Efectele speciale sunt foarte bune avand in vedere acea perioada. Dar sunt sigur ca puteau sa faca ceva mult mai interesant.
Smrs
pe 08 Ianuarie 2020 18:21
Am vazut poate cel mai vechi film din lume..de unde si celebra imagine pe care o mai vad cu diferite ocazii, probabil tot cu teme cinematografice, cu luna aceea cu o navă înfiptă în ochi. Filmul de fata nu e vreo minunatie, are un soi de previziune sau mai degrabă de aspirație pe vremea aceea - ajungerea omului pe lună, dar ma pune in fata unei retorici importante: inteleg ca tehnica era extrem de limitata si nu puteai reusi un filme excelent ca imagine si efecte, dar si oamenii erau la fel? Adica de ce sa nu profiti cele 14 minute cat puteai filma atunci sa expui o povestire scurta plina de sens si care sa ramana peste ani mai ales cu valoarea ei cinematografica si nu neaparat cu valoarea cronologica? Si in aceasta situatie mai sunt si alte filme.. Ce daca esti la inceput? Transforma cele cateva zeci de minute cat ai la dispozitie in ceva de neuitat. Cum a reusit putin mai tarziu Charlie Chaplin...
Fara indoiala cel mai bun film sf din toate timpurile, alaturi de 2001 a space odissey
bistriz
pe 30 Octombrie 2016 21:06
Tocmai am vazut filmuletul (are 14’). Parerea mea:
Nu e tocmai un film SF, nu e „primul film de anticipatie” cum multi considera.
Tema/scenariul e numai aparent SF; mi se pare, mai degraba, inspirat din expeditiile de cucerire ale europenilor pe alte continente. In final, un lunar/salbatic chiar e capturat si adus pe Pamant unde, legat de gat cu o funie, e pus sa danseze si sa distreze publicul.
In esenta, esta o opera buffa. Motivatia nu e curiozitatea sau cunoasterea; nu e intalnirea cu Ceilalti. Vrea doar sa distreze audienta/privitorii. Si pentru ca nimeni nu le-a pomenit, remarc eu minunatele si vioaiele fetite in pantaloni scurti (ce curaj – era anul 1902! Sau poate nu? Moulin Rouge era deja celebru...). Caror fetite li se aloca cam tot atata timp in film ca lunarilor.
Dar, desigur, recomand vizionarea lui; si a tuturor filmelor care au fost la inceputul cinematografiei.
Mr.Halloween
pe 06 Decembrie 2015 16:55
Nu ma pasioneaza genul SF, deci filmul nu e cine stie ce. Totusi, merita o mica atentie pentru ca anul in care a fost lansat e impresionant.
Iulidesprefilme
pe 06 Iulie 2015 19:34
Film de autor: scenariul, regia, costumele, producţia, interpretul şefului expediţiei - Georges Melies...
Ghemot
pe 06 Ianuarie 2015 20:38
Probabil la vremea aceea a fost un adevărat succes realizarea acestui film. În rest, ce să zic... oare cine s-a ocupat de machiaje :)))
Cretzulynne
pe 20 Martie 2014 13:26
ecranizare dupa "From the Earth to the Moon" + "Around the Moon" de Jules Verne
De vazut ambele variante - cea alb-negru cat si cea color!
Informatii personale:
Film adaugat in urmatoarele liste publice:
Cele mai bune filme din cinematografia mondiala
1000 de filme de vazut intr-o viata
Din literatura mondiala
Din literatura franceza
Din mitologia clasica | greco-romana
Filme cu nave spatiale
Filme cu oameni de stiinta
Filme cu extraterestri
Filme cu actiunea in Univers!
MikkaelWolfganger
pe 27 Octombrie 2013 15:12
E considerat de mai toata lumea ca fiind primul SF.Inclin sa dau dreptate majoritatii.Un scurt simpatic, ciudatel, aproape fara noima.Exploratorii spatiali aterizeaza pe Luna, omoara ceva indigeni(in cel mai pur spirit de conquistador) si apoi o taie acasa linisititi.Nu prea am avut ce sa imi placa, exceptand bucuria celor care jucau si se zbantuiau pe ecran.
Era altceva atunci.Era pasiunea pentru nou.Acum deja am trecut in alte emisfere.Vrem filme mature, cu mesaj,ba artsy-fantsy, ba comerciale, uitand ca filmul a plecat inainte de toate de la bucuria de a te juca.De vazut si Hugo-ul lui Scorsese.
qawHaq
pe 15 Iulie 2013 19:33
Ma rezum la nota. Orice comentariu i-ar lua din farmec;)
DeadSea07
pe 06 Iulie 2013 14:54
Parerea Mea Despre Acest Film O Puteti Vedea Pe Contul Meu (Vechi) KaRgo
KarGo
pe 03 Iulie 2013 11:33
Un Film Sf Din 1902 De Georges Melies Una Dintre Primele Flime Sf CAPODOPERA!
ZetaReticuli
pe 12 Mai 2013 13:01
O inovaţie în era cinematografiei, un film bun care merită vizionat.
cosmin_kedii
pe 13 Aprilie 2013 16:52
In 1902 Georges Méliès, marele regizor francez a realizat "O călătorie pe Lună." Acest film mic cu durata de aproape 14 minute a marcat un punct de cotitură în istoria cinematografiei . Acest film de scurt metraj amesteca aventură și science-fiction care este un lucru vizionar, deoarece abordează problema explorării spațiului înainte de toată lumea și mai nebunesc în toate acestea este de a spune cădupa 67 de ani mai târziu, Neil Armstrong călca cu picioare pe luna,,, Méliès merge chiar mai departe, pentru că el crede că există viață extraterestră, așa că a pus în scenă ființe primitive care trăiesc pe Lună
psihologu
pe 09 Aprilie 2013 05:29
Primul film din seria “1001 filme de vazut dintr-o viata” este o mica bijuterie, chiar si acum dupa 110 de ani de la aparitie.
Este un film de doar 14 minute, pe care l-am vazut in varianta color. Pentru cei carora li se pare ciudat ca exista un film color in acei ani, trebuie facute unele precizari. George Méliès a avut mai multe realizari atipice timpului sau, multe dintre ele fiind reliefate cu mare precizie si documentare si in “Hugo”: in primul rand, a facut un progres important in cinematografie, construindu-si, dupa refuzul fratilor Lumiere de a-i vinde o camera de filmat, propria lui camera si un studio cinematografic, in care a filmat dupa propria dorinta si conform propriilor convingeri. Filmele sale nu mai erau doar doua minute de reliefare a realitatii, ci evolueaza spre un numar mai mare de minute (14 in cazul lui “Le voyage dans la lune”) si folosirea de trucaje.
Prin urmare, iata o noua inovatie, trucajele imprumutate din propria cariera de magician, pe care a avut-o inainte de pasiunea pentru cinema: in filmul nostru, umbrelele se transforma in scaune, un proiectil strapunge ochiul lunii, care plange cu sange, iar la orice lovitura pazitorii dispar, transformandu-se in fum. Suntem in fata primului filme science-fiction din istoria cinematografiei, nu ne lipsesc ingredientele care acum, peste ani, fac savoarea unui film SF: o nava spatiala, o intalnire care hotaraste plecarea spre stele, descoperirea unei noi lumi si a unor fiinte asemenea noua (interesanta este si descrierea Lunii cu 60 de ani inainte de descinderea omului la satelitul Pamantului).
Cu aceasta ocazie, am citit si mai multe lucruri despre George Méliès, o personalitate care trebuie, cu siguranta, studiata la orice scoala de film si despre care trebuie sa caute informatii orice persoana care se considera cinefil adevarat. Daca informatiile de baza pot fi gasite cu usurinta in “Hugo”, un film care se afla la granita dintre biografie si fictiune, sunt necesare date suplimentare, chiar din filmele care au ajuns pana in zilele noastre. “La voyage dans la lune” este cel mai important dintre acestea, iar Méliès a prevazut viitorul filmului color, pictand pelicula dupa terminarea filmarilor in culori vii, identice realitatii, astfel incat vizionarea lui dupa atatia ani nu ne indeparteaza, ne impresioneaza si ne face sa simtim ca trecerea timpului nu i-au influentat calitatile.
DragonMaster
pe 14 Noiembrie 2012 09:29
Este probabil primul SF realizat acum 110 ani iar pentru acel an efectele speciale si povestea sunt exceptionale iar regizorul este Georges Méliès.
Daca ati vazut filmul Hugo atunci veti sti si veti intelege mai multe despre acest regizor formidabil .Ofer nota 9 acestui scurt metraj de 10 minute si va spun ca este obligatoriu de vazut .
A.Mlex
pe 04 August 2012 20:18
Filmul Hugo are mare legatura cu Georges Méliè si cu filmul Le voyage dans la lune in special. Va recomand filmul, are 5 premii Oscar binemeritate!
cosmin742000
pe 26 Februarie 2012 20:32
Un film mut cu efecte speciale mai bine realizate (dupa parerea mea ) decat cele din Avatar .Imagini din film au fost folosite de formatia Queen pentru videoclipyl melodiei : Heaven for everyone"
alex_il_fenomeno
pe 14 Februarie 2012 09:57
daca ar fi fost facut in zilele noastre , nimeni nu i-ar fi acordat atentie , dar , pentru anul in care a fost realizat , filmul reprezinta revolutionarea cinematografiei , primul film S.F. , realizat atat de bine si atat de complex de regizor , desi nu dispuneau de tehnicile din prezent ...un film scurt , insa interesant in desfasurare , care te captiveaza prin pataniile pamantenilor pe Luna , ilustrate atat de convingator de regizorul Georges Méliès . merita urmarit de catre fiecare dintre noi !
Tweeknax
pe 05 Ianuarie 2011 19:29
Primul film SF ce a revolutionat cinematografia in acele timpuri.
cetateanu
pe 27 Octombrie 2010 14:32
Călătoria în Lună te poartă cu gândul doar la originile celei de-a 7-a arte, cinematografia. Cu o durată de 14 minute, această producţi franceză a fost la acea vreme, în 1902, o adevărată revoluţie. Se regăsesc în această peliculă câteva dintre cele mai curajoase tehnici cinematografice, care ulterior vor devni atât de comune. Acest film este considerat ca fiin primul film SF al tuturor timpurilor. Inspirat după romanul lui Jules Verne, De la Pământ la Lună, filmul prezintă povestea unei expediţii pe Lună, organizată de profesorul Barbenfouillis, interpretat de marele Georges Méliès. Aici vor întâlni ostilii locuitori ai acestui astru iar totul se va transforma într-o luptă pentru întoarcerea pe Pământ.
mvpsebi
pe 06 Iunie 2010 23:52
Interesant filmul, putin cam stupid asa, dar pt vremea aceea e de laudat initiativa. Poate primul SF.
Nu e tocmai un film SF, nu e „primul film de anticipatie” cum multi considera.
Tema/scenariul e numai aparent SF; mi se pare, mai degraba, inspirat din expeditiile de cucerire ale europenilor pe alte continente. In final, un lunar/salbatic chiar e capturat si adus pe Pamant unde, legat de gat cu o funie, e pus sa danseze si sa distreze publicul.
In esenta, esta o opera buffa. Motivatia nu e curiozitatea sau cunoasterea; nu e intalnirea cu Ceilalti. Vrea doar sa distreze audienta/privitorii. Si pentru ca nimeni nu le-a pomenit, remarc eu minunatele si vioaiele fetite in pantaloni scurti (ce curaj – era anul 1902! Sau poate nu? Moulin Rouge era deja celebru...). Caror fetite li se aloca cam tot atata timp in film ca lunarilor.
Dar, desigur, recomand vizionarea lui; si a tuturor filmelor care au fost la inceputul cinematografiei.
De vazut ambele variante - cea alb-negru cat si cea color!
Informatii personale:
Film adaugat in urmatoarele liste publice:
Cele mai bune filme din cinematografia mondiala
1000 de filme de vazut intr-o viata
Din literatura mondiala
Din literatura franceza
Din mitologia clasica | greco-romana
Filme cu nave spatiale
Filme cu oameni de stiinta
Filme cu extraterestri
Filme cu actiunea in Univers!
Era altceva atunci.Era pasiunea pentru nou.Acum deja am trecut in alte emisfere.Vrem filme mature, cu mesaj,ba artsy-fantsy, ba comerciale, uitand ca filmul a plecat inainte de toate de la bucuria de a te juca.De vazut si Hugo-ul lui Scorsese.
Este un film de doar 14 minute, pe care l-am vazut in varianta color. Pentru cei carora li se pare ciudat ca exista un film color in acei ani, trebuie facute unele precizari. George Méliès a avut mai multe realizari atipice timpului sau, multe dintre ele fiind reliefate cu mare precizie si documentare si in “Hugo”: in primul rand, a facut un progres important in cinematografie, construindu-si, dupa refuzul fratilor Lumiere de a-i vinde o camera de filmat, propria lui camera si un studio cinematografic, in care a filmat dupa propria dorinta si conform propriilor convingeri. Filmele sale nu mai erau doar doua minute de reliefare a realitatii, ci evolueaza spre un numar mai mare de minute (14 in cazul lui “Le voyage dans la lune”) si folosirea de trucaje.
Prin urmare, iata o noua inovatie, trucajele imprumutate din propria cariera de magician, pe care a avut-o inainte de pasiunea pentru cinema: in filmul nostru, umbrelele se transforma in scaune, un proiectil strapunge ochiul lunii, care plange cu sange, iar la orice lovitura pazitorii dispar, transformandu-se in fum. Suntem in fata primului filme science-fiction din istoria cinematografiei, nu ne lipsesc ingredientele care acum, peste ani, fac savoarea unui film SF: o nava spatiala, o intalnire care hotaraste plecarea spre stele, descoperirea unei noi lumi si a unor fiinte asemenea noua (interesanta este si descrierea Lunii cu 60 de ani inainte de descinderea omului la satelitul Pamantului).
Cu aceasta ocazie, am citit si mai multe lucruri despre George Méliès, o personalitate care trebuie, cu siguranta, studiata la orice scoala de film si despre care trebuie sa caute informatii orice persoana care se considera cinefil adevarat. Daca informatiile de baza pot fi gasite cu usurinta in “Hugo”, un film care se afla la granita dintre biografie si fictiune, sunt necesare date suplimentare, chiar din filmele care au ajuns pana in zilele noastre. “La voyage dans la lune” este cel mai important dintre acestea, iar Méliès a prevazut viitorul filmului color, pictand pelicula dupa terminarea filmarilor in culori vii, identice realitatii, astfel incat vizionarea lui dupa atatia ani nu ne indeparteaza, ne impresioneaza si ne face sa simtim ca trecerea timpului nu i-au influentat calitatile.
Daca ati vazut filmul Hugo atunci veti sti si veti intelege mai multe despre acest regizor formidabil .Ofer nota 9 acestui scurt metraj de 10 minute si va spun ca este obligatoriu de vazut .