Comentarii Comentează
  • user-5c9f8c2e87074
    pe 17 Aprilie 2022 02:45
    Un flirt plin de turbulente, incandescent între stăpâna și valet care se desfășoară intens plecând de la frustrări și antagonisme sociale. Excelent recital actoricesc. Inspirata montarea si filmarea de aproape, reda zbuciumul interior al personajelor f veridic. De asemenea coloana sonora absolut fabuloasă cu trioul cu pian nr 2 de Schubert care revine obsedant și parca suspenda în neant gândurile personajelor. De revazut și prima varianta de Figgis. Liv Ullman demonstrează calități si pricepere deosebite. Versiunea ei parca mai rafinata decât cea din 1999.
  • lavvw
    pe 30 Mai 2020 13:09
    o drama adevarata, mai mult o piesa de teatru decat un film. actori buni si mesaje puternice. cam ciudat pt gustul meu. static si previzibil asa....meh
  • lia-rodica
    pe 19 Aprilie 2020 20:10
    filmul pare mai degraba o piesa de teatru jucata in 3 actori cu monologuri care pe rand rastoarna parerea pe care ne o formasem initial despre fiecare.John, un valet al unui baron irlandez, o fire greu de strunit si un caracter cameleonic, este tentat de stapana lui la jocuri de putere si seductie la care participa treptat , reticenta lui initiala ascunde o patima de a conduce, de a domina si manipula.Ne manipuleaza si pe noi, spectatorii, pt ca el are atatea fatete-e indragostitul de conditie inferioara care i povesteste domnitei lui ca o adora din copilarie, este masculul care isi lasa apoi hormonii sa zburde, este grosolan si grobian cand femeia sedusa pare dominata si ratacita, este obedientul care nu vrea sa si piarda slujba, este manipulatorul care o trimite cvasiintelept pe stapana la sinucidere.Pare un pic shakespearian, daca nu ar fi strindbergian. Un rol bun il face miss julie, stapana, o femeie labila emotional, privata de afectiune materna si care ascunde sub masca ei de stapana pe sine dispretuitoare o drama a insingurarii, a temerii permanente fata de fantasmele care o bantuie.O surpriza este rolul bucataresei care, cu o simplltate senina, trece peste drama logodnicei inselate si le ofera celor doi care ii dau lectii de moralitate propria versiune inspirata de biblie-credinta te echilibreaza in viata, numai acolo , in predica spusa de preot, gaseste omul simplu solutiile pt necazurile lui. Ca de obicei, strindberg sondeaza psihologia umana, abisurile ei, reactiile oamneilor in situatii de cumpana.In acelasi spirit biblic, cea care a pacatuit tr sa plateasca, miss julie ca si john intelege ca moartea este pedeapsa , numai bucatareasa alege drumul drept incercand fara succes sa ii duca cu ea. Colin farell e destul de bun mai ales gestic si mimic, cuvintele nu sunt mereu nuantate , ci abrupte.
  • elmedico
    pe 13 Octombrie 2017 20:49
    Foarte bine jucat acest film! O interpretae de exceptie !
  • brigitte_k22
    pe 09 Decembrie 2015 11:43
    Mie una nu mi-a placut deloc. Prestatia actorilor a fost destul de buna, dar personajul interpretat de Jessica Chastain mi s-a parut foarte enervant si n-am reusit sa ma uit mai mult de jumatate de ora.
  • xerses
    pe 11 Mai 2015 16:46
    Un film care reuseste sa lase o impresie puternica prin poveste dar si drama personajelor(excelent interpretate).
  • Kul
    pe 02 Mai 2015 19:32
    Miss Julie (2014)

    – “bon vin” :)
    – “aye!” – scottish
    – Chastainu’ s-a dus, gata… s-a ofilit :/ ata e, “we ain’t gonna be young forever”. totusi pe un umar gol acolo, still.
    – regizat de o tanti, dupa o piesa de teatru, dar cam rupt. deodata ceva brusc se intampla, fara setting, fara pregatire, trecut de la o chestie la alta cam abrut. mai ales in partea de inceput.
    – la un moment dat el o pupa si! fuuuugeee :) haha
    – S.M. ce actrita misto e tipa asta
    – film in 3 oameni (de fapt o piesa)
    – misto pe vizual, camera, decoruri etc. da, are o poezie in partea asta.
    – si el are varfuri, si ea in a doua parte, si parti exagerate si nu. Golanul se descurca misto.
    – dar si ea niste fetze-fetze pe undeva foarte ca lumea. asta-i film de vazut pt actori.
    – cu ceva descrieri in limbaj – si cred ca a fost adaptat usor la limba moderna ca era too much.
    – “worthless”
    – faza cu moneda
    – si un discurs despre diferenta intre clase. ok.
    – end romatiq & NEcredibil. dar nu asta conta. (exista si pe vremea aia autopsie, i-ar fi cazut toata magareata in capul lui si nu era asa prost)

    Cam lung. Si desi pare, nu-i de copii (se decapiteaza un canar la un moment dat, du-te si explica copilului acasa de ce au casapit canarul :)) ).
  • spioana_4
    pe 29 Aprilie 2015 19:37
    Un film în care calitățile actoricești ale celor ce joacă au fost exploatate pe deplin, în opinia mea. Mi-au plăcut foarte mult câteva aspecte:
    - camera centrată, des întâlnită pe parcursul filmului, pe chipul actorilor, surprinzând expresivitatea, tocmai ceea ce îi ajută să construiască personajele atât de bine și de aproape de spectator
    - surprinderea și nu ignorarea aspectului că filmul se bazează pe o piesă de teatru; mi-a plăcut în mod special efectul acesta..
    - faptul că filmul m-a făcut să-mi îmbogățesc cunoștințele cu păreri de bine, referitor la actorii ce joacă; ce-i drept, după ce l-am vizionat, am spus cu certitudine, despre Collin Farrell, că i-au fost puse în valoare talentul, munca, străduința, pregătirea și experiența.. femei/actrițe care să joace roluri de nebune... am mai văzut...
    Da, acțiunea e lungă și plictisitoare... dar modul în care filmul este jucat este de departe valoros! Și l-am vizionat cu interes, pe întreaga sa durată.
  • GabrielaSirbu
    pe 27 Aprilie 2015 12:02
    Mi-a placut Samantha Morton care face din personajul Kathleen o femeie inteleapta care-si accepta, cu demnitate, conditia si suferinta, in rest... un film foarte foarte lung!