Comentarii Comentează
  • user-5c9f8c2e87074
    pe 22 Noiembrie 2021 02:28
    Nu sunt un împătimit al filmelor lui Ivory dar aceasta producție impresionează prin estetica filmarii,interpretarea artistica( un plus evident pt Emma Thompson extrem de naturala) decoruri ,costume si coloana sonora. F bine redate în film moravurile societății engleze și inegalitatile sociale din acea perioada. Bun scenariul.
  • ioanaa_ioana
    pe 06 Octombrie 2019 16:21
    L-am vazut mai de mult. Actori de oscar. Toate porcariile au note mari, asta doar 6. Eu ii dau Nota 10.
  • cotzofica
    pe 07 Februarie 2014 17:49
    În doi ani consecutivi, doi mari actori (Emma Thompson şi Anthony Hopkins) au făcut roluri memorabile în două filme (Howards End şi The remains of the day). Le recomand pe amândouă.

    E puţin eronat synopsysul filmului: "Ea mosteneste cea mai mare parte din averea bancara si proprietatile lui Ruth Wilcox".
    De fapt, ea NU moşteneşte NIMIC!
  • sabinalin
    pe 17 Noiembrie 2013 13:19
    La vremea respectiva acest film, clasic din toate punctele de vedere, a facut senzatie. Intalnirea dintre romanul lui E.M Forster (n-am citit "Howards End" dar am lecturat cu placere "O calatorie in India", deci stiu cu ce se mananca) si regia discreta si eleganta a lui James Ivory nu putea fi altfel decat una fericita atat timp cat actori sunt Anthony Hopkins, Emma Thompson, Helena Bonaham Carter si Vanessa Redgrave. La cat de mare actor e sir Anthony a trecut cu usurinta de la rolul lui Hannibal Lecter la cel al industriasului cu viata particulara foarte complicata, Helena a fost un fel de Kate Winslet in ulteriorul "Sense and Sensibility" in vreme ce Vanessa a luminat ecranul intr-un rol mai mic dar la fel de important. "Steaua" numarul 1 a filmului e insa Emma Thompson, excelenta actrita pe care am cam pierdut-o din vedere in ultima vreme dar care atunci era la mare moda inclusiv la Hollywood...
  • petancapompilia
    pe 11 August 2013 21:51
    Filmul este interesant prin aspectele sociale evocate: somajul amplificat in marile orase englezesti, filosofia cinica voit superioara a burgheziei stagnate moral, obiceiuri ale clasei medii care oscileaza in a fi interesata de viata culturala a vremii si decadenta burgheza spre care tinde, conditia femeii inteligente si cultivate prinsa intr-un hatis de evenimente pe care le declanseaza cei apropiati ei si care o culpabilizeaza pana la depersonalizare. Emma Thompson se descurca in rol gratie felului ei cald, entuziast si uman cu care ii impaca pe toti. Femeia asta nu se dezice deloc, nu-si pierde aceasta prospetime si intensitate a bunatatii ei native nici cand simte dispretul familiei sotului ei, nici cand chiar sotul vine cu interdictii, nici cand alege sa fie alaturi de sora ratacita in aspiratii si vise destramate .E un basm in care , la sfarsit, eroinei i se recunosc meritele si primeste recunoasterea eforturilor ei constante.Vezi, de asta, mai nou, casele regale cauta fete din lumea obisnuita!
  • Spikos
    pe 06 August 2013 08:12
    Un roman tipic englezesc care te transpune cu totul in atmosfera timpului , inceput de secol XX britanic , intr-un cerc cu relatii sociale rigide , cu conflicte si interese cu inteles greu de patruns astazi , cu scenariu , costume si decoruri foarte reusite , cu Anthony Hopkins , Helena Bonham Carter si Emma Thompson de zile mari .
  • lili22
    pe 09 Mai 2013 20:57
    Tipic englezesc, in care actorii joaca perfect rolurile.Emma Thompson, Helena Bonham, Anthony Hopkins...ce distributie.Nu imi vine sa cred ca atit de putini cinefili l-au urmarit.Coloana sonora, costumele, totul este perfect.Eu l-am vazut si revazut.Chiar si cum trece Vanessa Redgrave prin cadru , pentru atit macar sa il vezi.
  • cosmin_kedii
    pe 11 Martie 2012 08:47
    De clar spiritual, provocator şi a acţionat pentru perfecţiune, acest sublim de divertisment este un vârf de carieră pentru producătorul Ismail Merchant, regizorul James Ivory şi scenaristul Ruth Prawer Jhabvala
  • alali
    pe 26 Iunie 2011 02:30
    Din pacate nu am cum sa fac o comparatie cu romanul. Nu am citit cartea, asa ca o sa ma limitez doar la film. Personal nu mi-a fost greu sa vad in acest film un roman clasic foarte bun. Filmul pare o adaptare buna a unei carti probabil si mai bune.
    Parca repune pe tapet, in varianta englezeasca, o versiune a mitului Oedipian. De inevitabil nu poti sa scapi, iar domeniul Howards End, pare ca isi urmareste proprietarul de drept trecand peste vieti la nevoie.
    Finalul oarecum limpezit prin testamentul lasat de Wilcox este totusi unul deschis, nespunandu-ne nimic despre viitorul lui Wilcox jr.
    Un film bun, cu iz englezesc, cu un buget foarte mic, dar cu o realizare de exceptie. De vazut oricand, in tihna, pentru a fi savurat ca si un vin vechi, de calitate. Nota 8,66!
  • anouk
    pe 09 Septembrie 2005 13:01
    un film cu adevarat frumos si miscator... mi-a placut mult si coloana sonora