O boschetareala penală pentru întârziați, tragico comic decât horror. Nu are nici o treabă cu cartea.
Nu recomand clar
Smrs
pe 04 Noiembrie 2021 00:40
Desi am incercat sa ma uit cu mari asteptari, filmul este de un amatorism rar. Plin de clișee obositoare preluate pentru a umple timpul, dar foarte prost așezate (celebra dispută între generații între elevul teribilist și tocilar, dar aici drq, parcă unii sunt la liceu, cu ochii după gagici, conducând mașini iar rivalii lor n-au mai mult de 8 ani și vorbesc de Street fighter și jocuri pe calculator/ apoi dșoara aceea care suportă bullyingul tuturor fetelor pentru ca e preferata băieților, conisderată evident și curvulița liceului, flirtează de la sine pornire cu un grăsunel de 9 ani, venit nou în școală?! Seriously? La fel și cu gașca asta de băiețași dornici de aventură sau baba care nu schițează nimic la începutul filmului după ce vede o baltă de sânge în fața casei, deși cu 2 minute înainte se juca un băiețel. Amatorism de înaltă clasă. În rest, fantomele, satanele par interesant conturate, puteau crea o poveste bună, credibilă, dar n-am avt răbdare. Slab de tot din pctul meu de vedere.
anonymous.6602f7e15e136
pe 29 Septembrie 2021 17:45
Comentariu șters
user-5ed8fa34edbfa
pe 04 Iunie 2020 17:00
Acest film chiar are multe scene horror foarte bine facute..mi-a plăcut! Bill skarsgard chiar si-a întrat în personaj! Nota 8+
alexandru_fejer
pe 27 Aprilie 2020 02:19
Mi-a plăcut foarte mult. Un horror reușit. Recomand.
user-5ca1308e8310e
pe 14 Martie 2020 22:46
Ecranizarea ,nu s-a ridicat la nivelul cărții,ca de obicei!
catalin2010cata
pe 20 Ianuarie 2020 03:17
Filmul este destul de ok.Nu e pierdere de timp.Merita vizionat
Aishor
pe 06 Iunie 2019 22:17
Un film extrem de slab. Ma bucur ca nu m-a costat nimic sa-l.vad la televizor (doar timpul!). Nu l-as revedea, nu m-a impresionat in niciun fel. Nu e de nota 7 in niciun caz. 5 si pa!
tony_mondyalu
pe 10 Martie 2019 10:28
sincer sa fiu, este un film de la care aveam ff multe asteptari, insa care ma dezamagit destul de mult....un film care dureaza preaa mult, ajunge sa fie un pic plictisitor, si pe alocuri fara un pic de inspiratie...si cu un final prea brusc(dupa 2 ore de asteptare)....fiecare cu gusturile lui...
Giulianodirt666
pe 12 Februarie 2019 17:52
RaresSava300 Citește în plm, cartea și nu mai abera !???????????? Și vezi că IT ,nu e nuvelă ! Cocalar cu aere de doct !!!
patrisia_antici
pe 10 Ianuarie 2019 23:19
Recunosc ca sunt putin mai lenesa si n-am citit imensitatea de carte, insa filmul este unul horror care nu e la fel ca toate celelalte cu fantome, case bantuite si alte nebunii de genul. E mult mai mult decat atat. O actiune continua care te intriga si te face sa-ti doresti din ce in ce mai mult sa ajungi la finalul filmului care apropo m-a socat de-a dreptul. Mi-au placut personajele si consider ca au fost foarte bine alese. Pe scurt, IT este unul din putinele filme horror pe care le-am vazut si chiar nu regret.
queenwhitepeace
pe 19 Decembrie 2018 22:41
Adaptarea dupa romanul scris de Stephen King si reusita de a transpune peste 1000 de pagini in patru ore de film (doua ore din prima parte si posibilitatea de a avea doua in partea a doua) poate fi considerata nebunie curata. De asemenea, numirea acestui film remake dupa adapatarea celui din 1990 mi se pare iarasi inutila.
Sunt doua viziuni diferite ale aceluiasi roman si care se diferentiaza prin stilul fiecarui regizor de-as pune amprenta personala si prin urmare de a influenta efectiv si expunerea povestii.
Primul film prezinta naratiunea intr-un timp mai scurt fata de cel din 2017 pastrand similaritati cu romanul pe cand filmul aparut in vara anul trecut imparte filmul in doua parti. Prima parte ii prezinta pe cei 7 protagonisti cand sunt copiii astfel incat partea a doua sa prezinte aceleasi personaje ani mai tarziu.
Pentru a nu scapa prea multe spoilere, o sa spun ca am fost surprinsa placut de acest film si desi nu e la indigo cu cartea pentru parte asta si poate ca Pennywise interpretat de Tim Curry a facut o treaba mai buna in domeniu de a fi mai infricosator, consider ca este chiar o evolutia fata de adaptarea din 1990, fapt pentru care insasi autorul pare sa aprecieze ecranizarea.
user-5c07db11f34a9
pe 10 Decembrie 2018 19:58
I love that movie...i love Jackson Robert Scott or Georgie,i love Sophia Lillis or BEVERLY Jaeden Weslly or bill etc......I REALLY LOVE THAT MOVIE
RaresSava300
pe 02 August 2018 01:28
(ATENTIE! CONTINE SPOILER-E!) Înainte de a începe, trebuie să clarific ceva. Nu o să compar filmul cu nuvela „IT” scrisă de Stephen King sau cu miniseria „IT”. Motivele fiind: unu la mână, pentru că nu am citit nuvela, nici nu am văzut miniseria și doi la mână, nu știu dacă intenția regizorilor a fost să facă o adaptare a cărții sau a miniseriei sau să încerce să facă o combinație între cele două. În consecință, o să critic filmul doar ca film. Deci, dacă căutați o comparație, nu acesta este review-ul pentru dumneavoastră.
IT este un titlu destul de cunoscut pentru ideea sa de a portretiza un clovn ca pe o ființă malefică. Nuvela horror al lui Stephen King este una dintre cele mai bune cărți scrise de acesta, iar miniseria din 1989 a avut un succes mare când a apărut. Amândouă reprezintă unul dintre motivele pentru care sunt oameni ce suferă de coulfofobie (frica de clovni) și pentru care McDonald’s l-a scos la pensie pe Ronald McDonald. După douăzeci și șapte de ani de la finalul miniseriei, Warner Bros decide să ne aducă un remake sub formă de film horror. Au reușit să facă un film bun și să dovedească că au respect pentru audiență și pentru clasic sau este alt remake slab făcut să stoarcă bani din buzunarele nostalgicilor? O să aflăm în acest review.
POVESTEA:
Filmul se desfașoară în anul 1989 și prezintă șapte copii din orașul Derry considerați ca fiind ratați, numindu-și grupul drept ,,Clubul Rataților”. Ca orice copii considerați ratați, sunt batjocoriți și umiliți de bătăușii din oraș. Într-o vară, aceștia ajung să fie atacați și speriați de ceva ce pare a fi supranatural. Copiii descoperă că în oraș există o entitate diabolică deghizată în clovn, pe care îl numesc It (ca să clarifc o chestie: It este defapt numele răufăcătorului Pennywise. Pennywise este doar o identitate pe care It și-o asumă ca să atargă copii. De aceea, o să numesc personajul ,,It” pe tot parcursul review-ului) care are legătură cu niște evenimente tragice din orașul Derry, care au avut loc la 27 de ani distanță unele de celelalte. Unul dintre copii, Bill, face legătura dintre It și dispariția inexplicabilă a fratelui său mai mic, Georgie. Din cauză că este convins că Georgie este încă în viață, Bill se duce cu prietenii lui să-l găsească. După ce descoperă unde este locul în care It se ascunde, ratații se duc la It și îl înving. Dar, pentru că Beverly, fata din grup, are o viziune neclară care sugerează că It este încă în viață, copii jură că se vor întoarce în oraș după 27 de ani ca să-l învingă din nou pe It.
Povestea este interesantă, reușind să susțină un balans între horror, haz, dramă și acțiune, dar care și reușește atât să portretizeze o imagine a cum trebuie să fie o prietenie adevărată, cât și să transmită un mesaj puternic legat de faptul că nimeni nu trebuie să își învingă singur temerile. Cu toate că are o cursivitate narativă foarte bună, filmul se zgârcește în a da explicații, lăsând întrebări și mici găuri în logică, pe care poate cei care au citit cartea au înțeles despre ce este vorba. Dar aceste probleme le vezi numai dacă analizezi mult. De exemplu: eu nu am găsit o explicație care să dezvăluie originile lui It; nu am înțeles de ce It l-a atras pe Georgie; iar pe restul copiilor doar i-a speriat; unele temeri ale personajelor nu sunt prea clare cum ar fi teama lui Ben etc. Din ce m-am informat, povestea conține multe ester egg-uri din carte care să mai completeze povestea. Astea sunt câteva pe care le-am găsit, dar pe cei care vor să citească cartea îi rog să sară peste ce este între parantezele pătrate: [acea țestoasă din piese Lego este o referință la o țestoasă-spirit care este dușmanul lui It; un tablou la care camera se mută portretizează o scenă din carte în care o femeie aruncă bebelușul în fântână ca ofrandă pentru It; balonul pe care scria ,,I LOVE DERRY” este o referință la o persoană gay care purta o șapcă cu același mesaj (știu doar că un grup de homofobi l-au aruncat de pe un pod, iar sub pod era It care l-a ucis pe tip)]. Este o dovadă că filmul a fost făcut cu dragoste și atenție, iar regizorii chiar au vrut ca durata limită a filmului să nu îi împiedice să introducă cât mai mult din nuvela de peste o mie de pagini. Povestea chiar dacă nu oferă multe explicații, îți poate menține interesul și curiozitatea până la sfârșitul filmului.
ASPECTUL ARTISTIC:
În general aspectul artistic este bun. Cinematografia este bună, machiajele personajelor umane sunt bune și machiajul personajului It este creativ, CGI-ul este bun și convingător, muzica de fundal este bună etc. Dar mă surprinde faptul că nimeni nu vorbește deste tonul care dă un aspect de film vechi. Tonul oferă vizionatorului convingerea că acțiunea din film are loc în 1989, fără să deranjeze sau să pară inestetic. Singurul lucru prost la ton este că se modifică destul de mult în scenele în care apare It în special, trecând brusc de la un estetic pal, la unul întunecat. Personal, apreciez mai mult un film care reușește să creeze un aspect care să se potrivească cu tot filmul fără să necesite modificări. Este drept că în cele mai multe filme din ziua de azi se modifică destul de puțin aspectul din când în când, dar filmul acesta face modificări mari. Dar în mare chiar mi-a plăcut idea și înțeleg că au ales să modifice tonul ca să-l facă pe personajul antagonist mai amenințător. În mare aspectul artistic este chiar foarte bun și se potrivește bine cu tot ce este în film.
HORROR-UL:
Tot efectul horror este dat de personajul It care se folosește de temerile copiilor ca să îi sperie. Groaza din film o să depindă și pe ce vezi filmul. Dacă o să te uiți acasă la televizor, cum am făcut eu, nu o să te sperie, dar sunt sigur că vei tresării de câteva ori dacă te uiți la cinema cu volumul dat la maxim. Dar chiar dacă nu o să te sperie nimic din film, sigur o să rămâi impresionat de stilul pe care îl abordează. De regulă fiecare scenă horror se petrece într-un cadru destul de tipic, dar când jump scare-ul apare, te ia prin surprindere. Acesta este stilul de horror folosit. Scenele de groază arată și se derulează ca orice film horror din ultimul timp, lăsându-l pe spectator să creadă că știe ce urmează să se întâmple, dar apoi îți dă un rezultat pe care nu l-ai prevăzut. Un exemplu foarte bun, este scena în care Richie este blocat într-o cameră plină de păpuși îmbrăcate în clovni. În acel moment o să zici că o păpușă o să sară pe Richie. Dar asta nu se întâmplă, cât timp Richie tot merge până la sicriul de la capătul camerei, toate păpușile rămân la locul lor. Bun! Atunci sigur o să te gândești că It o să sară din înuneric sau o să crezi că It se ascunde sub pătura din sicriu. Dar Richie dă deoparte pătura și găsește o păpușă veche. Atunci, Richie închide sicriul, iar It sare din sicriu imediat. Asta o să-l ia pe neașteptate pe vizionator. În film toate secvențele de groază sunt super și originale. O excepție face scena în care Stanley este speriat de It. Nu mă înțelegeți greșit. Scena asta este bună, dar este puțin cliché cu It care își face apariția din întuneric, ușa care scârțâie, fundalul întunecat, etc. dar tot poate să te intrige. Dar nici o scenă horror din film nu se compară cu scena în care Georgie vorbește cu It deghizat în Pennywise. În ciuda faptului că pe hârtie sună ca o scenă drăgălașă, vă spun că nu este deloc. It este introdus fantastic în scena asta. Tot ceea ce ar însemna vioi și jucăuș la un clovn, cum ar fi machiajul, chicotitul și gesturile, sunt transformate într-o imagine care poate descrie perfect un criminal nebun. Tensiunea în scena asta crește când Georgie pare că se distrează cu clovnul Pennywise, ceea ce distruge orice șansă de a mai crede că băiețelul o să scape. Dar partea cea mai rea acum vine, când Georgie își întinde mâna după bărcuță, It îi apucă brațul și i-l smulge. De aici avem un moment în care trebuie să îl urmărești pe Georgie cum se târăște pe asfalt, țipând și plângând, în timp ce apa de ploaie îi mătură sângele. Toată scena se sfârșește cu Georgie tras de It în canalizare (totul din cauza unei femei care a fost prea proastă ca să își dea seama că este ceva neînregulă când un copil de opt ani stă ghemuit vorbind cu ceva din canalizare). Scena asta este brutal și fantastic executată. O mică problemă ar fi că este scena de descidere în film, deci ar trebui cosiderată o idee la ce urmează să vezi. Dar restul scenelor horror nu sunt la fel de bune, fiind doar um pic mai puțin horror, dar deloc brutale. Scena asta mai are o problemă, dar o să o discut mai târziu când o să vorbesc despre personajul It. Pot să vă spun că ce apreciez eu el mai mult la scenele de groază este că provoacă tensiune. Datorită prezentării copiilor din film, te atașezi repede de peronaje. Asta face din groaza filmului să fie tensionată fiindcă dorești ca personajele să nu pățească nimic și nu doar pentru că sunt copii, dar și pentru faptul că filmul te-a făcut să te atașezi de ei. Chiar dacă filmul nu te sperie, scenele horror vor creea o tensiune care te v-a ține cu sufletul la gură. Ceva ce chiar am apreciat la acest film. Sunt mai multe scene care merită discutate cum ar fi scena proiectorului, a băii, a creaturii lui Eddie etc. dar ar lua prea mult. Și poate vă întrebați dacă baloanele roșii sunt ca să dea jump scare-uri. Păi nu! Baloanele apar doar ca să anunțe prezența lui It. Într-o singură scenă horror este folosit un balon orecum ca să sperie fiindcă acesta doar crește tensiunea scenei. Pot spune că filmul are un horror foarte bine gândit și pus la punct, reușind să mulțumească chiar dacă nu își împlinește scopul de a speria audiența.
ACȚIUNEA:
Acțiunea este destul de redusă în film, dar toate scenele de acțiune sunt bine executate. O acțiune mică, dar satisfăcătoare este scena bătăii cu pietre între Clubul Rataților și bătăuși. Satisfacerea vine atunci când bătăușii sunt înjosiți la final chiar de cei pe care i-au batjocorit. Dacă ai urât toate abuzurile făcute de ei, atunci chiar îți v-a plăcea scena asta. O altă scenă de acțiune, este când Mike se bate cu Henry. Henry, înainte de scena asta, l-a obligat pe Mike să plece din oraș și l-a forțat să mănânce un pește crud. Din ce motiv credeți? Ei bine, pentru că Henry nu îi plac oamenii de culoare (cum este și Mike). Poate o să vi se pară ciudată concluzia asta, dar este una logică fiindcă el și bătăușii se iau de alții pentru incapacitățile sau defectele fizice pe care le au copii. Dar Henry s-a luat cel mai mult de Mike, ceea ce face confruntarea dintre cei doi mai relevantă decât ar fi fost cu oricare alt copil din Clubul Rataților. Dar scena de acțiune cea mai importantă este cea în care Clubul Rataților îl înving pe It. It se folosește de temerile copiilor ca să îi ucidă, dar, de aceată dată, toți se ajută reciproc. Așa că atacurile lui It sunt inutile. Dar totuși m-a deranjat că atunci când un copil se bate cu It, restul stau să se uite puțin și apoi unul se trezește să atace. Mi-a plăcut cum It a ajuns sub nivelul copiilor, el fiind pentru prima dată în viața lui incapabil să își intimideze prada. Astfel, pentru pima dată, el este cel speriat. Dar ce mi-a plăcut foarte mult este că toată scena nu a fost doar un moment de tensiune, ci a avut de transmis și o morală: nimeni nu trebuie să își înfrunte temerile de unul singur. Pot să zic doar atât: acțiunea este chiar bună. Nu memorabilă, dar bună.
HAZUL:
Hazul este destul de răspândit în film, acesta venind mai ales de la Richie și uneori de la Eddie. Amuzamentul din partea lui Richie rezultă din faptul că personajul încearcă să fie mereu amuzant chiar și în scenele serioase. Deobicei, glumele vin din insulte pe care le face mai mult doar ca să primească atenție, dar devin și sincere atunci când îl insultă pe Henry după bătaia cu pietre sau când se bate cu It. Glumele din partea lui Eddie rezultă din stresul cauzat de bolile lui, acesta începând să înșiruie exemple cu tot ceea ce se poate întâmpla dacă nu sunt tratate rănile. Exagerările lui sunt chiar amuzante. Dar hazul în film este alcătuit, în general, din glume făcute asupra problemelor pe care le au copiii care se integrează greu. Dar are și umor adolescentin legate de obscenitate și cuvinte vulgare. Dar ce este important la umor este că ajută personajele să pară mai convigătoare. Deci umorul este pus astfel cu un motiv, nefiind în film doar ca să mențină audiența interesată.
DRAMA:
Ai crede că drama și hazul este o combinație greu de făcut sau cel puțin nu ai crede că poate ieși ceva bun când este vorba de copii în prim-plan. De asta filmul nu are prea multe scene de dramă, în cele ma multe scene fiind destul de puțină. De exemplu, în scena în care Mike povestește cum l-a traumatizat moartea părinților, scena pune pe fundal niște strigăte, date la volum mic și cu ecou, care se vor a fi a părinților lui Mike când ardeau. Replica este interpretată de actor foarte bine, dar acele sunete de pe fundal puteau fi înlocuite cu o muzică depresivă. Nu zic că este rea decizia finală. Zic doar că este un clichéu. Dar scena în care Bill găește pelerine de ploaie a lui Georgie este dureroasă. Tot filmul speri că Bill, după atâtea speranțe făcute, o să-l găsească pe Georgie în viață. În scimb Bill, și tu ca spectator, trebuie să acceptați adevărul că acel copil drăgălaș de care te-ai atașat încă de la începutul filmului a murit în teroare. Să îl vezi pe Bill cum ia în brațe accea pelerină plângând este dureros și trist. Dar realizezi că nu este singurul care suferă, prietenii lui îngrămădindu-se ca să aline suferința prietenului lor, arătând totodată și o dovadă de prietenie. Drama este foarte puțină, dar ultima scenă de dramă reușește să fie unul dintre cele mai memorabile scene din film.
PERSONAJELE și INTERPRETAREA:
Aici avem parte de mai multe categorii: Clubul Rataților (The Losers Club); Bătăusii; Adulții; It. O să vorbesc de fiecare în parte.
Copii din The Losers Club sunt niște copii considerați niște ciudați din cauza problemelor lor cum ar fi alte religii, rasa, trecurul etc. În general probleme care îi fac ținta bătăușilor. Dar legătura dintre ei se întărește pe tot parcursul filmului și formând o prietenie atât d puternică încât, chiar dacă se despart pentru o ceartă, se reunesc din compasiune pentru celălalt. Fiecare copil este exact așa cum te-ai aștepta să fie un copil de 13-15 ani (să injure, să facă mișto, etc), dar și aspectul lor dă convinge că sunt copii tipici anilor 80’-90’. Dar fiecare copil iese în evidență cu câte ceva și nu doar prin faptul că ba unul este bâlbâit, ba unul este bolnav etc., dar si pentru personalitățile lor variate și motivațiile acestora. De exemplu, Bill (Jaeden Lieberher) are o convingere puternică că fraele său este încă în viață și este în stare să sară și în pericol pentru a-l găsi; Beverly (Sophia Lillis) este atât sătulă de zvonurile false despe ea și abuzurile tatălui său, încât își schmbă aspectul într-ununul mai băiețesc și petrece timp în preajma băieților etc. Copii se diferennțiază prin niște frici normale pe care o să le poți înțelege ori fiindcă fricile lor sunt perfect normale, ori pentru că fricile lor își au orginea după urma unui eveniment tragic cum ar fi moartea părinților lui Mike (Chosen Jacobs). Astfel, înțelegându-le temerile, o să simți și mai mare teamă pentru ei în scenele horror, dar și o să te atașezi de ei. Vorbind despre atașament, modul în care personalitățile variate ale copiilor se îmbină, o să câștige păsarea păsării audienței pentru soarta copiilor. Să nu mai spun că prietenia dintre copii îi schimbă pe parcurs, Beverly luând atitudine împtriva tatălui său, Stanley (Wyatt Oleff) începe să pună încredera în prieteni mai presus de fricile sale, Mike începe să își îmfrunte problemele, Richie (Finn Wolfhard) devine serios și lasă glumele deoparte, Eddie (Jack Dylan Grazer) scapă de influența mamei sale extreme de protectoare și realizează cine îi sunt cu adevărat prieteni, Ben (Jeremy Ray Taylor) își mărturisește sentimentele pentru Beverly, iar Bill realizează cate lucruri grave earu să se întâmple din cauza lui și acceptă să se revanșeze chiar cu propria viață dacă trebuie. Personajel creează împreună o adevărată poveste de prietenie adevărată în care toți se ajută reciproc în învingerea temerilor celuilalt și din care învățăm că, indifferent cât de mari sunt temerile sau riscurile, prietenii râmân uniți și se ajută reciproc chiar și peste 27 de ani dacă trebuie, așa cum sugerează finalul. Este greu să vorbești despre fiecare în parte fără să spui și ceva legat de alt personaj fiindcă toți copii din The Losers Club formează un puzzle în care fiecare piesă de la cineva, îl poate complete pe celălalt, astfel, formându-se o dinamică interesantă. Cât despre intepretare, numai cuvinte de laudă am. Copii aceștia au un talent de a părea naturali și convingători de nu îți vine a crede. Filmul se bucură de o interpretare super. Actori tineri cum este Finn Wolfhard, pe care sigur îl știți din serialul Stranger Things, fac o treabă mai bună decât mulți actori adulți de filme horror care doar țipă fără suflet. Copii din film sunt un exemplu bun de personaje bine scrise, cu o dinamică superbă și o interpretare super.
Mereu am urât bătăușii cu toată ființa mea. Deci să-i urăsc pă bătăușii din filmul ăsta nu a fost greu. Chiar aveam moment când îi uram mai mult decât pe It. Pot spune sigur că performanța actorilor, care i-au jucat pe bătăuși, se ridică la același nivel cu interpretarea personajelor din Clubul Rataților. Dar personajele pe care le joacă sunt adăugate în film numai pentru a contura mai bine copii din Club. Orice bătăuș are un motiv sau o influență care îl determină să fie rău, dar filmul aceata nu le prezintă motivația. Ba chiar unii sunt aduși numai de formă. Dar există și o mare excepție. Mai exact Henry, bătăușul principal, a cărei motivație este prezentată clar, dar nu este deloc originală. Îmi place totuși că măcar un bătăuș are o importanță mai mare pentru acțiune. Dar personajele reușesc să-ți transmită ceea ce un bătăuș ar trebuii prin acțiunile sale: să te facă să-i urăști (din motiv că le fac rău personajelor pe care le placi), și să ai un moment de satisfacție când primesc ceea ce merită: agresare și umilință. Dar lipsa de motivație te facă să-i urăști și mai tare pentru că sunt complet demenți. Cum să tai pe burtă o persoană și să pui pe alta să mănânce un pește crud, fără să ai o remușcare?! Am sperat să îi văd pe toți uciși brutal, dar mă mulțumesc și cu doi. Nu sunt cele mai bune personaje din film, dar au un rol important în film ceea ce este de apreciat.
De adulți nu pot spune aproape nimic. Aceștia au foarte puțin screen time ca să tragi o concluzie exactă despre ei. Ca bătăușii, ei sunt adăugați numai ca să clarifice niște amăununte legate de Losers Club, dar asta ajută ca să înțelegi care este problema copiilor din Derry (acei adulți care îl ignoră pe Ben când este atacat de bătăuși. Pot spune că mama lui Eddie, Sonia (Molly Atkinson), este o mică excepție, personajul ei având cel mai mult screen time. Suficient ca să înțelegi ce importanță are pentru conturarea personajului Eddie. Dar cel mai important personaj adult este Alvin (Stephen Bogaert), tatăl lui Beverly. Acesta pare a fi un personaj ccare își abuzează fiica, dar modul în care o sugerează este adânc și înfricoșător, aceesta mirosind-o adânc pe păr, iar replica ,,Mai ești fata mea?” sugerează deja foarte multe. Chiar și scena în care Beverly îl omoară pe Alvin dă de înțeles faptul că, tatăl ei, a abuzat-o atât de mult încât ea nu mai simtă o urmă de dragoste în sufletul lui Beverly pentru tatăl ei. De altfel, pot să zic că totuși adulții dezvăluie o informație destul de importantă. Gândiți-vă că niciun copil nu îi spune părintelui său că a fost atacat de It, probabil findcă știu că nu o să-i ceadă. Acum gândiți-vă că ,atunci când Ben este bătut de bătăuși, trece o mașină cu doi adulți în ea, dar aceștia nu opresc ca să-l ajute pe Ben. Dar în scena aceea este un detaliu impotant: un balon roșu apare pe bancheta din spate a mașinii. Știm că un semn al prezenței lui It, deci probabil el are o legătură cu ignoranța de care dau dovadă adulții. Acesta pare a fi un detaliu foarte important, dar aș fi vrut să se intre mai adânc în subiectul acesta. Adulții sunt cele mai ușor de uitat personaje din film, cu toate că au o importanță pentru poveste. Iar actingul actorilor nu iese în evidență.
It (Bill Skarsgård) recunoscut ca Pennywise, este antagonistul eponim al filmului. Chestia asta este o creatură feroce care capturează copii din 27 în 27 de ani ca să își sature foamea. Dar ce apreciez cel mai mult la personaj este esteticul de clovn transformat într-un animal nebun, dar inteligent. Fața lui It este clar desfigurată având o bărbie lunguiață, doi dinți lugi ca de iepure, ochi care se uită cruciș și am impresia că și fruntea este destul de mare. Dar nu doar asta îl face fioros. Machiajul lui unic, care a încântat lumea încă de la primele imagini cu It, este elementul care îl face întradevăr de groază. Artiștii au făcut o treabă excelentă în a portretiza un personaj înfiorător, fără a omite faptul că trebuie să arate ca un clovn. Cât despre personalitate, nu pot spune că impresionează sau dacă chiar există având în vedere că personajul doar se preface în cea mai mare parte din film. Dar modul în care actorul rostește replicile, cu vocea de Ronald McDonalds și râsul său, recent ajuns memorabil, Bill Skarsgård reușește să facă replici tulburătoare din niște propoziții drăgălașe. Actorul face o treabă fantastică. De asemenea la costruirea personajului au un rol important scenele. It se transforme în toate temerile copiilor pe care îi atacă. Dar poate de asemenea să își desfigureze și aspectul său general. Fiecare scenă în care se contorsionează, își scoate gingiile din gură ca să își scoată la iveală dinții acuțiți etc. nu sunt înfricoșătoare doar pentru că scenele sunt tensionate, dar și pentru faptul că arată foarte realist, chiar daca CGI-ul nu este cel mai bun. Ca infomație utilitară, să știți că personajul este un ,,shapeshifring”, o creaură care poate să se metamorfozeze în orice, dar care primește și slăbiciunile creaturii pe care o portretizează. De aceea copii l-au învins doar lovindu-l cu bâte, lanțuri, pistoale cu cuie etc. Personajul are totuși o problemă legată de trasăturile lui, de care v-am promis că vă voi spune la acest capitol. În mare parte din film, el sperie copii, dar, în scena în care vorbește cu Georgie. Aspectul lui inspiră frică celorlalți copii, dar, dintr-un oarecare motiv, pe Georgie nu îl sperie. Este un o eroare destul de mare după părerea mea. Unul dintre factorii care stârnesc furia audienței asupra personajului este și faptul că filmul te face să te atașezi de personaje și să te facă să detești tot ce face și să primească o lecție. It este un personaj, atât cu un aspect fioros, cât și cu un comportament de coșmar. Să nu mai zic că toate astea și interpretarea excelentă, convinge audiența că personajul acesta nu este deloc uman, ci cu totul alt ceva străin de lumea reală. Ceva demonic. Iar pentru cei care suferă de fobie de clovni, chiar poate să fie o tortură. Dar personajul acesta poate deveni un personaj simbol? Ei bine da, dar asa este sub semnul întrebării fiindcă chiar dacă este un personaj super, asta rămâne la decizia publicului dacă o să egaleze alți maeștrii ai horror-ului cum ar fi Jason Voorhees, Freddy Krueger, Xenomorph-ul, Michael Myers, Jigsaw etc. Eu personal consider că merită deoarece, din ce am văzut din mini-serie, acest It este superior lui It din 89’ (Tim Curry) care este simbolic.
Personajele pricipale și antagonistul sunt scrise și executate foarte bine, dar celelalte două categorii de personaje, mai exact bătăușii și adulții (mai ales adulții) se simt puși doar ca să contureze personajele mai importante din film. Dar puțina atenție oferită în film nu deranjază deoarece, povestea copiilor îți câștigă interesul, astfel audiența se interesează mai mult de soarta copiilor în lupta cu clovnul decât a unor personaje de care nu îți pasă sau chiar le urăști. Dar modul în care sunt compleate personajele prin acțiunile celorlalte personaje este fantasti. Interpretarea copiilor și bătăușilor este foarte bună, al lui It este excelentă, dar a adulților este cam simplă. Personajele, în concluzie, sunt excelente.
VERDICT:
„IT”(2017) este întradevăr un film foare bine făcut, având un horror chiar bine gândit, personaje variate și interpretate foarte bine cu un antagonist super, iar povestea, cu toate că nu are prea multe explicații, te poate ține în priză și prezintă adevăratele valori ale prieteniei și importanța acesteia. Cei drept filmul are un aspect de film vechi care, cu toate că este o idee excelentă, ar fi trebuit lucrat mai mult. Nu vă pot spune dacă a încorporat bine toate elementele din carte sau dacă a respectat miniseria. Mă gânddesc totuși că filmul a omis și tăiat destul de multe deoarece, cartea are peste o mie de pagini și, în consecință, trebuie să fie mult prea mult material de ecranizat într-un film de două ore și doisprezece minute. Oricum ar fi, ca film, ,,IT” a reușit să facă ceva foarte bun care sigur o să fie în topul pasionaților de filme horror. Vi-l recomand, dar pentru cei care suferă de coulrofobie (frica de clovni) vă rog fiți atenți! Dar voi ce ziceți de film? V-a plăcut? L-ați urât? Sunt foarte curios de părerile voastre. Scorul meu este 8/10. Chiar dacă are mici găuri în logică, „IT”(2017) dovedește a fi unul dintre cele mai bune filme horror moderne care reușește să facă un echilibru între toate elementele și o dinamcă superbă înte personaje.
gaby_enachi
pe 28 Aprilie 2018 15:28
Aveam așteptări destul de mari de la acest film ținând cont de recenziile și publicitatea care i s-au făcut, dar pentru mine s-a dovedit a fi un eșec, vizionându-l mi-am pierdut astfel timpul. Nu spun ca este un film slab (sau foarte slab), dar cu siguranță nu este pentru mine, îi acord totuși nota 5 (așa și așa), fără a-l recomanda celor care vor sa vadă un film horror.
boghiu_andrei
pe 17 Martie 2018 17:46
IT!
◼E cam tarziu de o recenzie la acest film, dar trebuie sa o fac.
◼Romanul lui Stephen King este ecranizat din nou, dar de aceasta data nu intr-o mini-serie.
In prima scena, care e renumita pentru cititorii lui King, dar si pentru cei care au vazut mini seria il vedem pe Pennywise. O scena superb de infricosatoare si intensa, care are ceva aparte.
◼Nu am citit romanul si nici nu am vazut acel It din 90, dar pot spune ca am vazut un film foarte bun pentru acesta perioada, dupa cate idei si teme au fost pe ecran pana acum din acest gen.
◼ It nu se vrea a fi un film doar pentru a te speria, nicidecum, iar asta a fost foarte bine. Nu m-am uitat doar pentru a ma speria de Clown .M-am uitat pentru poveste, pentru ce a reusit sa faca Muschietti. Pentru acel feeling de anii 80-90. Acele imagini,cadre perfecte. Cum s-a reusit si in Stranger Things. A reusit sa aduca acea atmosfera. Copiii, comportamentul, stilul ,imbracamintea, tot bagajul. Si asta e super. Asta il face un film foarte bun.
◼Sunt cateva scene in care te sperii si tresari, scene in care Pennywise the Dancing Clown :)) isi cauta fricosii, dar uite ca pana la urma se insala si fricosii chiar au tupeu:))
Sunt foarte multumit de rezultat. Asta s-a dorit si a iesit foarte bine.
Pennywise are destul timp pentru a te face sa nu clipesti, timp in care isi arata momentele de nebunie.
◼Copii sunt geniali. Vad ca s-a gasit formula, sau poate s-au gasit copiii potriviti pentru a juca precum in realitate. Copii care stiu sa se exprime si sa se poarte foarte natural.
Remarcatii fiind deja cunoscutul, Finn Wolfhard,care spre surprinderea mea joaca foarte diferit fata de roul din Stranger Things, si asta e foarte, foarte important si foarte bine pentru cariera lui si pentru viitoarele roluri. Pe cine am mai remarcat? Sophia Lillis!
Daca nu ne spune numele nimic inca, cu siguranta o sa ne spuna peste 10 ani. Sper asta. O tanara foarte frumoasa cu niste ochi superbi, care parca e fata lui Amy Adams. Are un joc bun pentru un inceput de cariera, sper sa o tina pe dumul asta.
◼Bill Skarsgård e alegerea perfecta pentru acest rol. E incredibil. Momentele cu buza de jos si cand isi plimba ochii :))sunt facute de el. Regizorul a zis ca face faza cu ochii digital, dar Bill a zis ca poate sa o faca si a facut si asta. Are talente ascunse, perfecte pentru acest rol.
#8️⃣.2️⃣#
bainca
pe 17 Februarie 2018 19:22
foarte bun filmul , deabia l-am vazut si mi sa parut bun , cu niste efecte mult mai bune decat primul ala din 90 , sincer mi-a placut mai mult asta , poveste , actori , ritm si efecte sunt mai bune , de aceea ii dau nota 8 chiar bun dar asta nu inseamna ca cel din 90 nu a fost bun din potriva , oricum asta pentru un remake e chiar foarte bun, nu e chiar horror dar are mister si suspans suficiente sa imi placa , deabia astept partea 2 din 2019 .
Steve.R
pe 06 Februarie 2018 14:20
Singurul film de groaza care chiar mi a placut!!! Abia astept partea a 2 a
ionion1992
pe 22 Ianuarie 2018 23:11
Foarte ,foarte mult mi-a placut filmul ,foarte mult suspans ,deloc plictisitor ,merita vazut ,foarte tare clovnu .Recomand!
Costas86
pe 14 Ianuarie 2018 02:11
Nu credeam ca se mai pot face filme atat de proaste in 2017. Imi pare ca am pierdut 2 ore si ceva din viata mea ca sa vizionez ceva atat infect. Nu ma pot decide ce titlu sa pun pt ca este ireal ce am vazut. 7,4 nota pt acest film? WTF?
lavara_laiarna
pe 11 Ianuarie 2018 19:29
Maistrul King știe cum să bage horror-ul și în clasele mici.
googleman
pe 04 Ianuarie 2018 00:03
O proasta idee de film...care, citesc acum, A INGROZIT GENERATII DE cititori, spectatori, ascultatori...spuneti-le cum vreti...Sa fim seriosi!...Nota mea este prea generoasa pentru filmul asta...Cred totusi ca este un film de matinal pentru cei mici sau pentru cei cu probleme de perceptie...fara a leza pe cineva...Nu asta este intentia mea...HORROR???...O gluma buna, trebuie sa recunosc.
cezzar89
pe 01 Ianuarie 2018 13:53
Un film la care sa te uiti doar daca nu ai altceva si e ultimul film pe care poti sa il vizionezi. Regret ca m-am uitat la filmul asta "It is shit thats it"
AmphitriteMermaid
pe 31 Decembrie 2017 18:16
Scriu aceasta recenzie din perspectiva unei persoane care nu este prea experimentata in filmele horror. Acest film m-a impresionant si m-a speriat de multe ori. Pe lang partea creepy are si o poveste interesanta despre traume din copilarie si bineinteles scoate in evidenta puterea prieteniei.
Mihai2508
pe 28 Decembrie 2017 18:11
Filmul este bine gandit, dar nu este in totalitate horror. este OK gandit, are multe scene scarry. Dar in acelasi timp este si un film a carui subiect este legat de prietenie si cum se dezvolta aceasta din timpul copilariei. Nu este printre cele mai coerente filme, dar per total este ok si merita vazut.
makomomo
pe 27 Decembrie 2017 12:17
Atata tamtam pt o mizerie de film, nici pt copii nu e bun, niste faze horror de toata jena ca subiect si punere in tema, o aberatie.Daca plateam bani la cinema pe el...innebuneam de ciuda sa dau bani pe mizeria asta infecta de film.
Criticul de mai sus spunea ca se creeaza o pritenie si o legatura fantastica intre kinderii aia, e o idee geniala.Pe bune? Sa vezi un copil de 5ani fara o mana smulsa si schingiuit in fel si chip doar de dragul horrorului si doar pt ca FRICA te face sa vezi cacati cu oki si naste monstrii? Este cea mai mare porcarie de film,idee,carte,etc pe care am vazut-o.Nici pt copii nuu poate fi pt ca nu poti sa-ti lasi copilul sa vada gunoiul asta....Iar clovnul ala gen alien e batut la final cu tevi si bate de 7 copilasi piperniciti, de ce, pt ca brusc nu le mai era frica, nu? Bai, nici desene animale daca era acest film si tot nu era bun...
Pot sa spun doar ca interpretarea este foarte buna, efectele ok insa ca idee este o mizerie.Am vazut multe filme cu monstri care sunt hraniti de frica dar nu in halul asta.Poate cu niste tineri de 15-18ani era mai interesant...
andyy
pe 27 Decembrie 2017 02:41
Un film cu suspans caracteristic filmelor de groaza, dar si cu un substrat real, frica si lupta cu ea, care face ca acesta sa nu mai fie complet abstract, asa cum se intampla cu majoritatea filmelor de gen.
Navzar25
pe 24 Decembrie 2017 21:35
Un horror care de fapt nu este horror, este un mini horror pentru copii, cu o poveste despre copilarie, prietenie si un oras blestemat, redata intr-un film slab si prostesc cu nu prea multa logica.
6Patronul9
pe 21 Decembrie 2017 22:22
Filmul asta a reprezentat pentru mine marea surpriza a anului 2017.Ceea ce initial se anunta doar un alt horror de duzina s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune filme de genul asta ale ultimilor cativa ani.Asta pentru ca nu este un simplu horror,ci o poveste extraordinara despre curaj si prietenie,ambalata perfect in 2 ore de divertisment.Merita mentionata interpretarea lui Bill Skarsgård in rolul lui Pennywise,insa copiii si modul in care acestia interactioneaza fac sarea si piperul filmului.Il recomand cu caldura tuturor impatimitilor genului.
Sorin87
pe 21 Decembrie 2017 20:04
Am asteptat mult filmul, din trailer mi s-a parut foarte bun si pot spune ca nu am fost dezamagit dupa vizionarea lui
andystarx
pe 19 Decembrie 2017 17:24
La cate mizerii horror,s au facut in ultimul timp,acesta e cat de cat ,decent ! Nu exceleaza la nici un capitorl,insa in 2019,astept sa vad si partea a 2 a!
robywolf19
pe 19 Decembrie 2017 01:50
O porcarie de film! Tre sa ai probleme grave sa spui ca te-ai speriat la acest film! Singur acasa este mai infricosator!!!
andrei_oarga
pe 30 Noiembrie 2017 12:11
Un film neasteptat de bun,printre cele mai bune filme horror moderne,Bill Skarsgard e înfiorător ca Pennywise iar atmosfera e plină de suspans,de altfel pe lângă partea horror are o parte umana excelent pusă in practica,prezintă probleme din viața cotidiană ca bullyingul,abuzurile in familie si pierderea celor dragi,de altfel prezentând o poveste superba de prietenie si înfruntarea propriilor temeri,aici intervenind si cei 7 tineri actori care au jucat excepțional,recomand cu incredere!
claudiu-daniel-lugoj
pe 06 Noiembrie 2017 15:21
Un film mai mult pentru copii.Nu a fost cine stie ce acest film dar nici rau nu a fost.Mie personal inceputul si sfarsitul mi-au placut mai mult.
Asil
pe 18 Octombrie 2017 16:06
HORROR, de prost!!!......................................................
cezar_crucianu
pe 15 Octombrie 2017 22:19
am fost la acest film si merita vazut sub toate aspectele actiunea bine constriuta , un scenariu bine asezat si copii care joaca excelent, clovnul cred ca nu difera prea mult de imaginea acestuia din filmul din 1990, niste scene doar mai sangeroase , vizionare placuta
Petrov
pe 15 Octombrie 2017 19:58
Un film plin de suspans , esti tinut intr-o adrenalina continua , horror dar si comedie , un subiect nou , personaje foarte bune iar actorii si mai buni , mai ales copii. Cu toate astea , nu am inteles prea bine ce s.a intamplat cu copii care pluteau ?
NicushorR.
pe 14 Octombrie 2017 14:49
E printre putinele filme horror pe care le vizionez si primul vazut la cinema (nu-mi place genul). Filmul e o prostie, un scenariu slab si cu maxim 2 faze care sa sperie in adevaratul sens al cuvantului. Marea prostie coincide cu finalul in care un grup de copii de 12-13-14 ani omoara clovnul (spiritul) cu niste bete. Haide ma! :)
Tyybi1
pe 10 Octombrie 2017 20:43
Actorii mi s-au părut foarte buni. E peste varianta din 90.
eilix22
pe 06 Octombrie 2017 16:14
in ce perioada va mai rula filmul ? Astept cu nerabdare sa il vad , dar nu ruleaza saptamana aceasta... l-ar putea da si putin mai devreme daca se poate ca ar fi super ok asa
Stefan_Adrian_Iliescu
pe 05 Octombrie 2017 21:55
un film horror foarte bun......................................
Omu_Problema
pe 02 Octombrie 2017 21:15
Cu toate ca nu sunt fanul filmelor de genu (adica mie imi place mai pe fantome, mai pe demoni) filmul m-a tinut captiv in scaun, vrand sa vad ce ofera urmatoarea scena.
Nu dezamageste pe partea de horror si nici pe cea de drama sau comedie, filmul vrand sa transmita o lectie in sine si reuseste, zic eu.
SPOILER!!!
N-am urmarit adaptarea din '90, adica filmul ala nu m-a atras, am spus si mai sus de ce, dar asta m-a atras pentru ca parea infricosator si era un remake care a fost foarte bine primit, stim cu totii cat de detestate sunt remake-urile. In rest filmul are de toate, de la horror sau drama pana la suspans si comedie, chiar am ras la glumele ochelaristului, prea grobiene sa nu-mi placa, prea pe gustul meu. :)
Mai departe avem onoarea de a vedea un curaj idiotic din partea copiilor angrenati in situatie, la un moment dat ii apare un sicriu in fata ochelaristului si se duce sa vada ce este in el, logic, nu? Pentru ca toti cand eram mici eram bravi ca batman, superman si spiderman la un loc. Sau atunci cand d-abia scapa cu viata din acea casa dar se decid sa revina pentru ca uniti n-o sa-i poata omori, credeau ei. In rest, violenta explicita asupra copiilor e la ea acasa, nu stiu cum au lasat filmul fara scene taiate, de exeplu scena cu Georgie cand se prezinta o violenta deranjanta asupra unui copil!?. Hai ca deja desfic firul in patru si o iau prin balarii. :)
In rest, Mihai Gadea a dovedit inca o data ca nimeni nu poate juca rolul clovnului mai bine decat el, facand din nou un joc actoricesc impecabil in rolul clovnului, de aceasta data avand insa un machiaj net superior celui de la antena 3, care l-a pus in valoare.
danut_iulian
pe 26 Septembrie 2017 23:00
Pana la momentul actual acest film este cel mai bun la acest capitol.
stricted
pe 25 Septembrie 2017 18:44
Adevărata spaimă izvorăște din teroarea psihologică și necesită răbdare pentru a-și lăsa amprenta asupra spectatorului.
iorgulescur
pe 24 Septembrie 2017 19:12
nu va pierdeti timpul, e un film care se vrea horror, dar calitatea e jos, foarte jos
aiuritul99
pe 21 Septembrie 2017 08:53
Am avut indoieli in privinta acestui film,dar...surprindere totala !Un film foarte bun.Fata de "petardele" ce apar in ultima vreme si se vor a se numi filme de groaza,acesta este net superior.Un film cu o atmosfera apasatoare,cu un accent foarte bine pus pe prietenie si loialitate.Filmul are toate ingredientele unui film horor,usor spre thirller.Merita vazut.
xerses
pe 20 Septembrie 2017 18:23
Foarte bine facut filmul, chiar daca nu m-a speriat prea mult actiunea....
Movie-Picnic
pe 17 Septembrie 2017 10:52
Urasc clovnii, dar filmul asta e foarte bun!
Review aici:
https://www.youtube.com/watch?v=eBopPyoqY1A
janox
pe 15 Septembrie 2017 01:11
tozier good personage. exelent actor young.lol.
zatyy
pe 14 Septembrie 2017 21:44
Stephen King a fost dintotdeauna un maestru al acestui gen insa IT nu este un horror clasic care sa nu te faca sa dormi noaptea,Este mai mult de atat. Din punctul meu de vedere IT transpune urmatoarea idee: Frica alimenteaza monstrii iar adevarata lupta a omului se da doar cu temerile lui.
AdriAdrianna98
pe 14 Septembrie 2017 15:14
Mi-a placut foarte mult. Se vede ca e bine facut intre atatea filme de duzina. Desi nu e un subiect extrem de original, am vazut destule elemente de originalitate care mi-au placut (de exemplu scena cu rola de film si zoom). Nu a fost absolut deloc plictisitor, m-a tinut prinsa de la inceput pana la sfarsit si chiar a reusit sa ma faca sa tresar rau la 2-3 faze fara a avea jump scareruri ieftine. Chiar un film bun ce merita laudat mai ales in 2017 cand toate filmele par sa-si piarda din valoare.
zenida_negrai
pe 14 Septembrie 2017 13:25
Un film frumos și captivant ! Mie mi a plăcut foarte mult ,nu ma așteptam.
vitalariu_florin
pe 14 Septembrie 2017 10:18
Mai bun a fost Annabelle 2 ..sincer. Are cateva faze bune in rest..ma asteptam la mai mult.
user-59a320324e3e4
pe 14 Septembrie 2017 01:36
nasol
alina_neamtu
pe 13 Septembrie 2017 22:34
Deși nu este nici pe departe un film perfect, atenția la detalii, atmosfera intensă, personajele cu care putem empatiza, momentele memorabile – toate acestea fac din It cel mai bun film horror al anului – cel puțin de până acum.
God damn it,i hate clowns...Mai are cineva fobie la clovni?
Dragos.87
pe 10 Septembrie 2017 00:43
Nu am citit cartea recunosc,insa adineauri l-am vazut la cinema si mi se pare absolut bestial.Inca din primele minute iti capteaza atentia pentru ca suspansul este captivant pe tot parcurcul lui insotit de o coloana sonora exceptionala iar efectele sunt fenomenale.Filmul te tine intr-o tensiune incredibila,are o atmosfera horror care te tine incordat iar decorul care este foarte bine realizat incat te inspaimanta la maxim.Asta numesc eu un horror adevarat deoarece contine de toate si sunt foarte bine realizate incat iti va ramane in minte mult timp.Nu trebuie ratat sub nici o forma!
AGDeac
pe 07 Septembrie 2017 23:41
"IT" (2017) este categoric un film horror modern memorabil in comparatie cu multe alte filme care au aparut pe parcursul ultimilor ani.
Unul dintre cele mai importante elemente ale filmului este relatia dintre personaje si evolutia lor evidenta in timp. Actorii sunt capabili, tineri si talentati, la fel ca si cei din mini-seria aparuta in 1990.
Prima jumatate a filmului incepe destul greu, avand putine momente care ies in evidenta. Cea de a doua jumatate a filmului compenseaza prin atmosfera intensa care scoate in evidenta si mai mult prietenia ce ii leaga pe copii care fac parte din "clubul ratatilor".
Editarea ar putea beneficia de imbunatatiri. Jumpscare-urile sunt destul de previzibile, insa in acelasi timp originale intr-un fel anume. In rest nu sunt multe lucruri de care m-as putea plange. Unii s-ar putea sa nu aprecieze momentele mai amuzante sau puerile din film, insa eu sunt de parere ca acestea scot in evidenta inocenta copilariei si ajuta la crearea ambientei specifice povestii.
Recomand acest film atat celor care sunt fani ai mini-seriei originale din 1990, cat si celor care nu sunt nici macar constienti de existenta sa.
8,5/10.
preda_diana
pe 07 Septembrie 2017 02:29
Chiar impresionată. Nu mă așteptam să fie așa de bun, după ultimele rateuri de filme horror văzute până acum. Am stat cu sufletul la gură și mi-am făcut praf, ronțăind, și vreo trei unghii :))))
vladalmond
pe 07 Septembrie 2017 02:14
"Nu am mai avut niciodată prieteni precum cei pe care i-am avut când aveam doisprezece ani", spunea
Stephen King în "Stand by Me".
"It" este promovat drept un film horror, dar surprinzător, cele mai bune părți ale filmului sunt tocmai cele în care filmul reușește să fie un film despre copilărie și despre acei prieteni pe care ți-i faci la vârsta la care se crează cele mai strânse legături. Cei șapte copii din film joacă excelent și este foarte ușor să te atașezi de ei. Cumva, fiecare reprezintă un tipar din viața reală și e aproape imposibil să nu te regăsești într-unul din ei și să nu îți amintești și de copilăria ta.
De ce reușește "It" să surprindă atât de bine copilăria? Pentru că, spre deosebire de alte filme cu protagoniști copii, aici sunt prezentați mult mai aproape de realitate.
Trei dintre cei șapte copii au ieșit în evidență.
Richie Tozier, interpretat de Finn Wolfhard din "Stranger Things", înjură într-una și face mișto de oricine, orice, în orice situație, Beverly Marsh e la vârsta la care, deși se vede că are ceva aparte și cumva îi atrage pe toți băieții prin felul ei de a fi, este încă băiețoasă și nu s-a maturizat total, iar Ben Hanscom e puștiul grăsan, timid, dar care de când apare prima dată în cadru se vede că are un suflet bun și te atașezi de el.
Toate interacțiunile dintre copii mi-au adus aminte de perioada din viață când ești lipsit de griji și ai încă viu spiritul de joacă, de aventură, imaginația și energia aceea care din păcate mereu se estompează când ne maturizăm. Aș putea zice că ăsta a fost cel mai reușit aspect al filmului și datorită acestei verosimilități a prieteniei dintre copii a putut să funcționeze și partea horror/thriller a filmului.
Și acum, despre aspectul horror. Urmărind filmul, nu au fost momente care să mă sperie, să mă facă să tresar sau să îmi fie frică să mă uit la ce urmează să se întâmple. Nu e genul acela de film, ci are mai mult un aer de adventure-movie cu elemente horror. Ce a reușit însă filmul, la fel ca și romanul lui Stephen King, a fost să îmi lase în cap niște imagini care devin mai înfricoșătoare abia după ce ieși din sala de cinema.
Scena în care chiuveta din casa lui Beverly împroșcă cu sânge mi s-a părut realizată extrem de bine și mi s-a întipărit în memorie.
Prima apariție a lui Pennywise, sau It, este o altă scenă memorabilă și are ceva nepământean. Felul în care Pennywise vorbește, își mișcă spasmodic capul, își lasă saliva să i se scurgă de pe buze, dă de înțeles că nu este o ființă obișnuită, că e mai mult decât un simplu claun înfricoșător.
Ce nu mi-a plăcut la film?
Faptul că s-au folosit un pic prea mult de jump scare-uri și de "in your face" horror. Cu toate că a avut suspans, cred că dacă monștrii sub forma cărora apare Pennywise ar fi stat un pic mai în umbră, cât doar să îi întrezărești, dar să nu îți sară pur și simplu în față, ar fi fost mai înfricoșător.
Alt aspect, pe care l-au observat poate mai degrabă cei care au citit și cartea, este că nu a reușit să arate în totalitate cine este Pennywise. Acesta a părut mai mult un monstru tipic filmelor horror decât ceea ce este el în carte. Sper însă că, în partea a doua, în care personajele vor fi adulți, natura adevărată a lui It va fi dezvăluită și poate va pune în altă lumină și partea întâi.
Recomand să nu urmăriți "It" setați pe ideea că vedeți un film horror sau că vreți să fiți speriați. S-ar putea să fiți un pic dezamăgiți. Este un film în care aspectul horror nu face decât să catalizeze o prietenie între personaje, iar această prietenie și înfrângere a fricilor sunt adevărata sclipire a filmului.
georgiana_tranca
pe 06 Septembrie 2017 23:58
Foarte bun filmul! Copiii joaca impecabil, o sa mai auzim de ei. Este presarat cu umor de buna calitate, care ofera cateva momente de respiro. In rest, se urmareste cu sufletul la gura!;)
gabrielciobanu43_gmail_com
pe 30 Martie 2017 20:32
Pare un film foarte tare, destul de reusit si care are si o poveste din cate se vede destul de interesanta...Astept sa apara!
Nu recomand clar
Sunt doua viziuni diferite ale aceluiasi roman si care se diferentiaza prin stilul fiecarui regizor de-as pune amprenta personala si prin urmare de a influenta efectiv si expunerea povestii.
Primul film prezinta naratiunea intr-un timp mai scurt fata de cel din 2017 pastrand similaritati cu romanul pe cand filmul aparut in vara anul trecut imparte filmul in doua parti. Prima parte ii prezinta pe cei 7 protagonisti cand sunt copiii astfel incat partea a doua sa prezinte aceleasi personaje ani mai tarziu.
Pentru a nu scapa prea multe spoilere, o sa spun ca am fost surprinsa placut de acest film si desi nu e la indigo cu cartea pentru parte asta si poate ca Pennywise interpretat de Tim Curry a facut o treaba mai buna in domeniu de a fi mai infricosator, consider ca este chiar o evolutia fata de adaptarea din 1990, fapt pentru care insasi autorul pare sa aprecieze ecranizarea.
IT este un titlu destul de cunoscut pentru ideea sa de a portretiza un clovn ca pe o ființă malefică. Nuvela horror al lui Stephen King este una dintre cele mai bune cărți scrise de acesta, iar miniseria din 1989 a avut un succes mare când a apărut. Amândouă reprezintă unul dintre motivele pentru care sunt oameni ce suferă de coulfofobie (frica de clovni) și pentru care McDonald’s l-a scos la pensie pe Ronald McDonald. După douăzeci și șapte de ani de la finalul miniseriei, Warner Bros decide să ne aducă un remake sub formă de film horror. Au reușit să facă un film bun și să dovedească că au respect pentru audiență și pentru clasic sau este alt remake slab făcut să stoarcă bani din buzunarele nostalgicilor? O să aflăm în acest review.
POVESTEA:
Filmul se desfașoară în anul 1989 și prezintă șapte copii din orașul Derry considerați ca fiind ratați, numindu-și grupul drept ,,Clubul Rataților”. Ca orice copii considerați ratați, sunt batjocoriți și umiliți de bătăușii din oraș. Într-o vară, aceștia ajung să fie atacați și speriați de ceva ce pare a fi supranatural. Copiii descoperă că în oraș există o entitate diabolică deghizată în clovn, pe care îl numesc It (ca să clarifc o chestie: It este defapt numele răufăcătorului Pennywise. Pennywise este doar o identitate pe care It și-o asumă ca să atargă copii. De aceea, o să numesc personajul ,,It” pe tot parcursul review-ului) care are legătură cu niște evenimente tragice din orașul Derry, care au avut loc la 27 de ani distanță unele de celelalte. Unul dintre copii, Bill, face legătura dintre It și dispariția inexplicabilă a fratelui său mai mic, Georgie. Din cauză că este convins că Georgie este încă în viață, Bill se duce cu prietenii lui să-l găsească. După ce descoperă unde este locul în care It se ascunde, ratații se duc la It și îl înving. Dar, pentru că Beverly, fata din grup, are o viziune neclară care sugerează că It este încă în viață, copii jură că se vor întoarce în oraș după 27 de ani ca să-l învingă din nou pe It.
Povestea este interesantă, reușind să susțină un balans între horror, haz, dramă și acțiune, dar care și reușește atât să portretizeze o imagine a cum trebuie să fie o prietenie adevărată, cât și să transmită un mesaj puternic legat de faptul că nimeni nu trebuie să își învingă singur temerile. Cu toate că are o cursivitate narativă foarte bună, filmul se zgârcește în a da explicații, lăsând întrebări și mici găuri în logică, pe care poate cei care au citit cartea au înțeles despre ce este vorba. Dar aceste probleme le vezi numai dacă analizezi mult. De exemplu: eu nu am găsit o explicație care să dezvăluie originile lui It; nu am înțeles de ce It l-a atras pe Georgie; iar pe restul copiilor doar i-a speriat; unele temeri ale personajelor nu sunt prea clare cum ar fi teama lui Ben etc. Din ce m-am informat, povestea conține multe ester egg-uri din carte care să mai completeze povestea. Astea sunt câteva pe care le-am găsit, dar pe cei care vor să citească cartea îi rog să sară peste ce este între parantezele pătrate: [acea țestoasă din piese Lego este o referință la o țestoasă-spirit care este dușmanul lui It; un tablou la care camera se mută portretizează o scenă din carte în care o femeie aruncă bebelușul în fântână ca ofrandă pentru It; balonul pe care scria ,,I LOVE DERRY” este o referință la o persoană gay care purta o șapcă cu același mesaj (știu doar că un grup de homofobi l-au aruncat de pe un pod, iar sub pod era It care l-a ucis pe tip)]. Este o dovadă că filmul a fost făcut cu dragoste și atenție, iar regizorii chiar au vrut ca durata limită a filmului să nu îi împiedice să introducă cât mai mult din nuvela de peste o mie de pagini. Povestea chiar dacă nu oferă multe explicații, îți poate menține interesul și curiozitatea până la sfârșitul filmului.
ASPECTUL ARTISTIC:
În general aspectul artistic este bun. Cinematografia este bună, machiajele personajelor umane sunt bune și machiajul personajului It este creativ, CGI-ul este bun și convingător, muzica de fundal este bună etc. Dar mă surprinde faptul că nimeni nu vorbește deste tonul care dă un aspect de film vechi. Tonul oferă vizionatorului convingerea că acțiunea din film are loc în 1989, fără să deranjeze sau să pară inestetic. Singurul lucru prost la ton este că se modifică destul de mult în scenele în care apare It în special, trecând brusc de la un estetic pal, la unul întunecat. Personal, apreciez mai mult un film care reușește să creeze un aspect care să se potrivească cu tot filmul fără să necesite modificări. Este drept că în cele mai multe filme din ziua de azi se modifică destul de puțin aspectul din când în când, dar filmul acesta face modificări mari. Dar în mare chiar mi-a plăcut idea și înțeleg că au ales să modifice tonul ca să-l facă pe personajul antagonist mai amenințător. În mare aspectul artistic este chiar foarte bun și se potrivește bine cu tot ce este în film.
HORROR-UL:
Tot efectul horror este dat de personajul It care se folosește de temerile copiilor ca să îi sperie. Groaza din film o să depindă și pe ce vezi filmul. Dacă o să te uiți acasă la televizor, cum am făcut eu, nu o să te sperie, dar sunt sigur că vei tresării de câteva ori dacă te uiți la cinema cu volumul dat la maxim. Dar chiar dacă nu o să te sperie nimic din film, sigur o să rămâi impresionat de stilul pe care îl abordează. De regulă fiecare scenă horror se petrece într-un cadru destul de tipic, dar când jump scare-ul apare, te ia prin surprindere. Acesta este stilul de horror folosit. Scenele de groază arată și se derulează ca orice film horror din ultimul timp, lăsându-l pe spectator să creadă că știe ce urmează să se întâmple, dar apoi îți dă un rezultat pe care nu l-ai prevăzut. Un exemplu foarte bun, este scena în care Richie este blocat într-o cameră plină de păpuși îmbrăcate în clovni. În acel moment o să zici că o păpușă o să sară pe Richie. Dar asta nu se întâmplă, cât timp Richie tot merge până la sicriul de la capătul camerei, toate păpușile rămân la locul lor. Bun! Atunci sigur o să te gândești că It o să sară din înuneric sau o să crezi că It se ascunde sub pătura din sicriu. Dar Richie dă deoparte pătura și găsește o păpușă veche. Atunci, Richie închide sicriul, iar It sare din sicriu imediat. Asta o să-l ia pe neașteptate pe vizionator. În film toate secvențele de groază sunt super și originale. O excepție face scena în care Stanley este speriat de It. Nu mă înțelegeți greșit. Scena asta este bună, dar este puțin cliché cu It care își face apariția din întuneric, ușa care scârțâie, fundalul întunecat, etc. dar tot poate să te intrige. Dar nici o scenă horror din film nu se compară cu scena în care Georgie vorbește cu It deghizat în Pennywise. În ciuda faptului că pe hârtie sună ca o scenă drăgălașă, vă spun că nu este deloc. It este introdus fantastic în scena asta. Tot ceea ce ar însemna vioi și jucăuș la un clovn, cum ar fi machiajul, chicotitul și gesturile, sunt transformate într-o imagine care poate descrie perfect un criminal nebun. Tensiunea în scena asta crește când Georgie pare că se distrează cu clovnul Pennywise, ceea ce distruge orice șansă de a mai crede că băiețelul o să scape. Dar partea cea mai rea acum vine, când Georgie își întinde mâna după bărcuță, It îi apucă brațul și i-l smulge. De aici avem un moment în care trebuie să îl urmărești pe Georgie cum se târăște pe asfalt, țipând și plângând, în timp ce apa de ploaie îi mătură sângele. Toată scena se sfârșește cu Georgie tras de It în canalizare (totul din cauza unei femei care a fost prea proastă ca să își dea seama că este ceva neînregulă când un copil de opt ani stă ghemuit vorbind cu ceva din canalizare). Scena asta este brutal și fantastic executată. O mică problemă ar fi că este scena de descidere în film, deci ar trebui cosiderată o idee la ce urmează să vezi. Dar restul scenelor horror nu sunt la fel de bune, fiind doar um pic mai puțin horror, dar deloc brutale. Scena asta mai are o problemă, dar o să o discut mai târziu când o să vorbesc despre personajul It. Pot să vă spun că ce apreciez eu el mai mult la scenele de groază este că provoacă tensiune. Datorită prezentării copiilor din film, te atașezi repede de peronaje. Asta face din groaza filmului să fie tensionată fiindcă dorești ca personajele să nu pățească nimic și nu doar pentru că sunt copii, dar și pentru faptul că filmul te-a făcut să te atașezi de ei. Chiar dacă filmul nu te sperie, scenele horror vor creea o tensiune care te v-a ține cu sufletul la gură. Ceva ce chiar am apreciat la acest film. Sunt mai multe scene care merită discutate cum ar fi scena proiectorului, a băii, a creaturii lui Eddie etc. dar ar lua prea mult. Și poate vă întrebați dacă baloanele roșii sunt ca să dea jump scare-uri. Păi nu! Baloanele apar doar ca să anunțe prezența lui It. Într-o singură scenă horror este folosit un balon orecum ca să sperie fiindcă acesta doar crește tensiunea scenei. Pot spune că filmul are un horror foarte bine gândit și pus la punct, reușind să mulțumească chiar dacă nu își împlinește scopul de a speria audiența.
ACȚIUNEA:
Acțiunea este destul de redusă în film, dar toate scenele de acțiune sunt bine executate. O acțiune mică, dar satisfăcătoare este scena bătăii cu pietre între Clubul Rataților și bătăuși. Satisfacerea vine atunci când bătăușii sunt înjosiți la final chiar de cei pe care i-au batjocorit. Dacă ai urât toate abuzurile făcute de ei, atunci chiar îți v-a plăcea scena asta. O altă scenă de acțiune, este când Mike se bate cu Henry. Henry, înainte de scena asta, l-a obligat pe Mike să plece din oraș și l-a forțat să mănânce un pește crud. Din ce motiv credeți? Ei bine, pentru că Henry nu îi plac oamenii de culoare (cum este și Mike). Poate o să vi se pară ciudată concluzia asta, dar este una logică fiindcă el și bătăușii se iau de alții pentru incapacitățile sau defectele fizice pe care le au copii. Dar Henry s-a luat cel mai mult de Mike, ceea ce face confruntarea dintre cei doi mai relevantă decât ar fi fost cu oricare alt copil din Clubul Rataților. Dar scena de acțiune cea mai importantă este cea în care Clubul Rataților îl înving pe It. It se folosește de temerile copiilor ca să îi ucidă, dar, de aceată dată, toți se ajută reciproc. Așa că atacurile lui It sunt inutile. Dar totuși m-a deranjat că atunci când un copil se bate cu It, restul stau să se uite puțin și apoi unul se trezește să atace. Mi-a plăcut cum It a ajuns sub nivelul copiilor, el fiind pentru prima dată în viața lui incapabil să își intimideze prada. Astfel, pentru pima dată, el este cel speriat. Dar ce mi-a plăcut foarte mult este că toată scena nu a fost doar un moment de tensiune, ci a avut de transmis și o morală: nimeni nu trebuie să își înfrunte temerile de unul singur. Pot să zic doar atât: acțiunea este chiar bună. Nu memorabilă, dar bună.
HAZUL:
Hazul este destul de răspândit în film, acesta venind mai ales de la Richie și uneori de la Eddie. Amuzamentul din partea lui Richie rezultă din faptul că personajul încearcă să fie mereu amuzant chiar și în scenele serioase. Deobicei, glumele vin din insulte pe care le face mai mult doar ca să primească atenție, dar devin și sincere atunci când îl insultă pe Henry după bătaia cu pietre sau când se bate cu It. Glumele din partea lui Eddie rezultă din stresul cauzat de bolile lui, acesta începând să înșiruie exemple cu tot ceea ce se poate întâmpla dacă nu sunt tratate rănile. Exagerările lui sunt chiar amuzante. Dar hazul în film este alcătuit, în general, din glume făcute asupra problemelor pe care le au copiii care se integrează greu. Dar are și umor adolescentin legate de obscenitate și cuvinte vulgare. Dar ce este important la umor este că ajută personajele să pară mai convigătoare. Deci umorul este pus astfel cu un motiv, nefiind în film doar ca să mențină audiența interesată.
DRAMA:
Ai crede că drama și hazul este o combinație greu de făcut sau cel puțin nu ai crede că poate ieși ceva bun când este vorba de copii în prim-plan. De asta filmul nu are prea multe scene de dramă, în cele ma multe scene fiind destul de puțină. De exemplu, în scena în care Mike povestește cum l-a traumatizat moartea părinților, scena pune pe fundal niște strigăte, date la volum mic și cu ecou, care se vor a fi a părinților lui Mike când ardeau. Replica este interpretată de actor foarte bine, dar acele sunete de pe fundal puteau fi înlocuite cu o muzică depresivă. Nu zic că este rea decizia finală. Zic doar că este un clichéu. Dar scena în care Bill găește pelerine de ploaie a lui Georgie este dureroasă. Tot filmul speri că Bill, după atâtea speranțe făcute, o să-l găsească pe Georgie în viață. În scimb Bill, și tu ca spectator, trebuie să acceptați adevărul că acel copil drăgălaș de care te-ai atașat încă de la începutul filmului a murit în teroare. Să îl vezi pe Bill cum ia în brațe accea pelerină plângând este dureros și trist. Dar realizezi că nu este singurul care suferă, prietenii lui îngrămădindu-se ca să aline suferința prietenului lor, arătând totodată și o dovadă de prietenie. Drama este foarte puțină, dar ultima scenă de dramă reușește să fie unul dintre cele mai memorabile scene din film.
PERSONAJELE și INTERPRETAREA:
Aici avem parte de mai multe categorii: Clubul Rataților (The Losers Club); Bătăusii; Adulții; It. O să vorbesc de fiecare în parte.
Copii din The Losers Club sunt niște copii considerați niște ciudați din cauza problemelor lor cum ar fi alte religii, rasa, trecurul etc. În general probleme care îi fac ținta bătăușilor. Dar legătura dintre ei se întărește pe tot parcursul filmului și formând o prietenie atât d puternică încât, chiar dacă se despart pentru o ceartă, se reunesc din compasiune pentru celălalt. Fiecare copil este exact așa cum te-ai aștepta să fie un copil de 13-15 ani (să injure, să facă mișto, etc), dar și aspectul lor dă convinge că sunt copii tipici anilor 80’-90’. Dar fiecare copil iese în evidență cu câte ceva și nu doar prin faptul că ba unul este bâlbâit, ba unul este bolnav etc., dar si pentru personalitățile lor variate și motivațiile acestora. De exemplu, Bill (Jaeden Lieberher) are o convingere puternică că fraele său este încă în viață și este în stare să sară și în pericol pentru a-l găsi; Beverly (Sophia Lillis) este atât sătulă de zvonurile false despe ea și abuzurile tatălui său, încât își schmbă aspectul într-ununul mai băiețesc și petrece timp în preajma băieților etc. Copii se diferennțiază prin niște frici normale pe care o să le poți înțelege ori fiindcă fricile lor sunt perfect normale, ori pentru că fricile lor își au orginea după urma unui eveniment tragic cum ar fi moartea părinților lui Mike (Chosen Jacobs). Astfel, înțelegându-le temerile, o să simți și mai mare teamă pentru ei în scenele horror, dar și o să te atașezi de ei. Vorbind despre atașament, modul în care personalitățile variate ale copiilor se îmbină, o să câștige păsarea păsării audienței pentru soarta copiilor. Să nu mai spun că prietenia dintre copii îi schimbă pe parcurs, Beverly luând atitudine împtriva tatălui său, Stanley (Wyatt Oleff) începe să pună încredera în prieteni mai presus de fricile sale, Mike începe să își îmfrunte problemele, Richie (Finn Wolfhard) devine serios și lasă glumele deoparte, Eddie (Jack Dylan Grazer) scapă de influența mamei sale extreme de protectoare și realizează cine îi sunt cu adevărat prieteni, Ben (Jeremy Ray Taylor) își mărturisește sentimentele pentru Beverly, iar Bill realizează cate lucruri grave earu să se întâmple din cauza lui și acceptă să se revanșeze chiar cu propria viață dacă trebuie. Personajel creează împreună o adevărată poveste de prietenie adevărată în care toți se ajută reciproc în învingerea temerilor celuilalt și din care învățăm că, indifferent cât de mari sunt temerile sau riscurile, prietenii râmân uniți și se ajută reciproc chiar și peste 27 de ani dacă trebuie, așa cum sugerează finalul. Este greu să vorbești despre fiecare în parte fără să spui și ceva legat de alt personaj fiindcă toți copii din The Losers Club formează un puzzle în care fiecare piesă de la cineva, îl poate complete pe celălalt, astfel, formându-se o dinamică interesantă. Cât despre intepretare, numai cuvinte de laudă am. Copii aceștia au un talent de a părea naturali și convingători de nu îți vine a crede. Filmul se bucură de o interpretare super. Actori tineri cum este Finn Wolfhard, pe care sigur îl știți din serialul Stranger Things, fac o treabă mai bună decât mulți actori adulți de filme horror care doar țipă fără suflet. Copii din film sunt un exemplu bun de personaje bine scrise, cu o dinamică superbă și o interpretare super.
Mereu am urât bătăușii cu toată ființa mea. Deci să-i urăsc pă bătăușii din filmul ăsta nu a fost greu. Chiar aveam moment când îi uram mai mult decât pe It. Pot spune sigur că performanța actorilor, care i-au jucat pe bătăuși, se ridică la același nivel cu interpretarea personajelor din Clubul Rataților. Dar personajele pe care le joacă sunt adăugate în film numai pentru a contura mai bine copii din Club. Orice bătăuș are un motiv sau o influență care îl determină să fie rău, dar filmul aceata nu le prezintă motivația. Ba chiar unii sunt aduși numai de formă. Dar există și o mare excepție. Mai exact Henry, bătăușul principal, a cărei motivație este prezentată clar, dar nu este deloc originală. Îmi place totuși că măcar un bătăuș are o importanță mai mare pentru acțiune. Dar personajele reușesc să-ți transmită ceea ce un bătăuș ar trebuii prin acțiunile sale: să te facă să-i urăști (din motiv că le fac rău personajelor pe care le placi), și să ai un moment de satisfacție când primesc ceea ce merită: agresare și umilință. Dar lipsa de motivație te facă să-i urăști și mai tare pentru că sunt complet demenți. Cum să tai pe burtă o persoană și să pui pe alta să mănânce un pește crud, fără să ai o remușcare?! Am sperat să îi văd pe toți uciși brutal, dar mă mulțumesc și cu doi. Nu sunt cele mai bune personaje din film, dar au un rol important în film ceea ce este de apreciat.
De adulți nu pot spune aproape nimic. Aceștia au foarte puțin screen time ca să tragi o concluzie exactă despre ei. Ca bătăușii, ei sunt adăugați numai ca să clarifice niște amăununte legate de Losers Club, dar asta ajută ca să înțelegi care este problema copiilor din Derry (acei adulți care îl ignoră pe Ben când este atacat de bătăuși. Pot spune că mama lui Eddie, Sonia (Molly Atkinson), este o mică excepție, personajul ei având cel mai mult screen time. Suficient ca să înțelegi ce importanță are pentru conturarea personajului Eddie. Dar cel mai important personaj adult este Alvin (Stephen Bogaert), tatăl lui Beverly. Acesta pare a fi un personaj ccare își abuzează fiica, dar modul în care o sugerează este adânc și înfricoșător, aceesta mirosind-o adânc pe păr, iar replica ,,Mai ești fata mea?” sugerează deja foarte multe. Chiar și scena în care Beverly îl omoară pe Alvin dă de înțeles faptul că, tatăl ei, a abuzat-o atât de mult încât ea nu mai simtă o urmă de dragoste în sufletul lui Beverly pentru tatăl ei. De altfel, pot să zic că totuși adulții dezvăluie o informație destul de importantă. Gândiți-vă că niciun copil nu îi spune părintelui său că a fost atacat de It, probabil findcă știu că nu o să-i ceadă. Acum gândiți-vă că ,atunci când Ben este bătut de bătăuși, trece o mașină cu doi adulți în ea, dar aceștia nu opresc ca să-l ajute pe Ben. Dar în scena aceea este un detaliu impotant: un balon roșu apare pe bancheta din spate a mașinii. Știm că un semn al prezenței lui It, deci probabil el are o legătură cu ignoranța de care dau dovadă adulții. Acesta pare a fi un detaliu foarte important, dar aș fi vrut să se intre mai adânc în subiectul acesta. Adulții sunt cele mai ușor de uitat personaje din film, cu toate că au o importanță pentru poveste. Iar actingul actorilor nu iese în evidență.
It (Bill Skarsgård) recunoscut ca Pennywise, este antagonistul eponim al filmului. Chestia asta este o creatură feroce care capturează copii din 27 în 27 de ani ca să își sature foamea. Dar ce apreciez cel mai mult la personaj este esteticul de clovn transformat într-un animal nebun, dar inteligent. Fața lui It este clar desfigurată având o bărbie lunguiață, doi dinți lugi ca de iepure, ochi care se uită cruciș și am impresia că și fruntea este destul de mare. Dar nu doar asta îl face fioros. Machiajul lui unic, care a încântat lumea încă de la primele imagini cu It, este elementul care îl face întradevăr de groază. Artiștii au făcut o treabă excelentă în a portretiza un personaj înfiorător, fără a omite faptul că trebuie să arate ca un clovn. Cât despre personalitate, nu pot spune că impresionează sau dacă chiar există având în vedere că personajul doar se preface în cea mai mare parte din film. Dar modul în care actorul rostește replicile, cu vocea de Ronald McDonalds și râsul său, recent ajuns memorabil, Bill Skarsgård reușește să facă replici tulburătoare din niște propoziții drăgălașe. Actorul face o treabă fantastică. De asemenea la costruirea personajului au un rol important scenele. It se transforme în toate temerile copiilor pe care îi atacă. Dar poate de asemenea să își desfigureze și aspectul său general. Fiecare scenă în care se contorsionează, își scoate gingiile din gură ca să își scoată la iveală dinții acuțiți etc. nu sunt înfricoșătoare doar pentru că scenele sunt tensionate, dar și pentru faptul că arată foarte realist, chiar daca CGI-ul nu este cel mai bun. Ca infomație utilitară, să știți că personajul este un ,,shapeshifring”, o creaură care poate să se metamorfozeze în orice, dar care primește și slăbiciunile creaturii pe care o portretizează. De aceea copii l-au învins doar lovindu-l cu bâte, lanțuri, pistoale cu cuie etc. Personajul are totuși o problemă legată de trasăturile lui, de care v-am promis că vă voi spune la acest capitol. În mare parte din film, el sperie copii, dar, în scena în care vorbește cu Georgie. Aspectul lui inspiră frică celorlalți copii, dar, dintr-un oarecare motiv, pe Georgie nu îl sperie. Este un o eroare destul de mare după părerea mea. Unul dintre factorii care stârnesc furia audienței asupra personajului este și faptul că filmul te face să te atașezi de personaje și să te facă să detești tot ce face și să primească o lecție. It este un personaj, atât cu un aspect fioros, cât și cu un comportament de coșmar. Să nu mai zic că toate astea și interpretarea excelentă, convinge audiența că personajul acesta nu este deloc uman, ci cu totul alt ceva străin de lumea reală. Ceva demonic. Iar pentru cei care suferă de fobie de clovni, chiar poate să fie o tortură. Dar personajul acesta poate deveni un personaj simbol? Ei bine da, dar asa este sub semnul întrebării fiindcă chiar dacă este un personaj super, asta rămâne la decizia publicului dacă o să egaleze alți maeștrii ai horror-ului cum ar fi Jason Voorhees, Freddy Krueger, Xenomorph-ul, Michael Myers, Jigsaw etc. Eu personal consider că merită deoarece, din ce am văzut din mini-serie, acest It este superior lui It din 89’ (Tim Curry) care este simbolic.
Personajele pricipale și antagonistul sunt scrise și executate foarte bine, dar celelalte două categorii de personaje, mai exact bătăușii și adulții (mai ales adulții) se simt puși doar ca să contureze personajele mai importante din film. Dar puțina atenție oferită în film nu deranjază deoarece, povestea copiilor îți câștigă interesul, astfel audiența se interesează mai mult de soarta copiilor în lupta cu clovnul decât a unor personaje de care nu îți pasă sau chiar le urăști. Dar modul în care sunt compleate personajele prin acțiunile celorlalte personaje este fantasti. Interpretarea copiilor și bătăușilor este foarte bună, al lui It este excelentă, dar a adulților este cam simplă. Personajele, în concluzie, sunt excelente.
VERDICT:
„IT”(2017) este întradevăr un film foare bine făcut, având un horror chiar bine gândit, personaje variate și interpretate foarte bine cu un antagonist super, iar povestea, cu toate că nu are prea multe explicații, te poate ține în priză și prezintă adevăratele valori ale prieteniei și importanța acesteia. Cei drept filmul are un aspect de film vechi care, cu toate că este o idee excelentă, ar fi trebuit lucrat mai mult. Nu vă pot spune dacă a încorporat bine toate elementele din carte sau dacă a respectat miniseria. Mă gânddesc totuși că filmul a omis și tăiat destul de multe deoarece, cartea are peste o mie de pagini și, în consecință, trebuie să fie mult prea mult material de ecranizat într-un film de două ore și doisprezece minute. Oricum ar fi, ca film, ,,IT” a reușit să facă ceva foarte bun care sigur o să fie în topul pasionaților de filme horror. Vi-l recomand, dar pentru cei care suferă de coulrofobie (frica de clovni) vă rog fiți atenți! Dar voi ce ziceți de film? V-a plăcut? L-ați urât? Sunt foarte curios de părerile voastre. Scorul meu este 8/10. Chiar dacă are mici găuri în logică, „IT”(2017) dovedește a fi unul dintre cele mai bune filme horror moderne care reușește să facă un echilibru între toate elementele și o dinamcă superbă înte personaje.
◼E cam tarziu de o recenzie la acest film, dar trebuie sa o fac.
◼Romanul lui Stephen King este ecranizat din nou, dar de aceasta data nu intr-o mini-serie.
In prima scena, care e renumita pentru cititorii lui King, dar si pentru cei care au vazut mini seria il vedem pe Pennywise. O scena superb de infricosatoare si intensa, care are ceva aparte.
◼Nu am citit romanul si nici nu am vazut acel It din 90, dar pot spune ca am vazut un film foarte bun pentru acesta perioada, dupa cate idei si teme au fost pe ecran pana acum din acest gen.
◼ It nu se vrea a fi un film doar pentru a te speria, nicidecum, iar asta a fost foarte bine. Nu m-am uitat doar pentru a ma speria de Clown .M-am uitat pentru poveste, pentru ce a reusit sa faca Muschietti. Pentru acel feeling de anii 80-90. Acele imagini,cadre perfecte. Cum s-a reusit si in Stranger Things. A reusit sa aduca acea atmosfera. Copiii, comportamentul, stilul ,imbracamintea, tot bagajul. Si asta e super. Asta il face un film foarte bun.
◼Sunt cateva scene in care te sperii si tresari, scene in care Pennywise the Dancing Clown :)) isi cauta fricosii, dar uite ca pana la urma se insala si fricosii chiar au tupeu:))
Sunt foarte multumit de rezultat. Asta s-a dorit si a iesit foarte bine.
Pennywise are destul timp pentru a te face sa nu clipesti, timp in care isi arata momentele de nebunie.
◼Copii sunt geniali. Vad ca s-a gasit formula, sau poate s-au gasit copiii potriviti pentru a juca precum in realitate. Copii care stiu sa se exprime si sa se poarte foarte natural.
Remarcatii fiind deja cunoscutul, Finn Wolfhard,care spre surprinderea mea joaca foarte diferit fata de roul din Stranger Things, si asta e foarte, foarte important si foarte bine pentru cariera lui si pentru viitoarele roluri. Pe cine am mai remarcat? Sophia Lillis!
Daca nu ne spune numele nimic inca, cu siguranta o sa ne spuna peste 10 ani. Sper asta. O tanara foarte frumoasa cu niste ochi superbi, care parca e fata lui Amy Adams. Are un joc bun pentru un inceput de cariera, sper sa o tina pe dumul asta.
◼Bill Skarsgård e alegerea perfecta pentru acest rol. E incredibil. Momentele cu buza de jos si cand isi plimba ochii :))sunt facute de el. Regizorul a zis ca face faza cu ochii digital, dar Bill a zis ca poate sa o faca si a facut si asta. Are talente ascunse, perfecte pentru acest rol.
#8️⃣.2️⃣#
Criticul de mai sus spunea ca se creeaza o pritenie si o legatura fantastica intre kinderii aia, e o idee geniala.Pe bune? Sa vezi un copil de 5ani fara o mana smulsa si schingiuit in fel si chip doar de dragul horrorului si doar pt ca FRICA te face sa vezi cacati cu oki si naste monstrii? Este cea mai mare porcarie de film,idee,carte,etc pe care am vazut-o.Nici pt copii nuu poate fi pt ca nu poti sa-ti lasi copilul sa vada gunoiul asta....Iar clovnul ala gen alien e batut la final cu tevi si bate de 7 copilasi piperniciti, de ce, pt ca brusc nu le mai era frica, nu? Bai, nici desene animale daca era acest film si tot nu era bun...
Pot sa spun doar ca interpretarea este foarte buna, efectele ok insa ca idee este o mizerie.Am vazut multe filme cu monstri care sunt hraniti de frica dar nu in halul asta.Poate cu niste tineri de 15-18ani era mai interesant...
Nu dezamageste pe partea de horror si nici pe cea de drama sau comedie, filmul vrand sa transmita o lectie in sine si reuseste, zic eu.
SPOILER!!!
N-am urmarit adaptarea din '90, adica filmul ala nu m-a atras, am spus si mai sus de ce, dar asta m-a atras pentru ca parea infricosator si era un remake care a fost foarte bine primit, stim cu totii cat de detestate sunt remake-urile. In rest filmul are de toate, de la horror sau drama pana la suspans si comedie, chiar am ras la glumele ochelaristului, prea grobiene sa nu-mi placa, prea pe gustul meu. :)
Mai departe avem onoarea de a vedea un curaj idiotic din partea copiilor angrenati in situatie, la un moment dat ii apare un sicriu in fata ochelaristului si se duce sa vada ce este in el, logic, nu? Pentru ca toti cand eram mici eram bravi ca batman, superman si spiderman la un loc. Sau atunci cand d-abia scapa cu viata din acea casa dar se decid sa revina pentru ca uniti n-o sa-i poata omori, credeau ei. In rest, violenta explicita asupra copiilor e la ea acasa, nu stiu cum au lasat filmul fara scene taiate, de exeplu scena cu Georgie cand se prezinta o violenta deranjanta asupra unui copil!?. Hai ca deja desfic firul in patru si o iau prin balarii. :)
In rest, Mihai Gadea a dovedit inca o data ca nimeni nu poate juca rolul clovnului mai bine decat el, facand din nou un joc actoricesc impecabil in rolul clovnului, de aceasta data avand insa un machiaj net superior celui de la antena 3, care l-a pus in valoare.
Review aici:
https://www.youtube.com/watch?v=eBopPyoqY1A
Citeste intreaga recenzie aici: https://uberkino.ro/reviews/it-2017/
Unul dintre cele mai importante elemente ale filmului este relatia dintre personaje si evolutia lor evidenta in timp. Actorii sunt capabili, tineri si talentati, la fel ca si cei din mini-seria aparuta in 1990.
Prima jumatate a filmului incepe destul greu, avand putine momente care ies in evidenta. Cea de a doua jumatate a filmului compenseaza prin atmosfera intensa care scoate in evidenta si mai mult prietenia ce ii leaga pe copii care fac parte din "clubul ratatilor".
Editarea ar putea beneficia de imbunatatiri. Jumpscare-urile sunt destul de previzibile, insa in acelasi timp originale intr-un fel anume. In rest nu sunt multe lucruri de care m-as putea plange. Unii s-ar putea sa nu aprecieze momentele mai amuzante sau puerile din film, insa eu sunt de parere ca acestea scot in evidenta inocenta copilariei si ajuta la crearea ambientei specifice povestii.
Recomand acest film atat celor care sunt fani ai mini-seriei originale din 1990, cat si celor care nu sunt nici macar constienti de existenta sa.
8,5/10.
Stephen King în "Stand by Me".
"It" este promovat drept un film horror, dar surprinzător, cele mai bune părți ale filmului sunt tocmai cele în care filmul reușește să fie un film despre copilărie și despre acei prieteni pe care ți-i faci la vârsta la care se crează cele mai strânse legături. Cei șapte copii din film joacă excelent și este foarte ușor să te atașezi de ei. Cumva, fiecare reprezintă un tipar din viața reală și e aproape imposibil să nu te regăsești într-unul din ei și să nu îți amintești și de copilăria ta.
De ce reușește "It" să surprindă atât de bine copilăria? Pentru că, spre deosebire de alte filme cu protagoniști copii, aici sunt prezentați mult mai aproape de realitate.
Trei dintre cei șapte copii au ieșit în evidență.
Richie Tozier, interpretat de Finn Wolfhard din "Stranger Things", înjură într-una și face mișto de oricine, orice, în orice situație, Beverly Marsh e la vârsta la care, deși se vede că are ceva aparte și cumva îi atrage pe toți băieții prin felul ei de a fi, este încă băiețoasă și nu s-a maturizat total, iar Ben Hanscom e puștiul grăsan, timid, dar care de când apare prima dată în cadru se vede că are un suflet bun și te atașezi de el.
Toate interacțiunile dintre copii mi-au adus aminte de perioada din viață când ești lipsit de griji și ai încă viu spiritul de joacă, de aventură, imaginația și energia aceea care din păcate mereu se estompează când ne maturizăm. Aș putea zice că ăsta a fost cel mai reușit aspect al filmului și datorită acestei verosimilități a prieteniei dintre copii a putut să funcționeze și partea horror/thriller a filmului.
Și acum, despre aspectul horror. Urmărind filmul, nu au fost momente care să mă sperie, să mă facă să tresar sau să îmi fie frică să mă uit la ce urmează să se întâmple. Nu e genul acela de film, ci are mai mult un aer de adventure-movie cu elemente horror. Ce a reușit însă filmul, la fel ca și romanul lui Stephen King, a fost să îmi lase în cap niște imagini care devin mai înfricoșătoare abia după ce ieși din sala de cinema.
Scena în care chiuveta din casa lui Beverly împroșcă cu sânge mi s-a părut realizată extrem de bine și mi s-a întipărit în memorie.
Prima apariție a lui Pennywise, sau It, este o altă scenă memorabilă și are ceva nepământean. Felul în care Pennywise vorbește, își mișcă spasmodic capul, își lasă saliva să i se scurgă de pe buze, dă de înțeles că nu este o ființă obișnuită, că e mai mult decât un simplu claun înfricoșător.
Ce nu mi-a plăcut la film?
Faptul că s-au folosit un pic prea mult de jump scare-uri și de "in your face" horror. Cu toate că a avut suspans, cred că dacă monștrii sub forma cărora apare Pennywise ar fi stat un pic mai în umbră, cât doar să îi întrezărești, dar să nu îți sară pur și simplu în față, ar fi fost mai înfricoșător.
Alt aspect, pe care l-au observat poate mai degrabă cei care au citit și cartea, este că nu a reușit să arate în totalitate cine este Pennywise. Acesta a părut mai mult un monstru tipic filmelor horror decât ceea ce este el în carte. Sper însă că, în partea a doua, în care personajele vor fi adulți, natura adevărată a lui It va fi dezvăluită și poate va pune în altă lumină și partea întâi.
Recomand să nu urmăriți "It" setați pe ideea că vedeți un film horror sau că vreți să fiți speriați. S-ar putea să fiți un pic dezamăgiți. Este un film în care aspectul horror nu face decât să catalizeze o prietenie între personaje, iar această prietenie și înfrângere a fricilor sunt adevărata sclipire a filmului.