Comentarii Comentează
 • El_KaPpa
  pe 29 Mai 2020 23:00
  Un film ca un protest al tinerei generatii.
  O incursiune asemanatoare cu "Training Day"-ul lui Fuqua (aici avem un Alexis Manenti impresionant la fel ca Denzel acolo) intr-un district problematic al Parisului in care tensiunea este mereu in aer si in care faptele duc spre consecinte drastice.
  M-a surprins doza de umor pe care o are in prima parte, ca apoi sa se treaca la un film dramatic, plin de suspans si cu un final ales fix acolo unde trebuie.
  Cei pasionati de filmele cu impact social vor fi cei mai incantati de film si de mesajul transmis. Am inteles acum de ce a fost ales sa reprezinte Franta la Oscar acesta si nu Portrait of a Lady on Fire.
  Locul de desfasurare al actiunii, o idee de baza, cateva replici si un citat, sunt cam singurele legaturi facute cu opera lui Victor Hugo. Daca mai e si altceva atunci mie mi-a scapat.
  Concluzia mea: un film foarte bun, excelent din punct de vedere al starii transmise si al mesajului social.
 • sabinalin
  pe 29 Mai 2020 16:51
  “Nu exista nici plante rele, nici oameni rai, exista doar cultivatori rai”. Chiar daca exista oarece referinte la marele roman al lui Victor Hugo cred in continuare, si dupa ce am vazut filmul, ca titlul ar fi trebuit sa fie altul, macar sa il fi scos pe “les” din fata si era mai cinstit. Incolo toate bune, remarcabil debutul regizoral al lui Ladj Ly, o intrare pe usa din fata a cinematografiei care conteaza, un film crancen care ar trebui sa il faca pe privitor sa isi puna intrebari serioase legate de lumea in care se straduieste sa supravietuiasca, inca un semnal serios de alarma ca starea de fapt e mult mai exploziva decat pare iar calmul relativ e unul inselator. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult in filmul regizorului originar din Mali e ca el reuseste sa pastreze un ton echilibrat si izbuteste sa n-o ia pe aratura asa cum se intampla, de pilda, cu Jordan Peele in excesiv aclamatul “Get out”. Chiar daca are momente cand se poate afirma ca Ly exagereaza, se vede limpede ca el spune ce stie si stie ce spune astfel ca ar trebui ascultat iar aceia care sunt responsabili sa traga concluziile de rigoare si sa nu lase lucrurile in voia sortii.
 • lili22
  pe 26 Aprilie 2020 17:02
  Le multumesc celor care au povestit filmul, mai ales finalul.Cred ca s-au gandit la mine, sa ma scuteasca de emotii.
 • jonny17
  pe 26 Aprilie 2020 00:04
  Acest film are un procent foarte mare de realism crud. Și vorba lui Victor Hugo ,,nu există plante rele doar cultivatori răi,, copiii învață de la adulți totul, mediul în care crește este definitiv și irevocabil. Și totul merge ca un tăvălug, un efect de domino, o situație fără scăpare. Și asta se vede foarte bine în comportamentul celor doi polițiști născuți și crescuți acolo. Al treilea a fost crescut în alt loc, unde se mai ținea cont și de omenie și bunul simț și asta se vede într-o altfel de abordare . Filmul prezintă drama unui baiat Issa lăsat în ,,junglă,, fără ghid, traumatizat de adulți și batjocorit de oamenii legii și aici apare Leul apariție deloc întâmplătoare de asta spun că filmul e inteligent făcut, fiecare din părți încearcă să domine prin frică, doar,,frica poate impune respect,, asta e concluzia tânărului Issa de fapt a majorității tinerilor care duce la explozie de violență.Eu l-as numi ,,Răgetul leului,, Finalul e superb realizat, mâna băiatului se oprește în balanță, parcă cântărind dacă dramul de omenie primit de la ,,uleios,, ar putea fi un semn că undeva viața e cu totul altfel.
 • Sandro_botticelli
  pe 25 Ianuarie 2020 22:54
  Delegi numai 3 politisti care eu i-as cam considera EROI sa monitorizeze/previna violenta,mafia in acel cartier rau famat din Paris(Seine-Saint-Denis,cred) unde salbaticia, primitivismul, violenta, ura fata de autoritati este sport national?
  Pana si seara in mijlocul familiilor sunt inca urmariti de stresul si "traumele" din timpul serviciului. Unul dintre ei chiar cedeaza nervos si se rasteste la fetitele lui.
  Pana si la noi cartierul Ferentari are infiintata sectia 19 politie avand un intreg personal.
  Finalul filmului nu este placut si raul invinge de data aceasta.
 • Oana_S
  pe 25 Ianuarie 2020 13:00
  Romanul lui Victor Hugo despre sărăcia și revolta din Franța secolului al XIX-lea, nu primește atât o actualizare, cât un șut în moacă în Mizerabilii lui Ladj Ly. Amplasat în banlieue-ul Montfermeil de unde se trage regizorul,filmul este gen povestea clasică a lui Hugo remixată cu Cartelul crimelor (The Wire) și Zi de instrucție (Training Day) – un thriller urban dur și pătimaș, un comentariu social tăios despre starea actuală a suburbiilor din Paris, înfățișate aici ca un butoi de pulbere gata să explodeze. Citește mai mult:
  https://filmserial.home.blog/2020/01/24/les-miserables-mizerabilii/
 • user-5e20dc6282cb0
  pe 19 Ianuarie 2020 04:24
  Foarte frumos si bine regizat merita vizionat nu te poti plictisi