Comentarii Comentează
  • cezarika21
    pe 30 Septembrie 2018 07:42
    Citind încă din copilărie cunoscutele memorii „Tropice triste” ale antropologului francez Claude Lévi-Strauss am luat act de transformările aduse mediilor tradiționale de civilizația modernă și în principal de importanța pădurilor amazoniene pentru ecosistemul planetei noastre. Cu câteva excepții, defrișările masive din zona amazoniană continuă să fie trecute sub tăcere printr-o complicitate criminală între industriașii internaționali și factorii de decizie politici, ignorându-se impactul pe care aceste defrișări îl au și-l vor avea tot mai mult asupra climei Pământului și implicit asupra condițiilor de trai și sănătății oamenilor. Excesul de civilizație poate determina astfel pericolul extincției speciei umane.

    Filmul „Medicine Man” abordează marginal această problemă, iar insuccesul critic pe care continuă să-l aibă nu poate fi motivat doar prin lipsa de credibilitate a premisei, prin unele coincidențe flagrante sau prin pierderile de ritm existente pe parcursul acțiunii. Nu, în ciuda acestor minusuri reale, după opinia mea, filmul a deranjat și încă deranjează prin dezvăluirea defrișărilor masive ale pădurilor amazoniene, a distrugerii habitatului natural al multor specii de insecte, păsări și mamifere (unele cu o mare importanță), a mutării forțate a unor populații ce continuă să-și păstreze stilul de viață tradițional care le conferă imunitate la bolile caracteristice civilizației moderne și a lăcomiei tot mai mari a antreprenorilor interesați doar să-și umfle conturile bancare.

    Am remarcat o poveste interesantă și solidă, relatată convingător în ciuda coincidențelor, dialoguri inteligente și pe alocuri savuroase, interpretări decente și mai ales mesajul foarte important al creșterii vulnerabilității umane prin modificarea mediului natural de viață. Cea mai importantă reușită artistică a filmului o reprezintă evoluția credibilă a interacțiunii între personajele interpretate de Sean Connery și Lorraine Bracco de la un dispreț reciproc motivat de împărtășirea unor valori diferite către o colaborare fructuoasă în beneficiul umanității. Recomand vizionarea acestui film tuturor persoanelor îngrijorate de direcția în care se îndreaptă societatea umană modernă.
  • ioanaa_ioana
    pe 30 Martie 2018 23:11
    Filmul este foarte bun, vedem un Sean Connery plin de seva, relativ tanar, talentat. Nu stiu de ce are nota asa mica. Merita nota noua pentru tot: ambient, actori, pentru tot. Un film foarte bun.
  • matew10
    pe 22 Martie 2013 10:26
    Prestatia lui Connery te astepti sa fie buna de fiecare data. Nu e de neglijat intepata adjuncta interpretata natural de Bracco. In tot cazul pentru pasionatii de ambiente cu vegetatie luxurianta nu vor fi dezamagiti.
  • xerses
    pe 02 Mai 2011 11:47
    La vremea cand a fost lansat in Romania, acest film umplea cinematografele.
  • Mihai2508
    pe 10 Octombrie 2010 19:04
    Un film vechi dar foarte bine realizat, l-am vazut cand eram mai mic la tv si mi-a placut mult, ca sa nu mai spun de Sean Connery, care a jucat perfect si a ridicat valoarea filmului.