Comentarii Comentează
  • eric_thaddaeus
    pe 13 Ianuarie 2017 22:36
    Incredibil cum oamenii pot sa faca niste lucruri oribile sa para bune. Un filme bun pentru cei interesati de morala si probleme existentiale.
  • andystarx
    pe 08 Ianuarie 2017 18:54
    Un film care intr adevar isi merita cu prisosinta,locul in top 250 ! Un singur minus are ,mult prea lung,dar spectacolul actoricesc este la inaltime,un film de referinta pentru orice colectionar ! De revazut !
  • balta67verde
    pe 21 Octombrie 2016 15:18
    E un film bun, tulburator si trist. Dar nu inteleg, de ce aproape toata lumea crede ca e obligata sa dea nota maxima si cateva premii Oscar, daca se atinge subiectul Holocaust ? Si daca ar fi OK asa, atunci de ce nu se da nota maxima la orice film despre milioanele de victime ale lui Stalin ? Sau poate despre sutele de mii de indieni masacrati de cei care au colonizat continentul nordamerican ?
  • diablo85
    pe 31 Decembrie 2014 01:43
    Ce e bine sau rau, moral sau imoral, rational sau injust fata de interesele unei tari. Care sunt prioritatile ? Ce ar fi facut KKK daca ar fi castigat mai multa putere in SUA sec.XIX ? Din pacate, orice grup radical are si extremisti, iar liderul lor, in cazul nazistilor, a depasit limitele. Intrebarea e cat de justa a fost decizia americanilor de a elibera ulterior complicii la acele monstruoase crime din interese socio-politico-economice ? Oare moral, difera mult de deciziile socio-politico-economice abordate de partidul nazist ? Ce inseamna sacrificiul si cat putem sa sacrificam ? Si pt binele cui e marea intrebare. Propaganda a demonstrat cat de maleabila e opinia publica...si atunci ma intreb cat de democrata mai e o "democratie". Despre film: profund, cutremurator si debusolant; distributie excelenta si intensitate
  • cezarika21
    pe 24 Octombrie 2014 13:12
    Concentrat pe un proces de mai mică importanţă din cadrul celor 12 procese ale criminalilor de război nazişti judecate de tribunale militare americane în perioada 1946-1949 în Palatul de Justiţie din Nürnberg (Germania), "Judgment at Nuremberg" este un film tulburător care evidenţiază responsabilitatea individuală a funcţionarilor germani de rang înalt în aplicarea legislaţiei rasiste şi inumane a Germaniei Naziste. Personajele acestui film sunt fictive, dar inspirate din realitate, la fel ca şi cazurile prezentate în faţa tribunalului.

    Dirijat cu abilitate de regizorul Stanley Kramer, "Judgment at Nuremberg" este un film curajos ce încearcă să răspundă onest la întrebarea dacă cei care au aplicat inumanele dispoziţii naziste de exterminare a inamicilor regimului pot fi consideraţi vinovaţi de complicitate cu regimul sau nu. Kramer lansează ideea că idealul de justiţie trebuie pus deasupra oportunităţii geopolitice, iar crimele de război trebuie pedepsite în semn de respect faţă de victimele nevinovate care nu se mai pot apăra. Scenariul este bine organizat din punct de vedere dramaturgic, permiţând unor actori precum Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Maximilian Schell, Marlene Dietrich, Judy Garland şi Montgomery Clift să realizeze interpretări excepţionale.

    Fără a eluda vinovăţiile individuale ale celor judecaţi, filmul aduce în discuţie complicitatea altor state cu Germania Nazistă precum statele occidentale - care au impus sancţiuni economice dure Germaniei prin Tratatul de la Versailles (1919), sprijinind indirect ascensiunea lui Hitler la putere -, Vaticanul - care a încheiat în 1933 un concordat cu statul german, recunoscând astfel legitimitatea regimului nazist -, URSS - care a încheiat în 1939 un pact cu Germania Nazistă, prin care s-a eliminat ultimul obstacol în calea declanşării celui de-al Doilea Război Mondial -. Se face de asemenea o comparaţie între crimele de război naziste şi bombardamentele atomice săvărşite de americani în august 1945 la Hiroshima și Nagasaki.

    Recunoscându-i-se valoarea, "Judgment at Nuremberg" a fost selectat în anul 2013 de către Biblioteca Congresului American pentru păstrarea în Registrul Naţional de Film, fiind considerat "semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic".
  • cosmin_kedii
    pe 19 August 2013 09:55
    Filmul a primit două premii "Oscar" (actor (Maximilian Schell), scenariu adaptat) și a fost nominalizat pentru alte 9 nominalizări (film, regizor (Stanley Kramer) Actor (Spencer Tracy), actor în rol secundar (Montgomery Clift); actrita (Judy Garland), Cinematografiea (filme alb / negru) Art Direction (B / W filme), locul de muncă salon montaj). deci merită urmărit
  • trbor
    pe 15 Iunie 2013 13:52
    film de o mare sensibilitate, o realitate si un cinism de neuitat.filmul este intradevar o capodopera.
  • Iulidesprefilme
    pe 02 Aprilie 2013 16:07
    Film capital pentru istoria cinematografiei, cu distribuţie redutabilă şi un regizor excepţional!
  • hannibal1948
    pe 29 Martie 2013 17:00
    O capodopera cum rar ti-e dat sa vezi un film extraordinar din toate punctele de vedere merita vazut, o asa bijuterie de film credeti-ma pe cuvant!!!
  • Kanedel
    pe 30 Ianuarie 2013 11:13
    Foarte bun...te face sa intelegi cat de cat ce a insemnat nazismul,cat rau a putut sa faca!
  • lili22
    pe 16 Octombrie 2012 16:16
    In vremea cind s-a facut filmul a fost adunata crema actorilor de la Hollywood, dar mie mi-a placut Maximilian Schell cel mai mult.Pe urma au venit alte si alte filme care vorbeau despre holocaust, toate abonate la Oscar.
  • constantin75
    pe 14 Iulie 2012 02:45
    totusi,cum pot sa vad un film pe aest site k nu e nici o optiune.i need help.plss.
  • pisicuta1
    pe 14 Iunie 2012 19:32
    un film exceptional nu cred ca merita pierdut,il recomand cu placere!
  • xerses
    pe 27 Aprilie 2012 00:27
    Un film tulburator....Iti ramane imprimat in memorie.
  • craciunioan
    pe 24 Martie 2012 08:29
    Din anii 60 se știa influenta imensa a filmului asupra mentalului colectiv. Iar acest film justifica verdictele date de judecătorii. Dar cred ca trebuiau judecații mult mai multi pentru crime de război. Acum se recunosc cu jumătate de gura excesele din ambele tabere iar istoricii se chinuie sa justifice masurile cele mai aberante.
  • White1
    pe 10 Aprilie 2011 23:27
    Am avut parte de o mica dezamagire la inceput,credeam ca filmul va lua in vizor procesul importantelor oficialitati naziste al celui de-al Treilea Reich.Nu a fost asa,dar dezamagirea s-a sters pe masura ce filmul devenea tot mai interesant/intens.Punctele forte ale filmului sunt,fara indoiala,monologurile personajelor.Cel al lui Spencer Tracy e pur si simplu impresionant.Si ca tot l-am pomenit pe Spencer Tracy,nu sunt cel mai mare fan al lui,dar are o tehnica interpretativa remercabila:iti da impresia ca e filmat fara sa stie,nu ca joaca un rol.
  • turonian
    pe 30 Ianuarie 2011 13:19
    Un film excelent, tulburător şi emoţionant, care prezintă procesul câtorva judecători germani ce s-au "adaptat" regimului criminal al lui Hitler şi au trimis la moarte mii de oameni. Deşi durează peste 3 ore, te ţine la intensitate maximă.
  • mihaelatb
    pe 11 Octombrie 2010 15:59
    ce grozav film in care nu poti sa spui cine a jucat mai bine decat cine, iar Stanley Kramer ...
  • psihologu
    pe 09 Septembrie 2010 20:10
    Un subiect cutremurator, interpretari artistice de exceptie si o retrospectiva brutala a Holocaustului! Un bonus pentru Marlene Dietrich, care este o doamna! O interpretare atat de rafinata rar am vazut!
    10/10 pentru acest film...PS nu trebuie ratata nici cartea.
  • cetateanu
    pe 06 Septembrie 2010 19:08
    Un film clasic care are in distributie toata crema actorilor din acel timp.Se remarca 2 mari actori Spencer Tracy in rolul Judecatorul Dan Haywood si Burt Lancaster in rolul lui Ernst Janning un german care vrea sa fie condamnat pentru ca nu s-a opus ororilor faptuite de conationali sai.
  • capodecina
    pe 21 Iunie 2009 11:38
    Uu film clasic, foarte bun. Acrorii joaca exceptional. Practic in film este vorba despre procesul impotriva judecatorilor nazisti, care au emis "verdicte" prin care sute de mii de persoane si-au gasit sfarsitul sterilizati sau gazati in lagare.

    Un film cu subiect asemanator este Nurnberg (2000). Genial.