×
Utilizator
×
Sinopsis

LAWLESS/ÎN AFARA LEGII este un gangster-movie în care bine-cunoscutul regizor John Hillcoat oferă publicului o felie din tumultoasa istorie a fărădelegilor din America. Filmul este povestea adevărată a faimoșilor răufăcători Bondurant: trei frați care fac contrabandă cu băuturi alcoolice și care își încearcă norocul la visul american în statul Virginia, în era Prohibiției. Pelicula, ce are la bază relatarea ficționalizată lui Matt Bondurant despre familia sa, are în distribuție actori-vedetă din generația tânără - Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, bucurându-se și de prezența unor nume sonore precum Guy Pearce și Gary Oldman. O poveste fascinantă despre crimă și corupție, loialitate și iubire, brutalitate și tandrețe, LAWLESS/ÎN AFARA LEGII vine să completeze panoplia filmelor cu gangsteri.

În munții din Franklin County, Virginia, frații Bondurant sunt niște personaje notorii. Cel mai mare dintre aceștia, Howard (Jason Clarke), a reușit să supraviețuiască Primului Război Mondial, dar s-a întors acasă complet cutremurat de experiențele de pe front. Fratele său Forrest (Tom Hardy) a fost la un pas de a-și pierde viața din cauza gripei spaniole, după ce această boală necruțătoare le-a ucis părinții. El a reușit să înfrângă boala datorită forței tăcute și a invincibilității viscerale și feroce care au ajuns să-l definească. Jack (Shia LaBeouf), mezinul, este impresionabil, sensibil, inteligent. Cei trei trăiesc vremurile grele dar au spirit de antreprenori și reușesc să pună pe picioare o afacere înfloritoare, fabricând băuturi alcoolice în mod ilegal. Dar se pare că zilele de contrabandă cu băutură din ținutulul Franklin sunt pe sfârșite atunci când în oraș sosește un nou șerif, Charlie Rakes (Guy Pearce), venit tocmai de la Chicago. Legea adusă de acesta este letală și coruptă și va pune în pericol tot ce au reșit să construiască frații Bondurant, precum și tot ce reprezintă ei. Dar în timp ce restul lumii cedează sub presiunea exercitată de Rakes, cei trei frați nu sunt gata să se predea.

Pe măsură ce familia își adună puterile pentru a se lupta cu Rakes, dinamica fraternă se schimbă. Odată ajuns la maturitate, ambițiile și încercările lui Jack afectează echilibrul de putere dintre cei trei. Visând la costume scumpe, mașini puternice și femei frumoase, Jack pune la cale propria afacere de contrabandă, împreună cu prietenul său Cricket (Dane DeHaan) care îl ajută să construiască alambice mai mari și mai puternice, în ciuda împotrivirii lui Forrest. Jack începe să aibă din ce în ce mai mult succes, vânzându-și marfa lui Floyd Banner (Gary Oldman), un gangster pe care acesta îl idolatrizează. Viețile celor trei frați sunt pe cale să se schimbe radical odată cu apariția frumoasei Maggie (Jessica Chastain), care ascunde un secret și care îi captează atenția precautului Forrest, și a pioasei Bertha (Mia Wasikowska), care ajunge încet-încet în brațele lui Jack.

Curând, Jack devine neglijent, iar consecințele vor duce la o serie de evenimente ce vor pune sub semnul întrebării loialitatea dintre cei trei frați, periclitându-le totodată și viețile. Hotărâți să lupte pentru ceea ce le aparține, frații Bondurant se înarmează și pornesc la luptă cu forțele corupte ale legii într-o înfruntare care va stabili cine conduce ținutul cu cel mai mare trafic de băutură din lume.