Sinopsis

Renumitul cineast Zack Snyder își face debutul în filmul de animație odată cu fantezia plină de aventură “Legend of the Guardians: Legende din regatul bufnițelor,” inspirat după volumele îndrăgite din seria Guardians of Ga’Hoole, de Kathryn Lasky. Filmul ni-l prezintă pe Soren, un tânăr din familia bufnițelor, vrăjit de poveștile eroice ale tatălui său despre Guardians of Ga’Hoole, o armată de luptători înaripați care dă o bătălie pe viață și pe moarte pentru a salva neamul bufnițelor din ghearele Purilor, forțe ale răului.

În timp ce Soren visează că într-o bună zi va putea să intre în armata eroilor săi favoriți, fratele lui mai mare, Kludd, îl ia în derâdere; acesta tânjește mai degrabă să vâneze, să zboare liber din creangă în creangă și să-și înlocuiască fratele mai mic în inima tatălui lor. Dar invidia lui Kludd are consecințe teribile—cei doi frați cad din vârful copacului în care-și aveau cuibul, chiar în ghearele Purilor. Acum vine momentul ca Soren să organizeze o evadare spectaculoasă cu ajutorul altor bufnițe tinere și curajoase. Ele zboară împreună peste mare și prin zona cețurilor întunecate pentru a ajunge la Marele Copac, unde își au sălașul legendarii Gardieni—aceștia sunt singura speranță a lui Soren de a-i învinge pe Puri și de a salva regatul bufnițelor.

Pe coloana sonoră a filmului vom recunoaște vocile actorilor Helen Mirren, Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Hugo Weaving, Emily Barclay, Abbie Cornish, Ryan Kwanten, Anthony LaPaglia, Miriam Margolyes, Sam Neill, Richard Roxburgh și David Wenham.

Snyder a regizat filmul “Legende din regatul bufnițelor” după un scenariu de John Orloff și Emil Stern, bazat pe romanele din seria Guardians of Ga’Hoole, de Kathryn Lasky. Filmul a fost produs de Zareh Nalbandian, care a cooperat cu Donald De Line, Deborah Snyder, Lionel Wigram, Chris deFaria, Kathryn Lasky și Bruce Berman, în calitatea lor de producători executivi.
Scenograful filmului este Simon Whiteley, directorul artistic este Grant Freckelton, David Burrows a asigurat montajul, Aidan Sarsfield și Ben Gunsberger au realizat partea digitală, Eric Leighton a fost regizorul de animație, David Scott este directorul de imagine, povestirea a fost asigurată de Alexs Stadermann, Wayne Pashley a coordonat montajul de sunet, Alex Weight a coordonat animația, Damien Gray a fost coordonatorul personajelor, Greg Jowle a asigurat decorurile, iar David Hirschfelder a compus muzica filmului.

Warner Bros. Pictures prezintă, în asociere cu Village Roadshow Pictures, o producție Village Roadshow Pictures și Animal Logic, filmul “Legende din regatul bufnițelor.”

Lansarea lui în cinematografele din țară și în cinematograful IMAX cu începere de la 24 septembrie, 2010, filmul va fi prezentat în 3D și distribuit de către Warner Bros. Pictures, o companie aparținând Warner Bros. Entertainment Company, iar în anumite state, de către Village Roadshow Pictures.