Filmul dezvăluie carențele unui sistem medical, lipsa de umanitate, empatia unora, sacrificiul patern...Denzel demonstrează în rolul lui John Q. cât talent are, cum știe să-și construiască personajul așa încât acesta să fie memorabil...
Dragos.87
pe 26 Iunie 2022 14:20
Până unde poate să meargă un părinte pentru a-și salva fiul..acest film o face într-un mod foarte realistic,dramatic și foarte impunător..Denzel are o prestație de mare clasă, absolut fenomenală..Recomand obligatoriu, nu veți regreta..!
Vegetarian
pe 01 Februarie 2021 18:16
la 48 ani Denzel Washington =
Filmul a fost difuzat la AMC Luni 01 Feb 2021 14:55 Luni, 08 Feb 13:05
lili22
pe 08 Iunie 2020 16:03
Cel mai slab film al lui Cassavettes, plin de eternele clisee americane.
alexandru_fejer
pe 29 Aprilie 2020 22:24
Acum, pe bune... Arată realitatea în care trăim și oricine ar recurge la un asemena gest doar pentru a salva pe cineva drag de la moare. Când ești disperat mergi și până în pânzele albe.
Filmul merita văzut. A fost lansat în 2002 și eu îl vad pentru prima dată în anul 2020. La câte filme produce America, nu ai cum să ții ritmul cu toate.
Smrs
pe 24 Decembrie 2019 13:31
O drama socanta care are la baza un aspect atat de real si de actual inca, cel putin in tara noastra. Filmul asta te pune pe ganduri si te face sa iti doresti sa fii cat mai multa vreme sanatos. Nu de alta, dar nu suntem toti niste „vigilante” asemenea lui Denzel. Un alt lucru remarcabil este ca e de subliniat ce revolutie a iscat gestul tatalui si cum dupa s-au reglat lucrurile chiar daca n-a iesit pana la capat un erou pozitiv, cu o vina absolvita din oficiu. Realist film.
blackmore
pe 01 Septembrie 2019 18:03
O mizerie ca toate filmele in care "joaca"forma inferioara de viata Denzel Washington.
cezarika57
pe 19 August 2018 12:13
Critica la sistemul medical din SUA
.erita vazut. Final excelent
cosmin742000
pe 01 Septembrie 2017 01:44
Un film jenant ca orice film cu Denzel Washington....................
andystarx
pe 15 Februarie 2016 20:39
Fara discutie ca a fost un film peste asteptari,dar oare cum altfel ,cand joaca maestrul Denzel si James Woods,cu toate ca au si cateva filme mai slabe !O adevarata poveste de viata,care din pacate se intampla in foarte multe tari,in vremurile noastre !Este oribil ca o viata ,poate depinde de o suma de bani !Viata bate filmul !
555ugi
pe 27 Ianuarie 2016 17:22
La filmul asta merita sa te uiti numai pentru ultima faza, cand pustiul ii multumeste. Eu cand vad finalul, mi se face pielea de gaina pe tot corpul si-mi vibreaza pielea. N-am simtit asa ceva la niciun film. Foarte bun filmul!
radu3455
pe 01 Decembrie 2015 11:12
o drama plina de dramatism in care Denzel Washington joaca extraordinar,merita vazut mai mult pentru prestia sa nota 8
Manusa
pe 24 Octombrie 2015 09:32
Un film care merita vazut si revazut. Mie mi-a placut foarte mult si de-a lungul anilor cred ca l-am vazut de vreo 3 ori, asta deoarece m-a impresionat atat povestea cat si prestatia lui Denzel W.
Infinity
pe 26 Septembrie 2013 15:43
Inca o interpretare foarte buna facuta de Denzel. O poveste emotionanta, socanta, tulburatoare si foarte dramatica. Un film ce merita vazut.
Theodor2011
pe 02 Septembrie 2013 15:20
Foarte bine interpretat personajul de tata erou de catre Denzel. Dupa parerea mea merita macar o nominalizare la OSCAR pt prestatia sa din acest film aparut in acel an.
Filmul asta, mi-a aratat mie personal (din punctul meu de vedere) ca nu numai in Romania mori cu zile in spitale daca n-ai bani, ci si in SUA daca asigurarea de sanatate ca muncitor (in SUA) nu acopera costul unei eventuale operatii.
Mai nou reporterii, posturile TV locale, la noi ca si in SUA, alte JEGURI, care nu sunt interesati de gravitatea evenimentului, pericoloului, sau un posibil atentat cu luare de ostatici (ca si in film) la care participa ei. Vor doar sa obtina exclusivitate si audienta. Nu ii intereseaza si nu le pasa daca se lasa cu cadavre, practic nu-i impresioneaza deloc, nu dau doi bani. Multi spun, ''ee filme, facaturi, regizari si fictiune, nu-i ca in viata reala'', dar uite ca din filme cu morala ca astea, inveti ceva pt tine personal, ceva ce la scoala nu ai invatat, si anume:
indiferenta, dusmania, rautatea si raceala pe care unii oameni o au fata de semenii lor.
Si mai e ceva, nu suport (tot personal:)) sa vad si in viata reala si nici in filme, politiste ''dure'':)) cu pistol, si tot parerea mea (subiectiva) e ca nu da bine deloc. Locul lor e in alta parte.
mihaelatb
pe 28 Iulie 2013 20:47
Iarasi un film subiectiv caci nu toti vor intelege la fel acest film, cei care sunt parinti sigur si-au pus intrebarea ce ar fi facut ei in locul eroului.
Tulburator, o critica a sistemului sanitar din SUA, dar mie mi se pare ca s-a vrut prea miscator.
Adica s-a pedalat constient pe coarda sensibila.
Denzel bun, dar eu il prefer in alt gen de roluri.
SANDA45
pe 20 Ianuarie 2013 11:16
O drama excelenta,cu o districutie interesanta,merita vazut.
Tyybi1
pe 19 Ianuarie 2013 19:34
Un film de nota 10. Chiar merita vazaut. Vizionare placuta !
Cristi.V
pe 14 Iulie 2012 13:30
Acest film e o drama foarte reusita. Lam vazut si ma impresionat foarte tare.
anonymous.6229028630c4f
pe 19 Aprilie 2012 20:22
Comentariu șters
_xXx_
pe 27 Ianuarie 2012 12:16
Pentru mine...chiar a fost o capodopera! Genial filmul.... Cu siguranță în top 5 filme preferate pe lista mea!
Sergiu.Lobont a spus tot ce se putea spune.... :)
dayenutza
pe 16 Decembrie 2011 23:19
Un film care m-a lasat minute intregi cu lacrimi. Un tata care doreste cu disperare sa isi ajute copilul care are nevoie de un transplant de inima iar acesta este dispus sa se sacrifice el insusi pentru fiul sau.
NOTA 10+ .
Sergiu.Lobont
pe 26 Septembrie 2011 21:35
Există trei genuri de filme care au capacitatea să scoată în evidenţă la cel mai puternic mod trei tipuri de reacţii din partea privitorilor. Regulile sunt simple. Dacă o comedie te poate face să râzi din primul până în ultimul minut, e foarte probabil să treci cu vederea unele scăpări scenaristice şi să îi oferi, ipotetic chiar, o notă foarte mare. Până la urmă de ce urmărim comediile? Ca să avem un obiect asupra căruia să râdem. Şi-a făcut datoria? Excelent, deci e o comedie bună. Pe acelaşi principiu funcţionează şi filmele horror. De câte ori am tresărit? O dată, de două, trei… bun, deci şi-a făcut datoria, e un horror foarte bun. Care este situaţia în cazul dramelor? În ce poate fi cuantificată calitatea lor? Eu cred că dacă reuşesc să smulgă câteva lacrimi se poate spune că drama şi-a îndeplinit obiectivul. Te-a sensibilizat.
Eu am o reputaţie deci nu pot să plâng la filme. Atunci când vine momentul emoţional activez un fel de sistem defensiv. Nu ştiu alţii cum sunt dar eu pot oarecum să îmi opresc lacrimile încordându-mi gâtul dar rezultatul constă într-o durere teribilă de gât pentru următoarele două zile. Ei, „John Q.” este una dintre acele drame care l-ar sensibiliza până şi pe Jack Spintecătorul. Şi ştiţi de ce? Pentru că spune o poveste plauzibilă ce are loc în nişte condiţii cu care majoritatea ne identificăm, pretendenţii sunt oameni perfect normali care sunt supuşi unei presiuni enorme şi reacţionează uman. Nu avem parte de eroi şi nici de puteri magice cu toate că uneori situaţia ar avea nevoie.
Filmul spune drama familiei lui John Q. Archibald, un muncitor în cadrul unei uzine, a cărui normă a fost redusă la 20 de ore, cu datorii de plătit şi cu un salariu care nu le acoperă. Ceva nemaiîntâlnit? Absolut deloc. Drama se intensifică în momentul în care băiatul lui John şi al soţiei lui cade pe teren în timpul unei partide de baseball. La spital vestea este primită cu groază în momentul în care cei doi află că fiul lor are nevoie de un transplant de cord şi se intensifică în momentul în care află că asigurarea lor acoperă doar 20.000 de dolari din cei 250.000 necesari. Vorbim de familia care avea probleme în a-şi plăti datoriile lunare care acum trebuie să facă rost de un sfert de milion de dolari, ok?
Am zis la un moment dat că nu am să mă mai repet ridicând în slăvi reprezentaţiile lui Denzel dar de data asta un acting de calitate era providenţial rolului. Providenţial era să simţim empatie faţă de personaje ceea ce ar fi fost greu de realizat dacă acestea nu ar fi avut o reprezentaţie actoricească naturală prin care să ne implice emoţional. E un film care depinde în mare măsură de feedbackul primit din partea spectatorilor şi asta din următorul motiv. Din lipsă de bani, John îi ia ostatici pe cei din cadrul spitalului până în momentul în care situaţia fiului său nu va fi rezolvată. Dacă spectatorii nu se vor simţi apropiaţi de John îşi vor dori ca acesta să fie pedepsit conform legislaţiei. Dar nu vorbim despre un nou caz „Dog Day Afternoon” în care obiectul consta în banii băncii luaţi pe nedrept. Acum obiectul infracţiunii este chiar viaţa fiului său care este periclitată de faptul că companiile de asigurări de sănătate au evitat în toate modurile posibile plata banilor cuveniţi.
John Q. trebuie înţeles. Legal, a făcut tot posibilul să obţină banii necesari operaţiei şi nu a reuşit. Viaţa fiului său nu poate fi salvată respectând legea deci se vede nevoit să o încalce. În filmul „Se7en” personajul lui Spacey spunea o frază memorabilă: „nu poţi să mai atragi atenţia cuiva bătându-l uşor pe umăr, trebuie să îl loveşti în moalele capului” şi John Q. a făcut asta cu preţul vieţii şi a libertăţii lui. A reuşit să schimbe ceva în demersul companiilor de asigurări? Probabil că nu. A făcut tot posibilul să îşi salveze copilul chiar riscând sacrificiul suprem? Fără doar şi poate. Este fiul lui în viaţă datorită lui? Fără doar şi poate. Este filmul acesta una dintre cele mai puternice şi cele mai emoţionante drame ce pun în scenă un subiect oarecum plauzibil? Fără doar şi poate.
Oarecum plauzibil. Filmul nu este perfect. Probabil nu e atât de simplu să iei control asupra unei aripi întregi a unui spital cu un singur pistol. Probabil că media nu te va transforma într-un erou şi probabil că managerii de spital îşi vor băga picioarele în problemele tale atâta timp cât nu decartezi. Dar e imposibil să nu te laşi fermecat de disperarea unui tată ce vrea să salveze viaţa fiului său chiar cu preţul vieţii. E imposibil să rămâi cu ochii uscaţi cu toate că uneori eşti conştient ă filmul este un mesaj manipulant al regizorului care s-a văzut în situaţia despre care ulterior a regizat un film. Este un film cu un impact emoţional enorm, pe cine mai interesează că unele scene par peticite la scenariu?
Bayard
pe 11 Iulie 2011 02:34
Este un film foarte emotionant.... si care arata boala sistemului american al asigurarilor de sanatate. Obama a castigat alegerile promitand ca o sa faca o prioritate din reformarea lor.... nu a reusit, oare va mai castiga un mandat??? Denzel excelent... finalul.... veti vedea. Dupa 20 minute din film va veti da seama daca filmul poate sa aiba happy ending sau nu.
LavyBogdy
pe 16 Februarie 2011 16:49
Un singur om poate schimba lucrurile.O idee ne poate ajuta să luptăm până la capăt. Este impresionant de ce suntem capabili să facem pentru eroii noștri,în special când aceștia sunt copiii noștri.Este o puternică motivație de a nu ne lăsa niciodată înfrânți de un sistem corupt,dar cel mai important este că trebuie să înțelegem că doar noi răspundem și suportăm consecințele alegerilor noastre,nu Dumnezeu.Denzel - fascinant și superb!
dracusoru_cret
pe 15 Decembrie 2010 16:34
O drama foarte buna, un film reusit care arata problemele cu care se confrunta S.U,A. in domeniul asigurarilor sociale.Pe langa povestea principala care este emotionanta, acest film atrage atentia asupra realitatii si a zecilor de milioane de americani care traiesc drame de acest gen, o palma data celor care considera S.U.A. pamantul fagaduintei. Denzel a aratat inca odata ca este unul din cei mai buni actori si poate cel mai bun actor de culoare,prestatia lui nu a dezamagit a fost la nivelul la care ma asteptam sa fie.Un film bun care merita vazut si arata nu numai drama lui "John Q" ci pe cea a unui intreg popor.
Mores
pe 15 Noiembrie 2010 19:35
Film bun. mesaj puternic, nu este extraordinar, pe anumite chestii nu se pune accent...nu este excelent, nu este creat la detaliu dar transmite un mesaj puternic si merita vazut! dar totusi niciun premiu...ciudat si acest film printre multe altele il consider mai bun decat The Hurt Locker dar de ....nu doar in Romania exista interese! 8
anda_nicole_16
pe 17 Iulie 2010 16:09
O drama superba, emotionanta...care arata pana unde ar merge un parinte ca sa ii traiasca unicul copil...
serghei_romanu
pe 04 Decembrie 2009 23:23
Un film foarte bun, un Danzel Washington la inaltime.Desi este o adevarata drama regizorul a reusit sa introduca si cateva momente si expresii comice, care parca au mai improspatat atmosfera negativa a filmului.7/10
up
pe 14 August 2009 21:03
e bun bravooo il am pe dvd joaca bine...bravooo lui
georgiana997
pe 23 Aprilie 2009 15:12
un super film care ne arata ce este in stare sa faca un adevarat tata pentru copilul sau
pe 09 Septembrie 2006 23:02
Cel mai frumos film pe care lam vazut...GENIAL
qqq
pe 16 Martie 2006 10:20
Excelent scenariu,plin de substanta,dramatic,suficient de imprevizibil,joc actoricesc foarte bun al actorului principal.Congrats.
jackpot
pe 06 Octombrie 2004 12:50
Bun filmul dar dintre toate filmele lui, eu raman putin mai conservator, parerea mea e ca cele mai bune filme ale lui raman Philadelphia si The Bone Collector.
pe 06 Octombrie 2004 01:09
Un film excelent din toate punctele de vedere. Dramatismul filmului nu poate fi inteles in totalitate decat de cineva care este tata de copil. Pentru generatia Matrix(!) probabil ca filmul nu spune prea multe. Un film excelent cu o interpretare pe masura.
Matrix
pe 05 Octombrie 2004 12:37
O poveste care impresioneaza prin dramatism. Filmul merge excelent pana spre final cand devine patetic, cu toate scenele alea lacrimogene si faza cu sacrificiul ... etc.
DW de nota 10, cum ne-a obisnuit in ultimul timp.
De remarcat ca mai au si americanii de lucrat la sistemul asigurarilor sociale si medicale.
iepurilah
pe 19 Iunie 2004 03:10
mi s-a parut ceva mai bun in rolul asta decat in Training Day...intr-adevar, mare pacat ca nici o nominalizare!
Ilila
pe 31 Ianuarie 2004 11:41
Acest film vine dupa Oscarul lui Denzel Washington pentru rolul din "Training Day"... aceeasi calitate a jocului dar de data aceasta nici o nominalizare pentru D.W., pacat!
Filmul a fost difuzat la AMC Luni 01 Feb 2021 14:55 Luni, 08 Feb 13:05
Filmul merita văzut. A fost lansat în 2002 și eu îl vad pentru prima dată în anul 2020. La câte filme produce America, nu ai cum să ții ritmul cu toate.
.erita vazut. Final excelent
Filmul asta, mi-a aratat mie personal (din punctul meu de vedere) ca nu numai in Romania mori cu zile in spitale daca n-ai bani, ci si in SUA daca asigurarea de sanatate ca muncitor (in SUA) nu acopera costul unei eventuale operatii.
Mai nou reporterii, posturile TV locale, la noi ca si in SUA, alte JEGURI, care nu sunt interesati de gravitatea evenimentului, pericoloului, sau un posibil atentat cu luare de ostatici (ca si in film) la care participa ei. Vor doar sa obtina exclusivitate si audienta. Nu ii intereseaza si nu le pasa daca se lasa cu cadavre, practic nu-i impresioneaza deloc, nu dau doi bani. Multi spun, ''ee filme, facaturi, regizari si fictiune, nu-i ca in viata reala'', dar uite ca din filme cu morala ca astea, inveti ceva pt tine personal, ceva ce la scoala nu ai invatat, si anume:
indiferenta, dusmania, rautatea si raceala pe care unii oameni o au fata de semenii lor.
Si mai e ceva, nu suport (tot personal:)) sa vad si in viata reala si nici in filme, politiste ''dure'':)) cu pistol, si tot parerea mea (subiectiva) e ca nu da bine deloc. Locul lor e in alta parte.
Tulburator, o critica a sistemului sanitar din SUA, dar mie mi se pare ca s-a vrut prea miscator.
Adica s-a pedalat constient pe coarda sensibila.
Denzel bun, dar eu il prefer in alt gen de roluri.
Sergiu.Lobont a spus tot ce se putea spune.... :)
NOTA 10+ .
Eu am o reputaţie deci nu pot să plâng la filme. Atunci când vine momentul emoţional activez un fel de sistem defensiv. Nu ştiu alţii cum sunt dar eu pot oarecum să îmi opresc lacrimile încordându-mi gâtul dar rezultatul constă într-o durere teribilă de gât pentru următoarele două zile. Ei, „John Q.” este una dintre acele drame care l-ar sensibiliza până şi pe Jack Spintecătorul. Şi ştiţi de ce? Pentru că spune o poveste plauzibilă ce are loc în nişte condiţii cu care majoritatea ne identificăm, pretendenţii sunt oameni perfect normali care sunt supuşi unei presiuni enorme şi reacţionează uman. Nu avem parte de eroi şi nici de puteri magice cu toate că uneori situaţia ar avea nevoie.
Filmul spune drama familiei lui John Q. Archibald, un muncitor în cadrul unei uzine, a cărui normă a fost redusă la 20 de ore, cu datorii de plătit şi cu un salariu care nu le acoperă. Ceva nemaiîntâlnit? Absolut deloc. Drama se intensifică în momentul în care băiatul lui John şi al soţiei lui cade pe teren în timpul unei partide de baseball. La spital vestea este primită cu groază în momentul în care cei doi află că fiul lor are nevoie de un transplant de cord şi se intensifică în momentul în care află că asigurarea lor acoperă doar 20.000 de dolari din cei 250.000 necesari. Vorbim de familia care avea probleme în a-şi plăti datoriile lunare care acum trebuie să facă rost de un sfert de milion de dolari, ok?
Am zis la un moment dat că nu am să mă mai repet ridicând în slăvi reprezentaţiile lui Denzel dar de data asta un acting de calitate era providenţial rolului. Providenţial era să simţim empatie faţă de personaje ceea ce ar fi fost greu de realizat dacă acestea nu ar fi avut o reprezentaţie actoricească naturală prin care să ne implice emoţional. E un film care depinde în mare măsură de feedbackul primit din partea spectatorilor şi asta din următorul motiv. Din lipsă de bani, John îi ia ostatici pe cei din cadrul spitalului până în momentul în care situaţia fiului său nu va fi rezolvată. Dacă spectatorii nu se vor simţi apropiaţi de John îşi vor dori ca acesta să fie pedepsit conform legislaţiei. Dar nu vorbim despre un nou caz „Dog Day Afternoon” în care obiectul consta în banii băncii luaţi pe nedrept. Acum obiectul infracţiunii este chiar viaţa fiului său care este periclitată de faptul că companiile de asigurări de sănătate au evitat în toate modurile posibile plata banilor cuveniţi.
John Q. trebuie înţeles. Legal, a făcut tot posibilul să obţină banii necesari operaţiei şi nu a reuşit. Viaţa fiului său nu poate fi salvată respectând legea deci se vede nevoit să o încalce. În filmul „Se7en” personajul lui Spacey spunea o frază memorabilă: „nu poţi să mai atragi atenţia cuiva bătându-l uşor pe umăr, trebuie să îl loveşti în moalele capului” şi John Q. a făcut asta cu preţul vieţii şi a libertăţii lui. A reuşit să schimbe ceva în demersul companiilor de asigurări? Probabil că nu. A făcut tot posibilul să îşi salveze copilul chiar riscând sacrificiul suprem? Fără doar şi poate. Este fiul lui în viaţă datorită lui? Fără doar şi poate. Este filmul acesta una dintre cele mai puternice şi cele mai emoţionante drame ce pun în scenă un subiect oarecum plauzibil? Fără doar şi poate.
Oarecum plauzibil. Filmul nu este perfect. Probabil nu e atât de simplu să iei control asupra unei aripi întregi a unui spital cu un singur pistol. Probabil că media nu te va transforma într-un erou şi probabil că managerii de spital îşi vor băga picioarele în problemele tale atâta timp cât nu decartezi. Dar e imposibil să nu te laşi fermecat de disperarea unui tată ce vrea să salveze viaţa fiului său chiar cu preţul vieţii. E imposibil să rămâi cu ochii uscaţi cu toate că uneori eşti conştient ă filmul este un mesaj manipulant al regizorului care s-a văzut în situaţia despre care ulterior a regizat un film. Este un film cu un impact emoţional enorm, pe cine mai interesează că unele scene par peticite la scenariu?
DW de nota 10, cum ne-a obisnuit in ultimul timp.
De remarcat ca mai au si americanii de lucrat la sistemul asigurarilor sociale si medicale.