Sinopsis

Patru inspectori de politie pleaca de la aniversarea unei zile de nastere "facuti" bine. Debe unul dintre politisti, trece pe la Banca si afla ca sotia lui, care tocmai il parasise, i-a luat toti banii, mai mult, contul este inghetat pentru lipsa a 730 de franci! El se cearta cu directoarea Bancii si-si iese din pepeni. O ameninta cu pistolul. Sosesc cativa pasnici care escorta banii si, crezand ca este vorba de un jaf, deschid focul asupra lui. El riposteaza. Ceilalti, politisti care ramasesera afara, sar in ajutorul sau. Se creeaza haos... In timpul schimbului de focuri, Sniper, seful grupului de ploitisti, realizeaza ca este vorba de o neintelegere, o confuzie. Dar este prea mai tarziu. Se decide sa ia sacii de bani si sa fuga impreuna cu Debe. Ei fug cu masina implicandu-i pe ceilalti doi colegi ai lor Cyborg si Spirou, si pe informatorul lor ranit Lagache.

Fugarul se ascunde intr-un spital psihiatric pierdut in mijlocul campiei. Dar in momentul in care vor sa plece mai departe, ei realizeaza ca spitalul este inconjurat de trupele Usla. Fugarii ii iau ostatici pe toti bolnavii din cladire. Seful Usla incearca sa negocieze. Politistii, insa, cunosc trucurile meseriei si-i lasa pe bolnavii mintali sa negocieze pentru ei.

Se stabilesc legaturi privilegiate intre bolnavi si politisti, Aude, o nebuna patrunsa de misticism, se imprieteneste cu Lagaghe, in timp ce Melanie, o tanara nimfomana, se indragostaste de Sniper.

"Duelul" dintre Usla si Tacanitii se impotmoleste , nu se intrevade nici o solutie. Politistii fugari descopera in spital cadavrul unuia dintre bolnavi ucis de un psihopat. In ciuda anchetei dificila si halucinanta, politistii nu reusesc sa descopere asasinul. Politistii incearca sa fuga prin canalul de scurgere, Cyborg ramane in spital dar aici situatia scapa de sub control. In lipsa medicamentelor si a tratamentului, bolnavii au devenit violenti. Seful! Usla trimite doi oameni de ai sai in spital, dar sunt ucisi de psihopat.

Tentative de evadare esueaza poilitistii de intorc in spital. Spirou cedeaza nervos si este pe punctul de a-si trada colegii, dar este ucis de psihopat. Prabusiti psihic, simtindu-se vinovat de atatea crime fugarii isi pierd sperantele. Afara, Directorul Spitalului incearca sa-l convinga pe seful Usla sa-i lase pe politisti sa plece. O intervenire a trupelor ar fi riscanta deoarece bolnavii i-ar putea ataca. In final, seful Usla este de acord. Cand, in sfarsit, elicopterul soseste sa-i ia pe politisti, acestia de decid sa mai ramana cateva ore si sa dea o petrecere impreuna cu bolnavii. In timpul unei partide de poker Lagache il descopera pe psihopat chiar in momentru in care acesta vrea sa detoneze o grenada, si-l impusca. Pentru seful Usla este picatura care a umplut paharul asa ca ordona atacul. Interventia este dezastruasa. O lupta salbatica se dezlantuie intre toti protagonistii. Cei patru fugari sunt salvati de catre bolnavi si directorul spitalului. Ei fug cu elicopterul. Din pacate insa aparatul pierde kerosen printr-o fisura aparuta in urma schimbului de focuri. Fugarii sar din elicopter Debe face surf printre nori, Sniper isi declara dragostea fata de Melanie, Aude, ranita mortal pluteste pe un nor langa Dumnezeu.