Comentarii Comentează
  • imagine
    pe 03 Ianuarie 2021 11:35
    Cea mai mare parte a serialului este unul stupid despre adolescenti stupizi, care fac farse la ei la internat. Nici sare, nici piper. Cu exceptia actritei care o interpreteaza pe Alaska si care, intr-adevar, a conferit personalitate si carisma personajului, restul sunt mediocri. In ultimele doua episoade, incepe drama si dramatismul, lungit si tras pe par. Pierdere de vreme. Trebuia sa renunt de la prioul episod, dar am tot asteptat sa inceapa filmul. Sfat: daca nu va prinde de la primul episod, nu pierdeti vremea.
  • user-5c68e4e9035ce
    pe 09 August 2020 09:13
    Excelent. Splendid. Recomandat pt orice vârstă. Educativ. O mini serie realizată cu mult profesionalism, din toate punctele de vedere. Notă 10 cu felicitări.
  • user-5eda0f529a449
    pe 09 Iulie 2020 04:17
    In opinia mea a fost un seria extrem de reusit cu actori tineri si buni.
  • danutza_cs
    pe 11 Ianuarie 2020 14:20
    “I choose the labyrinth. The labyrinth blows, but I choose it.” ― John Green
  • lizzle_m
    pe 05 Ianuarie 2020 16:34
    O mini serie cu adevarat superba. Nu am citit cartea si nu prea stiam despre ce este vorba, dar pot spune ca este un serial cu adolescenti altfel, exprima atat de multe lucruri, si atat de bine, departe de alte seriale cliseice de genul, nu dau nume.
    Looking for Alaska chiar are ceva special, asta si prin distrubutia actorilor care joaca foarte bine, in special Kristine Froseth, care pe langa ca are o frumuseste rapitoare, este si foarte talentata, i s-a potrivit rolul in aceasta serie si a dat nastere unui personaj complex si misterios, exact asa cum trebuia. Toate personajele sunt bine conturate, fiecare diferit in felul sau.
    Chiar este un serial ce merita cu adevarat vazut, este complex, exprima nostalegie, iubire, tristete, simplitate...are ceva special, opt episoade care m-au impersionat, si spun destul de rar asta :)
  • Alezuza
    pe 23 Noiembrie 2019 12:43
    Un serial de exceptie! Are consistenta, emotie, intriga, dorinta. Contrar asteptarilor unui serial cu si despre adolescenti, te izbeste realitatea, cum sirul deciziilor pe care le luam pe parcursul vietii ne conduc in anumite puncte. E genial ce incarcatura emotionala au reusut sa transmita prin cele 8 episoade, chiar daca iti umple sufletul cu tristete la final.
  • boghiu_andrei
    pe 01 Noiembrie 2019 21:54
    I Căutând-o pe Alaska I

    Nu am citit cartea, dar auzisem de ea de multă vreme, nici despre poveste nu știam prea multe lucruri. Am văzut trailerul în momentul în care a fost lansat și mi s-a părut că e o producție facută cu multă pasiune. Foarte bună ideea de miniserie și nu de un serial mult prea lungit. Opt episoade care au reușit să termine o poveste foarte interesantă, dar și foarte tristă.

    O miniserie surprinzător de bună, simplă și diferită. Contează și pânza de subiectivitate prin care alegi să o privești, prin care eu am vizionat-o. O serie excelentă pentru tot ce își propune să fie, o adaptare care reușește să placă celor care au iubit cartea, dar si persoanelor care nu știau în ce lume se aruncă, cum a fost și cazul meu.

    Au reușit să construiască o lume simplă, normală, aflată într-o perioadă apropiată nouă, o poveste care are acțiunea la începutul anilor 2000. Are în fundal o generație mai altfel, mai simplă, liberă, o generație care trăia în prezent, dar visa la lucruri credibile, decente, obișnuite. Au reușit perfect să construiască atmosfera anilor nu de mult trecuți. Stilurile îmbrăcate de personaje, personalitatea lor, totul e așa cum trebuie să fie, mai ales pentru perioada în care se petrece toată povestea tristă ce o are în centru pe Alaska Young.

    Alaska e o tânară misterioasă, fermecătoare, fragilă, liberă, independentă, dar e o persoană care trăiește într-o lume a ei, o lume formată de diferite evenimente. E jucată foarte bine de Kristine Froseth, o tânară foarte talentată și carismatică, dar și plină de naturalețe si expresivitate în jocul ei, fiind aleasă foarte bine pentru acest rol.
    Alaska e o fată tristă, un personaj care ascunde multe în spatele zâmbetului purtat mereu, în spatele atitudinii ei extrovertite, libertine, e un personaj care există într-o formă mistică. Reușește să te captiveze prin simpla ei prezență. Încearcă să îsi răspundă la o întrebare pe care și-o atribuie, o întrebare care o fascinează.

    Lipsea o serie atât de bine făcută, petrecută în vremuri trecute, o serie despre adolescenți rebeli care caută o afirmare, care încearcă să se descopere în drumul lor spre maturizare. O poveste despre viata unor tineri care trebuie să isi caute drumul în viață, dar mai întâi trebuie să facă opriri la stațiile momentelor fericite, libere, momente care se vor transforma în amintiri prețioase.

    Coloana sonoră e parte din lumea creată, e o parte foarte importantă pentru poveste, toate melodiile fiind foarte bine alese, dar și foarte bine folosite. De la piese vechi, melodii pe care știi că le-ai auzit cândva, majoritatea apărute în perioada în care se desfășoara actiunea, la piese mai triste, făcute special pentru a crea atmosfera specială vazută aici,

    E o miniserie care își atinge bine scopul, asta datorită celor care au făcut-o. Dialogul este foarte interesant, foarte bine adaptat pentru micul ecran. Personajele sunt structurate cum trebuie, fiecare având personalități bine definite.

    Actorii principali reușesc să transmită, sunt foarte talentați, unii surprinzători. Cei care au strălucit în aceasta serie sunt Kristine Froseth si Denny Love. Ea își merită toate aprecierile, e o actriță foarte interesantă, o actriță care trebuie să prindă roluri cât mai dese și mai importante.
    Dar trebuie remarcat și Danny Love, actorul care m-a impresionat prin jocul și vocea lui. Pare un mic Denzel Washington, asta datorită vocii asemănătoare cu a cunoscutului mare actor, dar și datorită naturaleții în joc, a siguranței arătate în acest rol. Un actor tânăr, cu potențial, unul care merită distribuit și el mai des în diferite productii.
    Charlie Plummer dezamăgește uneori prin lipsa de emoție pe care o arată, dar se potriveste în rolul lui Miles, un aiurit calculat, ușor nesigur și neatent. Jay Lee este și el destul de bun în rolul lui Takumi, un tânăr mai independent, dar foarte atent și înțelegător cu prietenii lui, el fiind cel care întregește grupul celor patru visători rebeli puși pe glume.

    Există teme pozitive, unele mult discutate în ultimii ani, dar nu sunt forțate, sunt perfect echilibrate și bine conturate. Prietenia, maturizarea, iubirea, independența femeii, egalitatea dintre rase, toate sunt prezente și discutate în aceasta poveste destul de tristă. O altă parte foarte bună a acestei adaptări este reprezentată de chimia foarte bună dintre personajele principale.

    Nu prea dau eu note mari, dar miniseria asta are ceva special, are pasiunea investită de creatori, are o simplitate care o face sa fie o producție proaspată, lipsita de clisee penibile, să fie diferită, reală. Nu îți cere nimic, vrea doar să facă dreptate cărții, dar și fanilor. Merită apreciate mai mult asemenea proiecte.
    O serie care trebuie apreciată pentru frumusețea ei, pentru pasiunea cu care a fost creată, dar și pentru simplitatea ei.

    ⭐ 9