
lorenne
pe 08 August 2014 00:28
Un film pe care l as descrie scurt, cu o vorba englezeasca: classy!
nelloti
pe 26 Ianuarie 2014 21:26
Filmul este inspirat din povestea reală a bucătarului-şef Danièle Delpeuch, prima şi singura femeie care a gătit vreodată în bucătăria oficială de la Palatul Élysée(1988-1990). Danièle Delpeuch şi-a publicat cartea "Mes carnets de cuisine, du Périgord de L'Élysée". În 1997, Danièle Delpeuch şi-a publicat cartea "Mes carnets de cuisine, du Périgord de L'Élysée". Totuşi, filmul nu este bazat integral pe cartea respectivă, ci este "un melanj amuzant de evenimente reale şi pură ficţiune", aşa cum spune Étienne Comar (Of Gods and Men), producător şi coscenarist pentru "Haute Cuisine".
pe 05 Decembrie 2013 16:35
[...] Haute Cuisine – a se consuma cu moderatie, sau nu, dupa gust. Ca sa ma folosesc de metafore gastronomice si pomenind feluri de mancare de care am aflat din film, daca vi se pare ca o masa cu somon in foi de varza la cuptor e ceva extrem de imbietor si apetisant, faceti tot ce puteti sa nu ratati aceste savori ale palatului, pentru ca veti aprecia intr-adevar delicatetea acestui film! [...]
cosmin_kedii
pe 27 August 2013 13:57
Putem spune că acest film - este o imersiune completă în lumea preparatelor din bucătăria franceză .De asemenea, demn de remarcat este partea feminina -fermecătorea Catherine Frot, care a fost nominalizat pentru acest rol la Premiul César.
Foarte bun.
Nota 8.
Mie nu imi place genul fara temperament.
Scenariul este simplu, previzibil, dar... foarte delicios. Reţetele de mâncare prezentate arată obscen de bine iar ingredientele sunt scandalos de bine alese. Ritmul peliculei este lent, succesiunea scenelor este logică, filmul fiind foarte uşor de urmărit.
Deşi se petrece într-o bucătărie filmul are şi o intrigă, foarte „subţire”, demonstrând faptul că probleme de invidie şi gelozie există în rândul muncitorilor din toate breslele. De asemenea mai este exploatată atât tema misogină cât şi veşnica divergenţă sef-angajat în care şeful este prezentat ca fiind incompetent dar cu autoritate.
Ca mod de realizare al peliculei s-a ales modelul „flashback” cu două locaţii în care se desfăşoară evenimentele, una fiind o staţie de cercetare din Antarctica, unde se desfăşoară acţiunea la timpul prezent şi una fiind Palatul Eysee, evenimentele care se desfăşoară acolo apărând sub formă de amintiri ale eroinei din rolul principal.
Interpretarea actorilor este bună, actriţa din rolul principal fiind foarte credibilă iar partenerul ei de bucătărie făcând un rol de suport foarte bun. Foarte nepotrivit este personajul care-l interpretează pe Francois Mitterand, actorul fiind foarte bătrân pentru rol şi foarte neconvingător în interpretare.
Finalul peliculei este neconcludent, o acţiune importantă a eroinei principale rămâne neexplicată şi vag prezentată sau motivată, singura „concluzie” a filmului fiind banala constatare că „viaţa merge mai departe”.
Vizionare plăcută!