×
Utilizator
×
Sinopsis
Aceasta este povestea stranie si surprinzatoare a plantatiei Manderlay.

Manderlay se afla pe o campie singuratica, undeva in Sudul USA. In 1933 Grace si tatal ei au parasit orasul Dogville lasand in urma verdictul de neuitat al lui Grace: "Daca este vreun oras fara de care lumea ar fi putin mai buna, acesta este Dogville". Ei au mers cu masinile spre casa lor, in Denver.

Dar sa fii departe de casa este o problema serioasa in lumea gangsterilor, si soarecii au jucat pe masa serios, in lipsa pisicii. Tatal lui Grace si armata sa de raufacatori au umblat toata iarna cautand in van noi terenuri de vanatoare, iar acum, la inceputul primaverii, ei merg spre sud intr-o ultima incercare de a gasi o locatie in care sa se stabileasca.

Din intamplare, ei se opresc in Alabama in fata unei porti mari de fier cu un lant greu, cu lacat. Langa poarta, un stejar uscat strajuieste o inscriptie greoaie in granit, cu litere monumentale: Manderlay.

Grace, tatal ei si oamenii lor se opresc pentru un pranz scurt si o pauza. Cand sa plece, o tanara negresa vine in fuga spre masina. Se apuca sa bata cu disperare in geamul din dreptul lui Grace.

Grace coboara din masina, in ciuda sfaturilor tatalui ei, si o urmeaza pe fata pe portile plantatiei Manderlay, unde descopera un grup de oameni ce traieste de parca sclavia nu fusese inca abolita acum 70 de ani: stapani albi si sclavi de culoare.

Grace decide sa intervina, in ciuda avertizarilor batranului sclav Wilhelm, ale carui temeri pentru viitor se sintetizeaza la: "Noi, sclavii, luam cina la sapte la Manderlay; la ce ora maninca oamenii cand sunt liberi?"

Grace se confrunta cu proprietareasa plantatiei, o batrana careia toti ii spun Mam. Aceasta este slabita si pe moarte. In camera ei, Mam o roaga pe Grace sa distruga o carte veche ascunsa sub salteaua ei.

Mam moare, iar Grace descopera ca manuscrisul era un set de reguli aspre dupa care fusese construita plantatia, si un catalog in care erau inscrise toate generatiile de sclavi de la Manderlay.

Grace decide sa ramana la Manderlay pana dupa prima recolta, pentru a-i invata pe sclavi sa traiasca in libertate. Tatal ei ii lasa patru oameni si un avocat, si o avertizeaza ca nu va mai veni sa faca curatenie in urma ei.