Netflix
×
Utilizator
×
Sinopsis

O peliculă freudiana cu mult umor, plasată în Barcelona anului 1913, care jonglează cu tabuurile sexuale într-un stil asemănător investigațiilor care îl au la cârmă pe Sherlock Holmes.

În Barcelona anului 1913, Alma (Leonor Watling), poate fi considerată una dintre cele mai moderne femei ale acelor vremi. Soțul ei, doctorul Leon Pardo (Alex Brendemühl), este medic psihiatru, iar tatăl femeii, doctorul Mira (Juanjo Puigcorbe), unul dintre cei mai importanți neurochirurgi din țară. Pe timpul verii, Leon pleacă la Viena, unde lucrează cu Sigmud Freud, cel care scandalizase lumea la acea vreme cu teoriile sale despre isterie și sexualitate, teorii prin care acesta își depășise cu mult epoca în care trăia. Totul începe din după-amiaza în care Alma sosește acasă și își găsește soțul plângând și pe cale să dispară subit din viața ei și a tuturor celorlalți. Fără a da prea multe explicații, Leon chiar se face nevăzut, părăsind-o pe Alma cu puțină vreme înainte ca aceasta să nască. Cel care îi va fi alături în căutarea soțului va fi Salvador (Luis Tosar), cumnatul său, tot psihiatru, împreună cu care va încerca să-l găsească pe Leon. Mult mai conservator decât fratele său, Salvador este, în secret, foarte îndrăgostit de Alma. Singurul indiciu de care cei doi se pot folosi pentru a da de urmele fugarului este un manuscris al acestuia despre isterie și sexualitatea feminină. Studiul se bazează pe cercetarea comportamentului a patru dintre pacientele sale: o actriță care suferea de complexul persecuției, o femeie care încercase să-și ucidă soțul, o alta care avea mari dubii în privința identității ei sexuale și o străină care tocmai descoperise un secret teribil legat de trecutul său.

Ghidându-se după acest document, Alma și Salvador încep o aventrură teribilă în stil Sherlock Holmes, o experiență din care nu vor lipsi, printre multe altele, hipnoza, iubirea, primejdia și orice tabuu imaginabil.

Pelicula regizată de către Joaquin Oristrell s-a bucurat de aprecierile criticilor de specialitate, obținând numeroase nominalizări la festivalurile de film. Printre acestea se numără Goya, Sundance și Mar Del Plata.