Filmul e slab dar nu mă pot abține să felicit imbecilii.
Muie Cosmin742 Blackmore!
cosmin742000
pe 27 Noiembrie 2017 09:08
O mizerie de film de actiune numai cu bataie.............................................
mari56x
pe 23 Februarie 2015 13:42
Ma asteptam la altceva dar nu e deloc rau, poate chiar e bine ca surprinde. Ca nota de blam, traducerea in romana a titlului e de kko.
Mihai2508
pe 09 Februarie 2015 21:41
Un film de duzina, bazat pe foarte multe scene de lupta incercand sa se ascunda astfel bugetul redus al filmului. Nu este un film extraordinar, dar ca si relaxare, merge vazut.
georgel1976
pe 27 Aprilie 2014 10:47
scenariul este simplu, fluid, chiar slab. in afara scenelor de lupta care sunt spectaculoase, in rest nu prea m-a incantat filmul. se putea si mai bine.
Un film bun ! Acest lucru se datoreaza in mare parte lui Keanu , ca actor si ca regizor. Prestatia lui mi s-a parut exceptionala iar ca regizor s-a descurcat onorabil. Coregrafiile de lupta au fost la inaltime , per total e o pelicula care nu plictiseste. De vazut neaparat !
emy_sinaia
pe 13 Ianuarie 2014 00:46
Keanu Reeves ca si regizor si actor s-a achitat bine de sarcini dand viata la un film relativ nou la sectiunea arte martiale printr-un stil cu totul aparte dar care s-a vazut foarte bine pe ecran, luptele fiind deliciul actiunii principale, cu toate ca unele faze sunt cam trase de par ca o copie a la Matrix. Si ca o chestie ciudat de interesanta micutul luptator chinez nu isi cumpara alta masina decat un VW Tiguan. Parca e cumva ne la locul lui acest fapt...
alexmih_filip
pe 08 Ianuarie 2014 20:45
preteni ..cum pot sa vad s eu filmul? ..scuze ..sunt nou :*
BETRulleR
pe 30 Noiembrie 2013 20:30
Sapte pentru lupte. Un scenariu sarac si infantil. Keanu Reeves joaca in nota lui obisnuita: nu-si scoate masca de cauciuc pentru nimic in lume. Dar Tiger Hu Chen este o prezenta placuta. Chiar daca uneori pare si el atins de stilul maestrului Keanu. In sfarsit mai vedem lupte interesante. Sincer m-am cam saturat de cele ale lui (sa-mi fie iertat) Jackie Chan: hap-hap, hap-hap, hap-hap, hap-hap, hap-hap, hap-hap si tot asa, inainte si-napoi. Merita sa-l vezi. Mai ales daca-ti place Tai Chi-ul original chinezesc (t'ai chi ch'uan).
PFV
pe 23 Noiembrie 2013 22:36
asa si-asa, slabut filmul dar merita vazut in cele din urma, masini super in film bugatti, lambourghini
Sorin87
pe 22 Noiembrie 2013 15:46
Foarte bun filmul, l-am vazut si are multe scene de lupta reusite, as vrea sa mai apara o continuare.nota 10
MNarcis
pe 14 Noiembrie 2013 12:33
Poate ca scenariul este f simplu (nu trebuie sa fi mai mare de de 5-6 ani ca sa il intelegi) dar punctul forte sunt scenele de lupta grozave (mi-a adus aminte de filme precum seria ''Yip Man'' sau ''Ong bak '' are si putin din ''Dragon Ball Z''), per total cand aveti chef de un film cu bataie multa acesta este alegerea perfecta!
chetta
pe 11 Noiembrie 2013 16:12
Ma asteptam la mai mult...in lipsa de altceva ,merge.
atmaro
pe 07 Noiembrie 2013 20:10
Nu e un film de vazut are multe momente de prostie. Doar finalul mai sclipeste. E bine ca se termina pozitiv. Probabil e un film facut cu fonduri putine.
je69
pe 02 Noiembrie 2013 09:23
daca fac exceptie la luptele din final,unde se vede ca Keanu Reeves e cam depasit de asemenea gen de lupte, o vorba unui ante comentator (obosit) :)),eu zic ca filmu e bun,si merita vazut,maii ales pentru iubitori de gen actiune!asa ca eu nu pot sa nu va zic decat:vizionare placuta!
psihologu
pe 31 Octombrie 2013 13:18
Man of Tai Chi este debutul regizoral al lui Keanu Reeves, actorul care are în palmares roluri din cele mai diferite, de la Speed (1994), The Devil’s Advocate (1997), Matrix (1999), Constantin (2005) până la The Lake House (2006), și care a dat oarecare emoții fanilor din cauza problemelor personale și retragerii din lumea cinematografică pentru o perioadă.
Keanu a făcut o alegere bună pentru un film de debut, genul dedicat artelor marțiale având priză la public, mai ales cele realizate în stilul vechi, în care scenele de luptă abundă de-a lungul filmului. Pelicula apare pe marele ecran în același an cu The Grandmaster al lui Kar Wai Wong, dar dacă The Grandmaster ne ducea cu gândul la poezie, Man of Tai Chi ne trimite destul de des spre Matrix. Și cred că e perfect normal, în condițiile care Keanu și-a consolidat numele datorită acestei serii. Filmul spune povestea lui Tiger, unicul ucenic în stilul Tai Chi al maestrului Yang, un suflet inocent, dar care are tendințe clare de nesupunere. Din dorința de a-și ajuta maestrul, care risca să-și vadă templul demolat, dar și pentru că se afla în căutarea extinderii înțelegerii și practicării stilului de luptă, Tiger se vede implicat în mafia luptelor ilegale.
Regizorul a ales să prezinte drumul parcurs de inițiat în lupta atingerii scopului suprem în artele marțiale în două perspective: fizică și psihică. Tiger este ales de către organizatorul acestor lupte ilegale datorită inocenței afișate, dar și datorită nemulțumirii ce zăcea în el și care, necontrolată, avea să izbucnească la un anumit moment și să-i aducă victoria. Iar Keanu, care joacă rolul villain-ului Donaka Mark, nu face nimic altceva decât să exploateze aceste două trăsături contradictorii. Publicul nu poate decât să observe partea malefică a artelor marțiale și ușurința cu care un inițiat poate lua calea greșită în momentul în care i se oferă un motiv pentru care să lupte.
Filmul este un proiect personal al actorului, în care a combinat pasiunea pentru artele marțiale cu răzvrătirea ce îl caracterizează și care poate fi observată la o simplă privire. Pe parcursul filmului am avut senzația că privesc un documentar despre viața actorului. Deși nu cunosc convingerile lui despre viață, lupta tăcută a lui Tiger și răzvrătirea lui în fața echilibrului și calmului afișat de maestru par să fie izbucnirile lui Keanu față de loviturile repetate primite din partea destinului. Înfrângerile, loviturile și apoi reluarea luptei par să-l arate pe Keanu țipând la viață. Lucru pe care îl și face la un moment dat pe parcursul filmului, ocazie cu care ne-am asigurat de calitatea danturii lui datorită folosirii unui cadru mai apropiat decât era necesar.
Aș mai puncta faptul că povestea reliefează și echilibrul interior al fiecărui individ în parte, precum și instabilitatea și lupta continuă, necesară reglării lui. Iubitor declarat al artelor marțiale, Keanu a realizat un paralelism între riscurile vieții și cele ale artelor marțiale, când partea întunecată riscă să preia controlul asupra individului. În anumite momente, orice persoană riscă să fie atrasă de partea cealaltă, chiar pentru un scop nobil. Tocmai de aceea se și punctează diferența dintre un mercenar și un om cu un scop generos. Chiar dacă inițial balanța pare să încline spre forță, pe parcurs se dovedește că dorința atingerii scopului respectiv oferă necesarul câștigării luptei.
Cu siguranță, filmul acesta nu va fi premiat cu un Oscar, dar ar trebui apreciat atât ca debut regizoral, cât și pentru sinceritatea cu care convingeri proprii și intime au fost expuse publicului larg, într-o manieră dură de cele mai multe ori. Artele marțiale nu au fost reinventate, tradiționalismul fiind un avantaj ce i-a asigurat lui Reeves succesul. O altă mișcare inteligentă ar fi folosirea unui actor necunoscut în rolul principal, o persoană care nu excelează la capitolul aspect fizic, dar care are un stil aparte de luptă și o figură unică ce l-a scos din anonimat. De asemenea, Keanu alege să fie villain-ul poveștii, cu apariții scurte în film, unele dintre ele chiar comice și evident editate (lupta de final), element ce îl scoate din nou din tipar pe Reeves.
Am fost impresionată și de soundtrack, care s-a dovedit a fi o combinație între muzica tradițională chinezească și cea modernă, de club, melodii ce au fost în concordanță mereu cu starea de spirit a personajelor.
În ceea ce privește interpretarea, Tiger Hu Chen a avut o prestanță onorabilă în rolul ucenicului și luptătorului underground, fiind ajutat în acest sens de mișcările de luptă și de figura malefică adorabilă. În ceea ce-l privește pe Keanu Reeves, am înțeles că a fost alegerea lui să joace în stilul cartoon, mișcare ce poate fi considerată originală din partea unui actor care a interpretat roluri în diverse genuri de film, dar poate fi și deranjantă pentru ochii spectatorului. Așa cum mulți o vor observa probabil, Keanu se descurcă mai bine în postura de actor decât în cea de regizor, dar rămân totuși de văzut și proiectele viitoare. Autenticitatea de care dă dovadă va duce pe viitor la stabilirea unui stil propriu: trecerea rapidă de la o scenă la alta, cu mișcări bruște de cameră, filmarea protagoniștilor din prim plan, trecerea de la un moment al zilei la altul evidențiată clar pe ecran, schimbări bruște de la scene de meditație la muzică de club, folosirea anumitor tertipuri care au rol de a amuza publicul, ironie și propagarea conceptelor de viață. Toate acestea pot duce la crearea unui stil interesant de regie, cu atât mai mult cu cât Keanu este o personalitate puternică, încăpățânată și originală.
Ucigaș cu suflet pur nu se încadrează în filmele ce nu pot fi ratate într-o viață, dar este un specimen al filmului cu arte marțiale ce va încânta iubitorii stilului și, de asemenea, o bucurie pentru fanii lui Keanu, care așteaptă de ceva vreme revenirea actorului în lumea cinematografică (de altfel, în decembrie, Keanu va fi actor principal într-o altă producție, 47 Ronin). Iar finalul povestii este unul pozitiv, care îndreaptă spectatorii la frumusețe, iubire și pace!
aygun
pe 28 Octombrie 2013 23:46
Fiind primul film in care ste si regizor si actor al lui Keanu Reeves imi pare un film de nota 7 sau 7,5 cu indulgenta . Scenele de lupta de la final te duc cu mintea la Matrix . Nu as vrea sa fiu carcotas insa multe din scene au fost preluate de acolo si usor modificate .
Scenele de lupta nu prea inglobeaza elemente de Thai Chi . Nu are rost sa exemplific aici de ce . Scenele de lupta seamana izbitor cu un Kung Fu combinat cu Muay Thai contra altor stiluri de lupta. Uneori imi aducea aminte Van Damme in The Quest . Nu este un film care exceleaza insa la capitolul imagine si sunet sta undeva de nota 8,5. Camera se misca bine . Keanu a stiut sa combine miscarile Stadycam-ului cu cele ale unor camere montate corespunzator in unghiurile aferente . Si la capitolul lumina sta bine . Restul scartaie. Nu e de mirare ca nu a gasit finantare decat in China .
Un inceput bun , zic eu . Cred ca experienta din Matrix la marcat destul de puternic .
CPU
pe 23 Octombrie 2013 19:02
"un stil nemaivăzut până acum şi pe care l-a dezvoltat singur pornind de la tradiţia Tai Chi"
iti recomand sa vizionezi filmul inainte de a scrie
Mister_Pink
pe 22 Octombrie 2013 19:08
Pentru recenzii in limba romana si concursuri cu premii intrati pe youtube.com/filmesialteprostii sau facebook.com/filmesialteprostii.
Keeper
pe 18 Octombrie 2013 22:48
Singurele parti bune ale filmului sunt scenele destul de intense de lupta si muzica care s-a potrivit cum trebuie de 2-3 ori. In rest a fost dezamagitor. Consider ca nu merita vazut la cinema.
Tobii
pe 16 Octombrie 2013 22:57
Nu pot spune ca ma impresionat in mod deosebit, are actiune scene de lupta destul de reusite povestea in schimb mi se pare un pic cam stearsa...
Pentru cei carora le plac filmele cu bataie pot spune ca au ce vedea in rest e cam banal.
MikkaelWolfganger
pe 16 Octombrie 2013 01:06
Cel/cea care a facut traducerea merita salar banos si procent din incasarile filmului in Romania.Numai din cauza acestei traduceri, amuzant de inspirate, am pradat filmul de pe corabia suedeza a lui Jack Sparrow.Asta ca sa nu va intrebati cum de nesimtitul de mine a acordat nota inainte de a-l vedea.Nesimtiul de mine l-a vazut, dar nu a dat prea multi lei pe el.Atat.
Man of Tai Chi.Nu prea le am eu cu politica, dar pe vreme lui Boc circula o stire cum ca mititelul angaja doar bodyguarzi de statura apropiata cu a sa, ca sa nu dea rau in poze si ca sa nu ii submineze autoritatea.Ciudat imi ziceam eu atunci.Acum nu mai zic.De ce?Pentru ca am dat de Reeves care pare amator de aceleasi procedee.Doar ca el nu are nevoie de bodyguarzi mai scundaci, ci de actori cu mai putina expresivitate decat a sa.Si daca nu credeti ca e posibil sa vedeti storcatoare de fructe umane mai putin expresive ca Reeves, apai sa ii vedeti pe chineji din film.Au dus inflexibilitatea faciala la rang de arta.Inteleg ca noi astia din vest ii vedem pe micuti ca niste firi introvertite, dar nici chiar asa.Parca erau scultpati in ceara saracii.De la politista si pana la secundari.
Scene de lupta plictisitoare, care nu m-au atras, relatiile umane lasate la periferia filmului, personaje secundare cliseice si iritante.Acting extrem de neconvingator din partea lui Reeves.Te paste Zmeurica iara, dragule.Ah si era sa uit.Scena finala e de-a dreptul inuman de esuata.Mai Keanu inteleg ca e greu cu expresivitatea faciala, dar nici macar un picior nu esti in stare sa il ridici mai sus de sold, da-o dracu de treaba.Chinezoiul asta se arunca pe acolo, facea tumbe,dadea din maini.Keanu, nu, el era drept si imobil ca o scandura de lemn.
Hai sa zic si ce mi-a placut.O idee.Oamenii nu vor sa vada o simpla batalie, ci o decadere, o transformare si o devenire.De ce nu s-or fi axat pe ideea asta nu stiu, au ales in schimb sa ii dea inainte cu lupte si tipologii de oponenti ca aproape am crezut ca ma uit la adaptarea lui Street Fighter.Ce mi-a mai placut?Hmm, soundtrack-ul interesant de catchy, nu stiu daca neaparat foarte bine pus in film, mai ales ca odata am dat de o muzica faina, pe care fix in momentul in care o savuram a fost intrerupta pentru ca Keanu sa isi dea o replica inutila.
Ii dau 5 pentru ca nea Keanu pare a avea ceva potential.Am prins multe cadre care mi-au placut si de asemenea miscare camerei m-a prins in film.Insa ceea ce a iesit nu sare de termenul de chinezarie.
ionutzalyn
pe 11 Octombrie 2013 15:38
ma asteptam sa fie mai bun nu prea e cine stie ce ! dar daca nu ai altceva de facut merita vazut :D
Whi7eangel
pe 06 Octombrie 2013 10:22
Man of Tai Chi = Ucigas cu suflet pur.......e din ce in ce mai bine! :))
bistriceanu_bogdan
pe 05 Octombrie 2013 23:24
Este un film interesant care merita vazut .Este un film de actiune in care artele martiale isi spun cuvintul.
vladnfr
pe 01 Octombrie 2013 17:40
unde ca#@$ ati vazut voi filmul ma ??????!!!!!!!!!1
cosmin_kedii
pe 30 Septembrie 2013 09:12
In film sunt , paisprezece lupte : ele sunt dinamice , perfect aliniate la coregrafie , fiecare are propria semnificație timpul , locul și adversarul
Mulțumiri speciale pentru director și cameraman pentru estetica extraordinara prezentata în fiecare cadru
Get0dac
pe 04 Septembrie 2013 00:52
Actiune cap, coada. Film ideal pt. fanii artelor martiale. Keanu Reeves, in forma, aceiasi moaca impenetrabila.....Recomand filmul, vizionare placuta.
dido
pe 29 August 2013 05:14
Mi-a placut filmul,e facut bine,momentele de lupta sunt realiste si nu lungite inutil iar Keanu Reeves revine intr-o forma buna,arata ca mai stie ceva lupte dupa Matrix:))
cinc_marius2000
pe 18 Iulie 2013 22:36
bunicel filmu merge de vazut dar la artele martiale cam te lasa de dorit luptele sun slabute ma asteptam sa fiee ceva in stilu de lupte
ZbrancaCosmin
pe 14 Iulie 2013 20:26
foarte bun filmul, actiune de la inceputul pana la sfarsitul filmului
mistgun
pe 13 Iunie 2013 20:02
Chiar imi plac genu asta de filme, deabea astept :D
Raly
pe 23 Mai 2013 14:20
Cand are premiera? Abia astept sa vad debutul regizoral al lui Keanu
Muie Cosmin742 Blackmore!
Keanu a făcut o alegere bună pentru un film de debut, genul dedicat artelor marțiale având priză la public, mai ales cele realizate în stilul vechi, în care scenele de luptă abundă de-a lungul filmului. Pelicula apare pe marele ecran în același an cu The Grandmaster al lui Kar Wai Wong, dar dacă The Grandmaster ne ducea cu gândul la poezie, Man of Tai Chi ne trimite destul de des spre Matrix. Și cred că e perfect normal, în condițiile care Keanu și-a consolidat numele datorită acestei serii. Filmul spune povestea lui Tiger, unicul ucenic în stilul Tai Chi al maestrului Yang, un suflet inocent, dar care are tendințe clare de nesupunere. Din dorința de a-și ajuta maestrul, care risca să-și vadă templul demolat, dar și pentru că se afla în căutarea extinderii înțelegerii și practicării stilului de luptă, Tiger se vede implicat în mafia luptelor ilegale.
Regizorul a ales să prezinte drumul parcurs de inițiat în lupta atingerii scopului suprem în artele marțiale în două perspective: fizică și psihică. Tiger este ales de către organizatorul acestor lupte ilegale datorită inocenței afișate, dar și datorită nemulțumirii ce zăcea în el și care, necontrolată, avea să izbucnească la un anumit moment și să-i aducă victoria. Iar Keanu, care joacă rolul villain-ului Donaka Mark, nu face nimic altceva decât să exploateze aceste două trăsături contradictorii. Publicul nu poate decât să observe partea malefică a artelor marțiale și ușurința cu care un inițiat poate lua calea greșită în momentul în care i se oferă un motiv pentru care să lupte.
Filmul este un proiect personal al actorului, în care a combinat pasiunea pentru artele marțiale cu răzvrătirea ce îl caracterizează și care poate fi observată la o simplă privire. Pe parcursul filmului am avut senzația că privesc un documentar despre viața actorului. Deși nu cunosc convingerile lui despre viață, lupta tăcută a lui Tiger și răzvrătirea lui în fața echilibrului și calmului afișat de maestru par să fie izbucnirile lui Keanu față de loviturile repetate primite din partea destinului. Înfrângerile, loviturile și apoi reluarea luptei par să-l arate pe Keanu țipând la viață. Lucru pe care îl și face la un moment dat pe parcursul filmului, ocazie cu care ne-am asigurat de calitatea danturii lui datorită folosirii unui cadru mai apropiat decât era necesar.
Aș mai puncta faptul că povestea reliefează și echilibrul interior al fiecărui individ în parte, precum și instabilitatea și lupta continuă, necesară reglării lui. Iubitor declarat al artelor marțiale, Keanu a realizat un paralelism între riscurile vieții și cele ale artelor marțiale, când partea întunecată riscă să preia controlul asupra individului. În anumite momente, orice persoană riscă să fie atrasă de partea cealaltă, chiar pentru un scop nobil. Tocmai de aceea se și punctează diferența dintre un mercenar și un om cu un scop generos. Chiar dacă inițial balanța pare să încline spre forță, pe parcurs se dovedește că dorința atingerii scopului respectiv oferă necesarul câștigării luptei.
Cu siguranță, filmul acesta nu va fi premiat cu un Oscar, dar ar trebui apreciat atât ca debut regizoral, cât și pentru sinceritatea cu care convingeri proprii și intime au fost expuse publicului larg, într-o manieră dură de cele mai multe ori. Artele marțiale nu au fost reinventate, tradiționalismul fiind un avantaj ce i-a asigurat lui Reeves succesul. O altă mișcare inteligentă ar fi folosirea unui actor necunoscut în rolul principal, o persoană care nu excelează la capitolul aspect fizic, dar care are un stil aparte de luptă și o figură unică ce l-a scos din anonimat. De asemenea, Keanu alege să fie villain-ul poveștii, cu apariții scurte în film, unele dintre ele chiar comice și evident editate (lupta de final), element ce îl scoate din nou din tipar pe Reeves.
Am fost impresionată și de soundtrack, care s-a dovedit a fi o combinație între muzica tradițională chinezească și cea modernă, de club, melodii ce au fost în concordanță mereu cu starea de spirit a personajelor.
În ceea ce privește interpretarea, Tiger Hu Chen a avut o prestanță onorabilă în rolul ucenicului și luptătorului underground, fiind ajutat în acest sens de mișcările de luptă și de figura malefică adorabilă. În ceea ce-l privește pe Keanu Reeves, am înțeles că a fost alegerea lui să joace în stilul cartoon, mișcare ce poate fi considerată originală din partea unui actor care a interpretat roluri în diverse genuri de film, dar poate fi și deranjantă pentru ochii spectatorului. Așa cum mulți o vor observa probabil, Keanu se descurcă mai bine în postura de actor decât în cea de regizor, dar rămân totuși de văzut și proiectele viitoare. Autenticitatea de care dă dovadă va duce pe viitor la stabilirea unui stil propriu: trecerea rapidă de la o scenă la alta, cu mișcări bruște de cameră, filmarea protagoniștilor din prim plan, trecerea de la un moment al zilei la altul evidențiată clar pe ecran, schimbări bruște de la scene de meditație la muzică de club, folosirea anumitor tertipuri care au rol de a amuza publicul, ironie și propagarea conceptelor de viață. Toate acestea pot duce la crearea unui stil interesant de regie, cu atât mai mult cu cât Keanu este o personalitate puternică, încăpățânată și originală.
Ucigaș cu suflet pur nu se încadrează în filmele ce nu pot fi ratate într-o viață, dar este un specimen al filmului cu arte marțiale ce va încânta iubitorii stilului și, de asemenea, o bucurie pentru fanii lui Keanu, care așteaptă de ceva vreme revenirea actorului în lumea cinematografică (de altfel, în decembrie, Keanu va fi actor principal într-o altă producție, 47 Ronin). Iar finalul povestii este unul pozitiv, care îndreaptă spectatorii la frumusețe, iubire și pace!
Scenele de lupta nu prea inglobeaza elemente de Thai Chi . Nu are rost sa exemplific aici de ce . Scenele de lupta seamana izbitor cu un Kung Fu combinat cu Muay Thai contra altor stiluri de lupta. Uneori imi aducea aminte Van Damme in The Quest . Nu este un film care exceleaza insa la capitolul imagine si sunet sta undeva de nota 8,5. Camera se misca bine . Keanu a stiut sa combine miscarile Stadycam-ului cu cele ale unor camere montate corespunzator in unghiurile aferente . Si la capitolul lumina sta bine . Restul scartaie. Nu e de mirare ca nu a gasit finantare decat in China .
Un inceput bun , zic eu . Cred ca experienta din Matrix la marcat destul de puternic .
iti recomand sa vizionezi filmul inainte de a scrie
Pentru cei carora le plac filmele cu bataie pot spune ca au ce vedea in rest e cam banal.
Man of Tai Chi.Nu prea le am eu cu politica, dar pe vreme lui Boc circula o stire cum ca mititelul angaja doar bodyguarzi de statura apropiata cu a sa, ca sa nu dea rau in poze si ca sa nu ii submineze autoritatea.Ciudat imi ziceam eu atunci.Acum nu mai zic.De ce?Pentru ca am dat de Reeves care pare amator de aceleasi procedee.Doar ca el nu are nevoie de bodyguarzi mai scundaci, ci de actori cu mai putina expresivitate decat a sa.Si daca nu credeti ca e posibil sa vedeti storcatoare de fructe umane mai putin expresive ca Reeves, apai sa ii vedeti pe chineji din film.Au dus inflexibilitatea faciala la rang de arta.Inteleg ca noi astia din vest ii vedem pe micuti ca niste firi introvertite, dar nici chiar asa.Parca erau scultpati in ceara saracii.De la politista si pana la secundari.
Scene de lupta plictisitoare, care nu m-au atras, relatiile umane lasate la periferia filmului, personaje secundare cliseice si iritante.Acting extrem de neconvingator din partea lui Reeves.Te paste Zmeurica iara, dragule.Ah si era sa uit.Scena finala e de-a dreptul inuman de esuata.Mai Keanu inteleg ca e greu cu expresivitatea faciala, dar nici macar un picior nu esti in stare sa il ridici mai sus de sold, da-o dracu de treaba.Chinezoiul asta se arunca pe acolo, facea tumbe,dadea din maini.Keanu, nu, el era drept si imobil ca o scandura de lemn.
Hai sa zic si ce mi-a placut.O idee.Oamenii nu vor sa vada o simpla batalie, ci o decadere, o transformare si o devenire.De ce nu s-or fi axat pe ideea asta nu stiu, au ales in schimb sa ii dea inainte cu lupte si tipologii de oponenti ca aproape am crezut ca ma uit la adaptarea lui Street Fighter.Ce mi-a mai placut?Hmm, soundtrack-ul interesant de catchy, nu stiu daca neaparat foarte bine pus in film, mai ales ca odata am dat de o muzica faina, pe care fix in momentul in care o savuram a fost intrerupta pentru ca Keanu sa isi dea o replica inutila.
Ii dau 5 pentru ca nea Keanu pare a avea ceva potential.Am prins multe cadre care mi-au placut si de asemenea miscare camerei m-a prins in film.Insa ceea ce a iesit nu sare de termenul de chinezarie.
Mulțumiri speciale pentru director și cameraman pentru estetica extraordinara prezentata în fiecare cadru