Sinopsis

Michael Felgate (HUGH GRANT), un englez ce lucreaza la o casa de licitatii din New York, se îndragosteste de Gina Vital (JEANNE TRIPPLEHORN), o învatatoare din Queens. Dar cînd el se hotaraste sa o ceara de sotie, reactia ei este cît se poate de descurajanta. Gina îl refuza si paraseste val-vîrtej restaurantul.

Încercînd sa o regaseasca, Michael intra în restaurantul tatalui ei, "La Trattoria", aflat în Mica Italie din Manhattan. Înca de la prima întîlnire a celor doi tineri, cu trei luni în urma, Gina a fost foarte secretoasa cu privire la tatal ei. Cunoscîndu-l acum pe sarmantul tata Frank Vitale (JAMES CAAN), Michael nu poate întelege de ce. El este prezentat si altor rude ale Ginei, care îl primesc cu bratele deschise. Si totusi, ceva pare în neregula cu aceasta familie de italieni americanizati. Sa fie vorba de raceala cu care este tratat Frank de catre ceilalti? Sau sa fie vorba de omul dîrdîind de frig pe care Michael îl gaseste în frigiderul restaurantului?

Cînd Michael o regaseste în cele din urma pe Gina, aceasta îi explica în ce fel de familie era sa intre el: tatal Frank este un membru de baza al clanului mafiot Graziosi. Ea i-a refuzat cererea în casatorie caci, pîna la el, toti fostii ei prieteni fusesera atrasi de catre Frank în afacerile dubioase ale tatalui ei. Ea nu vrea ca barbatul pe care îl iubeste sa fie implicat în activitatile mafiote ale clanului.

Michael promite sa nu se lase implicat, iar Gina îi accepta cererea în casatorie. Numai ca - sa ramîna curat - e mai greu decît se asteptase Michael. Dupa o serie de mici favoruri din partea misteriosului unchi al Ginei, Vito (BURT YOUNG), Michael se pomeneste ca promite sa vînda niste picturi "psihotice" ale fiului lui Vito, Johnny (JOHN VENTIMIGLIA). Acest lucru atrage atentia FBI-ului care îl avertizeaza ca foloseste casa de licitatii pentru a spala banii mafiei.

Pentru a nu o pierde pe Gina, Michael încearca sa se departeze de afacerile necurate ale clanului, dar acestia, multumiti de felul cum decurg lucrurile, îl "conving" sa nu se retraga. Lucrurile se precipita si, într-un final Johnny este împuscat. De frica sa nu fie considerat partas, Michael apeleaza la tatal Ginei pentru a scapa de cadavru. Acesta afla si rupe logodna definitiv.

Ramas si fara femeia visurilor sale, Michael încearca sa o recucereasca. Dar nu e de loc usor, avînd pe urmele sale întreaga mafie new york-eza hotarîta sa razbune moartea lui Johnny. Cu ajutorul lui Frankie, Michael pozeaza în fata tuturor drept un gangster faimos din Chicago, Michey Ochi Albastri. Dar cît timp va trece pîna ca adevarul sa iasa la iveala?