Comentarii Comentează
  • cosmin21buc
    pe 18 Octombrie 2021 02:04
    Un documentar despre personajul principal era de ajuns.
    In rest, plictis, stereotipuri cu carul.
    Farmecul cinematografiei italiene este prea putin prezent.
    Din pacate, inca se mai poarta moda filmelor in care sunt prezentate procese, sali de judecata, instante etc.
  • El_KaPpa
    pe 31 Mai 2020 02:51
    Un film dedicat clar doar pasionatilor de istorie a mafiei, in cazul de fata Cosa Nostra, si mai putin cinefililor si asta pentru ca este o biografie mai mult informationala decat cinematografica.
    O parte considerabila din film are loc in sala de judecata si se bazeaza pe marturii si pe tensiunile create de informatorul Buscetta, jucat carismatic de catre Pierfrancesco Favino.
    Cu toate ca tine 145 de minute nu am simtit cum trece timpul, dar nici nu pot sa spun ca mi-a implicat altceva in afara de curiozitatea de a afla anumite informatii. La un moment dat te simti bombardat de informatie si de atatea nume rostite.
  • Yufeng
    pe 15 Martie 2020 08:40
    Un film foarte bun, care reuseste sa iti mentina interesul, in ciuda lungimii sale (are peste doua ore). Pelicula se concentreaza asupra procesului liderilor mafioti "tradati" de Tommaso Buscetta, proces care a avut loc la Palermo in 1986 (300 de acuzati, 200 de avocati si 600 de jurnalisti au fost prezenti). Buscetta prezinta in detaliu organizarea mafiei italiene, crimele si cinismul acesteia. E o lume plina de cruzime, din care si Buscetta a facut parte intreaga-i viata, in ciuda scuzelor sale ca "a fost un simplu soldat" in cadrul organizatiei. Interpretul lui Buscetta, actorul Pierfrancesco Favino realizeaza un rol extraordinar iar regizorul Marco Bellochio (care a mai facut filme cu caracter politic) un film foarte bun. De urmarit daca doriti sa vedeti un film impresionant despre Mafie, are de toate (violenta, sex, dar si dialoguri sclipitoare) merita sa petreceti mai bine de doua ore pentru a vedea o realizare de exceptie a cinematografiei italiene.
  • Oana_S
    pe 21 Februarie 2020 16:30
    Buscetta se bucură de viață, de haine frumoase, de vile și de multe femei, și afișează o vanitate care-i maschează anxietatea și nesiguranța ... Și este exact opusul dușmanului său de moarte, Totò Riina (Nicola Calì), șeful familiei Corleone, care-i elimină pe cei din familia lui Buscetta în urma trădării sale. Bellocchio evidențiază cele două moduri contradictorii în care „onoarea” este interpretată de mafie, demonstrând ipocrizia și falsitatea unui om care trăiește în sobrietate, înconjurat de imagini religioase și critică moralitatea altora, în timp ce ordonă el însuși execuții. Citeste mai mult:
    https://filmserial.home.blog/2020/02/21/tradatorul-cosa-nostra-in-fata-instantei/
  • sabinalin
    pe 16 Februarie 2020 13:52
    Cosa nostra, un subiect intotdeauna atractiv pentru cinematografia de cel mai inalt nivel, a se vedea capodoperele pe care le-au comis de-a lungul timpului regizori precum Francis Ford Coppola si Martin Scorsese cu personaje memorabile interpretate de actori mari precum Brando,de Niro, Pacino, Pesci, Keitel si lista poate continua. Cu atat mai interesanta povestea marelui mafiot care a zguduit Cosa Nostra din temelii la sfarsitul secolului XX, daca nu-i stiti deja istoria ar fi bine sa nu o cititi inainte sa vizionati filmul. Chiar daca e foarte probabil sa cunoasteti deja destinele unor personaje precum judecatorul Falcone sau monstrul cu chip de om Toto Riina "Il traditore" merita vazut pentru modul in care pune povestea pe ecran Marco Bellochio, un veteran al cinematografului italian pe care l-am descoperit de-abia acum, un regizor adulat la cele mai importante festivaluri mondiale de gen, filmele sale fiind prezente mai mereu in selectiile competitiilor principale de la Berlin si Cannes. Pentru rolul titlular Bellochio a apelat la Pierfrancesco Favino, unul dintre cei mai valorosi si experimenati actori italieni ai momentului si acesta nu dezamageste, ne aduce in fata ochilor un Tomasso Buscetta impresionant in dorinta de a merge pana la capat atunci cand hotararea a fost luata.