La 6 decembrie 2012, dupa o seara la cinema, Jyoti Singh, o studenta la Medicina in varsta de 23 de ani si un prieten al ei se urca intr-un autobuz privat din Delhi. In autobuz se afla alti sase barbati. Insoțitorul lui Jyoti e batut, Jyoti e violata si torturata. Amandoi sunt aruncati din autobuz. Jyoti moare 13 zile mai tarziu. Moartea ei declanseaza proteste de strada fara precedent in India si in lume.
Fiica Indiei e un omagiu adus lui Jyoti – cea care, dupa proteste, in amintirea celor impresionati de povestea ei, a devenit "fiica Indiei". Regizoarea Leslee Udwin reconstruieste crima si prezinta interviuri cu parintii victimei, cu unul dintre violatori, cu un avocat al apararii si cu un numar de participanti la alcatuirea unui document guvernamental - Raportul Verma - avand ca obiect violenta de gen.
Filmul merge dincolo de investigarea cazului, examinand cultura patriarhala a Indiei, prejudecatile cu privire la raporturile dintre sexe si cultura violului care a rezultat la intersectia acestora. Intr-un prezent marcat inca de trauma prilejuita de moartea lui Jyoti, ce sperante le raman celorlalte "fiice ale Indiei" intr-o tara in care avocatul celor vinovati de moartea lui Jyoti declara liber ca femeile nu trebuie sa iasa pe strada neinsotite si ca, daca propria lui fiica ar face asta, ar arde-o de vie?