Comentarii Comentează
 • Iulidesprefilme
  pe 30 Aprilie 2021 12:33
  Un film psihologic inspirat din mediul unui Internat de corecție din anii 1960, când și în Franța se aplicau pedepse drastice elevilor cu mari probleme de comportament. O rază de lumină se răsfrânge asupra lor, când profesorul de muzică aplică alte metode, mai umane, propunându-le să-și consume energia cântând în cor...Când acest profesor este dat afară de directorul autoritar, elevilor le este interzis să-și ia rămas bun de la el, dar ei găsesc modalitatea de-a o face aruncându-i bilețele de recunoștință și fluturându-și mâinile de la o fereastră...o scenă emoționantă, completată de alta în care băiețelul ce-și aștepta la gard în fiecare sâmbătă tatăl (mort într-un accident) fuge după profesor la autobuz și îl imploră să-l ia cu el...Pepinot va fi salvat, pentru că e sâmbătă și a venit ''tatăl'' după el !
 • liana10
  pe 17 Iunie 2020 04:55
  Am cântat mulţi ani în cor, iubeam să cânt, să aud vocile celorlalţi, tonalităţile diferite, repetam până oboseam, până la epuizare, dar rezultatul era spectaculos. Acest film mi-a readus în minte atmosfera de la cor. Şi copilăria, şcoala, profesorii. Voci curate, suflete inocente, inimi pure. Şi muzica divină care te face mai bun! Şi care te înalţă, dându-ţi aripi!
 • alexandru_bogza
  pe 26 Aprilie 2020 22:27
  Din păcate cred ca asemenea caractere frumoase sunt din ce în ce mai puține în ziua de azi, și dacă ar fi și în școlile noastre felicitări lor celor care ne fac copiii mai minunați. Felicitări tuturor care au muncit la acest film, nota 10 din partea mea, educativ, frumos, o placere când l-am vizionat!!
 • user-5c9f8c2e87074
  pe 17 Aprilie 2020 22:14
  Simplu si frumos, emoționant fara sa fie patetic. Impecabil scenariu. Frumoasa demonstrație pt ce semnificatie are harul! Harul pedagogiei si harul artistului muzicianului!
  Dar nu e vorba doar de har ci si de munca repetiție modestie incredere consecvență.....
  Mai exista oare in ziua de azi asemenea pedagogi?
 • pac_carmen
  pe 17 Aprilie 2020 21:58
  Pur și simplu un film emoționant.
  Singurele metode prin care s-a putut ajunge la acei copii au fost dragostea, răbdarea și disciplina.
  ????????????
 • cosmin742000
  pe 06 Iulie 2017 11:47
  Un film frantuzesc foarte bun cu o muzica exceptionala....
 • maximelialina
  pe 12 Octombrie 2016 22:36
  Un film foarte frumos,placut,te incanta atat prin actiune cat si dialog, nu e tipicul filmelor profesor-elevi, are ceva aparte,poate ca e vorba doar de personaje,dar ceva special exista. Merita vazut :)
 • florin2014
  pe 14 Octombrie 2015 21:22
  Superb, cum imi place sa spun este un " film frumos", in cel mai adevarat sens al cuvantului frumos. Si ca o lectie: nu conteaza aprecierea impostorilor (lumea este plina de ei) si nici faptul ca ei se impauneaza cu realizarile altora, realizari pe care, din micime si invidie, vor sa le distruga (dar nu pot intotdeauna), ci conteaza sa faci lucrurile cu spirit (caci spiritul ne diferentiaza de animale) si recompensele sufletesti sunt cu mult mai mari decat cele materiale.
 • nekk_srl
  pe 14 Octombrie 2015 21:11
  FFF mișto!
  Touching
 • radu3455
  pe 23 Mai 2015 11:40
  o drama impresionanta cu un scenariu bine gandit ar trebui vazut in scoala alaturi de profesori nota 9
 • Utube
  pe 17 Aprilie 2015 18:56
  Este un film franţuzesc, o dramă, povestea acestuia având loc în anul 1949 într-o şcoală de băieţi, localizată undeva din Franţa. Ideea filmului nu este nouă şi a mai fost cu succes utilizată şi în alte realizări cinematografice cu marca Hollywood – „To sir with love”. Şi pentru o mai clară precizare filmul pare a fi adaptarea mult mai reuşită a unui alt film, realizat în anul 1945, cu titlul „La Cage Aux Rossingnols”.

  Scenariul filmului este destul de bun şi aduce mai mult spre ideea că filmul ar fi o alegorie, fapt totuşi destul de discutabil deoarece există cel puţin două sub-planuri ale acţiunii care sunt „ancorate” în realitate (povestea de dragoste şi prezentarea locului de muncă al unei mame a unui băiat din şcoală), ceea ce creează o fisură în unitatea alegorică a peliculei.

  Faptul că se doreşte a fi o alegorie este demonstrat şi prin plasarea şcolii într-un loc rupt de realitatea cotidiană precum şi prin atribuirea, clară şi evidentă, a unor personalităţi radicale şi antagonice personajelor din film, acestea fiind perechi (bine-rău, pro-contra, etc.) două câte două. Ideea alegorică este foarte frumoasă şi subtilă şi apelează direct şi cu naturaleţe la sufletul cinefilului creând rezonanţa necesară realizării vibraţiei emoţionale.

  În schimb ideea reală, ce guvernează pelicula, se poate reieşi din paradoxul, greu de înţeles dar acceptat însăşi din clipa Creaţiei, că din haos se poate naşte oricând frumuseţea sublimă, arta pură, inocentă şi nevinovată, singura condiţie fiind ca cel care se angajează într-o astfel de realizare – în acest caz profesorul de muzică - să pună suflet şi pasiune în munca sa, în acest sens profesorul putând fi perceput ca un Creator dar la dimensiuni lumeşti, cotidiene.

  Interpretarea actorilor este foarte bună, chiar şi din partea copiilor, deşi probabil că doar câţiva dintre ei au abilităţi înnăscute de interpretare, aceştia reuşind, la rândul lor, să transmită spectatorului trăirile sufleteşti ale momentului afişând o naturaleţe flagrant de asemănătoare cu realitatea.

  Muzica filmului este deosebită, foarte frumoasă şi angelic interpretată, mai ales prin vocea de excepţie a unuia dintre băieţi, chiar dacă interpretarea este în limba franceză, pentru unii spectatori aceasta fiind posibil a reprezenta un inconvenient. Piesele alese sunt foarte frumoase iar realizarea interpretativă este de excepţie.
  Realizarea peliculei este reuşită, cu doar câteva greşeli de continuitate dar acestea sunt total nesemnificative pentru frumuseţea poveştii exprimată pe ecran. Deşi până la un moment dat pelicula pare a se adresa copiilor sau adolescenţilor, există câteva scene care, prin natura lor, necesită explicaţii din partea unui adult.

  Finalul este foarte emoţionant iar realizarea acestuia pecetluieşte caracterul filmului, ridicându-l foarte sus pe scara alegorică până aproape de basm.

  Vizionare plăcută!
 • lili22
  pe 29 Martie 2015 13:17
  De o mare sensibilitate , realizat ireprosabil,despre daruirea unui pedagog si puterea muzicii de a imblanzi cei mai recalcitranti copii.
 • Bratara1995
  pe 18 Aprilie 2012 21:03
  filmul este foarte bun. l-am vazut la ora de franceza:))
 • yullyana
  pe 29 Decembrie 2011 17:31
  Filmele frantuzesti nu ma atrag in mod deosebit, desi ador limba franceza. A fost o intamplare sa vizionez Corul. La inceput, putin plictisitor, imi pusesem in gand s-o las balta cu filmul asta insa i-am dat o sansa. Nu e printre favoritele mele dar l-as revedea cu placere; baiatul Pierre cu vocea sa uimitoare m-a fermecat, precum si acel baietel care-si astepta cu speranta, in fiecare sambata, parintii. Cred ca rolul de pedagog i s-ar fi potrivit si altui actor, insa cred ca regizorul a vrut sa se bazeze si pe umor, caci expresia fetei lui Clement Mathieu e putin amuzanta, la inceput da de inteles faptul ca e un profesor amarat care nu ar rezista nicio clipa cu acei copii. Nota 9!
 • DragonMaster
  pe 08 Aprilie 2011 14:23
  Un film frantuzesc genial despre scoala.Merita vizionat fiecare clipa acest film.Nota mea este 9.
 • handreaioana
  pe 24 Martie 2011 11:06
  un film foarte interesant:)..merita vazut!...un plus pentru coloana sonora exceptionala:)
 • chiba_florin
  pe 06 Februarie 2011 22:20
  m-a impresionat enorm aceasta poveste
  v-o recomand cu mare caldura
  credetzi-ma merita
 • innama
  pe 13 Mai 2009 23:17
  cel mai reusit film cu caracter pedagogic pe care l-am vazut pana acum! impresionant cum un pedagog cu tact reuseste sa acapareze o clasa de elevi cu probleme! daca ar exista mai multi oameni ca el invatamantul nu ar mai avea atatea probleme!
 • pe 29 Martie 2008 15:19
  pur si simplu superb :X
 • pe 08 August 2007 10:48
  Cand am vazut filmu asta l premiera lui din 2005 am ramas cu gura cascata...Mi sa parut un film de milioane si vocile sunt incredibile...iti raman adanc intiparite in minte...e un film excelent si cred ca ar trebui vazut de cat my multe persoane
 • pe 17 Mai 2007 23:54
  Un film foarte bun...copiii joaca mai bine decat multi adulti. Foarte bine gandit, scenariu, decoruri, costume...un film foarte dragutz. De vazut intr-o dupa amiaza de vara:)