Comentarii Comentează
  • Horatiucrisan
    pe 12 Septembrie 2021 13:29
    O drama interesantă legată de părinții nevoiți datorită anumitor ramuri industriale sa isi lase copiii în grija rudelor odată cu plecarea la munca in strainatate. Desi filmul prezintă realități ale unei Romanii paupere, totuși scenariului parca îi lipsește ceva. L-am revăzut cu plăcere pe Remus Margineanu cu o prestație mai modestă decât în dramele Undeva în Est și Privește înainte cu mânie. Filmul merita vizionat odată, pentru îmbogățirea culturii cinematografice fiind un film care face parte din noul val de dupa 2000.
  • cosmin742000
    pe 09 Octombrie 2017 11:21
    Un film romanesc bun care arata halul in care a ajuns aceasta tara a carui cetatean imi e din ce in ce mai rusine sa recunosc , ca sunt
  • cezarika21
    pe 15 Iunie 2015 14:50
    Explorând tema copiilor abandonați de părinții plecați la muncă în străinătate, precum și tangențial și pe cea a orașelor părăsite de forța de muncă activă, ”Matei copil miner” este o dramă dureroasă care atrage atenția asupra acestor fenomene sociale al căror impact moral-economic se va vedea tot mai mult în anii următori.

    Filmul are o structură quasi-documentară, încercând să reconstituie prin destinul copilului Matei destinul miilor de copii lipsiți de afecțiunea părintească și împinși tot mai mult pe o cale greșită de către anturajul în care se integrează fără discernământ. Din păcate, oricât de mult ar fi de apreciat această inițiativă scenaristică, se poate constata că realizarea cinematografică este una stângace, datorată probabil atât tăierilor de buget care au impus tăieri drastice în procesul de producție și în cel de montaj, cât și lipsei de experiență a regizoarei Alexandra Gulea.

    Fără a fi specialist, se poate constata că filmul are multe goluri, acțiunea neavând cursivitate și evoluând în salturi inegale. Secvențele sunt lungite la început pentru ca să se reducă prea mult înspre final, determinând lipsuri în înțelegerea evoluției. Din acest motiv, povestea își pierde incisivitatea și se plafonează. Filmul dă impresia că regizoarea a ales să finalizeze un film care i-a produs suficiente bătăi de cap, sacrificând astfel tocmai componenta artistică a demersului său cinematografic.
  • AnalyticVision
    pe 04 Noiembrie 2014 17:38
    Va invit sa cititi cu argumente de la critici de ce este acest film unul din cele mai proaste coproductii romanesti
    Cele mai proaste filme româneşti în coproducţie din 2013-2014, partea II
    http://discerne.wordpress.com/2014/08/10/f13-cele-mai-proaste-filme-romanesti-in-coproductie-din-2013-2014-partea-ii/
  • anhel
    pe 14 Februarie 2014 17:39
    Asa si asa nu mia placut insa merita vazut :((((((((((((((((((