Netflix
×
Utilizator
×
Părerea criticului
Un feelgood movie, despre puterea de a o lua de la capăt, o formă de terapie dacă anxietatea de a rămâne singur îţi dă târcoale. În noi avem puterea de a o lua de la capât e lecţia pe care o dă Home Again/Cum să faci ca s-o desfaci? şi sunt atât de multe lucruri frumoase care ne așteaptă.

Chiar dacă filmul are o premisă uşor antifeministă - şi anume a fi pe cont propriu poate fi terifiant - Home Again/Cum să faci ca s-o desfaci? (2017) e până la urmă nevinovat în ambiţia lui de a fi doar o comedioară care să ne insufle optimismul.

Personajul lui Reese Witherspoon decide să divorţeze la 40 de ani iar evenimentele ulterioare din film ar trebui să îmbărbăteze orice femeie aflată în situaţia de a rămâne singură, şi-au spus - probabil - producătoarea Nancy Meyers (Something's Gotta Give, The Holiday, It’s Complicated, The Intern) și fiica sa, Hallie Meyers-Shyere, scenaristă şi regizoare debutantăcu acest film.

Reese Witherspoon, care îşi dovedea vulnerabilitatea făcând-o în cheie comică în Legally Blonde, e alegerea perfectă pentru această comedie romantică.

Când o întâlnim prima dată pe Alice (Reese Witherspoon), plânge în fața oglinzii din baia ei, în ziua când împlinește 40 de ani – e o femeie aflată la o răscruce în viață, care nu ştie ce îi va aduce ziua de mâine. Alice se întreabă mai ales dacă a procedat bine părăsindu-și soțul, pe Austen, interpretat de Michael Sheen şi plecând din New York pentru a se muta în casa copilăriei, din Los Angeles.

Nesiguranța lui Alice s-ar fi agravat, probabil, dacă nu i-ar fi ieșit în cale George, Hary și Teddy, trei cineaști aspiranți de douăzeci și ceva de ani, nou-sosiți în Los Angeles. Cei trei se mută în casa ei de oaspeți, iar noţiunea de familie capătă noi sensuri. Povestea ei se țese împreună cu cea a acestor tineri care tocmai s-au mutat în L.A., și care sunt mânați de ambiția de a reuși, și sunt gata să se lupte cu orice obstacol pentru a supraviețui în acest mediu extrem de dur.