Părerea criticului
Așa precum făcea Hitchcock în Psycho (1960) ori Friedkin în The Exorcist (1973), timp de mai bine de o oră din filmul Ma totul se desfăşura sub aparanţele cele mai banale. Lipsesc incidentele horror, dar și atmosfera specifică.

Într-un orășel din Ohio, Sue Ann (Octavia Spencer) - o asistentă într-un cabinet veterinar - își duce viața de zi cu zi între cabinet și casa izolată unde locuiește aparent singură. Poate doar locul izolat unde stă femeia e un prim indiciu că nimic bun nu are să se întâmple în viitor. Pe de altă parte, Maggie (Diana Silvers) este o adolescentă care se mută în acest oraș împreună cu mama ei (Juliette Lewis), deci trebuie să se integreze în noul liceu. Sue Ann și Maggie vor avea parte de o confruntare finală cu consecințe dintre cele mai sângeroase.

Dezlănţuirea de oroare are loc în ultimul sfert al filmului iar așteptarea merită. Filmul aduce în discuție subiecte cu greutate, precum influența anturajulului, care poate fi nefastă, respingerea - și cât de dureroasă poate ea fi pentru un adolescent - dar mai ales bullying-ul.

Personajul Octaviei Spencer reușește să ne trezească empatie și compasiune deși este malefic. Victimă a bullyingului în adolescență, Sue Ann are încă deschise rănile din trecut iar ceea ce caută este răzbunarea.

Sue Ann lucrează vizavi de un magazin de băuturi alcoolice, iar acolo îi întâlnește pe adolescenții pentru care va cumpăra alcool. Ea îi lasă să petreacă în subsolul casei ei. Sue Ann devine populară printre adolescenți. Ajunge să fie alintată „Ma”. Petrecerile date la ea în subsol devin foarte populare. Maggie și noul ei prieten Andy (Corey Fogelmanis) petrec acolo serile, alături de alți colegi de liceu. Dar Andy este fiul unui om de afaceri din oraș, Ben (Luke Evans), care a fost coleg de liceu cu Sue Ann în tinerețe. Curând Maggie și petrecăreața grupului, Haley (McKaley Miller), descoperă lucruri înfricoșătoare despre Sue Ann.