Comentarii Comentează
  • matew10
    pe 15 Decembrie 2020 21:54
    Daca suferința ar avea un sinonim aceasta ar fi Leningrad. O drama cu firimituri romanțate a unei tragedii ce te lasă fără cuvinte. Nici Shakespeare nu ar fi putut sa realizeze o opera ca asta. Doar ca este inspirata din fapte reale, despre supraviețuire in condiții inumane. Totuși un strop de umanitate ne opera la nivel micro destinul unei englezoaice ambițioase. Restul merita sa-l descoperiți singuri...
  • cosmin742000
    pe 05 Aprilie 2017 17:43
    Un film rusesc de razboi cu actori americani si irlandezi , coproductie cu Marea Britanie , nu putea sa fie decat cel mai slab film de razboi rusesc din cate am vazut.Adica sa o vad pe Mira Sorvino jucand tontoroiul printre bombe fara sa pateasca nimic , numai in filmele americane se putea intampla.Partile bune ale filmului in totalitate rusesti au fost efectele speciale si dramatismul.Partile proaste , lipsa de realism , tipic americaneasca , desi americanii nu avut drept contributie la acest film decat pe Mira Sorbino si sfarsitul , mult prea abrupt.
  • geanina_geany
    pe 07 Decembrie 2013 11:21
    Un film impresionant din toate punctele de vedere.
  • Vegetarian
    pe 07 Decembrie 2013 02:01
    Case , apartamente - Probleme , solutii : incendii , talharii , furturi ..azi blocuri ca si cele din flimu asta explodeaza anual peste tot in lume de la acumulari de gaz metan , nu de la bombele fascistilor . Si cu toatea astea oamenii continua sa gateasca si sa se incalzeasca cu gaze .
    Oamenii din Leningrad trebuia sa fie evacuati fortat , asa cum sunt evacuati azi cei care stau in zone inundabile dupa ce se anunta o inundatie . Datorita infometarii au ajuns sa se bata cu ultimele organe de ordine , care incercau sa le opreasca sa se apropie de bombe cu pungi in care ar fi fost zahar .
    . . . Femei frumoase si tinere , ca si cele din filmu asta , pe care oricine lear fi dus gratis din Leningrad , apoi ar fi fost destui care lear fi primit si gazduit cu placere numai sa le tina de urat , au murit in frig , in apartamentele lor sau ale parintilori etc . SI oamenii mai considera ca , cladirile le protejeaza viata .
    .. . In timpul razboiului putini au fost cei care au vandut la timp ce aveau si au plecat in locuri mai sigure . Multi au riscat , au zis ca nu o sa cada bombe pe casa sau ap lor si sau inselat . Kiar si cei care siau parasit casele , au scapat de diarei groaznice , raceli , degeraturi , impuscari din spate de cate o tanara comunista fanatica , etc etc ,
  • BaetuAndrei
    pe 06 Decembrie 2013 20:24
    leningrad= saint petersburg 4.8mil loc.
    stalingrad= volgograd. 1mil.loc.
  • pst35
    pe 31 Martie 2013 13:42
    Foarte bun filmul, contrar comentariilor de mai sus...eu cred ca acest film abia daca reuseste sa zugraveasca realitate cruda a acelor 882 de zile de asediu...spun doar ca un film nu poate fizic sa faca mai mult...nici nu pot sa-mi imaginez in ce situatie ne-ar aduce foamea pe noi oamenii...am deveni animale de prada....
  • Utube
    pe 12 Februarie 2012 20:10
    Acesta este un film despre război care prezintă asediul germanilor asupra Leningradului, din al doilea război mondial, şi care este mai mult despre suferinţa umană decât despre campania militară germană, din această cauză conţinând foarte puţine scene de război, adică de înfruntare dintre ruşi şi germani, scenariul lui axându-se mai mult pe relaţiile interumane şi legăturile de suflet, între câţiva dintre locuitorii Leningradului asediat, precum şi pe degradarea condiţiei umane, până la cea mai de jos treaptă, degradare generată de atrocităţile războiului. Pelicula insistă foarte mult pe legătura ce se realizează între cele două femei, din rolurile principale, iar scena din final, prezentată nostalgic, cu cele două dansând, concluzionează faptul că filmul este despre ele două, mai puţin despre Leningrad, creând impresia că un nume mai potrivit pentru peliculă ar fi fost „Kate”, „Katia” sau „Ecaterina”.

    Ca scene de război prezentate sunt doar câteva, sporadice, cea mai lungă fiind cam de 5 minute la începutul filmului dar, cu toate acestea, conţin foarte multe erori logice, de continuitate şi de realizare. Astfel, în scenele de război de la începutul filmului când ruşii luptă corp la corp cu germanii şi în luptă intră tancurile germane, iar ordinul ruşilor se subânţelege că era „nici un pas înapoi, fiecare luptă până la victorie sau până la moarte iar cei care se retrag sunt împuşcaţi”, şi deşi ruşii rămăseseră fără muniţie, nu se explică cum de femeia miliţian reuşeşte să scape din acea încleştare, evident fiind faptul că luptătorii ruşii au fost măcelăriţi de tancuri. Deoarece deznodământul bătăliei nu este prezentat, cinefilul va înţelege că, tocmai ea care trebuia să supravegheze ca ordinul să fie îndeplinit, a fugit ca o laşă.

    O altă scenă de război dubioasă este cea din pădure cu bombardarea autobuzului cu reporteri. Este greu de crezut că piloţii germani, care aveau ordin de bombardare a oraşului şi erau recunoscuţi pentru disciplina de fier, zărind în drumul lor spre oraş un autobuz civil, nesocotind ordinul, s-au oprit să-l bombardeze ”just for fun”, după aceea risipind bombele pentru a ţinti o femeie(!!!), când mai simplu era să utilizeze mitralierele, dacă tot doreau să o omoare. Şi tot în scena aceasta, bombele cad cu nemiluita, dar tot pe lângă ea. Mă laşi!!!

    Tot o scenă nerealistă este şi cea în care este doborât avionul nepotului generalului german, de către antiaeriana rusă, astfel avionul fiind lovit în plin de un proiectil, ceea ce nu este conform cu realitatea pentru că proiectilele antiaeriene, cu care trăgeau şi ruşii în acea scenă, sunt realizate astfel încât să explodeze la o anumită înălţime, împrăştiind şnarpel, astfel realizându-se avarierea şi distrugerea avionului.

    Scena de final în care sunt prezentate, pe o placă comemorativă, numele celor două femei din rolurile principale şi care scenă doreşte să arate o realitate, poate fi numită, cu indulgenţă, o eroare de realizare, deoarece naşte şi mai multă confuzie: ce a fost de fapt real în peliculă? Scenele de luptă prezentate? Nici vorbă! Existenţa celor două personaje feminine? Poate. Acţiunile celor două personaje feminine? Mare semn de întrebare, mai ales că, în toate scenele în care populaţia oraşului era prezentată ca muribundă de foame, vlăguită, fără putere şi abia târându-se prin oraş, femeia miliţian este prezentată cu hainele curate, aranjate, plină de energie şi de viaţă, ori şi ea trăia, ca şi restul populaţiei, din raţiile inumane alocate; sau cam aşa se lasă de înţeles.

    Interpretarea actorilor este de nivel mediu, exceptând cei doi copii fraţi care sunt, ca nivel, peste ceilalţi, mai ales în transmiterea emoţiilor personajelor interpretate. Utilizarea în film a trei limbi vorbite, generează unele probleme în exprimarea atitudinilor şi sentimentelor ce se doresc a fi transmise de către aceştia dar şi probleme în vizionarea peliculei de către cinefili.

    În film sunt câteva scene cu încărcătură emoţionantă foarte mare, cum ar fi scenele de început care sunt foarte puternice şi memorabile sau scena în care reportera se hotărăşte să se întoarcă în oraşul asediat, deşi are şansa de a pleca definitiv de acolo, astea ca să nu mai menţionăm scenele în care sunt prezentate acţiunile atroce ale oamenilor din oraş, goliţi de orice urmă de umanitate ca urmare a condiţiilor în care sunt obligaţi să trăiască pe vreme de război.

    Pentru cei care nu ştiu nimic despre asediul Leningradului, nu îi deranjează scăpările din realizarea filmului şi le plac acest gen de filme, se poate spune că aceasta este o peliculă destul de reuşită.

    Şi la final, personal, am o nedumerire referitoare la realizarea peliculei: dacă se dorea ca aceasta să fie cât mai aproape de realitate, atunci de ce în film este prezentat doar Hitler, iar principalul vinovat, pentru faptul că oraşul Leningrad a ajuns sub asediu german, nu apare? Este vorba despre Stalin.

    Vizionare plăcută!
  • Manusa
    pe 12 Octombrie 2011 22:57
    Un film foarte bine realizat care arata ce s-a petrecut in acei ani de razboi, nu doar luptele ci si cum s-a trait atunci la Stalingrad, unde ratia de mancare tot scadea. Tragic ce s-a intamplat la Stalingrad unde asediul asupra orasului a durat 884 de zile si au murit peste 1, 5 mil de oameni.
  • bizonul
    pe 12 Octombrie 2011 08:10
    Bun,dar de ce nu-l programati la o ora accesibila tuturor oamenilor, la ora 20 sau 20,30 ? Ptr. cei din schimbul 1 este prea tirziu, schimbul 2 inca n-au ajuns acasa,iar cei din 3 pleaca chiar in timpul filmului, atunci ptr. cine este acest film? ptr. o mina de indivizi fara munca?
  • NmpN
    pe 08 Mai 2011 23:12
    Un film foarte bun despre tragedia din 41. Asteptam ceva mai bun la final . Oricum merita vazut, recomand!!!!
  • raduul
    pe 27 Februarie 2011 15:23
    drama si razboi la ele acasa. leningradul sub asediul nemtilor, si o jurnalista americanca de origine rusa ajunsa acasa dupa multi ani si drama prin care aceasta trece, realizeaza un film foarte bun care reuseste sa-si transmita mesajul!
  • andreiu7z
    pe 03 Noiembrie 2010 17:47
    Subiectiv vorbind, nu pot spune ca filmul exceleaza, insa pentru fanii filmelor istorice/razboi poate fi considerat ca fiind bun. Intra-adevar, se reuseste, intr-un cardu foarte bine realizat, reconstituirea tragediei `41, perioada in care nemtii reusesc sa asedieze Leningradul.
  • Edbah
    pe 07 Martie 2010 10:16
    Un film extraordinar care ecranizeaza drama locuitorilor Leningradului in timpul asediului german de 3 ani, din cel de-al doilea razboi mondial.
    Intr-un intreg decor de orori (razboi, iarna, moarte, foamete, necrofagie, etc) solidaritatea si caldura umana nu dispar in totalitate. Doua femei isi conjuga eforturie pentru a salva de la inanitie copii care nu erau ai lor.