Comentarii Comentează
  • alali
    pe 30 Octombrie 2014 17:19
    O distributie buna, o productie italiana, o poveste de viata. Iata ingredientele care au creat pana acum cateva capodopere nu doar pentru cinematografia italiana, cat si pentru cea mondiala (vezi La Vita e Bella, Ladri di Biciclette, La Strada sau perla coroanei, Il Postino). Si acest film reuseste sa impresioneze, prin simplitatea lui, prin originalitate si autenticitate. Pacat de final, care nu il putem incadra nici in categoria drama dar nici in happy end. E un final ratat din punctul meu de vedere. De aceea si nota relativ mica pe care o voi acorda in comparatie cu ceea ce a demonstrat filmul pe toata durata lui mai putin finalul.

    Nota 8, 34!
  • cosmin_kedii
    pe 18 Octombrie 2013 09:03
    o comedie spirituala , plin de viață , distracție și, desigur, cu un moral solid
  • cezarika21
    pe 24 August 2013 19:42
    Acest film e o poveste cu substrat social despre o bătrână şi cinică milionară care invită anual la un joc de cărţi un cuplu de proletari proveniţi dintr-o mahala sordidă, amăgindu-i la nesfârşit cu iluzia că vor reuşi să câştige o sumă mare de bani cu ajutorul căreia să poată pleca din mahala. Bătrâna îi manipulează pe soţii Peppino şi Antonia (faţă de care are numai dispreţ), speculându-le ignoranţa, nehotărârea, lăcomia, frica şi oboseala, pentru a-i face să înţeleagă că niciodată nu vor reuşi să fie bogaţi. Alături de cuplul proletar se află "profesorul" a cărui gândire utopică despre depăşirea sărăciei duce la ruina locuitorilor mahalalei.

    Unii critici au văzut în bătrâna milionară o reprezentantă a imperialismului american care exploatează proletariatul, vânzându-i iluzii, pentru a-l putea controla. "Profesorul" susţine cu o altă ocazie că doar eliminarea fizică a bătrânei va duce la câştigarea jocului. Spre deosebire de părinţi a căror iluzie că vor câştiga jocul îi împinge încet spre nebunie, copiii lui Peppino şi a Antoniei văd realitatea concretă, iar în scena finală fetiţa Cleopatra adoptă soluţia profesorului şi decide eliminarea fizică a bătrânei.

    Stilul regizoral deosebit, imaginea cu lumini şi umbre (contrastul între lumina strălucitoare din vila bătrânei şi întunericul din mahalalele aglomerate), personajele simbolice (bătrâna singuratică este prezentată în antiteză cu locuitorii mahalalei care se ajută între ei), interpretările foarte bune şi substratul poveştii fac ca acest film să fie o operă de artă.
  • Vegetarian
    pe 24 August 2013 15:42
    Femei ., copii dezavantaje =i nevasta si copii unui barbat il determina pe acesta sa se umileasca si sa ajunga bataia de joc a unei femei bogate . Merita casatorie si copii in Italia pt oameni saraci ?
    . . In dragoste , razboi si .,.. jocuri de noroc scopul scuza mijloacele !? In jocuri de noroc , mai bine vrabia din mana decat cioara de pe gard ? La un joc , cine castiga mai bine lasa demnitatea la o parte si luat banii ..
    Unde este comentariul meu de acum cativa ani ?
  • lili22
    pe 23 August 2013 20:16
    Ce interpretari de exceptie.L-am vazut acum multi ani dar am sa-l revad cu placere, lucrurile nu s-au schimbat prea mult, ce, nu vrea lumea sa se imbogateasca din jocuri de noroc?
  • Iulidesprefilme
    pe 12 Iunie 2013 11:42
    Film de excepţie care dezvăluie caractere incredibile, relevate de actori impecabili...
  • cosmin742000
    pe 12 Martie 2013 15:32
    O comedie italiana excelenta , cu multe incurcaturi , imprevizibila .
  • mtraianc
    pe 17 Februarie 2012 20:38
    in fiecare an o millionara inchiriaza o vila in italia , singura ei pasiune este sa joace carti pe bani ,, miza ajunge la sume uriase ,, lucru ce creaza o isterie generala in cartierul de mizerie
  • pe 21 Ianuarie 2008 14:08
    cine e mai tare sa joace cu mine