Comentarii Comentează
 • AdriAdrianna98
  pe 19 Aprilie 2021 09:20
  un film românesc altfel. Îmi place mereu să văd oricare combinație între Bucur, Papadopol, Boguță și Vasluianu, au toți o chimie minunată unul cu altul :)
  M-a ținut în priză pe tot parcursul și am trăit drumul lung și aventuros alături de ei.
 • crystyane
  pe 17 Ianuarie 2018 18:35
  Am revazut filmul dupa ceva ani,https://cinepub.ro/movie/marfa-si-banii/
  isi pastreaza spititul de aventura, destul de rar prezent in filmele romanesti
 • Horatiucrisan
  pe 17 Mai 2017 15:06
  Marfa si banii e un film cu totul special pentru faptul ca spre deosebire de deceniul de libertate in cinematografia romaneasca de dupa Revolutie, marcata ori de filme cu un vocabular vulgar gratuit alunecand spre ridicol si kitch sau filme cu subiecte politice incriminatoare pentru perioada comunista, facute cu incrancenarea specifica inceputului anilor 90, de aceasta data se aduce un suflu nou in cinematografie. Pentru prima data dupa un deceniu de framantari si incercari mai mult sau mai putin reusite, filmul reprezinta debutul neorealismului romanesc in cinemstografie, marcat totodata de debutul unei noi generatii de actori si regizori care au adus in numeroase randuri premii pe deplin meritate la festivalurile internationale de dupa 2000 pana in prezent. Personajele sunt bine conturate si reprezinta emblematic societatea romaneasca a anului 2000 cu proprietari de buticuri visand sa-si imbunatateasca conditia sociala extinzandu-si mica afacere si visand sa se mute de la parinti exact ca in Occidentul mult visat dar si pericolele aduse de libertatea postrevolutionara: trafic de droguri, infractionalitate, crime chiar. Marfa si banii reprezinta un etalon in cinematografia romaneasca, marcand trecerea la filme de substanta, realism, profunzime. Filmarile fiind facute in vara anului 2000, am urmarit de-a lungul acestui road-movie, soselele prafuite pe care circulau in proportie de 90% Dacii, masini straine din anii 80-90, culminand cu Cielo, cate un Audi sau BMW, alaturi de camioane Roman, autobuze si autocare Rocar. Saracia romanilor la inceputul anilor 2000 se releva atat prin imaginile de pe sosele cat si in interioarele locuintelor obisnuite, in marfurile de diferite proveniente (vezi Jellybon, croassant) dar di in actiunile si mentalitatea personajelor dornice de a-si depasi conditia sociala cu riscul incalcarii legii. Recomand in special tinerilor nascuti dupa 89.
 • Dragos.87
  pe 04 Martie 2017 00:03
  Am vazut filmul asta si mi se pare foarte bun printre putinele filme romanesti.O aventura frumoasa plina cu nebunii si limbaj vulgar.Filmul arata realitatea tipica care ne inconjoara,asa cum este ea.Am si ras grav la unele replici tare comice si te si bine dispune mai ales daca il vezi cu prietenii.Il recomand,clar!
 • andystarx
  pe 12 Ianuarie 2017 17:14
  Ma bucur ca l-am revazut dupa multi ani ! Atunci eram prea mic ,ca sa imi exprim o parere,insa pot spune ca este un film bunicel,cu cateva faze amuzante,chiar daca are un limbaj cam prea porcos ! Jocul actorilor este foarte bun !
 • lili22
  pe 04 Decembrie 2016 19:19
  Nu e cel mai bun film al lui Cristi Puiu , dar e bine realizat.
 • Licurici75
  pe 27 Septembrie 2016 09:50
  Un film foarte slab si static. Pacat de actori. Cu ce iese el in evidenat ...doar utilizarea multor injuraturi
 • tonymaestrul
  pe 07 Iunie 2013 17:35
  Un film romanesc foarte bun. Actiune destul de simpla dar foarte bine jucata de protagonistii filmului. Ador cum joaca Papadopol....
 • iiii
  pe 03 Iulie 2012 10:34
  destul de ok, cateva faze amuzante, un drum parcurs cu,cateva peripeti, dorinta de a face bani pentru a prospera in afaceri , te duce in mafia traficului cu droguri.
 • florinscirocco
  pe 04 Mai 2012 10:33
  Un film superb,care prezinta motamo viata reala..filmul relateaza o zi obisnuita din viata unor tineri,iar limbajul si actiunea fac deliciul filmului.
  Un film de nota 10+
 • margott
  pe 31 Ianuarie 2012 22:00
  Tinand cont de faptul ca actiunea filmului are loc pe parcursul a catorva ore iar mare parte din el se desfasoara la volanul unei dube, cred ca a iesit un film bun, dialogurile sunt credibile, realiste, la fel si cele 3 personaje, iar actorii, in special Dragos Bucur, joaca excelent. Un film subevaluat, parerea mea.
 • FlorinMovieFreak
  pe 31 Martie 2011 03:42
  Un road-movie bun .. avand in vedere .. ca suntem la inceput cu chestii de genu' asta ..
 • Crynick
  pe 26 Februarie 2011 12:31
  unul dintre cele mai importante filme romanesti din istorie.un film cult,de la care a pornit aceasta "miscare" a noului val romanesc.
 • vaduva129
  pe 08 Noiembrie 2010 22:04
  frumos film...iti prezinta exact viata unui tanar care spera la mai bine...simplu si frumos...
 • pe 22 Noiembrie 2007 19:07
  Mi-a placut ideea de road movie . In cinematografia noastra asa ceva mai gasim poate numai la filmul „ Cursa ” de Mircea Daneliuc (n.a. alt regizor realist) . Nu vreau sa comentez mai mult , insa cine va urmarii ambele filme , va gasi multe asemanari intre cele doua filme (mai putin limbajul „ colorat ” din Marfa si banii , ce sa-i faci , vremurile se schimba) .
 • pe 13 Octombrie 2006 13:07
  un film prost romanesc ,magnet pt generatia tinerilor cu celulare scumpe.o mica previziune :cristi puiu va ajunge in 10 ani un sergiu nicolaescu al vremurilor sale!atita tot !un alt regizor de duzina.
 • pe 18 Iulie 2004 05:07
  bun filmul ba!
  dar nu prea am inteles cine ii omorase pe aia 3 din jeepu' rosu...
  imi plac fazele alea cu "auzi, ba ovidiule, tu cand te caci? dimineata sau seara?" sau "ne dam jos si ii facem sa moara mama! tu nu vezi ba vali ca aia au bate si pistoale?! ii fac cu pompa!" film mai sincer ca asta eu nu am vazut.... totusi sunt niste greseli micute la filmare...da-ti-mi si mie un e-mail si explicati-mi cine ii omorase pe aia din jeep si de ce aia au luat 2000 $ pt un drum constanta bucuresti?
 • Dominic
  pe 04 Mai 2004 21:35
  Acum s-a dovedit ca shi romanii pot face lucruri frumoase,lucruri remarcate de multzi.Hai ca nu au facut shi ei un World Trede Center dar au facut filmul "Marfa shi Banii".Dragosh Bucur impreuna cu Alexandru Papadopol fac o echipa pe cinste...nu am ce le reprosha.
  Faze dragutze...reushite intradevar.Injuraturi,rasturnari de situatzie,o crima,shi un drum ff lung shi plictisitor fac acest film sa fie unul dintre cele mai bune filme romaneshti.Chiar dak suna banal acest film garanteaza o evolutzie a romaniei in lumea fimului!
 • pe 25 Februarie 2004 17:08
  SUPERB!!!! M-AM INDRAGOSTIT DE DRAGOS BUCUR!!!!excelent!!! SA NU VA PIERDETI!!!
 • pe 26 August 2003 01:04
  Despre filmul "Marfa si banii" nu pot sa scriu ca e de o subtilitate bruta, violenta si necesara. Nu neaparat eficienta insa.E o lectie e Romania noastra, a vremurilor noastre, bolnava nu doar pe segmentul prezentat in film.Mai grav e ca "pacatul" nu e reprezentat neaparat de latura infractionala a actiunilor din film ci de gandire,atitudine,de tot ce ne face balcanici,romani. Cristian Puiu a regizat un film excelent ,un film de regizor cum spunea Dragos Bucur intr-un interviu legat de acest film. Felicitarile mele.
 • pe 14 Octombrie 2002 00:00
  un film excelent caruia i s-a facut prea putina publicitate, cred ca merita mult mai mult.
 • pe 30 Mai 2002 00:00
  Simplu, puternic, credibil, jucat magistral. Cristi Puiu, un mare talent.