Comentarii Comentează
  • user-5ffff97b2f2e0
    pe 12 Decembrie 2023 08:15
    Fără îndoială cel mai reușit film al domnului Mălăele. Andi Vasluianu reușește perfect personajul abject care își merită pedeapsa. Cred că Vlad Ivanov îl invidiază. Secvențele americane sunt făcute cu profesionalism. Subiectul este foarte interesant : un român fugit în STATE se întoarce acasă sub un alt nume, ca martor protejat de americani. Acasă însă dă peste fostul său călău, acum ajuns mare șef de serviciu special. Filmul nu este perfect și mai păcătuiește prin tot felul de...butaforii teatrale, procedee care țin de deformația profesională a regizorului. Orice ar zice un contestatar despre jocul Rodicăi Mandache, premiul Academiei Române decernat anul acesta, confirmă o reușită majoră. Dacă în filmele "Noului Val" mizeria morală și de altă natură, este căutată și omniprezentă, în acest film ea este perfect justificată. Domnul Mălăele este un bun meseriaș, filmează clasic plan-contraplan, asta însemnând muncă minuțioasă, grea și asumată. Toți actorii sunt buni, poate la capitolul casting filmul cam suferă. Avocatul e bun și este de acolo, dar agenții FBI îmi par incredibil de tineri. După 26 de ani personajele nu suferă mari schimbări fizice și ar fi trebuit să aibă părul cărunt sau burtă...Luca înjură în engleză când este exasperat, ce a ce este incredibil.
    Dar filmul pe ansamblu este bun și cumva amintește de "Cel ales" . Prin acest film domnul Mălăele a demonstrat că este un adevărat regizor de film și merită: Felicitări !
  • sorin86
    pe 28 Noiembrie 2022 22:41
    Dilimanul Mălăele și-a dat cu firma-n cap de la recitarea aia „revoltată” și „revoluționară” chipurile contra corupției, unde, la un moment dat, înjură cu sete de sărbătoarea creștină a Paștilor. Din momentul acela, zbang zbang! hodoronc-tronc! tot respectul pentru el, toată admirația, toată cariera s-au făcut zob.

    Și vine acum dilimanul să ne intoxice cu o porcărie de „film” plin de fumat și de expresii porcoase, ca la ultimii golani. Că se vrea modern dilimache. O arde și pe românește și pe englezește, ca un adevărat om de cultură. Ba o mai pune și pe baba Rodica Mandache să facă caca pe bot, iar ea, la vârsta ei, ar face orice curvăsăreală ca să mai prindă un rolișor.

    Povestea filmului e seacă, plictisitoare, chiar tâmpită. Stilul se vrea pe alocuri suprarealist, dar nu ajunge decât la genunchiul broaștei, adică la un fel de clovnerie rusească de doi bani. De două copeici.

    Săriți peste porcăria asta și sufletele voastre vor scăpa de intoxicație.

    Mălăele, caută-te, băiete, la vreun doftor de căpuț.
  • Rares-21
    pe 14 August 2022 14:21
    Nu inteleg de ce se incapataneaza romanii dupa atatia ani sa faca "filme"...este evident ca s.a gresit domeniul...Economisiti.va timpul!
  • sabinalin
    pe 04 Iulie 2022 18:24
    Horatiu Malaele si Adrian Lustig. Un cuplu deja consacrat in lumea filmului romanesc, primul in calitate de regizor, al doilea in calitate de scenarist mai intai la ,,Nunta muta,, apoi la ,,Funeralii fericite,,. Amandoi exponenti ai genului comic. Si totusi filmul de fata este un thriller. Foarte important, este un thriller onest ceea ce e mare lucru pentru o cinematografie in care reusitele de gen sunt foarte putine. E drept ca regizorul Malaele nu se poate abtine si incearca in anumite momente sa ne faca sa credem ca filmul e mai mult decat pare la prima vedere, poate ca era mai bine ca astfel de incercari sa lipseasca, de multe poate fi acuzata cinematografia autohtona ca duce lipsa numai de pretiozitate nu. Asa cum era de asteptat partiturile actoricesti sun generoase, cu deosebire cele ale celor care duc la indeplinire rolurile principale, anume Istvan Teglas, care ne-a obisnuit deja cu prestatii care nu coboara sub un anumit nivel, si Andi Valuianu care are aici ocazia sa portretizeze o canalie aproape perfecta. Mentiune pozitiva pentru Bogdan Malaele , nu l-as acuza pe mesterul Horatiu de ,,nepotism,, , fiul isi face bine treaba in vreme ce tatal are o scurta dar savuroasa aparitie. Show-ul e insa capturat de Rodica Mandache, diafana Dorulet din inubliabilul ,,vis al unei nopti de iarna,, transforma rolul fostei activiste care are parte de o mica mangaiere inaintea inevitabilului final intr-o mica bijuterie cinematografica, poate ca veterana in varsta acum de 79 de ani ar fi meritat un premiu Gopo, n-a fost sa fie, a ramas cu nominalizarea insa filmul merita vazut fie si numai pentru interpretarea sa.
  • mireyi
    pe 30 Iulie 2021 14:12
    Foarte prost la toate capitolele- lumina, scenariu, scenografie, sunet
  • eduard_stratan
    pe 16 Iulie 2021 20:02
    "1989, ultimul an de comunism în România". Pai ce, noi am trait in comunism? 1989 a fost ultimul an de dictatura!