Comentarii Comentează
  • balta67verde
    pe 06 Ianuarie 2019 18:55
    Prestatia actorilor e buna, din pacate filmul e problema ... Prea multa propaganda politica.
  • cosmin742000
    pe 18 Octombrie 2016 10:17
    Un film romanesc de razboi bun...................................
  • cezarika21
    pe 20 Noiembrie 2012 11:33
    Prezentând lupta comuniștilor în ilegalitate, „Liniștea din adîncuri” este un film confuz, cu un evident rol propagandistic. Filmul se axează pe ideea de sacrificiu al celor mai buni cetățeni ai țării pentru o viață nouă și mai echitabilă. Ideea a fost bună, dar regizoarea a fost incapabilă să realizeze un film care să o exploateze aşa cum s-ar fi cuvenit (în condiţiile istorice ale epocii). Acest film rămâne pentru mine un etalon al celor mai abjecte filme de propagandă comunistă.

    Mai multe secvențe au o pondere propagandistică destul de ridicată. Spre exemplu, este o secvență în care un tânăr activist utecist află că e condamnat la moarte şi îşi roagă tatăl să nu plângă pentru că lui nu-i e frică de moarte, la fel ca și strămoșilor daci, iar apoi strigă „Trăiască România Liberă!” în fața plutonului de execuție.

    Finalul depășește orice așteptări, aducând acțiunea în prezent. Ieşit de la o expoziție închinată luptei antifasciste într-un muzeu din România comunistă plină cu statui ale eroilor clasei muncitoare, bătrânul sondor (tatăl tânărului activist ucis) se plimbă prin oraș, printre fabrici în construcție pe care se află afișate lozinci comuniste. Pe lângă el trec muncitori tineri care cântă despre mândria de a fi brigadier. Steaguri roșii fâlfâie în vânt. Comunismul a învins...