Comentarii Comentează
  • matew10
    pe 21 Februarie 2023 12:59
    Un tărâm edenic, o lume perfecta poate sucii mintiile oricui dacă ajunge acolo și privește totul fie cu uimire și încântare, fie cu suspiciune și neîncredere. O provocare legendara. Alternanta peisaj de iarna cu unul de vara, ca o moneda cu cap și pajura. Depinde cum vezi lucrurile. Fiecare judeca singur. Merita văzut.
  • mihaelatb
    pe 17 Iulie 2022 12:41
    Ideea care sta la baza scenariului m-a fascinat,ceea ce m-a facut sa vreau sa citesc romanul lui James Hilton. Seamana cumva cu basmul romanesc „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”. Filmul in sine nu pot spune ca este o capodopera. Mai ales jocul actorilor principali nu m-a convins. Imaginile cu furtuna de zapada, disperarea oamenilor dornici sa fuga din China „democrata” sunt foarte sugestive. Dar aparitia tinutului Shangri-La seamana cu unul din filmele cu Tarzan, mi se pare falsa si se simte „mucavaua”. Batranul belgian ce a fondat taramul minunat, semana oarecum cu inteleptul din Fort Boyard. sau cu scheletul ce va prezenta 50 de ani mai tarziu, Tales from the Crypt. Nu in ultimul rand , dorinta de a arata- si fara a avea ca scop in sine acest lucru- superioritatea unui popor. In cazul de fata, englezii. Din toti oamenii de pe pamant,cel ales a fost englezul Robert Conway. Excelenti in rol cei doi secundari, Thomas Mitchell si Edward Everett Horton.
  • cezarika21
    pe 15 Ianuarie 2016 16:37
    Reminiscență a epocii de aur a cinematografiei, ”Lost Horizon” poate fi situat între cele mai bune filme produse vreodată atât ca idee, cât și ca realizare tehnică. Este un film avangardist pentru vremurile sale precum ”Metropolis” (1927), chiar dacă nu are finețea tehnică a acestuia. De aceea, nu a fost înțeles la vremea sa și nici chiar astăzi.

    Tema principală a filmului (inspirat din romanul omonim al lui James Hilton) o constituie căutarea paradisului. Tărâmul inaccesibil Shangri-La, situat în munții Himalaya, este un loc utopic al tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte, al armoniei desăvârșite și al contemplației creației divine. Din păcate, oamenii nu sunt capabili să înțeleagă minunile revelate, chiar dacă le văd cu ochii lor, iar trecerea într-un plan superior de existență nu se poate realiza deoarece oamenii nu sunt dispuși să renunțe la posesiunile lor inutile și la gândirea materialistă ce-i ancorează într-o lume inferioară.

    Filmul este realizat impresionant, ținând cont de mijloacele existente la vremea sa, cu decoruri somptuoase, imagini magnifice și interpretări devotate. Masacrat de producătorii încuiați și mai interesați de profit decât de perenitatea unei creații artistice, ”Lost Horizon” are astăzi o durată de puțin peste două ore față de cele șase ore cât avea inițial. O mare pierdere pentru cinematografie, încă o victorie a banului asupra artei.

    Ca o recunoaştere a valorii sale, "Lost Horizon" a fost selectat în anul 2016 de Biblioteca Congresului American pentru păstrare în Registrul Naţional de Film, fiind considerat "semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic".
  • FunnyX
    pe 19 Noiembrie 2015 15:49
    Exceptional film! Cred ca e in natura noastra sa nu acceptam ceea ce nu putem intelege.
  • DoruBalan
    pe 03 Februarie 2015 19:55
    Și în 1937 se făceau filme extraordinare! Foarte bun film. Recomand!
    O idee superbă, o arcă a lui Noe modernă. Un SF delicat, o lume utopică și totuși fiecare are un Shandri-La la care visează. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Shangri-La )
  • gheorghe_dinut
    pe 11 Ianuarie 2015 11:28
    un film exceptional cu o poveste care nici nu te gandesti ca nu ar fi reala
  • cosmin742000
    pe 25 Decembrie 2011 13:27
    O poveste minunata regizata de Frank Capra . Un film excelent...