Comentarii Comentează
  • lili22
    pe 18 Aprilie 2019 22:31
    Ce film minunat, mai ales finalul este de neegalatL-am revazut.
  • cezarika21
    pe 03 Decembrie 2014 12:25
    Ca şi în alte filme, Akira Kurosawa îşi poartă spectatorii în "Kagemusha" prin istoria medievală a Japoniei văzută dintr-un punct de vedere personal, punând accentul pe luptele interminabile pentru supremaţie între lorzi care au măcinat puterea statului. Filmul se inspiră din evenimente reale, povestind o legendă despre moartea în 1573 a lordului Takeda Shingen în urma unei bătălii purtate de clanul Takeda cu viitorul shogun Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa (1603-1867) care a dăinuit până la restaurarea puterii imperiale din epoca Meiji.

    Având multe momente supranaturale, "Kagemusha" prezintă finalul clanului Takeda, care se produce efectiv după moartea lui Takeda Shingen şi înlocuirea sa cu o sosie (în japoneză "kagemusha"), o încercare inutilă de a amâna decăderea previzibilă a familiei prin urcarea pe tron a nesăbuitului Takeda Katsuyori. Filmul este realizat grandios, impresionând prin luptele sale dârze, prin imaginile puternice şi prin culorile care transformă multe secvenţe în cadre picturale intense. Prezenţa unor momente onirice cu exces de culoare este un aspect tipic filmelor lui Kurosawa care oferă un plus de spiritualitate, împingând spectatorii spre meditaţie cu privire la cele văzute.

    Incursiune veridică în istoria Japoniei, "Kagemusha" este unul dintre cele mai bune filme istorice, rămânând un model de inspiraţie pentru cineaşti. Recomand celor amatori o documentare despre istoria Japoniei înainte de vizionarea filmului, pentru o înţelegere mai bună a acţiunii.
  • sabinalin
    pe 24 Mai 2014 14:27
    Vizionand capodopera marelui regizor japonez Akira Kurosawa n-am putut sa nu fac o paralela cu o alta capodopera, cel mai bun film istoric al cinematografiei romane, "Mihai Viteazul". Bineinteles ca exista multe diferente intre cele doua mari filme, ca doar noi suntem romani iar ei japonezi, insa cea mai importanta, cea mai de substanta, e aceea ca japonezul Kurosawa reuseste sa-si umanizeze personajele spre deosebire de romanul Nicolaescu, care prefera sa accentueze latura eroica, patriotica a voievodului primei uniri. Palme d'Or ultrameritat la Cannes... Recomandare: a se viziona filmul in doua parti, e foarte complex si cere multa atentie la nuante.
  • Iulidesprefilme
    pe 19 Iunie 2013 19:29
    Un film istoric a cărei acţiune este plasată în Japonia, în plin război între clanuri feudale...
  • Bayard
    pe 14 Noiembrie 2012 05:19
    Filmul este pur si simplu o capodopera. Evenimentele au loc in poate cea mai importanta perioada din istoria Japoniei, cand se reuseste unificarea ei sub un shogun. Kagemusha in traducere simpla inseamna sosie, un hot marunt devine sosia lordului Takeda si dupa moartea acestuia accepta sa-l inlocuiasca pentru 3 ani.
  • aayana
    pe 13 Februarie 2011 12:52
    Un film din care prefer să rețin câteva idei: dăruirea soldaților pentru a ține un nume în picioare, carisma conducătorului este de neînlocuit, analiza acțiunilor dușmanului, orgoliul și dorința de a obține laurii - dărâmă munca celor chibzuiți. În rest mi s-a părut foarte lung și lent.
  • mihaelatb
    pe 11 Octombrie 2010 11:18
    acest film merita vazut ! este o capodopera ! Minciuna folosita pentru pastrarea unitatii statului.
  • pe 14 Aprilie 2003 17:01
    Un film superb, regizat de Akira Kurosawa - un monstru sacru al cinematografiei japoneze si mondiale. Cei care stateau la coada la bilete inainte de 1989 la Cinemateca ar face bine sa-i ia de manuta pe cei mai tineri si sa-i duca si la astfel de filme...:)